Last news in Fakti

23 Март, 2022 05:54 1 639 12

Балабанов: Каримански е всеприет, хора като него винаги имат мнозинство

  • станислав балабанов-
  • депутат-
  • итн-
  • бнб-
  • любомир каримански

Депутатът от ИТН коментира избора на управител на БНБ

Балабанов: Каримански е всеприет, хора като него винаги имат мнозинство - 1
Снимка: БГНЕС

"Ще предложим кандидатура за управител на БНБ в законовия срок. Предложението за гуверньор на БНБ не е заложено в калиционното споразумение. Няма напрежение в коалицията по темата. Така беше и с темата за зеления сертификат – тема, която също не е в коалиционното споразумение. Когато трябва да се издигат кандидатури, се избира най-добрият за поста. Ако разглеждам г-н Каримански като популярно лице в последните месеци и като експерт. Той изнесе на гърба си два бюджета, успя да се справи в напрегнатата ситуация. По отношение на хора като г-н Каримански винаги има мнозинство. Той е всеприет. Най-важното е да спечели най-подготвената кандидатура, защото позицията е много важна за държавата"

Това заяви пред БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"МВР показа за пореден път на бъларското общество и може би за първи път на европейската прокуратура, че ние нямаме прокуратура. Тази прокуратура продължава да е пазител на престъпното статукво", каза Балабанов по повод арестите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севделина Арнаудова.

"Има ясни действия на МВР. Има и причинно-следствени връзки, които водят до един човек който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни служители, които пък са го облагодетелствали да не плаща данъци. Причинно-следствените връзки видят до една конкретна партия – ГЕРБ. Има огромна корупция, говорим за 500 млн. лева – това са пари на всички български данъкоплатци. Отделно към европейската прокуратура са насочени сигнали за измами с евросредства. Това е един добър старт. В момента тече разследване на европейската прокуратура, те очевидно разполагат с данни и ще излязат с позиция и може да се окаже така, че българската прокуратура да бъде прескочена в името на закона", заяви Балабанов.

"В последните години не бяха кюлчета и пачки, не беше Мата Хари, не беше къщата в Барселона, не бяха влиятелни бизнесмени да плащат подкупи, а прокуратурата удобно си мълчеше. Как нямаше едно досъдебно производство? Ние знаем какво се е случвало, въпросът е да се докаже юридически", посочи той.

"Работа на всяка една опозиция е да търси слабостите на управлението и да го критикува, но конкретната опоциия има унизителен облик в обществото. Гледам на тази опозиция като на една крещяща опозиция, без конкретни мотиви", отбеляза Балабанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Becks

    13 7 Отговор
    Каримански мирише леко на ДПС.
  • 2 Гост

    20 8 Отговор
    Общоприет е в шоуто на Славчо.Ние обикновенните хора,не го приемаме.
  • 3 София

    20 8 Отговор
    Въобще ИТН не сте приети,излъгахте наивниците,но бързо си показахте злобната и безидейна същност и следващ парламент,няма да има за вас.
  • 4 Към депутатите!

    15 8 Отговор
    Време е за сваляне на депутатски имунитети. Не ме интересува цената на олиото, бензина или хранителните стоки. Мога да стисна зъби и да се лиша от тях. Но искам да видя Борисов и крадливите му министри и депутати зад решетките. Заради тези крадци мога да гладувам дълго. Ограбиха бъдещето на децата ни, поне за тридесет години напред.
  • 5 оня с коня

    15 7 Отговор
    Следващите избори чукат на Вратата,но в следващия парламент ИТН ще е Персона Нон грата.Както и да е - ИТН изигра с Чест Ролята си да покаже на Целия Свят че не Америка,а България е Страната на неограничените възможности и показа как Една Партия без каквито и да е Специалисти и Полт. Опит може не само да влезе в НС С ПЕСНИ ТАНЦИ,но и да бъде най-многобройната!
  • 6 Това .юмне и от финанси ли разбира?

    12 4 Отговор
    По време на протестите ходеше като цветарка между хората и така стана малко известен и сега хоп, големият политик, че и мнения раздава. Боже, кога ще ги вкараш в пътя, зелени балабановци политика да бистрят? Да си обслужва попската щерка и да не се показва там където не му е мястото.
  • 7 Балабанче

    5 1 Отговор
    имате друга, още по-всепризната кандидатура, Тошето! И в Африка е всепризнат.
  • 8 гост

    0 1 Отговор
    Това е ФАКТ.
  • 9 17 10

    4 1 Отговор
    Тоз кога стана калайджия, кога му почерня дирника? Та на всичко отгоре си и навири тиквата!
  • 10 българин

    3 0 Отговор
    Чалга кюфтака и псевдо журналист да си наляга парцалите.
  • 11 истината

    2 0 Отговор
    Експерт в банки на криминални елементи.
  • 12 Този откакто се ожени за певицата на

    0 0 Отговор
    Слави, Лили, стана още по-агресивен. Да внимава, защото да си "зет" на Слави не е лесно,а може и в един момент да е и опасно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове