15 Май, 2013 15:14 2 246 6

Борисов се надява прокуратурата да стигне докрай

  • цацаров-
  • борисов-
  • отворено писмо
Борисов се надява прокуратурата да стигне докрай - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов благодари на главния прокурор Сотир Цацаров за публичната информация по разследването на случая в Костинброд.

В отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, с копие до ОССЕ, ПАСЕ, Европейската комисия, Европейския парламент, Алианса на либералите и демократите в Европа, Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и Централната избирателна комисия, лидерът на ПП ГЕРБ заявява:

Уважаеми, г-н Цацаров,

От мое име и от името на партията, която представлявам, искам да Ви благодаря за изнесената публична информация от разследването, което българската Прокуратура води по случая „Костинброд“. Удовлетворени сме от волята, която Прокуратурата проявява, за информираност и прозрачност при разследванията си. Това е важно, както за всички български граждани, така и за международната общност, която наблюдава процеса по провеждането на парламентарните избори. Това беше важно и за авторитета на всички български политически партии, участвали в изборния процес.

В отговор на изразеното от Вас мнение по време на пресконференцията на прокуратурата, на 15.05.2013 г., че ПП ГЕРБ се е припознала като адресат на обвиненията за отпечатването на 350 000 нелегални бюлетини, Ви изпращаме 135 страници с публикации от български и международни електронни медии, които в деня за размисъл преди изборния ден нанесоха сериозни внушения и обвиниха индиректно ГЕРБ в манипулация на изборите. Внушенията бяха още по-мощни в заглавията на първите страници на вестниците в самия изборен ден на 12.05.2013 г. Надявам се въпреки Вашата натовареност да успеете да се запознаете в подробности със съдържанието на публикациите и да се убедите сам, че не става въпрос за самоприпознаване, а за директни обвинения, които бяха хвърлени върху авторитета и имиджа на Политическа партия ГЕРБ и мен самия, като нейн председател.

Искам да Ви уверя, че аз лично и партията, която предствалявам, продължаваме да стоим твърдо зад действията и професионализма, с който българската Прокуратура работи и отстоява своята независимост. Не веднъж съм заявявал, и категорично стоя зад това, че българските институции, в това число и прокуратурата, не бива да бъдат използвани за користни цели и в услуга на определени интереси. Призовавам всички политически партии да запазят авторитета и независимостта на институциите в страната. Убеден съм, че те трябва да работят в услуга на обществото. И за това призовавам партиите да сложим край на компроматните похвати в българската политика.      

Политическа партия ГЕРБ и аз самия, винаги сме имали категорична позиция да не коментираме анонимни сигнали и класифицирани документи, за които нерегламентирано е изтекла информация. Винаги съм твърдял, че всяко неоторизирано оповестяване на класифицирана информация има вредни полседствия за авторитета на институциите. Използването на компромати и анонимки не е в стила на ПП ГЕРБ. Никога не сме го правили и няма да се изкушим да посегнем към този похват.

В заключение, адмирирам Вашата воля Прокуратурата да стигне докрай в разследването на всички сигнали за престъпления, за които е сезирана. Убеден съм, че истината е най-силният ми аргумент, от който съм се ръководил и ще продължа да се ръководя.

 Желая Ви здраве и успех!

15.05.2013 г.                                                Бойко Борисов,

                                                                      Председател на ПП ГЕРБ

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 1 Отговор
    Мутрата в затвора.
  • 2 tooshortname

    4 1 Отговор
    Mnogo stilno napisano! Sigurno B. Borisov go e pisal lichno. Muhahaha
  • 3 Румен Янев

    7 1 Отговор
    Това не може да бъде написано от него ! Липсват думи като " сиреч " - например а те са в основата на 300 - те които използва и знае !
  • 4 веско алексиев

    0 1 Отговор
    Абе ккаквото и да си приказвате за Борисов народа иска него пред другите партйи
  • 5 Димитър Димитров

    0 1 Отговор
    БОКО БИЙ ГИ КАКТО ЛЕВСКИ БИЕ ЧЕРВЕНИ Г.ЗОВЕ
  • 6 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 0 Отговор
    Хитруляка лъже та се къса. Като иска прокоратурата да стигне докрай да се откажат от имунитетите си.

    Вързали са ръцете им с тези имунитети и се крият като мишоци зад тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове