Last news in Fakti

27 Март, 2022 16:44 4 085 35

Светослав Малинов: Радев и БСП, директно Нинова, задават позицията на правителството за Украйна

  • светослав малинов-
  • радев-
  • бсп-
  • нинова-
  • позиция-
  • правителство-
  • украйна

Ако Гешев не бъде сменен в рамките на закона, дискредитирането по тази точка ще бъде тежко, прогнозира политологът

Светослав Малинов: Радев и БСП, директно Нинова, задават позицията на правителството за Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС

„Това правителство трябва да работи в изключително трудна ситуация. Това е правителството, което влезе във възможно най-трудната ситуация от кризата през 1997 г. Само правителството на Иван Костов е влизало в по-тежка ситуация.“ Това каза пред БНР политологът и бивш евродепутат Светослав Малинов.
По думите му трябва да съдим правителството „по това как се справя с кризите, които се наслагват една върху друга, а не точно дали изпълнява обещанията си“.„В този смисъл правителството се справя частично с едни неща, доста добре с други и напълно отхвърля трети.“

Според Малинов управляващите са се справили с управлението на Covid кризата, но относно Украйна се водят безсмислени дебати – например дали да има специална съюзническа бойна група на наша територия, както и дали можем да охраняваме сами небето си с руски самолети.

„И в момента ние сме в ситуация на държава, която е член на ЕС и НАТО и директно е заклеймена като вражеска от Русия, но същевременно се опитва да намери някаква по-мека позиция.“ Кирил Петков не успява да осъществи това политическо лидерство, което се очаква от премиер, смята Светослав Малинов.
„В момента лидерът на правителството очевидно не изглежда да е премиерът. Очевидно Кирил Петков не се справя с тази задача. По един въпрос е един, по друг е друг. Съвсем определено се вижда как президентът Радев и БСП, директно Корнелия Нинова, успяват да зададат позицията на правителството относно Украйна. Те лидират по тази тема. Нинова успява да доминира и някои други теми.“
„Коалицията изкуствено ще се заздрави временно заради кризите и напрежението, но най-здравата спойка, не много достойна, е страхът от предсрочни избори и най-вече ударът, който ще понесе партията, формацията от коалицията, която ще ги предизвика“, подчерта Светослав Малинов.

Според него това изкуствено заздравяване ще трае до местните избори. Изостават съдебната реформа и всичко свързано с тази тема, отчита политологът.

Ако не се демонстрира пред избирателите, че има компетентност и сила Иван Гешев да бъде сменен в рамките на закона и няма „убедително придвижване в тази посока, дискредитирането на управляващата коалиция по тази точка ще бъде тежко“, прогнозира Светослав Малинов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 28 Отговор
    Добре че са те иначе изгаряме.

    Коментиран от #12

  • 2 Майна

    35 37 Отговор
    Нинова доведе Радев, Радев ПП ... ВСИЧКИ ТЕ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ! ОСТАВКА!
  • 3 Майна

    28 11 Отговор
    Щеше да има ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ГРОБ?! КЪДЕ Е ?! ИЛИ ще ОЧАКВАМЕ, ОЩЕ..
  • 4 ДА ЖИВЕЕ

    15 21 Отговор
    ЧЕРВЕНОГЪЗИЯТКОМУНИЗЪМ
  • 5 Баце

    39 8 Отговор
    Простокиро е на ръчно управление, но не от Нинива, а една друга госпожа.
  • 6 Майна

    32 12 Отговор
    Те не застанаха на правилната позиция за НЕУТРАЛИТЕТ към тази война? Тъпо е обяснението за членството ни, и нагло..
  • 7 Ама

    27 2 Отговор
    Тогава нека да отидем на избори да видим кирю канадеца колко ще вземе
  • 8 Майна

    29 23 Отговор
    Нинова ясно показа,че за нея всичко е личния интерес и министерското кресло...ЖАЛКА ИСТОРИЯ..
  • 9 хммм

    19 27 Отговор
    кРадев е парцал.
  • 10 Пико

    27 2 Отговор
    Всеки може да прави аналогии с други ситуации но това показва и възможностите му за истински анализи. Различна е ситуацията сега и по време на ,,героизирането" на И.Костов.По негово време световното село не бе в криза ,тя бе само в нашия двор.За другите разлики всеки е свидетел.
  • 11 лили

    23 10 Отговор
    Няма ли гробисти в затвора ,правителството ще е гола вода !!!
  • 12 Моряка

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На Шопчето му прещрака една мозъчна гънка.Добре че са те,иначе досега Псетата на Пасито да са ни вкарали във война с Русия.Само като видя озъбените редки зъби на Велизарчо и се хващам за пистолета.Много лесно е да насъскваш хората,като си на сигурно под полата на Мустафата.Аман от боклуци,отде се пръкнаха такива,все бивши съветски възпитаници и синчета на неодоценени АБПФК.

    Коментиран от #14

  • 13 📌🇧🇬

    5 17 Отговор
    Запутин кратки
    жертвите нямат значение, пределно ясно е че за Десният Сектор в Украйна, жертвите нямат значение и цялоста на Украйна също няма значение.
    В такъв конфликт побеждава страната с повече резерви, което в случая е Руската Окупационна Армия.
    За Корнелия Нинова без коментар.

    Коментиран от #30

  • 14 Баце

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Моряка":

    Според ника ти се надявам да си я от Варна, я от Бургас та да поизмиеш този срам с митингите в подкрепа на 404.
  • 15 1111222233

    4 2 Отговор
    Прочие Долу маските!
  • 16 📌🇧🇬

    12 4 Отговор
    Мисля, че колективният Запад, ЕС НАТО САЩ е разбрал това напълно погрешно. Би било много по-добре да има неутрална буферна държава като Украйна между Русия и Запада. За Полша също би било много по-добре да има неутрална Украйна, отколкото да има Руската Федерация за съсед.
  • 17 Rektora

    11 8 Отговор
    Радев е изменник и американците го надушиха.Гешев го подхвана , но понеже е предател и безчестник по произход няма достойнство човека и доста страхлив сега праща клоуни като Рашков и сие .
    А той плъха мизерен си натиска парцалите друг да му бърше нааканото.
  • 18 БРАВО

    12 7 Отговор
    НА ТЯХ.ДОБАВЯМЕ И ЯНЕВ.ВСИЧКО ДРУГО Е ПОДЛО ГИ.ЖАЛКО.
  • 19 Tito

    10 15 Отговор
    Нинова е най умна в цялото правителство.всики останали са некадърни и малоумни назначава ги Мустафа.херо.
  • 20 РЕАЛНО

    7 12 Отговор
    НИНОВА Е НАЙ ГРАМОТНИЯ ПОЛИТИК.БРАВО КУРИ.
  • 21 Човешка ценност

    1 2 Отговор
    Аз кога ще живея добре?
  • 22 Виктор браво

    16 0 Отговор
    Малинов,благодарение на демокрацията си милионер.Изкара си живота,без да бачкаш.Иди при Мустафата за инструктажка да пратиш прашки на оня кресливия евреин.
  • 23 Майка му.

    5 4 Отговор
    Зелен г.з от бункера ще ни топли.
  • 24 Корни импекса

    14 4 Отговор
    Вече се казва Корни Лукойла,има руски работодатели...и е скрита,вече открита руска лимонка....иначе е милионерка и хотелиерка,но не в любимата и Русия ,а в СПА туризма в Гърция,с един от най-големите и луксозни хотели в Халкидики..........отделно печели милиони от бордовете ,като назначи нейни кучета....Корни СДС,БСП Импексова държи здраво за топ...ките Киро и Кокорчо,и трупа пачки.....
  • 25 Иван

    15 0 Отговор
    Ти от къде изникна УМник? Много умници в България бре!!!! На хранилки до пето поколение.
  • 26 Светослав Малинов!! Ястреб си ити,

    16 5 Отговор
    Повече мязаш на преохранена кокошка!? Не Разбрали, че Атлантици те, Натовци не сте много в Държавата! Народа иска Неутралитет, не ангажиране с военни доставки за никой по време на война!! Неутралитет!! А ТИ КАТО СИ ТОЛКОВА ястреб, заминавай за Украйна!! Толупите няма да вземат решения от името на Народа!! Никой не ние питал искаме ли в НАТО!! Отивай Малинов и се бий!? Българофили сме, но заради толупи, нямаме намерение да влизаме между Шамарите!!
  • 27 Българин 3

    12 5 Отговор
    И тегля аз чертата: Преди 1989- АЕЦ, който и до днес ползваме,даже и русофобите,космонавт 1979 г. - 6-та космическа нация, образование,култура,медицинско обслужване и спорт на много високо ниво, доказани и по докладите на ООН. Доходи, позволяващи на 80% от хората да живеят без лишения.Дойде "демокрацията"-разтурихме всичко работещо, селско стопанство, лека промишленост,масова иконом. емиграция да чистим Европа, дебългаризация тук и слугуване на "евроатлантическите" ценности. ПОЗОР!!!

    Коментиран от #32

  • 28 Graf Shahinski

    6 1 Отговор
    Никой, никога и с нищо не може да оправдае разрушенията, смъртите и нещастията, чието име е война. С нищо, никога и никой!
    За войната е без значение нацията, етноса, религията, расата, партийният цвят. Войната погубва всичко и всеки. Всичко и всеки по един или друг начин участват във войната. Поединично или като обединени нации. Убиват се деца, бременни жени, изобщо хора...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Уса

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "📌🇧🇬":

    От 18 години живея в САЩ и ти гарантирам,че загриженоста за здравословното състояние на нациите е бош лаф само лозунг зад който са се скътали една дузина акули и чакат някой обикновен човечец да пострада и тогава почват да го доят.Когато си здрав и прав се въртят около теб и ухажват,но с едно махване на ръката ги разкарваш.Паднеш ли на колене с теб е свършено.Сатаната има много лица
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 нннн

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българин 3":

    Да, ама сега си имаме банани; и не само за ядене. Можем свободно да ходим на Запад, за да мием чинии и дуп.та.
  • 33 слугинажна политика

    7 4 Отговор
    Не харесвам Нинова, но няма как да се отрече, че в това правителство тя е единствената , която знае какво прави. Опасността България да стане втора Украйна е голяма. Управляват ни хора за които е по важно одобрението на САЩ и ЕС, отколкото одобрението на народа. Създадена е секретна американска лаборатория във ВМА. Кой и защо позволи това? Чужди войски идват у нас и се настаняват сякаш са у тях си. Никой не ни пита дали сме съгласни. Насила ни създава врагове.
  • 34 аааааааааа

    2 0 Отговор
    Замлъкни седесарска подлого.
  • 35 И Вие с тях

    0 0 Отговор
    Щото сте в коалиция
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол