Last news in Fakti

18 Март, 2022 21:47 3 425 72

От Прокуратурата: По делото срещу Борисов не е разпитван като свидетел Васил Божков

  • прокуратура-
  • свидетел-
  • разпитван-
  • васил божков-
  • бойко борисов

Досъдебното производство е образувано по показанията на премиера Кирил Петков

От Прокуратурата: По делото срещу Борисов не е разпитван като свидетел Васил Божков  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Беше необходимо време прокурорите да се запознаят с материалите по случая. След 10 часа днес в СГП беше докладван факс, с който ГДНП ни уведомиха, че са образували досъдебно производство за изнудване с участието на длъжностно лице. Досъдебното производство е образувано в условията на "неотложност". Това заяви на брифинг говорителят на СГП Десислава Петрова, цитирана от Нова телевизия.

По думите ѝ е съставен протокол за първо действие по разследването, а именно разпит на свидетели и последващо претърсване. "Със същия факс СГП беше уведомена за задържането по закона за МВР за срок от 24 часа на три лица - Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. В СГП са докладвани и разпити на шестима свидетели, включително и на премиера Кирил Петков. Именно неговият разпит е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство", посочи Петрова.

Той разказва за публична среща с Лаура Кьовеши, с която са обсъдили публични твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Арнаудова и Горанов. "Самият Васил Божков не е бил разпитван", подчерта говорителят на СГП.

Разпитани са служител в търговско дружество на Васил Божков, който свидетелства, че Васил Божков се е познавал с Бойко Борисов и Владислав Горанов и е провеждал срещи и с двамата. Свидетелят подчертава, че той лично не е присъствал на нито една от тези срещи. В показанията на посочения свидетел е налице информация, че Васил Божков е разполагал със значителни лични парични средства, но не му е споделял за какво ги е разходвал, нито пък да е бил изнудван.

Разпитан е управител на дружества на Васил Божков, който дава подробни сведения за начина, по който Васил Божков е оперирал с фирмените финанси. Свидетелят изрично заявява, че никога не му е възлагано да посещава държавни институции с цел носене на парични средства, както и че никога не е придружавал г-н Божков при посещенията му в Министерство на финансите и държавната комисия по хазарта.

Като свидетел е разпитан служител на Министерство на финансите, който дава сведения за срещи между Владислав Горанов и Васил Божков в кабинета на министъра. Свидетелят изрично сочи, че Васил Божков винаги е идвал само с пура в ръцете. Не е носил торби, пликове или друг багаж.

Като свидетел е разпитан бивш народен представител, член на Бюджетната комисия в парламента, който дава сведения относно обсъждането на промени в Закона за хазарта. Този свидетел сочи г-жа Менда Стоянова като свой политически опонент, който не е подкрепил неговите законодателни предложения и изразява лично предположение, че това е в резултат на влияние на Васил Божков, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Разпитан е като свидетел бивш съдружник на Васил Божков, който заявява, че Васил Божков се е срещал многократно с Бойко Борисов и Владислав Горанов, уточнявайки, че той не е присъствал на тези срещи. Свидетелят добавя, че Васил Божков не му е споделял в каква връзка са били срещите и допълва, че Божков често е взимал пликове с пари в себе си преди посещенията. Няма информация обаче какво се е случвало с тези пари.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малииии

    46 8 Отговор
    тая как миририше на кекс

    Коментиран от #23

  • 2 Кога ПП ще подава оставка

    34 60 Отговор
    Утре в колко часа ще се подава оставка? След този позор Рашков, Кокорчо, Кирчо ч, Тошко, Корнелина и цялата там десебарска сбирщина нямат право да се показват пред обществото, освен да подадат оставкани да се махат в дън гори тилилейски. Все си мислех, че Рашков има малко акъл, но явно всичко граничи с тотална деменция!

    Коментиран от #48, #66, #67

  • 3 БиБи

    11 43 Отговор
    98 процента на изборите. Правдата възтържествува. Само аз мога да ви спася!

    Коментиран от #36, #68

  • 4 НИЕ

    82 11 Отговор
    ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДРУГО НЕ ОЧАКВАМЕ ДОКАТО КАСКЕТА Е ТАМ РАЗТЕГАНЕ НА ЛОКУМИ
  • 5 Гешев

    59 13 Отговор
    Позор, оставка и затвор!
  • 6 ужасен

    67 4 Отговор
    Няма прокурор който да не е за затвора !!!!Тази територия стана мафиотско сборище
  • 7 "ти сам си го избра"

    67 7 Отговор
    Кой вярва на българската прокуратура ???

    Коментиран от #25

  • 8 Перо

    17 79 Отговор
    Дръж се Бойко , народът те подкрепя!
  • 9 Гроп

    48 7 Отговор
    гешеф и прасето си създадоха женски охраняващ и репресиращ кръг от прокурори -помакини от родопите ( изкл зли жени) ...отглеждани са близо 10 г. ...пазаржик, смолян, пловдив...пращали са ги дс учат ...и сега са железен обръч на мафията...но щом Сащ са се захванали ще ги изкоренят ,скоро
  • 10 Митко

    41 1 Отговор
    Добре де , какво целите с тия кьорфишеци , не разбирам ? Защо ще го хващате толупа , после ще го пускате ? Вие малуумни ли сте или циркове ще правите ?
  • 11 Госあ

    22 7 Отговор
    Оууу тази добре изглежда 😛 Бих извършил престъпление, за да се срещнем….

    Коментиран от #41

  • 12 Така лиии

    24 0 Отговор
    Да не се окаже, че Бойко е рекитирал Киро
  • 13 Хахаха

    22 6 Отговор
    Кирюо корюо просто кирюо изписа веждите на чекмеджан ся никой вече няма да смее да го нарне с тия смешни доказателства. Поме да бехте фурлили един плик пари като на Иванчева смешковци
  • 14 Лукреция

    28 5 Отговор
    Курволатурата ще бъде заменена с правов ред и европейски юридически практики срещу организираните престъпни картели в държавата.
  • 15 MIKE ADRIANO

    23 2 Отговор
    Ох леле на Десито с тези цайси какви чудеса могат да се случват.
  • 16 Адвокатурата на Тулупа

    18 3 Отговор
    Божков всеки ден говори че е давал пари , а Севда ги е взимала.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 фбр

    15 2 Отговор
    И тази е ХХL
  • 19 Кафенски

    28 3 Отговор
    тая на визия го докарва като от бюджетен порно филм. гаси и проКУРорката

    Коментиран от #22

  • 20 U2U2U2

    24 3 Отговор
    Каката се опетла като пиле в калчища! Това било, онова било! Срам, за зам. председател на Софийска градска прокуратура, пълна “калинка“! Накрая дойде “горския“(тоя, който беше от дясната и страна), изключи микрофона, и каза “чао“ на медиите! Стара пушка, усети се, че стават смешни!
  • 21 Gogo

    22 1 Отговор
    Защо не е разпитван Божков ли? Защото, когато трябваше да бъде разпитван, вие заметохте проблема под килима от прокуратурата и Гешев се почесваше по главата. Защо прокуратурата не притисна веднага хазартната комисия, Горанов, Боко. Ами побързаха да го притиснат с 19 обвинения ,за да няма възможност дори и да искат да разследват, да го е страх да се върне. Някой даде ли му гаранция , че при обективно изслушване ще се ползва с имунитет. Същата история като КТБ и Цветан Василев. А сега прокуратурата заявява че минали повече от две години. Ами то това се целеше. Колко скандала гръмнаха през това време в митниците. Нещата стигнаха най-много до началник митница. Никой не желаеше да проследи парите по-нагоре. И кой беше шеф на митниците и финансов министър.Познайте от 3 пъти.
  • 22 Госあ

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Кафенски":

    По скоро го докарва на Моника Белучи в годините от “Малена” 💁
  • 23 Azzzzzz

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "малииии":

    А си мислех, че само мене ме възбужда прокурорката :)

    Коментиран от #26

  • 24 Gogo

    11 0 Отговор
    Защо не е разпитван Божков ли? Защото, когато трябваше да бъде разпитван, вие заметохте проблема под килима от прокуратурата и Гешев се почесваше по главата. Защо прокуратурата не притисна веднага хазартната комисия, Горанов, Боко. Ами побързаха да го притиснат с 19 обвинения ,за да няма възможност дори и да искат да разследват, да го е страх да се върне. Някой даде ли му гаранция , че при обективно изслушване ще се ползва с имунитет. Същата история като КТБ и Цветан Василев. А сега прокуратурата заявява че минали повече от две години. Ами то това се целеше. Колко скандала гръмнаха през това време в митниците. Нещата стигнаха най-много до началник митница. Никой не желаеше да проследи парите по-нагоре. И кой беше шеф на митниците и финансов министър.Познайте от 3 пъти.
  • 25 много шум

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от ""ти сам си го избра"":

    В провинцията всички вярват на прокуратурата. Прокуратурата владее всички институции. Само прокуратурата да каже- смачкайте тоя, и цели маси хора скачат срещу нарочения. Бг е прокурорска държава.
  • 26 много шум

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "Azzzzzz":

    За какво пълните форума с вашите изкривени сексуални мисли? Отклонявате фокуса другаде ли? Толкова е примитивен и евтин тролският ви метод. Пуснали сте 10 коментара под различни имена.

    Коментиран от #29, #30

  • 27 БгРеалност

    19 3 Отговор
    пълни некадърници, и следствие и прокуратура, милиарди откраднати, накрая няма осъдени корумпета, смях 1!!
  • 28 престъпници

    10 16 Отговор
    Рашков Киро и Кокорчо в затвора доживот
  • 29 Госあ

    16 5 Отговор

    До коментар #26 от "много шум":

    Аре ве, най накрая да видим снимка на хубава жена във факти и да коментираме баце ?!?

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Така Така

    9 0 Отговор
    От целия цирк сега ще го отнесат Северномакедонците. Те няма да бъдат пуснати никога в ЕС по различни причини!
  • 32 Питанка

    11 1 Отговор
    А защо не е разпитван? Мисля, че би трябвало.
  • 33 Горски

    15 2 Отговор
    Като ги гледам в последно време разни говорителки ... - На прокуратура, следствие, правителство... - А бе все едно са ги събирали от някой ХХХL сайт. - Сиреч все по "акъл" са ги избирали!
    И като се има в предвид, че всички престъпления но бившият премиер са явни дори и за студенти по икономика от първите курсове, всичко ми изглежда като някакъв водевил чиято сметка обаче остава за нас.
    Такъв разпад на държавата... - Не е истина просто!
  • 34 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Ти тоя конь ако го видиш на живо ще заекваш поне 3 месеца!

    Коментиран от #42, #44

  • 35 Тотьо

    9 0 Отговор
    Къси ви са п...ите за тая,докато се качи на тоя пост е минала повече км от Мерцедес такси.
  • 36 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "БиБи":

    104% направо. Като Путин.
  • 37 Бързи са

    10 1 Отговор
    Като костенурки. А защо не е още разпитан А какво стана с превода от доклада за Барселона, още ли не е готов. До две три години ще стане, не бързайте. Изчакайте може да му се размине на ББ
  • 38 А бе

    5 2 Отговор
    Ти ква си долнааааа!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 МиДа

    10 1 Отговор
    А бе за къщата в Барселона разглеждате повече от месец материалите, пък тези за два часа ги разгледахте!

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ха ха":

    айде, айде хубава си е кобилката на снимката и е прокурор, а не некоя татуирана сервитьорка или компаньонка ! Малко хипстърски ми се виждат цайсите, без диоптер, ама….и аз не съм със сини очи.
  • 43 Абе моме

    9 3 Отговор
    Калинке, доказателствата ги е дал Божков на евро прокуратурата. За какви разпити говориш, красавицо неземна? гешефта е на ход!!!
    Това е разследване на евро прокуратурата!
  • 44 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ха ха":

    Прав си, не е като Малена и не искам да я виждам на живо по никакъв повод 😅
  • 45 На преко го тура

    9 2 Отговор
    Прокуратура ли? Че то няма такова животно в България!
  • 46 Кви материали?

    7 6 Отговор

    До коментар #40 от "МиДа":

    Изрезки от вестници и писквили на набедени преписвачи и фантазьори. Прокуратурата и съдът са сериозни институции.
    Арестуваха ББ и го пуснаха на следващият ден.
    Некадърници. Разследване за изнудване, а пращат прост полицай, който разследва улични престъпления. Къде са следователите? На всички им беше ясно, че това е скалъпена ситуация, затова никой не беше с белезници.
    Сега го надъхахте и на извънредните избори ББ ще ги отвее, като луцо пиле-домат.

    Коментиран от #70

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ППП

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кога ПП ще подава оставка":

    Алкохола не прощава на никой.
  • 49 Емигрант

    3 4 Отговор
    Очевидно Божков пише доноси и има кой да му дава лице.
    Това е един много кофти манталитет и аз затова се махнах от България
    По принцип Дявол означава някой който се противопоставя.
    Луцифер означава който заговорничи.
    В случая става дума за доносници.
    По принцип доносника се опитва да придобие някаква облага като злепостави някого.
    И сега става ясно че Кирил Петков свидетелствал без да има доказателства. Така да се каже доносничел. Очевидно този човек има нещо зло в себе си и се опитва да го препише на някой друг.
    Аз избрах да напусна България и сега гледам трагедията отстрани. Но Бойко явно е свестен човек и има нужда от подкрепа.

    Коментиран от #72

  • 50 Киро Тъпиро

    3 1 Отговор
    Омазах се повече отколкото с на линдата ми безглутеновите торти

    Коментиран от #71

  • 51 Няма

    3 2 Отговор
    Прокуратурата няма информация как са се усвоявали занесените пари.... И аз нямам ама не го намирам нито за законно нито за морално.

    Коментиран от #56

  • 52 Правов ред

    5 0 Отговор
    Тая мънка 15 минути! Баба ми вика шо рече? Все едно не е вечерала и много и се спи! Ама 13 заплата е взела.
  • 53 Жоро

    2 0 Отговор
    Всеки е прав за себе си. Ама на нас от това не ни стана по лек живота бензина 3 лв олио 5 лв. И кво правим!?
  • 54 Правов ред

    4 0 Отговор
    Аз написах на имейла на Полицията, че са ме рекетирали мними майстори на покриви! Написах им да знаят, че има такива банди. Ако исках щях да отида да подам жалба. А Полицията ми влезе в пощата и ми намери адреса! Дойдоха да ме търсят кога ме няма и оставиха призовка на комшиите 300 лв. Глоба ако не се явя! Отидох не ми се дава 300 лв и написах същото коеото им бях написал в имейла! Казаха ми, че прокурора ще образува досъдебно и ще ги търсят! След време получих писмо от прокуратурата с което ме уведомяват, че нямало престъпление! Те си искали аз съм давал! Това е БГ много нерви нищо резултати.
  • 55 Жоро

    2 1 Отговор
    Ако сте успели да чуете какво каза госпожата ще ви припомня само, че каза няма данни за опражнено насилие над Божков да дава пари! Дори и да ги е дал не. Престъпление защото не са го насилили
  • 56 Правов ред

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Няма":

    Морала и закона нямат нищо общо. Закона е врата в полето може и да не минеш през нея. Тарикатите не минават през вратата. Само наивните
  • 57 Ергенът

    0 2 Отговор
    Хайде сега и тоя Божков се жалва като млада невеста! Ако не е давал пари нямало да има оспешен бизнес. Тука е така за да получиш трябва да дадеш
  • 58 Един

    6 0 Отговор
    Мафиотската прокуратура за пореден път показа, че работи срещу интересите на България. Съд за Гешев и Борисов!

    Коментиран от #63

  • 59 Нищо ново

    3 1 Отговор
    Той и Гешев ще падне
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Спокойноооо

    5 1 Отговор
    Той и Чаушеску и Садам Хюсеин бяха недосегаеми
  • 62 България

    2 2 Отговор
    Каква прокуратура сте вие вие сте за затвора до един по точно за Сибир . Българската прокуратура трябва да я закрият със закон от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
  • 63 Добавка

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Един":

    И за Пеевски, Доган, Цацаров, Доган!!!
  • 64 Прокуратурата

    1 0 Отговор
    с този мафиот е просто една безполезна структура. И Къовеши го показа. Трябва веднага да го свалят този наглец. И след време, когато има констотуционно мнозинство да минава към министерството на правосъдието. И многоо прости са тези от тази прокуратура.
  • 65 Истини от кухнята

    0 1 Отговор
    Младото много умно. Бравос. Дай боже повече млади хора и умни в съда. Навремето искаха за прокурор, съдия, су, право, много добър успех, отличен. А бяха млади повече и много умни, но и там безпартийните умни съдии комунистите ги изхвърляха на бунището ИлХ, адвокати и млади напуснаха този свят, а бяха само на 33.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кога ПП ще подава оставка":

    ЩЕ Я ВИДИШ ОСТАВКАТА ПРЕЗ 16 КРИВИ МАКАРОНА НА КУКОВ ДЕН!!!
  • 68 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БиБи":

    И като се събудих чаршафите мокри и краката отвити
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Кви материали?":

    ЩЕ ГО ОТВЕЕ,АМА КОГА БОР РОДИ КРУШИ!!! ВЛАСТ НИКОГА НЯМА ВИДИТЕ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 71 ТЪПОГЕРБЕР

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Киро Тъпиро":

    Е ТИ ТОВА СИ ГО ИМАШ ОТ МАЛЪК! С НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА НИ ИЗНЕНАДАШ!
  • 72 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Емигрант":

    Ех да ти имам юрист дикцията........Бухаха ха ха ха ха Освен в Русия,Северна Корея или Бвларус другаде не можеш да емигрираш ПРАВ ТИ ПЪТ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол