Last news in Fakti

2 Април, 2022 09:56 6 137 31

Фандъкова с гореща новина за цената на билета в градския

  • градски транспорт-
  • билет-
  • софия-
  • цена на билета-
  • йорданка фандъкова-
  • кмет-
  • столична община-
  • автобуси

Не се предвижда увеличение на цената на билета

Фандъкова с гореща новина за цената на билета в градския - 1
Снимка: БГНЕС

Не се предвижда увеличение на цената на билета в градския транспорт. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в студиото на "Събуди се" по NOVA. Кметът на София коментира щетите след ураганния вятър у нас.

„Лошото време продължава вече трети ден. Получили сме нас 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят денонощно. Кодове за силен вятър е в сила и днес. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите”, каза Фандъкова. И поясни, че вследствие на бурята има един пострадал със счупена ръка. „Нека всички бъдем предпазливи по време на буря. Само в парковете са паднали 30 дървета”, каза още кметът на столицата.

Йорданка Фандъкова коментира и какво е положението с местата в детските градини в столицата. „Тази седмица започна кандидатстването за обявените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде извършено класирането и тогава ще стане ясно колко деца са кандидатствали и колко са приети”, обясни кметът. Целта е до края на 2023 г. да се осигури места за децата от 3 до 6 години. Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се очаква да бъдат готови до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладна въшка

    39 0 Отговор
    Нещо за корупцийка спомена ли фЪндъка?

    Коментиран от #20

  • 2 един от многото

    28 1 Отговор
    А за украинците?
  • 3 После

    30 0 Отговор
    Пак ще викате няма пари. Държавата да даде. Чист популизъм
  • 4 Билетопродавач

    26 1 Отговор
    От първи Юли ще има повишение.
  • 5 фандъщини

    35 0 Отговор
    За какъв билет говори фандъчката? Нали навремето прекръстиха билета на карта, за да заобиколят съдебно решение при предишното увеличение на цената?
  • 6 Анонимен

    31 1 Отговор
    През соца се инспектираха дърветата по парковете и се изразяваха болните, засаждаха се и нови. Сега, до като не падне някое дърво и не пострада някой, няма да св вземат мерки.

    Коментиран от #8, #16

  • 7 плюс минус

    16 1 Отговор
    А пък в родния ми областен град вчера цената скочи от 1 лв. на 1.50.
    Но.....автобусите, частни, са малки, скапани, мръсни, овехтели и тук-там изпочупени. Има три автобусни линии, които не пътуват в събота и неделя.
    Разкошът с градския транспорт е пълен.
  • 8 димитровски пионер

    6 20 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    През соца се инспектираха дърветата само в дворовете на правителствените резиденции. В парковете цареше още по-голяма безстопанственост и разруха от днешната.
  • 9 Пешо

    30 4 Отговор
    Цената на билета беше незаконна и доста висока от години. По-изгодно беше да пътуваш с автомобил, а не с градския транспорт. Сега тя не вдига цената на билета защото е дошъл точно на стойността си, а също така да се каже че ГЕРБ мислят за обикновените хора. Тези номера отдавна ги знаем. Кажи кога ще се махнеш не само от кметството но и от София. Ти си срам за управител на село, а за град да не говорим.
  • 10 Хора пазете се

    15 1 Отговор
    Съдия Ели Скоклева Дупница вкарва хора в наказателна психиатрия за критики по поръчка на Гешев!В Бобов дол полицията отвлича хора!
  • 11 Майна

    7 0 Отговор
    Какво направиха ,,МИРОЛЮБЦИТЕ,, с устата на Бай Дън
    ,,От 11 април „гражданите на САЩ ще могат да избират X като свой маркер за пол в молбата си за паспорт в САЩ и опцията ще стане достъпна за други форми на документация през следващата година“, според изявление на държавния секретар Антъни Блинкен.

    С други думи, от американците, кандидатстващи за паспорти, няма да се изисква да се идентифицират като мъже или жени в заявленията си за паспорт, промяна, която според Блинкен ще бъде от полза за небинарните и интерсексуалните американци, заедно с други „несъответстващи на пола“ хора.,,
  • 12 софия бавно

    13 4 Отговор
    убива България.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майна

    14 5 Отговор
    Никой не се нуждае от долари, наистина, тъй като доларите са пропадаща фиатна валута, която се девалвира с всеки изминал ден. Това е нещо като инвестиране в спортист, който току-що е скочил от самолет без парашут. Това, от което хората се нуждаят, са неща като храна, гориво за отопление, електричество, масло и така нататък. Това осигурява руският износ. Това е, което подкрепя новата визия на Русия за рублата.

    Всички бягат от долара и се захващат с нещо, което има стойност
    Всички висши финансови умове виждат това да се развива в реално време. Неопровержимо е, че доларът отива на нула
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 5775

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    За сметка на това, парите за резитба постъпват и изчезват редовно, особено в община Бургас това е като вътрешен бизнес.
  • 17 📌🇧🇬

    2 0 Отговор
    Наесен в България. Тълпа щурмува президентският дворец в Шри Ланка, страната остана без храна и бензин.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сократ

    8 0 Отговор
    Фандъка ще обясни ли как окраинските деца ще ги взимат на градина, а за нашите ... нашите вълци ги яли.
  • 20 редник

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гладна въшка":

    Фандъкова: "Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови детски градини."

    "Нещо за корупцийка спомена ли фЪндъка?"

    Защо да споменава - строителството на детските градини се дава на частни фирми, които го правят за печалба поне 25-30%, допълнително наемат евтини работници и като спестят от качеството на материалите - ето още 10 %... Така една градина излиза около 2 000 000 лв, вместо не повече от 1,5 млн.
    София има повече от 200 детски градини и още толкова училища - защо не се направи общинско предприятие "Строителство и ремонт на учебни сгради" остава неясно...
  • 21 Кой изяде овцете

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Историчка":

    На България? Шестият американски флот! Защо Живков ликвидира овцевъдството? Страх го беше от горяните и още-трябваха му пари! За държавните Тошови облигации ? Обра гольо.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Z....

    9 0 Отговор
    Ооо Ами още ли има билети?? Значи за. Укрите няма билети, безплатни здравни осигуровки ,а за българите глупаци да плащаме.
  • 24 Ива

    5 0 Отговор
    Да си ги отглеждаме украинците.За нашите деца.места в градините няма.И на какъв език ще ги учите наглите украинци?Те вече искат да променяме имена на улици,тъй като били герои.Да не стане украинският втори език в България.Такива блюдолизци като бг политиците няма.Билети,здравни грижи,работа и какво ли още не.Балъци сме от големи.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ненов

    2 1 Отговор
    Да, ценатамняма да се вдига - държавата ще поеме разликата, за да няма бунтове в София... А това,че в други градове от 1,00 лв става на 1,50 лв няма значение! България трябва да се грижи за спокойствието на София!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Панчо

    3 0 Отговор
    Няма ли скоростно да построите или да преустроите в детска градина някоя сграда за децата на наглите украинки? За нашите деца - класиране, няма места, за тях има на часа!; Защо трябва да ги настаявате в големите градове? Има малки обезлюдяващи се - там ги заселвайте! Но те са нагли и искат а морето!!

    Коментиран от #29

  • 29 Vodolaz

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Панчо":

    В Симеоновград има много свободни жилища и цените са крайно ниски..има места в детските градини и училищата... Пратете насам!
  • 30 НикогаПовечеСДС-Чума

    1 1 Отговор
    Господ да я"поживи"!
    А колкото нощни шкафчета напълни само от билетчетата - свои и чужди!
  • 31 3579

    1 0 Отговор
    Знаете ли, имам близка в Мадрид, намалиха на пенсионерите на 3.30 евро месечно транспортна карта за всички градски и до към 100км извънградски превозни средства, са от 2023 год. Всички пенсионери след 65 год. ще пътуват безплатно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове