Last news in Fakti

18 Март, 2022 07:51 6 862 25

Михаил Екимджиев: Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно има

  • михаил екимджиев-
  • арест-
  • бойко борисов

Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд

Михаил Екимджиев: Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно има - 1

„Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите действия по разследване, като арестите, претърсвания и изземвания“, каза адвокат Михаил Екимджиев пред bTV по повод ареста на бившия премиер.

„Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и вече можеше да е в Дубай или Сърбия“, каза още Екимджиев.

Той коментира също, че с него се е свързала Менда Стоянова, за която също се появи информация от МВР, че е задържана. „Тя научаваше от телевизията, че е арестувана. Това оставя горчив вкус“, каза Екимджиев.

По думите му тя го е потърсила, защото знае, че Екимджиев се занимава с дела в Страсбург. „Заради това злепоставяне, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана – това наистина е проблем с презумпцията за невиновност“, каза Екимджиев.

Той допълни, че няма логично обяснение за информацията от МВР и разминаването в арестите. „Може да е лоша полицейска координация. Другото е скрит замисъл и пушилка, може да има и трети сценарий – бойкот на средния ешалон на полицията да се изпълняват разпореждания на ръководството“, каза адвокатът.

Екимджиев отказа да коментира основанията за ареста на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от фамилията

    67 5 Отговор
    От ГЕРБ, защо протестират !?!?!?

    Коментиран от #7

  • 2 Пич

    30 15 Отговор
    Канадците бяха врътнати , да направят глупостта , която ГЕРБ направиха , с нахлуването в президентството !!! Ако не предоставят доказателства , години за повдигане на обвинения , изчезват в Канада !!! Дали Радев и Янев стартират проекта , или Херото не е доволна от Кирчовците , и ще ги сменя с ГЕРБ , а тези са усетили , и действат превантивно ! Ще видим !!!

    Коментиран от #9

  • 3 хаберих

    34 1 Отговор
    Две блондинки си говорят:

    - Ти пробвала ли си суши?

    - Не, само с уста.
  • 4 Удряй Бате Киро

    43 8 Отговор
    Удряй Бате Киро!
  • 5 Кметът на Симитли

    37 2 Отговор
    Съдя го за изневяра.

    Коментиран от #8

  • 6 име

    27 3 Отговор
    Защо ли коментира едни, а за други не казва нищо? За арестите се разшумя от медиите. А всички казваха, че полицията не дава никаква информация. Но странно как е стигнало до медиите кой, кога и как е влязъл при Боко.

    Коментиран от #19

  • 7 Е къ?!

    39 5 Отговор

    До коментар #1 от "от фамилията":

    Нема кой да им разпределя комисионните. А ГРОБ без тиквата няма да просъществува и ден.
  • 8 ГЕРБ мъка мъка

    41 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кметът на Симитли":

    Делян Добрев плачеше преди малко, че го арестували пред децатА му и внуците му !? Колко деца има другаря Борисов?

    Коментиран от #15

  • 9 67557

    34 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    ГЕРп никога няма да се върне във властта, не си прави илюзии.

    Коментиран от #14

  • 10 Фактъ

    27 3 Отговор
    Менда е нарушила омертата .
  • 11 хаберих

    15 1 Отговор
    Един човек решил да се пробва за гробар. Дали му една лопата и му показали мястото за гроб. Тръгнал той през гробището и четял надписите по надгробните плочи:
    - Тук почива, тук почива...
    Когато стигнал до мястото за копане, хвърлил лопатата и казал:
    - Ееее, тука всички почиват, само аз ли ще работя!
  • 12 Бачо Киро

    35 2 Отговор
    Брей, ти да видиш, като оповестявали, че е арестувана нарушавали презумпцията за невинност. За Сульо и Пульо като пишат няма проблем, Иванчева я разнасяха навред без да има присъда, ма за Стоянова било нарушение....
  • 13 2loop

    18 2 Отговор
    Имаа имаа ама биков на 3 ракий ще ги приключва всичките
  • 14 Ако

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "67557":

    Си проследил внимателно ситуацията в последните дни , Козяк не бяха доволни от сегашното правителство , а ГЕРБ няколко пъти се клеха във вярност !!! Така че , не изключвай тази възможност ! Дали пък , ареста няма за цел , да попречи на Борисов да се срещне с големият мъж от Америка ! Ще видим !!!
  • 15 Чук и Гек

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ мъка мъка":

    Георг, кръстен на вожда Димитров и Венетка, кръстена на Венету! Това са законните му деца! Делян - Ясно! Но, още по гореща и разпалена в защита на лидера е Кака Канчева! Правилно е отбелязал Адолф Хитлер в мемоарите си - ,,Народа е като жените! Колкото повече го обиждаш, тъпчеш и обладаваш, толкова повече те обожава!".
  • 16 Кочо

    28 5 Отговор
    Не се надявайте да видите някоя гербераскиня, например Каназирева, Сачева и подобни, овързана с белезници, вериги, букаи и синджири да стои цял ден на центъра на столицата като Иванчева! Аа-уууу, гербераски вой! Как може на тях лъскавите, луксозните, непогрешими глъмчовци да им посяга някой!?
  • 17 Копипасте

    10 1 Отговор
    Всъщност това е поредната мъгла, в която се крие някаква друга простотия! Нещо което трябва да мине лекинко и незабелязано изотзадзе! Какво ли ще да е? Хвърлям райкин боб и на първо гледане са : 1. Простотията с "форсмажора"! 2. Не щем да даваме "на аба" оръжия на американеца дето идва на просия за Украйна?! 3. Задала се е друга някаква простотия, която простосмъртния българин ще трябва да глътне като вече свършен факт?! Списъка с простотии е дълъг! Спирам щото ще ми свърши боба и няма да има за чорбата! Така както се е почнала годината - много боб ще изядем!
  • 18 aaron

    5 7 Отговор
    Путин е евреин, Медведев е евреин, повечето олигарси са евреи... Войната се води от евреи, които ползват руснаци за пушечно месо, срещу украинския народ, ръководен от евреи! С една дума евреите подпалиха поредната гражданска война в Русия, за да съсипят Европа и света!

    Коментиран от #21

  • 19 добре

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    Медиите са го разбрали от сайта на МВР, прокуратурата също . Информацията която цитираха беше свързана с 120 разследвания от европрокуратурата .Информацията беше свалена от сайта , явно нещо не се връзва. Жалък Киро, много жалък.
  • 20 хХх

    6 1 Отговор
    Ще даваме ли ракети или ДА!?

    Коментиран от #25

  • 21 НямакъщавБарцел

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "aaron":

    Странно тогава защо баш евреите от Израел не се включват в тази всеобща истерия. Теорията ти май издиша.
    Много е удобно за всичко да се обвиняват евреите, ама безпочвените обвинения работят в тяхна полза.
  • 22 Средновековие

    3 3 Отговор
    Сега слушам един анализатор да казва,че Борисов бил арестуван,за да се угоди на хората.Ама в кой век живеем?!Сигурно вместо" да му извадят очите,ще му изпишат веждите".Игра голяма става,ама ние не сме в нея.
  • 23 Цеко

    1 0 Отговор
    Ако няма този дали ще изрази мнение .Много ми е интересно господин правозащитника какво ще каже .Ако не го каже значи не е такъв. А нещо различно..
  • 24 Дядо Боби

    2 6 Отговор
    Това е тактика на Америка, Бойко е техен послушник и ще го върнат на власт.
  • 25 кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "хХх":

    "Ще даваме ли ракети или ДА!?"
    Арестантът от Банкя беше на гости на украинския посланик преди 2 дена и каза ДА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове