Last news in Fakti

25 Март, 2022 21:09 25 244 41

BIRD и БОЕЦ с подробности за националното предателство на века, разследвано от Европрокуратурата

  • европрокуратура-
  • разследване-
  • строителна техника-
  • турски поток-
  • bird.bg-
  • боец

"БОЕЦ сезирахме с три сигнала Европейската прокуратура и ЕК с цялата информация за установените от нас престъпления и нередности. И резултатите са налице!", доволни са от гражданското сдружение

BIRD и БОЕЦ с подробности за националното предателство на века, разследвано от Европрокуратурата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Деветте фирми, разследвани от Кьовеши за злоупотреби със строителна техника за 6 милиона евро, се откриват лесно в търсачката на BIRD.BG. Проектите им са копи-пейст, съобщават от медията са разследваща журналистика.

ВЕРДА 008 ЕООД, БАТПЕЛ ЕООД, ТК БИЛД ЕООД, АРЕТЕ СТРОЙ ЕООД, НОВА СТРОЙ ТИЙМ ЕООД, АМБЪР ОЙЛ ЕООД, КАРО ТРЕЙДИНГ ООД, ГАП - 07 ЕООД, СТРОИТЕЛ КРИВОДОЛ ЕООД.

Закупените с европари самосвали и товарачи бяха първо засечени на строежа на "Турски поток", а после дойдоха на жълтите павета на организираните от ГЕРБ протести срещу спирането на "инхаус" хранилката.

Разкритието за тези менте-проекти беше направено още в края на 2020 г. от BIRD.BG и БОЕЦ. БОЕЦ подаде сигнал в Европейската прокуратура и резултатът е налице.

А ето какво написаха от гражданското сдружение БОЕЦ на своята Фейсбук страница:

През изминалите две години БОЕЦ извършихме 22 акции, протести и граждански репортажи по трасето на "Турски поток"! И дадохме името на този мега-грабеж за три милиарда. Вкарахме темата в обществения фокус и разкрихме цялата корупционна същност на този проект. Показахме и доказахме, че тази тръба представлява заплаха за националната сигурност на България и Европа, и че обслужва имперските интереси на Путин. Показахме руските и беларуските фирми, под чийто контрол бе поставен целият проект!

Показахме и доказахме лъжите на Борисов и неговото национално предателство със строителството на Турски поток! Показахме и българските фирми от обръчите на ГЕРБ и ДПС, които работеха по трасето, използвайки незаконно техника, закупена с европейски средства. Заснехме в живите ни репортажи и показахме стикерите от камионите и товарачите с номерата на договорите, и по тях BIRD.BG установиха и самите договори за европейско финансиране.

БОЕЦ сезирахме с три сигнала Европейската прокуратура и ЕК с цялата информация за установените от нас престъпления и нередности. И резултатите са налице!

Пробихме и този път, след две години битка! Конкретният сигнал, по който днес се извършват арести и претърсвания, е внесен от БОЕЦ на 25.10.2020 г.

Припомняме, че при акция на БОЕЦ в офиса на руската фирма IDC в Брусарци, Георги Георгиев — председател на БОЕЦ, и Николай Марченко — журналист от Биволъ , бяха нападнати от руски военен охранител пред погледа на български полицаи. Припомняме, че срещу Георгиев от БОЕЦ има две прокурорски проверки по сигнали на руската компания и се очаква да му бъдат повдигнати поредните обвинения. Защото Гешев и прокуратурата, както и неговите господари Борисов и Пеевски, са темелите на кремълската пета колона в България и са изцяло зависими от руската мафия и Путин.

Същият сигнал за Турски поток БОЕЦ внесохме и до българската прокуратура, парламент, правителство и ДАНС, и до момента резултатите са нулеви.

Без излишна скромност БОЕЦ се радваме, че през последните месеци всичко, случващо се в страната във връзка с борбата с корупцията и битката за отстраняването на Гешев, и отпушване на съдебната система, е в резултат от действия, акции и сигнали на БОЕЦ и на независими журналисти и медии. Това означава, че тези резултати са благодарение на гражданите, чиито представители сме!

Девет години ежедневни битки, репресии, удари, обвинения, арести, стотици призовки и помия, излята върху нас, дават своите резултати. Важното е да не се отказваме и винаги да водим битките си докрай — без значение какво ни коства. И да не правим компромиси с кауза и принципи.

Поздравления за всички бойци и непримирими граждани! Поздравления и за Европейската прокуратура, и МВР.

Очаквайте следващите действия, акции, сигнали и разкрития на БОЕЦ!

Битката продължава!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 230 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    190 28 Отговор
    Боко трябва да се разстреля в ефир ,защото само това заслужава !!!!
  • 2 Помак

    80 24 Отговор
    Ни помасите станахме за ена вечер мултмилеонери ..преди туи пасяхме офци, беряхме тутун и компири с катъра ...но Боико на напраи ора ...
  • 3 АЕЕЕ

    91 11 Отговор
    СТИГА НИЕ ТЕЗИ ЧУВАЛИ НА ГРЪБ СМЕ ГИ МЪКНАЛИ ОТ БАНКИТЕ ТОВА Е НЕЧОВЕШКИ ТРУД
  • 4 Ква таз шайка

    47 133 Отговор
    платени предатели “Борец”?
  • 5 Ръмпези

    173 16 Отговор
    ЧУДЯ СЕ ИМА ЛИ ЧОВЕК ОТ ПЛАНЕТАТА КОЙТО ДА СЕ КЪЛНЕ ВЪВ ВНУЦИТЕ СИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ВЪВ КАКВО...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грульо

    46 119 Отговор
    Оня ден в една статия тук разбрах какви са тез от Боец - маша на атлантиците за имитиране на борба с корупцията. 120 обвинения за тиквата и след няколко часа си го пуснаха, без нищо.

    Коментиран от #32, #35

  • 8 Niki13

    71 19 Отговор
    Нито знам фирмите, нито се занимавам със троителство, но е смешно за 6 млн. да говорим. Явно и ЕП работи като българската. много пара в свирката.

    Коментиран от #19

  • 9 А50

    119 20 Отговор
    Национално предателство на века е плащането предварително на 8 Ф16 и доставката им евентуално до 10год. А сумата е тройно завишена. Българската армия не може да изпълнява минимални задължения по конституция. Монката няма ли да се изкаже по въпроса. След 10г. във ВВС вече няма да има кадри да експлоатират и безмоторни самолетчета
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Аре

    47 22 Отговор
    Аре отекоха руските подлоги!
    Като ни сами не можем да се справим с тях…
  • 12 Кики

    39 84 Отговор
    Бърд и боец соросоидни торби с л@ йна
  • 13 Последния Софиянец

    77 11 Отговор
    "СТРОИТЕЛ КРИВОДОЛ ЕООД" Тиквата по-смешно име не можа ли да измисли за фирма?
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    104 14 Отговор
    герб дпс сдс ндсв най големите мутро мафии в БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #41

  • 15 Бухахаха

    19 34 Отговор
    Хакнаха факти партенки бг, без друго ги не чета
  • 16 Явно айдиътът

    18 16 Отговор
    написал това изобщо не е наясно какво означава пета колона и че тя НЕ Е подпорна. И освен това се турчее.
  • 17 Комон Сенс

    77 12 Отговор
    На това му се вика Фулмакс - с крадени от Евроипа парички да си купиш самосвали и да ги пратиш на жълтите павета да ти бранят властчицата :)))
  • 18 5РУБЛИ

    78 12 Отговор
    ОДАВНА Е ЯСНО ЧЕ СИКАДЖИЙСКАТА МУТРА Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА ТУРСКИ ПОТОК. ЗА ПОХАРЧЕНИ 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ДА ОБСЛУЖИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. ОДАВНА Е ЯСНО ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА Е ПРОСТО ЕДИН ЧАДЪР ЗА ЗАЩИТА НА МУТРАТА БОРИСОВ. УМИШЛЕНО ПО ХИЛЯДИ ДЕЛА НЕ СЕ ПРАВИ НИЩО.СЪЩАТА ТАЗИ ТРЪБА ЗА КОЯТО ДНЕС ЯРОСТНО ПИЩЕШЕ ЛИЧИЦЕТО МИТОВ ЧЕ БИЛА БЪЛГАРСКА. И КАТО Е БЪЛГАРСКА КАКВО???? ДА ВЗЕМЕ НЯКОЙ И ДА Я ПОБИЕ Я ЗАДНИЯ ДВОР НА СИКАДЖИЙСКАТА МУТРА. ТАЗИ ТРЪБА Е НУЖНА НА ГАЗПРОМ ДА ПРОДАВА ГАЗ НА СЪРБИЯ И НА УНГАРИЯ, КАКВО КАТО Е БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТ,ЩОМ КАПАЦИТЕТА И НА 90 ПРОЦЕНТА Е ЗАЕТ ОТ ГАЗПРОМ?? ЗА 25 ГОДИНИ, И ПАК НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЛАТЕНА ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИНАЙ ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА НА СИКАДЖИЙСКАТА МУТРА Е ИМЕННО ТУРСКИ ПОТОК. ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ЛИЧНО НА БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Фейк

    13 27 Отговор
    Много приказки, още няма осъден.Тези, които лаеха колко губим, че не се осъществи Южен поток, сега реват- губим от този проект.
  • 21 СС086

    35 22 Отговор
    BIRD и БОЕЦ се надявам да се захванат и със самолетите, за които се дадоха на куп едни пари и все още нищо не е получено. А имаше оферта за повече самолети за същите пари и бърза доставка на част от тях. Това не е ли национално предателство? Ще ми се родните "революционери" да не са толкова слепи за схемите на запада, и както осветяват руското влияние и интереси, така да посочват и американските. Така ще покажат някаква независимост, не както сега.

    Коментиран от #39

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бунтата

    21 23 Отговор
    Смешници,палячовци и циркаджий!!!!!!!
    Когато вкарат в затвора крадец(поне един),тогава ще повярвам и на тези биволи,крави и там как се наричат!!!!!!
  • 24 Бунтата

    35 12 Отговор
    Единствения начин и ние в България да се оправим е РЕВОЛЮЦИЯ!!!!
    ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ВЛАСТОИМАЩШТЕ,КРАДЦИТЕ И БОКЛУЦИТЕ УНИЩОЖАВАЩИ Бълтария!!!!!!
    Друг начин няма!!!
    Пък Путин го оставете,тжй ще се оправи и без нас!!!!!

    Коментиран от #34

  • 25 Тот

    6 1 Отговор
    Долара най големите 230 престъпника да в парламента,няма управия.
  • 26 Кмета

    35 10 Отговор
    Ще осъдят Боко,когато дойдат изтребителите от САЩ, т.е. никога.Този национален предател е подписал договор,в който няма клауза за неустойка в случай че доставката на самолетите закъснее. А парите 2.5млрд. са дадени преди 2г.Къде е къскета...и той е за затвора,заедно с Каракачанов.
  • 27 Диана

    5 23 Отговор
    Кьовеши явно е напълняла и погрозняла..Няма как - външността отразява вътрешното състояние на човека след определена възраст..Тя наскоро се самоопредели за тоталитаристка, така че какво ли хубаво може да произлезе от това?!..Дори природата протестира! Дано да се осъзнае навреме...

    Коментиран от #33

  • 28 Боец много се надценявате, разберете се

    9 7 Отговор
    С Бошков, кой, какво е свършил!! Ти говориш за дребни неща в сравнение на това, за което говори Бошков!! Много общи приказки!!
  • 29 Filo

    4 11 Отговор
    Боец ли сте, не знам какви сте и кой ви плаща, но сте си бивши гербери, а сега сигурно сте божковисти. Все пак знаем кой е Гошо тъпото.
  • 30 Жоро

    10 1 Отговор
    Сега разбирате ли ония камиони на жълтите павета за какво бяха?? Всичко е свързано в тая държава и всичко води до ГЕРБ. С ареста на Борисов надявам се да свикнат с идеята за арестите които предстоят и с по малко викане.
  • 31 копейката

    6 1 Отговор
    Нещо фирмите, усвоявали евросредства, но свързани с Лyкoйл ги няма в списъка. Свещени крави, а?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пършинг

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Диана":

    Диана, убеден съм, че си "красавица" като баба Мутрофанова и не по малко тъпа.
  • 34 Пършинг

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бунтата":

    С две думи да изселим всички русофили, путинофили и членове на Възраждане. Прав си.
  • 35 Пършинг

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Грульо":

    Огледай се в огледалото, ако имаш такова в землянката. Удари си една русофилска злобарка и лягай да спиш с мокри сънища за тройка с Путлер и Мутрофана.

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Страдалците от чужбина

    3 0 Отговор
    Подкрепа от чужбина .
    Крайно време е да се вкарат в затворите Борисов Доган и Пеевски.
  • 38 Пенсионер 200+50 изборни

    2 0 Отговор
    Като си спомня сладките приказки на Боко🎃 за съживяването и просперирането на Балканите с "Турски поток" при това без да се направят разклонения в БГ, става съвсем ясно откъде са кюлчетата на Чекмеджан! Съд, конфискация, екзекуция!
  • 39 Офчар

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "СС086":

    Ми то е добре скалъпена измама и никой не иска парите обратно много знаят а ги е страх от Американците закво са ни тия самолети никой не пита народа всеки копува дават се пари закво ли не нищо наяве оправдания пак избори други идват партии и никой не пази интересите на държавата
  • 40 Офчар

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пършинг":

    Ти си умен ка са те оттървали АМЕРИКАНЦИТЕ ТИ СИ САМО ЗА ТАМ
  • 41 Офчар

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Опаа пишат се кои са мутри а не прочита кои не са мутри
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове