Last news in Fakti

6 Април, 2022 17:37 1 509 28

Агентите на ДС ще бъдат обявявани при всяко заемане на публична длъжност

  • агенти-
  • дс-
  • обявявани-
  • публична длъжност

Предложенията на "Демократична България" разпалиха страстите в парламента с настояването да се направи публична цялата налична информация относно това в коя сфера на обществения живот са били ангажирани проверяваните лица от Комисията по досиетата за принадлежност към службите

Агентите на ДС ще бъдат обявявани при всяко заемане на публична длъжност - 1
Снимка: БГНЕС

На първо четене парламентът реши, че установените като агенти на бившата Държавна сигурност трябва да бъдат обявявани като такива всеки път, когато подлежат на подобна проверка, а не само веднъж. Това стана по предложение на групата на "Демократична България", което не беше подкрепено само от БСП и от партия "Възраждане", съобщават от БНР.
Предложенията на "Демократична България" разпалиха страстите в парламента с настояването да се направи публична цялата налична информация относно това в коя сфера на обществения живот са били ангажирани проверяваните лица от Комисията по досиетата за принадлежност към службите.

Депутатът Атанас Славов: "Всеки път, когато едно лице е кандидат за заемане на публична длъжност и има информация за неговата принадлежност към службите, неговата принадлежност да бъде обявена".

БСП не подкрепи предложението.

Георги Свиленски призова: "Да си намерите друг крайъгълен камък. 30 години този крайъгълен камък много се заобли и тези зависимости едва ли интересуват вече българското общество".

Цончо Ганев от партия "Възраждане" добави, че промяната ще очерни много хора: "Които са били част от разузнавателния екип на България, защото вие ги приравнявате тях с доносниците, които са доносничили, че някой е разказал мръсен виц за Тодор Живков, например".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че знанието на обществото за сътрудниците на службите на Държавна сигурност е важно: "Защо българските граждани сами да се ровят и да търсят аджеба, дали някой е обявяван или не е обявяван в годините, след като Комисията може да напомня кой е бил обявяван и кой не е бил обявяван".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Илиев

    24 3 Отговор
    Агенти и клепари на ДС не трябва изобщо да заемат публични длъжности. Има си хас държавата още да хрантути тая измет.
  • 3 mdaaaaaaaa

    12 1 Отговор
    Я да видим оправданията и кой е против;) а , защо... народа знае.
  • 4 Бивш милиционер от ДС

    14 4 Отговор
    Картончетата на 95% от милиционерите на ДС, бяха изгорени още през 1990 година!
  • 5 Един там някъде си

    10 1 Отговор
    Бая боклук се е събрал в държавата
  • 6 Бай Ставри

    8 1 Отговор
    Такива с досиета на агенти ги пращайте при мен
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    9 6 Отговор
    ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ
    ЩЕ УНИЩОЖИ ДИРЕКТНО ДО 6000 БЪЛГАРСКИ НАЦИСТИ ОТ ПОЛКА " СЮЛЕЙМАН ПАСИ"
    .... И ОЩЕ 100 000 ЩЕ СЕ ПРЕВЪЗПИТАВАТ В ХРИСТИЯНСТВО НА СТРОЕЖА НА МОРСКИЯ КАНАЛ БУРГАС - АЛЕКСАНДРОПУЛИС
  • 8 Бай село

    7 2 Отговор
    Ееее хайде стига с този цирк ..ако не си бил в ДС едва ли ще си депутат и бизнесмен ...честните са на полето в строителството и в заводите ..а и сте много смешни да искате да предадете хората които са служили на страната си .има разлика от служител в ДС и доносник доброволец..нали сте гледали филма Капитан Петко войвода помните Спас Турчев...
  • 9 Цъфнала и вързала е нашата

    7 2 Отговор
    България, оти от 78 години се управлява от продажните копои и кодоши на ДС ; сите "Кучета на Павлов".
  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    5 6 Отговор
    НИЙ АНТИ-ФАШИСТИТЕ СМЕ ЗА ИЗБИВАНЕТО НА
    ТУРСКИТЕ, ИЗРАЕЛСКИТЕ И ЦРУ АГЕНТИТЕ
    ....
    ПОСТЕПЕННО , ВЛАСТА КОПА РОВА МЕЖДУ НЕЯ И НАРОДА СИ :)
  • 11 Aлфа Bълкът

    5 2 Отговор
    Айде бе, те всички в парламента са ДС ченгета!
  • 12 Агент

    3 1 Отговор
    Има и бо.клуци,дето не са били на агенти на щат към ДС. Белата златка например е бил нещатен сътрудник,но е клепал много хора на милицията.Викали му Топчо.Пари не са му давали но му издействали,че е неблагонадежден за военна служба.Изкарали го, че е кьорав и за това не ходил войник.
  • 13 Евро Нацист

    6 7 Отговор
    Слава Украина!
  • 14 Начи тогава бойкикев

    7 5 Отговор
    трябва пръв да му набият шута. И друго: Трябва да обявят доносниците, а не разузнавачите, защото едните са съсипали живота на много хора за лична облага а другите са рискували живота си за родината си. Оповестяването на вторите е държавно предателство.
  • 15 Ъхъъъ

    4 3 Отговор
    Както винаги партия Израждане е във кюпа. Партийката на ДС доносниците и агентите включително и Руски ....
    Добро утро господа виждаше се от километри че тези са боклуци !
  • 16 Агата Кристи

    6 3 Отговор
    Има ЕДНА дума - казва се ЛУСТРАЦИЯ !!!
    ВСИЧКИ, абсолютно всички ги е страх от нея.
    Питате ли защо сме ПОСЛЕДНИ в Европа и по-назад от много африкански държави.
    Комунисти, ДС и некадърни роднини.
    Такива са шайките, който ни управляват от 32 години.

    Коментиран от #18

  • 17 Българин 🇧🇬

    3 1 Отговор
    Смятам , че и агентите на ЦиРейУ и турските служби трябва да декларират Да/Не !
  • 18 Ха дУбрУтрУ

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Агата Кристи":

    Амааа 99% от българите все още вярват в Дядо Мраз и си мислят, че капиталистическия строй е виновен за нашата бедност. Истинските виновници са комунистите, които свалиха диктатора Живков и разпределиха помежду си цяла България, направиха си партии, разделиха ни и ни владеят

    Коментиран от #19

  • 19 Агата Кристи

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ха дУбрУтрУ":

    АБСОЛЮТНО !!!
    ЖАЛКОТО е, че огромна част от нас са с ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
  • 20 Закъсняхме малко

    3 0 Отговор
    С 30години.Овчаровците, Гоцевците съсипаха България.
  • 21 Немам нерви

    0 3 Отговор
    ДБ вместо да се занимават с Гешев ни губят времете с някакви пенсионери от ДС
  • 22 тхйт

    2 1 Отговор
    По-голям агент на ДС от Крадев има ли??
  • 23 дядото

    0 1 Отговор
    а кога ще се обявяват агентите на цру и др.западни централи,заемащи публични длъжности

    Коментиран от #27

  • 24 ммкт

    1 0 Отговор
    Още ли не ги махнахте тия агенти на ДС?
  • 25 Джоро Джоров

    2 0 Отговор
    ОТ ВРЕМЕ ОНО. ТАЯ ДЪРЖАВА
    Е. УПРАВЛЯВАНА ОТ. КГБ И ТЕХНИТЕ ПОДВЛАСТНИ ДС.ТЕ
    НАПРАВИХА И. ПРИВАТИЗАЦИЯТА И ЯЛОВАТА
    КОНСТИТУЦИЯ С КОИТО ПОСЛЕДВАЩИ ДЕЙСТВИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГРАБЯТ,
    НОООО ВЕЧЕ. ПО ЗАКОН.
  • 26 stan40

    0 0 Отговор
    За пореден път ни правят на балъми. Тези които са били агенти на ДС преди 1989 са вече на пенсионна възраст. Техните синове и внуци поеха щафетата във властта. Народът тях трябва да знае и да се обявят публично. Потомството на ДС агентите се лансира от задкулисието в политиката- Делян Пеевски, Деница Цачева, Кирил Петков, Асен Василев,Милен Велчев и много други. Затова българската реалност е такава. Некадърността, алчността, лицемерието, глупостта се предават по наследство.
  • 27 stan40

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "дядото":

    Какво общо има едното с другото? Доносникът предава гените си на поколението след себе си. То е обременено с гена на доносника и и от неговия сой. Вече над 30 години ни управляват хора с този ген и резултатите са очевадни. Управляват ли прости хора една държава тя е обречена да е бедна.
  • 28 Дедото

    1 0 Отговор
    Колкото и да хитреят другарите от БСП, Дс, Възраждане и Итн е очевиден факта, че влиянието на Дс , които да били подчинени на Кремъл е твърде голямо и опасно за европейска и натовска България и това е безспорен факт. Вижте само в президенството колко много агенти има от тази бивша тоталитарна и репресивна Дс служба, начело с най видния агент Александър Маринов с псевдоним Майстора заемащ високия пост главен стратег в стратегическия съвет на президента Радев Решетников. В правителството също има агенти от Дс, особено от Бсп, Итн на Слави Трифонов. Така, че твърдо да на този закон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол