23 Март, 2022 10:37 2 150 64

Петър Иванов: Всяка капка гориво от Русия се превръща в бомба

  • петър иванов-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • газ-
  • санкции

Русия е планирала тази агресия много отдавна. За всички нас това трябва да е урок и да не влизаме неподготвени в следващата зима, изтъкна още Иванов

Петър Иванов: Всяка капка гориво от Русия се превръща в бомба - 1
Снимка: БГНЕС

„В Украйна се води война не само за нейната независимост, но и за демокрацията като цяло“, заяви пред БНР Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара.
Европа през последните 30 години се направи изключително зависима от руските енергийни доставки, подчерта Иванов.

„България е дори още по-зависима. Говорим за едно поколение политици, което направи това.“

„Всяка капка гориво, която ние използваме от Русия, се превръща в бомба, която пада върху главите на тези майки и деца, които се спасяват от тази война“, коментира Петър Иванов.

Според него санкциите са неизбежни и това ще има отражение върху икономиката.

Санкциите отиват натам да не се ползват енергийни източници от Русия, изтъкна Петър Иванов.

Иванов сподели, че майка му е украинка, той самият е учил в руска гимназия, работил е за американски компании в Русия и я познава добре.

„Самите руснаци, дори таксиметровите шофьори на летището „Шереметиево“ казват - докато има какво да се помпа от недрата на земята, тази държава съществува, когато свърши, дотук сме.“

След като в ЕС видяха, че механизмът с общата поръчка работи, няма причина с нефта и газа да не се действа, както с ваксините, отбеляза Петър Иванов.

„Което е изход в тази ситуация, защото недостиг ще има. ЕС заедно е най-голямата икономика в света.“

Ако се направи такава поръчка, цените на газа ще се успокоят, посочи той.

Ще има борба за суровини, това е очевидно, коментира Петър Иванов в предаването „Преди всички“.

„Нещата не са добре в цяла Европа и няма как това да не се отрази и на българското производство. Ние имаме и тежка индустрия, която зависи от газа, след скока в началото на годината на електричеството, виждате какви са резултатите. Стойността на продукцията се оскъпява и колкото и да е все още евтина работната ръка в България, ние ставаме доста неконкурентноспособни.“

Русия е планирала тази агресия много отдавна. За всички нас това трябва да е урок и да не влизаме неподготвени в следващата зима, изтъкна още Иванов.

Отношенията между Европа и САЩ бяха доста охладнели през изминалите 10 години, отбеляза той.

По думите му положителното в тази война е, че Европа е разбрала, че не може без САЩ, както и обратното.

Иванов очаква да се работи за преодоляването на протекционистичните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 99 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    92 17 Отговор
    предната западна подлога и предател... трябва ни революция с толкова много предатели...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дедо

    90 9 Отговор
    А как стоят нещата с всеки киловат от американските ТЕЦ-ове?
    Знаеш ли понятието "еничар"?
  • 4 Surko

    79 9 Отговор
    ПЕШО МНОГО ХРАЧИШ,АМА ДА НЕ СИ ПРЪВ НА ОРЛОВ МОСТ С КИТКА ЦВЕТЯ ДА ПОСРЕЩАШ ПУТИН.
  • 5 Тошо

    77 4 Отговор
    Украйна даде трибуна на особена категория глупаци -звънтящ (излъчва глупост от разстояние) и софистициран (говори експертно уж). Жалък тип.
  • 6 Всяка стъпка на Путин в Украйна

    9 70 Отговор
    подражава на хитлеровата политика в окупираните от него държави. Задача на Путин е унищожаването на Украйна като държава, смяната на политическия строй и установяването на пълен контрол над нашата територия с помощта на шуцманите (охранителна полиция в нацистка Германия-бел. ред.) от "ДНР/ЛНР" с помощта на руските въоръжени формирования.
    Както разбирам, такива шуцманшафт (наказателни батальони, формирани предимно от население на окупираните страни от нацистка Германия по време на ВСВ и действащи под командата на германската военна полиция - бел. ред.) са формирани от манкурти (манкурт - човек изгубил историческа памет, духовни ценности и ориентири, скъсал връзката със собствения си народ-бел. ред) в така наречените републики и те се движат в обоза на окупационните войски.
    Тези полицаи трябва да заемат мястото на законната украинска власт в окупираните територии и да установят там новия руски ред. Както казва руският нацист-президент: окончателно да решат украинския въпрос.
  • 7 Пич

    57 4 Отговор
    Идиотите не схващат , че такива бомби взривяват нашата икономика !!!
  • 8 Явно

    4 27 Отговор
    Не са планирали добре, след като не са предвидили толкова мащабни санкции.
  • 9 Аятолах Хомейни

    62 3 Отговор
    Докато пишете и говорите глупости - "В разрез с конституцията на Украйна на 20 март президентът Валадимр Зеленски забрани всички опозиционни и леви партии, общо 11: „Опозиционна платформа – За живот”, Партята на Шарий, „Наши”, „Опозиционен блок”, „Лява опозиция”, Съюз на левите сили”, „Държава”, „Прогресивна социалистическа партия на Украйна”, „Социалистическа партия на Украйна”, партия „Социалисти”, Блокът на Владимир Салдо.

    Официалният мотив за забраната – „контакти с Руската федерация”. Сякаш има някой в Украйна без никакви контакти с Русия!"
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Петърчо, не купувай

    67 2 Отговор
    Ходи пеш. Вия тъпите жендъри ще направите бензина 10 лв. литъра.

    Коментиран от #29

  • 12 пешьо

    50 1 Отговор
    пепи, пепи, не ставаш, жалък си
  • 13 Ооо

    57 2 Отговор
    Ама не ползвай горива и руски неща бе! Купи си западна електричка със източни китайски слънчеви панели да си я зареждаш! Бъди “EKO” и “работи върху подобряване на климата на Земята!” Само са не се окаже, че после ще кажеш, че всеки цент даден на тия се ползва за провокации и разширяване на конфликти?
  • 14 Б А Й Х @ Й ‼️

    56 1 Отговор
    Бай Дън го каза на глас и папагалите се втурнаха‼️ "Води се война за нов световен ред ръководен от САЩ!" ‼️
  • 15 Smooth Jazz

    61 5 Отговор
    За каква демокрация говориш, като САЩ и ЕС изграждат най-жестоката тоталитарна система откакто свят светува! Видяхме по време на пандемията как бяха отнети всички права на мирните граждани - правото на свободно придвижване, правото на работа и труд, правото на свобода на словото. Сега при военната операция в Украйна - същата работа: безпрецедентна цензура на руските медии, на всички, които изказват позиция в подкрепа на руската армия, безпрецедентен натиск от сърана на сащ върху своите васали от ЕС и осонено от източния фланг на агресивния военен съюз. Демокрацията е утопия, а като те гледам къде си зачослен, ти си поредния на хранилката на Сорос.
  • 16 Б А Й Х @ Й ‼️

    56 1 Отговор
    Проблемът е , че Русия не си дава ресурсите, а Китай разбират, че успее ли САЩ- следващата хапка са те ‼️
  • 17 Четящ

    41 0 Отговор
    Демократично в Украйна се извършва "лов на вещици" от украинските служби На 19 март е арестуван Юрий Ткачев. Той беше много критичен към бившето и сегашното правителство на Украйна за политиката им след Майдана и особено по отношение на „клането в Одеса от 2 май 2014 г.“ и „Стрелбата на Майдана“, чиито разследвания бяха парализирани, отложени за много години и до момента не е завършен, наред с други.
  • 18 ФБР

    48 0 Отговор
    Поредният близач на краварската хранилка.! Купувайте само американски шистов газ , нищо че е по-скъп , но в замяна на това е демократичен и отговаря на " евроатлантическите ценности" !
  • 19 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 0 Отговор
    "Всяко кюфте, бомба срещу капиталистизма!" / надпис в механа при соца/

    Коментиран от #38

  • 20 Валентин

    40 0 Отговор
    А ако всяка капка се превръщаше и в твоя мозъчна клетка нямаше да ти слушаме малоумщините, подложке.
  • 21 путин хитлер

    4 25 Отговор
    Така е всеки долар от гориво ,отива за бомби за руския агресор!
  • 22 пьешу

    31 0 Отговор
    прочетох за какво му дават парици на тоя. изпълнителен директор, молим вас! и на какво, на американска търговска камара, видите ли... няма да чета пасквилчето, съжалявам. (всъщност, хич даже.) ;)
  • 23 Тъмен субект

    40 0 Отговор
    Руската газ е ужасна, но американската е красива. Скъпа, но красива! Друго си е да зависиш от Америка, която е на май ната си и която е причината за всички настоящи военни конфликти в света. Въоръжават, интригантстват, създават конфликти, бъркат се най-арогантно навсякъде, но демократично някак. И друг плаща сметките. Изключително приятна зависимост е това.
  • 24 коментар

    14 2 Отговор
    Това да ви е познато ?!
    "Роналд Рейгън враг 1 на Каспичанската селищна система"! Този лозунг е плод и на тогавашните масмедиите, също като сегашните!
  • 25 Перо

    33 1 Отговор
    Още едно соросистко,неграмотно пропагандаторче. Германия употребява 10-15 пъти повече руски газ и не го спират, същото е и за други държави /да види обема на северен поток 1 и 2 и тръбопровода през Украйна/, но германското евро не е за бомби,а само българското! Прави са в Москва да дават по 15 г.затвор за анти-национална пропаганда,против устоите на социалната и национална сигурност. Експерти доказаха,че другата газ ще бъде мин. 20% по-скъпа и баща му на това келеме ли ще плати разликата?
  • 26 Бай Шиле

    28 1 Отговор
    Лозунгът на този смехурко ми напомни за лозунг от социализЪма : всяка набрана слива габърче в леглото на Никсън!
  • 27 коментар

    19 1 Отговор
    „Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!”
    Лозунг в птицеферма
  • 28 Перо

    29 4 Отговор
    Съветските възпитаници станаха по-католици от папата! С пяна на уста станаха отявлени демократи и борци за свобода,но “но не своята душа, а душата на народа”…. .Казано е преди повече от 100 г.
  • 29 Не се безпокойте за

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петърчо, не купувай":

    Него,той отдавна си е надвил на харча и може да издига лозунги на господарите си!
  • 30 Боже Мили!

    21 0 Отговор
    Слез и си прибери версиите! Тоя дърт трол от где го изкопахте? Само като го видиш и веднага ти става ясно, че е с много напреднала шизофрения.
  • 31 Да изгоним предателите заедно със САЩ и

    35 0 Отговор
    Българи!Запомнетер всички маймуняци,които изпълзяха по команда, да прокламират версията на САЩ,която никой българин не приема.Ще има ден, в който ще ги вадиме от дупките в които ще се крият.Забележете колко НПО-та и колко фиктивни фирми имат САЩ в Българияв,смучат от бюджета и се опитват всеки ден да ви промиват мозъците.България няма интерес нито от скъп петрол и то двойно,ако не е руския или от липса на газ или втечнена от САЩ,която ще е на шесторна цена.Повечето съвремени фабрики и заводи в България работят на ГАЗ,ако тя се повиши драстично,икономиката ни напълно ще замре.Не бъркайте попитиката и продажните ни политици с мрачната действителност която ни очаква,ако участваме в този цирк с санкциите.

    Коментиран от #36, #39

  • 32 Гал

    22 0 Отговор
    Прост, по-прост, най-прост... Мекере.
  • 33 Ама

    33 0 Отговор
    Днес чух,че Европейската Комисия вече е взела решения в десет точки,първата от която е,да не се сключват нови договори за руска газ.И познайте--само България няма дългосрочен договор.Значи,нас ни убеждават,че трябва да спрем руските газ и петрол, ама те ще си ги ползват,защото си имат договори.Аман от ПРОДАЖНИЦИ БЪЛГАРСКИ.Щяла да се увеличи цената,голяма работа Ама ,ако взимаш заплата 10-15 хиляди.лева.Какво да прави стрина Пена от Долно Нанагорнище?!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кебапчията

    15 1 Отговор
    „Всяко кебапче - куршум в сражението срещу cветовния империализъм!”

    Коментиран от #37

  • 36 БОКО

    15 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да изгоним предателите заедно със САЩ и":

    МИ ТЕ КРАВАРИТЕ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНАТ С АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ ЗА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ КОИТО СА ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ В СГРАДИТЕ НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ ...ОПИТИТЕ С МАЙМУНИТЕ ОТ УКРАЙНА СВЪРШИХА ЗАПОЧВАТ ТЕЗИ С МАЙМУНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ..
  • 37 Веднага си личат

    17 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кебапчията":

    козяшките безмислици, дето ви ги спускат. Примитивни и глупави като всичко амерско.
  • 38 НасраДамус

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    :)
    Всяко яйце - кабърче в леглото на Рейгън!
    Надпис в птицеферма.
  • 39 Хлъц..

    17 1 Отговор

    До коментар #31 от "Да изгоним предателите заедно със САЩ и":

    Абсолютно точен коментар.Само ще добавя: Какво говори факта на нас- обикновените българи,къде работи същия" българин"? Какво да очакваме,от подобни майцепродавци? Пии интереси ще защитава- на работодателя си.Това,че ще ни нахлузи на шистовата игла- ме му дреме .Дори напротив! Ще реализира огромни бонуси! Точно такива,харизаха и двете Марици за грош- пара Някой помни ли ги Те си прибраха своето под масата,както ще направи и този .Какво го интересува,че цените на вдички стоки ще ударят в небето? Сметката ше е плащаме ние- те имат пачки и за правнуците си.И цените,каквито и да станат не им пука.Пари за семки,при седем цифрени авоари в няколо банки.Ако стане много напечено,фърпилото и там- зад океана.Има със сигурност и имоти и паки в местна банка.
  • 40 Пловдив1912

    22 1 Отговор
    Тия са като поточна линия ...нон стоп се вадят такива индивиди като този ...Защо да купуваме суровини от САЩ , като те бомбардират 10-но повече държави ...Не оправдавам Путин за войната, просто питам къде е разликата ...Очевидно е , че няма такава , има само вечни интереси...
  • 41 Някой

    16 0 Отговор
    Стигна до думите Американската търговска камара и няма смисъл да чета повече....Защо не си направите труда да публикувате анализи на световни геополитици, които разглеждат проблема от корените му ами ни занимате с пропаганда??? Това беше риторичен въпрос.
  • 42 сноу

    14 0 Отговор
    Аха-а;;ясно ама пределно ясно ...Значи казваш пеца още от малък си закърмен в цру ,че и първата ваксина,още тогава са ти набили..Добре де като си почнал да казваш ,вземи малко ни светни дебела ли е пачката ,но само в пръсти ...Ей..пеца,пеца ,да се чуди човек къде го крият тоя каталог с младите надежди на продажниците..
  • 43 Краварска

    10 0 Отговор
    подлога
  • 44 Z111222333

    4 0 Отговор
    Всяка капка - бомба, свяка слюнса - водопат !
  • 45 моше

    14 0 Отговор
    Тоя лъжец е някакъв нов. А бре морков лъжлив, недей да си купуваш гориво тогава бре. Почни да ходиш пеш. А ми какво правим с горивото от кравария? Техните бомби какви са по демократични ли ти се виждат? Морков със морков лъжлив. Трябва някой да те удари през лъжливата муцуна.
  • 46 chi

    11 1 Отговор
    Ей на такива дръгльовци много се ядосвам!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Историка

    10 0 Отговор
    Майката била украинка, тогава защо той не е учил в украинско училище? Сетих се, защото не беше почнало промиването на мозъци
  • 49 Жупел

    15 1 Отговор
    Намери 3 милиарда кубика газ, по-евтина от руската с гаранция за непрекъсната доставка и народът няма да те бомбардира нито с бомби нито с храчки, нито с камъни и дърве. Всички продажни плъхове, платени от козяците, изпълзяхте за един месец . Списъкът на козите плъхове за ползване от народния съд се допълва изключително екстрено.
  • 50 Ами,

    14 1 Отговор
    Пешо,натовска подлого,ще си караме с бензин от 4-5 лв. Ама на такива,като тебе,проскубани ястреби,не ви дреме ,щото получавате по10-15 хил.лв.на месец !/извън кражбите/
  • 51 Z-Entropa 2009

    10 1 Отговор
    Такива жалки хора ги еня само това за което се разписват в края на месеца!
    Така трябва да говори , защото ще му секне кранчето!
    А какво ли друго може с двете си ръце да прави на пазара на труда?
  • 52 Ром ама кубински

    12 1 Отговор
    Всяка капка гориво от Русия се превръща в бомба.Звучи ли ви познато?Като например-всеки произведен патладжан ,бомба в лицето на империализма.Опаковката различна,съдаржанието същото.Абе май искат да ни върнат комунизма,само ,че с друго име.Затягаме редиците,затягаме харчовете в името на една идея търсим врагове и пораженци и такива с различно мнение и т.н. Звучи ли ви познато?
  • 53 Дика

    3 1 Отговор
    Затова трябва да се дава оръжие на Украйна.
  • 54 Наказателен кодекс на РБ

    9 0 Отговор
    Глава четиринадесета.
    ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО

    Раздел I.
    Престъпления против мира


    Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.


    Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.
  • 55 Хахха

    9 1 Отговор
    Просто никой не вярва на евтината американска пропаганда. Всички крави и техните сукалчета да се скрият в Северна Америка и повече да не са стъпили на останалите континенти!
  • 56 Ивайло

    11 0 Отговор
    Всяка капка гориво от Русия се превръща в светлина и топлина за нас.
  • 57 любител

    9 0 Отговор
    петърчо ще напиша само без да обяснявам защото на всички е ясно че ВСИЧКИ КРАВРСКИ ПОДЛОГИ КАТО ТЕБ са за затвора или далеч от родината ни предатели.
  • 58 Не Русия, а други бяха планирали

    8 0 Отговор
    тази война отдавна , предизвикаха умишлено Русия и нарекаха това предизвикателство най-голям дипломатически успех.По-добре е да помогнеш сега на украинските бежанци като половин украинец и нахраниш поне децата. Прочете ли, че в бежанските центрове в П ловдив храна за тях е нямало и се е стигнало до неприятни сцени?Приказките отдавна девалвираха, така че няма никаква полза от тях.

    Коментиран от #60

  • 59 Ми зерник си ми ти

    3 0 Отговор
    А всяка капка сперма на господина сигур се превръща кактусче.
  • 60 Швепс

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Не Русия, а други бяха планирали":

    Факт, миналата година Украйна се оказва почти без посадъчна пшеница.
    По каква причина пшеницата се е изнасяла посока Европа и САЩ безконтролно, до последните налични количества?
  • 61 Кинжал

    0 0 Отговор
    А всеки милиард, който даваме на задокеанския обор се превръща в красив чертеж. В България война не се води, но благодарение на новите ни господари - американците и техните им лакеи като този клоун на снимката, ние нямаме, нито икономика, нито земеделие, нито армия, а съвсем скоро и енергетика! В по-дълго срочен план няма да имаме и население отново благодарение на тях, защото ние е сме техния източен фронт ( фланг).
  • 62 дааа

    0 0 Отговор
    Този господин сигурно е виждал надписа на соц птицеферма -"всяко яйце бомба, всяка кокошка- летяща крепост срещу капитализма". Глупостта не познава идеологическа принадлежност...
  • 63 ген Столти

    0 0 Отговор
    Пешо, сус бре.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове