Last news in Fakti

24 Март, 2022 16:17 3 922 44

Тихомир Безлов: Имам сериозен скептицизъм, че нещата са се случвали така, както ги описва Божков

  • тихомир безлов-
  • васил божков-
  • корупция

Огромен риск е да даваш банкноти по 500 евро

Тихомир Безлов: Имам сериозен скептицизъм, че нещата са се случвали така, както ги описва Божков - 1
Снимка: БГНЕС

"Имам сериозен скептицизъм, че нещата са се случвали така, както ги описва Божков. Знаем само версията на Божков". Това коментира в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Тихомир Безлов, анализатор от Център за изследване на демокрацията (ЦИД):

"Огромен риск е да даваш банкноти по 500 евро. Това е все едно да бележите пари и да ги дадете на някого. Тези банкноти са изключителна тема в Европейския съюз и не само в Европейския съюз, тоест следят се много активно тези банкноти. Това е огромен риск. Когато го чух преди две години и малко, ми се стори, че се шегува с журналиста. Както виждате, той има един доста подигравателен наратив".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    33 13 Отговор
    Божков и Борисов в съседна килия?

    Коментиран от #10

  • 2 Ъеодоро

    26 12 Отговор
    Жалък нещастник
  • 3 Имай

    13 9 Отговор
    си го !
  • 4 Така е

    50 18 Отговор
    Не е само Божков ! Взимаха от всички,които искаха да имат сериозен бизнес в България ! Затова нямаше сериозни инвеститори , освен подозрителни типове !
  • 5 Българка

    27 35 Отговор
    Много правилно разсъждение, но не умния министър Рошков от къде ще знае. На него така му е наредено. Той даже се прави, че не познава закона, пак защото така му е наредено.

    Коментиран от #20

  • 6 ИНЖ

    41 21 Отговор
    Абе, приятелю, това ще се разбере в момента, в който Прокуратурата заработи за Работодателя си/т.е. данъкоплатците/ и разследва реално случая. А в момента е като адвокатска кантора на ГЕРБ....

    Коментиран от #9

  • 7 пьеш,

    25 10 Отговор
    мчи, питайте и бацю, бе! какъв ви е проблемът? тогава ще имате поне две версии. за версията на които това им е работа, няма смисъл да чакате.
  • 8 Много точно

    31 14 Отговор
    Всички мафиоти работеха с копюр 500 ! Чейндж бюрата ги събираха с цел подкупи !
    Този Безлов явно не е имал работа с рекетьори !
  • 9 оня с коня

    13 19 Отговор

    До коментар #6 от "ИНЖ":

    Е нали "ГЕРБ умре" - как така ще има Адвокатска кантора?Или според тебе ГЕРБ са по-силни отвсякога и падне ли Настоящото Правителство,посто НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ВЛАСТТА?

    Коментиран от #19, #22

  • 10 Гост

    17 20 Отговор

    До коментар #1 от "Коста":

    Безлов е прав. Преди 4 години в Германия и Холандия не ми приема ха банкнота от 500 евро. Бях много учуден, обмених евро в България, банка ЦКБ, дадоха ми и две банкноти от 500 евра. Бях много горд че разполагам с тях, и като ме отрязаха се почувствах като наркопласьор. После ми казаха че се страхували от фалшификати, защото били голяма рядкост. Та си ги върнах в България....

    Коментиран от #15, #16, #17, #18, #25

  • 11 Жан Клод ( с двата ножа)

    11 5 Отговор
    Как, и другата страна я знаем- небило вярно.
  • 12 СИК

    21 8 Отговор
    И тебе те купиха мекотело!
  • 13 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 9 Отговор
    Тоя вярва ли си 🤔🤔🤔 мисли , че му вярваме ли🤔🤔🤔 или просто са му дали 500€ да каже това‼️
  • 14 3.14К

    17 7 Отговор
    Безлов само като го погледнеш и предизвиква скептицизъм!
  • 15 Това е така за обикновените граждани

    14 10 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Така е, но само за обикновените граждани.......а като имаш банка, която ти дава да теглиш милиони от каса кеш и да ги буташ в сакове ......май нещата се променят! Помисли малко! Беззллов е подлога на мутрата!Затвор за ББ и подлогите му!
  • 16 Ааааа???

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    В Германия вес още се използват 500е дори банката ти дава при теглене на каса. Автомат пуска и по 200 къде е проблема?

    Коментиран от #44

  • 17 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Има разлика между една банкнота от 500€ и една пачка от по 500€‼️ Дано ме разбереш‼️
  • 18 Не думай

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Ама това едновременно ли се случи! Хем в Германия,хем в Холандия! Я бегай! Ти повече от пет лева не си виждал бе, севдин стотинкар!
  • 19 Минчо

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Прокурватурата е адвокатската кантора на Шайката
  • 20 Лелче

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    На теб съм ти казал,да си пръцкаш в администрацията и да не се излагаш!
  • 21 Абеее Безлов....

    19 2 Отговор
    Сякаш не живееш в България и не познаваш българския манталитет на т.нар. бизнесмени от 33 години насам?!Преди 3 години например кой от всичките тези участници в тази далавера са предполагали,че ще се случи това?!Те всички са се имали за НЕДОСЕГАЕМИ!!!!!За недосегаемият няма рискове,камо ли некви пачки от 500 евра!!!!
  • 22 Не думай

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Искаш ли да се обзаложим? Хайде троле! Тиквената ти партия никога няма да помирише власт, вече!
  • 23 Гошо

    13 1 Отговор
    А чекмеджето на Тиквата да не би да беше пълно с 5 еврови банкноти ,
  • 24 име

    9 4 Отговор
    Няма никакво значение дали бошков са го рекетирали или дори сам е предложил схемата. И той трябва да си получи присъдата. Но важното е че горанов и сийчето са носили пари на тиквоча, а мендичка е осигурила спокойствие да не му искат пълния размер акциз. За тези престъпления народа иска да види зад решетките гербавите крадци начело с тиквоча!

    Коментиран от #30

  • 25 12345678

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Глупости на търкалета. Купюрите от 500 евро са си законно платежно средство. Друг е въпросът ако си искал да се направиш на интересен като платиш кафето си с 500 евро! Ако пътуваш в Европа и ти са разрешени за изнасяне в джоб 10 000 евро какви банкноти би взел може би един куфар по 20 или 20 банкноти по 500. Ако отидеш в банка да ги внесеш,да платиш кола или друг голям разход никой няма да ти се намръщи на 500те евра! За дребни разходи си има кредитни и дебитни карти.

    Коментиран от #27

  • 26 Безлов,смятах те за анализатор....

    11 2 Отговор
    Анализирай схемата КТБ и схемата Божков и ще разбереш за кво иде на въпрос!!!Питай Симеонов от НФСБ как тъй изведнъж се беше загрижил,че българина фърля толкова пари за триене на билетчета,уж много се ракламирал този вид бизнес.Като отстраниха Божков,се напълни със стотици пъти повече реклами,ама за онлайн залози....Пътя на паритеее Безлов,включително и на пестин еврови пачки!!!
  • 27 име

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "12345678":

    Малко от малко ако си излизал, щеше да знаеш че в еврозоната се плаща предимно с карти. Подозрително им е когато някой извади банкноти с голям номинал, защото от години се знаеше че наши групи развързват фалшиви евро банкноти именно по тази схема.

    Коментиран от #34

  • 28 6549

    11 12 Отговор
    Прост народ ,слаба държава. Истината е ,че при Борисов дръпнахме малко напред в сравнение с предходните управления.И се построиха доста неща ,като магистрали детски градини ,спортни зали и т.н.Цените бяха сравнително поносими и можехме да си позволим що годе нормален живот.Даже ходихме и на почивка в чужбина. Дойде Мунчо със своите протежета и станахме от бедни ОЩЕ ПО БЕДНИ.Но Ганчо въпреки ,че сега живее в още по голяма мизерия цвили от възторг по циркаджийската коалиция. И пак Борисов му е виновен. Другаря Христов много правилно каза -80 процента са де ли.Защото очакват от най големите престъпници да потекат реки и мляко към тях.Чакайте корумпето Чашков и разните там Божковци,Баневци и сие да ви оправят положението.От умрял писмо.
  • 29 Божков няма защо да лъже,

    10 3 Отговор
    казва си истината, която не е изгодна за мутрите. Днеска чух, че и Симеонов и Домусчиев са в играта и тях ще разследват. Червата взеха да се разплитат, ще понапълнят затвора с богати особи.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 И това

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "име":

    Къде го видя ,че го твърдиш.Или го сънува ,като си се напил.Аз също съм ти давал банкноти по 500 Евро с хиляди.Ти кога мислиш да ми ги връщаш.

    Коментиран от #35

  • 31 Ха,ха

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Божков няма защо да лъже,":

    Няма ли защо.Ти в ред ли си.
  • 32 Всяко чудо за 3 дни - българска

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Божков няма защо да лъже,":

    поговорка,НЕ англо-саксонска например!Ту с бележката на Домуса,че ще удари един съпорт е поне отпреди 2 години!Та и сега Гешев се прави на луд,ама Бойко е по-добър от него както сам му го признава,нал така "Шефе"?!
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Всяка банка ги сменя в чужбина и в бг вероятно.Интересно как се носи милион в копюри по 100€ или по 50€...А може би по 5€......Да не забравяме,че в ози момент тази четворица се е усещала,като путин на 20г от владението си!
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "име":

    така е,но аз не обичам карти и си вадех по 200евро и си пазарувах и никой не ме е гледал накриво.В супермаркетите там повечето пазаруват кеш!
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "И това":

    то се вижда по имоти....по барЦелоната...Я виж влади какви дворци вдига....не се впрягай...Преди 2години ти казах.това го прави ДС,защото толупа реши с 200 датакова и Дявол бг...дявол в бг ще го вкара в панделата и това е повече от 99,99% сигурно!
  • 36 Относно банкнотите от 500 Евро

    4 1 Отговор
    Има решение на Европейската централна банка от 2019 и Безлов го знае! Банкнотите са снети от обръщение и могат да се обменят в определени банки в Европа срещу по нисък курс на обмен.Мярката е заради съмнения за корупционни практики с този тип банкноти!
  • 37 Петър

    4 1 Отговор
    Тишо, откъде Герб има пари да купува гласове на избори. Лично аз като участник в много избори съм се сблъсквал с това отвратително нещо да се раздават пари за гласуване. И това ли ти се струва майтап.
  • 38 Решението на ЕЦБ

    3 1 Отговор
    На 27 януари 2019 г. 17 от 19-те национални централни банки в еврозоната спряха да емитират банкноти от 500 €. За да се гарантира плавен преход и по логистични съображения Deutsche Bundesbank и Oesterreichische Nationalbank прекратиха емитирането на тази купюра на 27 април 2019 г.

    Коментиран от #42

  • 39 наблюдател

    10 2 Отговор
    Нека проследим - Безлов е журналист в "24 часа". Те са медия, която открито поддържа герб, доскоро беше пеевска. Какво различно очаквате да ви каже Безлов?
  • 40 Иван

    2 1 Отговор
    Лизач. Всеки ден Герб подлооги и умници
  • 41 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Ако намерят, кой е правил снимките с пачките в шкафовете на пъпеша, всичко ще се изясни.
  • 42 Цялата статия!

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Решението на ЕЦБ":

    Банкноти от 500 € вече не се емитират.
    На 27 януари 2019 г. 17 от 19-те национални централни банки в еврозоната спряха да емитират банкноти от 500 €. За да се гарантира плавен преход и по логистични съображения Deutsche Bundesbank и Oesterreichische Nationalbank прекратиха емитирането на тази купюра на 27 април 2019 г.

    Съществуващите банкноти от 500 € остават законно платежно средство, така че ще можете да ги използвате като средство за разплащане и средство за съхранение на стойността (т.е. да ги харчите и спестявате). Аналогично, банките, обменните бюра и други осъществяващи търговска дейност лица могат да продължат да връщат в обращение съществуващите банкноти от 500 €.

    Като всички купюри евробанкноти банкнотата от 500 € ще запази трайно стойността си и ще може по всяко време да бъде обменяна във всяка национална централна банка от еврозоната.
  • 43 Иван

    2 0 Отговор
    Какви смешни коментари! Тези пари и кюлчета винаги имат следи.От къде Божков има тези пачки от по 500 е.От коя банка ги изтегли?Или от копувачите на билетчета? Това е пълна измислица за тъпаци,но Божков е топ лъжец!
  • 44 да бе да

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ааааа???":

    къде си вибяал банкомат да пуска 200 ))))))) макс по 50 това е, другото само от банка на каса, НИКЪДЕ В ЕU не работят с по големи банкноти от 50 МАКС 100 евро другите само в банките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове