Last news in Fakti

18 Март, 2022 08:34 12 854 74

Какви са причините за ареста на бившия премиер

  • арест-
  • бойко борисов

Едва ли МВР ще си позволи подобна акция, без да има основание да я направи”, смята Слави Василев

Какви са причините за ареста на бившия премиер - 1

Какви са причините за ареста на бившия премиер коментираха в студиото на „Здравей, България” политологът доц. Стойчо Стойчев и политическият анализатор Слави Василев.

„Информацията е много оскъдна и човек каквото и да каже в такава ситуация, трябва внимателно да си мери думите, защото не е хубаво да се налива масло в огъня. В крайна сметка обществото очакваше от много време правораздавателните органи да предприемат някакви действия по сигналите и информацията, която през годините излизаше спрямо Бойко Борисов – пачките, кюлчетата”, каза Василев. По думите му ситуацията е безпрецедентна.

„Да видим бившият премиер задържан, наведен в една малка кола, без да има думата, е тотална трансформация на това, което сме свикнали да виждаме. Едва ли МВР ще си позволи подобна акция, без да има основание да я направи”, смята политическият анализатор.

Стойчо Стойчев обясни, че Министерството на вътрешните работи трябва да има наистина сериозни аргументи за ареста.

„Очаквам днес да се чуят много солидни аргументи защо МВР постъпва по този начин в условията на пълна неосведоменост на правораздавателната система – нито съда, нито прокуратурата са уведомени. Без тяхното разрешение не може да се предприемат никакви действия от тук насетне. Когато арестуваш лидера на политическата опозиция в парламента, трябва да имаш сериозни основания да го направиш. Хипотезите биха ни вкарали в ситуация, в която отново всеки гражданин да се съмнява дали властта ползва закона за свое усмотрение”, каза той.

Според него министър-председателят трябва да излезе и да обясни защо този арест става сега и по какви обвинения. И допълни, че е много възможно да има бумерангов ефект, ако МВР не си е свършило работата и това се окаже PR акция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 💀💀💀💀💀

    85 13 Отговор
    Тиквата ще гледа като Тодор Живков на 10 ноември ...

    Коментиран от #6, #19, #20

  • 2 Това е

    86 11 Отговор
    Причиата кражби в особенно големи размери ОПГ дпс-герб!
  • 3 aaron

    15 44 Отговор
    Путин е евреин, Медведев е евреин, повечето олигарси са евреи... Войната се води от евреи, които ползват руснаци за пушечно месо, срещу украинския народ, ръководен от евреи! С една дума евреите подпалиха поредната гражданска война в Русия, за да съсипят Европа и света!

    Коментиран от #23, #65

  • 4 провинциалист

    53 2 Отговор
    "По думите му ситуацията е безпрецедентна" - да не би да говори за случващото се в България през последните 30-тина години?
  • 5 Дядо ви Курти от село Пиперково

    59 4 Отговор
    Включете черепа от Дубай да ви каже истината...
  • 6 САЩ

    64 6 Отговор

    До коментар #1 от "💀💀💀💀💀":

    ПРИЧИНАТА Е САЩ ИЗХАБЕН И ЗАХВЪРЛЯН ВИНАГИ АМЕРИКАНЦИТЕ ТАКА ПОСТЪПВАТ СЪС СВОИТЕ ЛАКЕИ КАТО СЕ ИЗХАБЯТ ГИ ЗАХВЪРЛЯТ НАТОВЕЦА ПРЕЗИДЕНТ КАНАДЕЦА СА СЛЕДВАЩИТЕ В СПИСЪКА НА САЩ....!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КРАЙНО ВРЕМЕ

    28 1 Отговор
    ..................ПРИЧИНИ И ОСНОВАНИЯ НАД ..............1001 ДО СЕГА !
  • 9 Другльо

    34 3 Отговор
    От тия събития нищо хубаво нени чака. Мутренско говорене и мутренски действия в корена са ДС и мутрите овладели ресурсите още от соца. Ресурсите свършиха сега се стопиха всички резерви и сега се самоизяждат, но всичко това е на гърба на хората.
  • 10 Петьо Петров

    39 2 Отговор
    "Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли..."
    Колко съвременно звучи и днес Шекспир?!
    Датата на премиерата е насрочена много удачно, нито рано, нито късно. Прожекторите се насочват към една точка и гледаме в захлас. Виждаме това което искаме да видим, а не което трябва, и не си даваме сметка, че операторите осветяват по заръка на режисьорите. В същото време режисьорите играят професионален покер със стажантите зад кулисите, докато зрителите си мечтаят за хепиенд. А жадните за справдливост зрители виждат как актьорите слагат на кладата някакъв политически труп, ръкопляскат и не гледат общия сюжет на пиесата.Отдават се на фантазията си за победата на доброто над злото А хепиенд няма, има само обезболяващи под формата на зрелища...докато цялата публика не се превърне в част от сценария. Всички знаем кой си плаща билетите за представлението.

    Коментарът ми е насочен към мислещите и разумни хора, останалите първосигнални индивиди могат да се преброят...или да ме изтрият в името на "свободата на словото"!
  • 11 Чудно

    18 33 Отговор
    Причината е една - предизборна кампания. Борисов им обяви начало на изборите и другите му отговарят предизборно.
  • 12 нашия

    51 6 Отговор
    Причината е ясна на всеки що годе разумен човек.....това е димна завеса за посещението на американския началник....да се отклони вниманието на хората .....

    Коментиран от #57

  • 13 сороснерес

    43 3 Отговор
    Путин излекувал света от Ковид, а ББ спря войната в Украйна.,вече никой в БГ не говори за бандеровци и зеления стършел...
  • 14 Пич

    47 5 Отговор
    Мисля , че има връзка с присъствието на големият мъж от Америка ! САЩ не са доволни от позицията на новите управници , за войната в Украйна ! А ГЕРБ няколко пъти се клеха във вярност , вече ! Кирчовците са усетили , че ще бъдат сменени , и с ареста пречат Борисов да се срещне с американеца ! Защо мисля така ! Защото американците никога не са се интересували , кой колко е ограбил , а дали има е вярно куче !!!

    Коментиран от #46, #50

  • 15 ПРИЧИНИТЕ СА ТРИ

    29 6 Отговор
    КРАДЕНЕ,КРАДЕНЕ,КРАДЕНЕ

    Коментиран от #60

  • 16 сега започва

    32 4 Отговор
    Толкова много провинения има, че дано да си изгние в затвора ако имаме правосъдие!
  • 17 Лелеееее

    38 6 Отговор
    Крадец! Задържан е най-големият крадец в България. Има още работа за вършене. Крадците около него са на свобода.
  • 18 глоги

    27 3 Отговор
    „Да видим бившият премиер задържан, наведен в една малка кола... Е,ГОЛЯМАТА КОЛА-ЖИПКАТА,БЕШЕ. ЕДНО ВРЕМЕ. С 200."
  • 19 Вова

    12 29 Отговор

    До коментар #1 от "💀💀💀💀💀":

    В заблуда си, дете мило.

    Той става мъченик. Народните маси се сплотяват. Всеки ще си каже, че ако е крал нещо, то е имало за всички. Сега не крадат, но и няма за никого. Е, в такъв случай, дайте цените да са непосилни, но Киро да се мазни на Лаура с "успехите" си.

    Силен политик е този, който е подкрепен от бизнеса. Кой луд ще подкрепя едно просто момче, което е и патологичен лъжец? Днес се разбираме едно, той утре пее друго.

    Коментиран от #37, #45

  • 20 А ти

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "💀💀💀💀💀":

    Ще продължиш да гледаш храната през витрината , като Гаврош ! Не се ли усещаш !!!
  • 21 Простото Киро

    14 15 Отговор
    Бандата ха Харвардските шмекерчета изхвърли близкият човек на Радев - Ст. Янев и излезе от контрола му. Рашков е човек на Радев и като нищо може да е провел тази акция, която може да доведе до падане на правителството ако се окаже, че ареста е без доказателства, което пък ще позволи на Радев отново да поеме управлението на България със служебните си кабинети, които могат да се въртят за много време напред.
  • 22 Българин

    13 5 Отговор
    "И допълни, че е много възможно да има бумерангов ефект, ако МВР не си е свършило работата и това се окаже PR акция."

    И мен много ме съмнява че това е именно PR акция за изкарването на Тиквата като мъченик и връщането на ГЕРБ във властта - той осигури подкрепата на презокеанските си господари с искането да пращаме оръжия в Украйна. Това се случва веднага след изказването му и не може да не е свързано.
  • 23 НямакъщавБарцел

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "aaron":

    Странно тогава защо баш евреите от Израел не се включват в тази всеобща истерия. Теорията ти май издиша.
    Много е удобно за всичко да се обвиняват евреите, ама безпочвените обвинения работят в тяхна полза

    Коментиран от #63

  • 24 АЙДЕ И ФАНДЪШКА ПРИ БОКО

    19 1 Отговор
    В СЛИВЕН ДОЖИВОТНО
  • 25 Основната причина е

    14 1 Отговор
    че желае шеф Тонев да му готви у затвора.
  • 26 1520

    23 4 Отговор
    хора това е пиар акция за отвличане на вниманието за може по лесно сащ да ни превърнат в бойно поле помислете само защо идва министърът на отбраната на сащ там трябва да се насочат протестите защото в дъното на всички беди по света стои САЩ БЪДЕТЕ НАЩРЕК
  • 27 никаква репресия няма

    19 3 Отговор
    Хахаа, най после влезе в клетката. Никакво разрешение на съд не е необходимо за да бъде задържана тиквата . Второ обиск не му е правен. Трето МВР може да го задържа за срок от 24 часа. може да го пусне на 24 часа и след 3 часа пак може да го задържи за 24 часа без проблем. Това е по закон.
  • 28 УСА боклук

    12 2 Отговор
    ПРОКУРАТУРАТА няма полезен ход в момента. Гешев да се стяга . Това е леко напомняне как да гласуват във ВСС
  • 29 Васил

    22 2 Отговор
    Надявам се мафиота от Банкя да не излезе от панделата заедно с неговата шайка. Мачкайте тази герберска сган и Пеевски и Доган са за там да ги сложат в една килия.
  • 30 ннннннннн

    2 0 Отговор
    НЕ Е ЛИ ТОКЕВ?
  • 31 бомбата

    9 1 Отговор
    Джиткай си с жипката из страната и хвърляй лефчета през прозореца на работниците по магистралите!
  • 32 Селяк

    8 15 Отговор
    Клюки, това са причините за арест на ББ! Който си мисли, че може да вкара ББ зад решетките е луд! ББ е в политиката не от 12г ами от над 40г! Този човек беше личен бодигард на бай Тошо и от там е научил бая неща, после стана шеф на държавна сигурност и там бая неща понаучи, после стана кмет на София и там бая неща понаучи и направи, после премиер и то 12г! Който си мисли, че лесно ще вкара ББ зад решетките наистина сънува! Той не е прост, оплел си е кошницата добре и трудно ще го барне който и да е! Другата седмица кабинета прави 100дена - сега гордо ще излязат на трибуната и ще прибавят това тяхно “постижение” като огромна крачка за борба с корупцията! Смях в залата! Някой се обадил и подал сигнал за подкуп - и това е причината да се прави обиск през ноща?! Чист ПР и отклоняване на срещата с гостите от САЩ утре! Ако ще се прави акция срещу корупцията- трябва да влязат в бая домове, а не само в един, като се започне от Доган, Костов, Пеевски, Нинова, Софиянски… та то половин парламент е в корупционни схмеми, те влизат само в един дом! Чист ПР!

    Коментиран от #39, #40, #41, #43

  • 33 Али Баба

    15 1 Отговор
    Така е.....като е чел само една книга в живота си и то за индианци.....Ами да беше прочел "Али Баба и 40-те разбойници".....сега прибраха Главатаря и 40-те разбойника се събраха изпаднали в паника.....
  • 34 freedom

    10 1 Отговор
    "са причините за ареста на бившия премиер"

    Днес ще научим повече по въпроса. Възможно е да е свързано със случая с Васил Божков - Черепа. Арестувани са бившия финансов министър В. Горанов, М. Стоянова и Арнаудова. Вероятно Черепа е обещал да свидетелства срещу закрила.
    Имам и втора версия за ареста. Руската посланичка Митрофанова в туит заплаши България да не предоставя военна помощ на Украйна. Борисов обяви че ГЕРБ ще подкрепят изпращането на военна помощ на Украйна. Може да се предположи, ще Путин е натиснал Радев, който е задействал Рашков и акцията срещу Борисов. В ЕС само две страни не са предоставили военна помощ на Украйна - България и Унгария. Ако правителството не предостави военна помощ на Украйна, може да бъде подозирано, че действа под натиска на Путин и прави акция срещу Борисов, което е политически акт. Искрено се надявам да става въпрос за корупция. По делата на правителството ще си проличи.

    Коментиран от #42

  • 35 ПОЗДРАВИ ОТ ДУБАЙ ОТ ВАСКО !!!

    12 1 Отговор
    ЖЕЛАЯ ПРИЯТНО ПОСРЕЩАНЕ НА ВЕЛИКДЕН НА БЪЛГАРИЯ!!!
    БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !!!!
  • 36 Да не се въздигаме

    6 1 Отговор
    Опозиция е и ДПС, и Възраждане. ГЕРБ е само 1 от 3те партии в опозиция.
  • 37 РЕДОВЕН ЛИ СИ ?

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "Вова":

    САМО С ТУРСКИ/ РУСКИ ПОТОК ИЗВЪРШИ
    10 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !!! А ЗА 12 ГОДИНИ?

    Коментиран от #51

  • 38 1520

    9 7 Отговор
    колкото по навреме това правителство си отиде толкова по добре ,зощото това са най верните на краварите слуги
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сельо

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Селяк":

    Кога Борисов е бил шеф на Държавна сигурност ? Не пиши глупости.

    Коментиран от #47

  • 41 А БАТЕ ВАСКО ОТ ДУБАЙ

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "Селяк":

    МУ ПОЖЕЛАВА СВЕТЪЛ ВЕЛИКДЕН В ПАНДИЗА !!!
  • 42 Реално

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "freedom":

    Това не са причини, а мотиви.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 100

    2 1 Отговор
    Причините са политически и геополитически.
  • 45 МНОГО СБЪРКА С ЧЕРЕПА !!!!

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Вова":

    БАТЕ ЧЕРИ Е ВИСША ЛИГА НЕ МОГАТ ДА МУ СТЪПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ СЕЛЯЦИ
    КАТО ТИКВАТА И ГЕШЕФФ !!!

    Коментиран от #55

  • 46 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    Пич, има логика в написаното от Вас ! Подкрепям !
  • 47 Селяк

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Сельо":

    Прав сте! Беше главен секретар на МВР, паметта започва да ме лъже, на години съм все пак, позволено ми е! Мисълта ми е, че на доста места е работил и знае какви са процедурите добре, и за да се задържи толкова време, значи бая мафиоти от политическите и държавни среди седят зад гърба му! Трудно, ще е да го вкарат в затвора за съжеление, и това ми намирисва на чист ПР с цел отклоняване на вниманието на народа от срещата със САЩ.
  • 48 Виж ти...

    3 0 Отговор
    Грух не е на работа???
  • 49 Селяк

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "име":

    Каквото и да са гласували, ще го пуснат днес и толкоз! Всичко е отклоняване на вниманието от срещата със САЩ! Трудно ще го осъдят, той си е оплел кошница, не е прост!

    Коментиран от #56

  • 50 ЗА ТУРСКИ ПОТОК ЗА ТУРСКИ

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пич":

    АМЕРИКАНЦИТЕ ВИДЯХА СМЕТКАТА НА ТИКВАТА !!! ТЕЗИ СНИМКИ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТАТА В РАЗЛИЧНИ ДНИ КОЙ МИСЛИШ ГИ ПУСНА?

    Коментиран от #68

  • 51 Вова

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "РЕДОВЕН ЛИ СИ ?":

    А олиото ти беше 2 лева. Сега е 8. Какво общо има потокът?

    Мой друг Румен взима властта. Бойко става мъченик и жертва на произвол. Дамаджаната е готин стратег.
  • 52 Този

    6 0 Отговор
    Слугинчо стойчев па всички ли мисирски тв ще обикаля са реве кво разбира от наказателно право прислужник
  • 53 Двата пръста и един по средата

    4 1 Отговор
    Бреййй, средното цинично пръстче, коетно се окичило с титлата Доцент и то в медиите, акъл на докер да раздава.
  • 54 Руски еничарин

    5 9 Отговор
    Причината е национално предателство в полза на жужуто Z. Превърнаха страната в московско блато, по подобие и примера на чекиста в бункера.
  • 55 Вова

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "МНОГО СБЪРКА С ЧЕРЕПА !!!!":

    Дай и нещо смислено по темата.
    Като е голяма работа битки ти Чери, да мине през съд, да докаже, че правото е на негова страна.

    Засега той е само мишок, укриващ се от правосъдието.
  • 56 Хитри, като от селски вечеринки

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Селяк":

    Това че е хитър, съвсем не значи, че не е прост чиляка! А и той нали сам си го призна в едно интервю.
    А това, че за всичко копираше, любимият му идол Путин, не означава, че има власт като неговата.
  • 57 Ко?не!

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    От кое да отклони вниманието бе умник?
  • 58 кир Ливанчо

    4 1 Отговор
    Черепа е причината и нахлуването в Президентството и Радев. Ако беше по прокурорско нареждане, щеше да има обвинение и да не е така...
  • 59 ааа Чи

    3 1 Отговор
    Ааа чи той добро момче беши, всички поздравяваше,е малко лява ръка десен джоб беше ама добър човек.
  • 60 Теко

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПРИЧИНИТЕ СА ТРИ":

    И в резултат на това почетно последно място в Европа
  • 61 КПСС БКП

    6 2 Отговор
    Причините Борисов да влиза в затвора са, корупция, кражби от еврофондове, убийства, далавери, лъжи,измами и така на татък !
  • 62 Опсс

    5 1 Отговор
    Каквато и да е причината действията са много закъснели
  • 63 мими

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "НямакъщавБарцел":

    Специално четох за Медведев, ами не е евреин. А Путин е по майка, вярно е. Всичко е за пари, остави ти евреи-неевреи. Нима сред тях няма свестни хора, айде стига. Аз съм израснала сред тях на пл. Възраждане в София - хора като нас, имат си кусури. Това, което харесвам много у тях е, че държат на образованието. Това лошо ли е?!
  • 64 момчето за поръчки на чичо сам

    3 2 Отговор
    " Геополитически " made in USA . Никога не съм си и представял , че това което би ме зарадвало изключително при други обстоятелства , днес не само не ме радва , а буди и тревога. Киро ОСТАВКА .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Перо

    4 0 Отговор
    Колко години чакаме тиквата да бъде прибран,където му е мястото! Нека шайка квичи!
  • 67 Fate

    3 0 Отговор
    Вероятно е осуетено национално предателство подготвяно от Мутрата българоубиец
  • 68 Опсс

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "ЗА ТУРСКИ ПОТОК ЗА ТУРСКИ":

    Ако американците са причината да видим кюлчетата и пачките можем само да им се поклоним
  • 69 Перо

    2 0 Отговор
    Сложете на толупа раирани дрехи за снимки и ги раздайте на ГЕРБ /дърто и младежко/, да квичат до обезумяване! Много маймуни станаха на клона на толупа и той се счупи! Сега всички вкупом на село!
  • 70 Перо

    2 0 Отговор
    Бай Ставри от южното крило се е наточил!
  • 71 Оставка !

    3 1 Отговор
    Защо чак сега г-н Петков ?! Защото рейтинга ви пада стремоглаво и се опитвате да се докажете като служител на Закона !Евтин трик ! Твърде късно ! Аут сте !
  • 72 Бай суджук

    1 1 Отговор
    Причината са откраднатите суджуци,нищо повече...
  • 73 Айде Боже помози

    3 1 Отговор
    А бе за пръв път ми се вижда много печален тоя набеден провинциален доцент Стойчо Стойчев и то в Софийският Университет! С увиснал нос,протежето на Борисов адвокатства за ареста на същия,с мантрата да го изкара жертва! Крайно време е и в Софийският Университет да заиграе една от метлите!
  • 74 млад

    2 1 Отговор
    Мисля като Слави и се радвам за Стойчото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове