Last news in Fakti

8 Април, 2022 18:27 6 251 49

Томислав Дончев: Премиерът грубо осветли тайна операция на българските спецслужби

  • томислав дончев-
  • герб-
  • бнб-
  • кирил петков

Не трябва депутати да отиват в БНБ като гуверньори

Томислав Дончев: Премиерът грубо осветли тайна операция на българските спецслужби - 1
Снимка: бТВ

Искаме свикване на Консултативния съвет на сигурност, не заради това, че днес премиерът освети военна операция, което няма право да прави. Искаме да се свика този съвет заради ред други неща, сред които например и това, че близо до границите ни се води война и това е добър повод. Иначе, ако ме карате да правя някакъв комплексен политически анализ как работи правителството и какво е свършило за 100 дни, анализът ще е лесен, защото е анализ на нулата или на нищото. Такъв анализ, едносричен, нищо.

Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев в "Лице в лице" по бТВ.

Ако трябва да се шегувам, щях да ви кажа, че министър-председателят изпълнява общественополезна функция, като има възможност често дълго да овеселява българските граждани, само че се боя, че ситуацията не предполага такава лекота на изказа. Или пък, когато на човек не му идва подходящия израз, трябва да се обърне към класиците и да цитира класици, описвайки управлението на това правителство. Бих казал, че ситуацията е много лоша, допълни Дончев.

Не трябва депутати да отиват в БНБ като гуверньори. За централната банка трябва да се избере уважаван експерт, посочи депутатът от ГЕРБ.

Планът за възстановяване на България, който Урсула фон дер Лайен определи като изключителен, е моят от една година по-рано. Не съм правил контент-анализ, но примерно да кажем, че е 80% е същият и с добавени няколко спорни проекта. Включително за тези батерии. Защо са спорни? Защото всички експерти казаха, че това е нова, може би авангардна технология и България ще се превърне в държавата с най-голямата мощност от батерии в света, по-голяма и от САЩ. Защото имаше съмнения от икономична гледна точка. В медиите ваши колеги бяха правили разработки и разследвания, които водеха към частен интерес, свързан с членове на този кабинет. Затова казах, че проектът е спорен. Ако трябваше да кажа друго, щях да кажа, че е лобистки, щях да кажа, че е корупционен, но не съм казал такова нещо. Казах, че проектът е спорен.

Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев в "Лице в лице" по бТВ.

В този План за възстановяване, който ЕС трябва да одобри след едногодишно забавяне, парите за бизнеса са с 230 милиона по-малко, отколкото ние бяхме заложили. Голяма част от тези средства са се превърнали в кредити. Като българин искам по-скоро този План да бъде одобрен, но след това въпросите ще излизат. Например, какви ангажименти сме поели към ЕК? И най-вече как ще бъде изпълняван Плана. Ние трябва да договаряме по 1 милиард на месец, 80 % до края на тази година и 100 % до края на 2023 година, което дълбоко се съмнявам да се случи, ако се провеждат честни, прозрачни и без никаква корупция обществени поръчки, допълни Томислав Дончев.

Ако има решение на българското правителство, противоречащо на рамковата позиция за РС Македония би било нередно. Преди малко човек от кухнята на правителството сподели за подобна опасност. Процесът на интеграцията на Западните Балкани стартира от нас, но това не бива да се случва насила, така че едната страна е надвила над другата. Това заяви Томислав Дончев.

По думите му има път към демокрацията, който македонците трябва да извървят.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    72 17 Отговор
    Я се скрий като шефа си и не се изказвай дето не ти е работа.
  • 2 хаха

    59 0 Отговор
    Начи, освен Русия и България провежда спец. операция :D
  • 3 Верно?

    52 3 Отговор
    Заглавието няма нищо общо със статията
  • 4 Тома

    47 8 Отговор
    ти гледай бай Ставри да не те хване, а пък нашето разузнаване отдавна работи за америка и русия.Ние сме разграден двор!
  • 5 Мисията невъзможна😁

    32 12 Отговор
    В главните роли двоен агент кирето харварда и акушерката дер лайен😁😁
  • 6 Киро Острото

    24 10 Отговор
    Българската армия провежда денацификация на Мариопол заедно с братската червена армия.
  • 7 Съд за нац-изменника КИРО ПЕ'ДЕ'РА'СА

    31 24 Отговор
    ОСТАВКА
  • 8 Хаха

    26 1 Отговор
    То понеже никой не знаеше!
    Ни запад ни изток ни север ни юг
  • 9 Да да

    34 4 Отговор
    От кого е тайна бе плеха?За българите ли?Защото и украинската и руската страна са уведомени а пък за САш да не говориме.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ComfortablyNumb

    11 23 Отговор
    Киро изглежда все повече като обикновен дурaк.... Ех Гaнчо Гaнчо смело и намахано си докара Киро с надеждата да излезе професионалист не като тоя пожарникара зайчар, а то пак провал . Ех Гaнчо! Нищо не се отчайвай давай пак смело и намахано пробвай с Костя там няма лабаво, тоя ще оправи рабОтата.
  • 12 Бамбука

    12 7 Отговор
    Тайна операция ? Тоя явно е като кучето на Павлов - светна крушката и ми дават да лае.
  • 13 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    36 8 Отговор
    Ти да осветлиш милиардите дето окрадохме за електеонното правителство.
  • 14 мдааа

    27 9 Отговор
    Каква тайна операция, бре охлюв⁉️ Тази операция е съчетана и с украинците, и с руснаците. Само че украинците не позволяват да се проведе спасителната опурация❗❗❗

    Коментиран от #25, #28

  • 15 Тоа пак иска да граби

    20 6 Отговор
    До безкрай
  • 16 егати и..ота Дончев

    23 7 Отговор
    Томислав Дончев да отиде на психолог, защото е неадекватен нещо. Операцията по извеждането на българите в Мариопул не е тайна, нито секретна, а спасителна. Българската страна не напада, нито води война там, за да е тайна. Българсщата страна чака спасителен коридор по спасяване и извеждане на мирни български граждани, а не войници.
  • 17 Тома

    25 5 Отговор
    А бе тези гербери са голям майтап.Цял ден се изредиха да коментират едно и също за нашите пробити служби от футболисти и зидаро мазачи
  • 18 Cbvar

    20 7 Отговор
    А този тулуб защо не е в прокуратурата? Този е един от идеолозите на SIC.
  • 19 пт675жпнд

    14 10 Отговор
    Шепа бандеровсци не спират да стрелят, затова не могат да изведат нашите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 докога бе

    22 6 Отговор
    Герберските лъжци докога ще внушанат, че нещо е тайно, като е всеизвестно, съчетано и с двете воюващи страни, саво че украинската не спира да стреля.
  • 22 Пиян матрос

    12 4 Отговор
    Кирцаааа,докато дрънкал глупости ,руснаците превзеха пристанище на Мариопул и освободиха моряците...
  • 23 Кажи как

    22 7 Отговор
    Буци ти пълнеше гушата? Яко си захлебил! Много си облажил от народната пара.
  • 24 ripm

    12 7 Отговор
    По време на герб руските агенти си бяха у дома!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ComfortablyNumb

    16 8 Отговор
    Охлюв, операцията е тайна щом се ръководи от шефа на разузнаването! Нямаше да бъде тайна ако ако се ръководеше от шефа на консервната фабрика Славянка - Бургас ... Това че руската и украинската страна знаят за операцията не означава че само те имат интерес да успее или се провали . Представи си че някой ( със собствен дневен ред) направи провокация с цел да въвлече НАТО във войната!? Нали не си забравил че България е НАТО!? Киро е опасен дилетант и трябва да си ходи. Даже още, все повече изглежда като обикновен дурaк. Егaти харварда!?
  • 27 Мамул

    19 7 Отговор
    Толкова крадохте от ГЕРБ, че сега търпим идиоти.
  • 28 ComfortablyNumb

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "мдааа":

    предния коментар е за теб дорогой
  • 29 Токо

    16 9 Отговор
    Бай. Бай. Това правителство си отива .Няма да изкара до есента . И по-добре. Днес гледам ония двамата семейство Бабикян и Хаджикян вече правят предизборна кампания , съгласяват се с охота да им щракнат белезниците пред Руското посолство. Протестират :) Сякаш нещо някога е зависело, или ще зависи от тия две дребни човечета .Не, те не протестират , вече са в предизборна кампания , било то и отчаяна .Мая Манолова прави партия и стяга редиците. То редици е силно казано.... Още нЕма такива :) Абе пародия. Този пък Кирил Петков постоянно все нещо говори несвързано , не подредено и все в бъдеще време . Невероятно неподготвен , държи се като дете . На практика вече сме в предизборна кампания .Изборите са на прага ни.... Поредните. Влизаме отново във поредица от служебни правителства. И ако не беше войната в Украйна правителството щеше да е вече история . Кирил петков упорито се опитва се да налее едни милиарди във негови фирми и да се чупи от тук. Така и царя ни оправи Сега и Кирчо ще ни оправи но този път само за 90 дни .

    Коментиран от #40

  • 30 мъка

    11 4 Отговор
    Ние трябва да договаряме по 1 милиард на месец, 80 % до края на тази година и 100 % до края на 2023 година, което дълбоко се съмнявам да се случи, ако се провеждат честни, прозрачни и без никаква корупция обществени поръчки, допълни Томислав Дончев.

    Ако са честни , прозрачни и без никаква корупция няма да получим пари , аз това разбрах.
  • 31 7,62

    12 4 Отговор
    Завйршени ол.И.гофрени да не дават мнение !!!
  • 32 7801

    14 4 Отговор
    Тайна операция - ще отидат нашите спецслужби и командосите и ще телепортират екипажа барабар с кораба. Тома, Тома, завий си краката, щото ще настинеш!
  • 33 Факти

    8 9 Отговор
    Са подлоги на герп
  • 34 Кики

    9 9 Отговор
    Тайна военна операциа- Доставка на вибратори за Кирчо и компания
  • 35 Behemoth

    16 7 Отговор
    Върни парите за електронно правителство бе некадърник...върни милиарда шушомиго....
  • 36 ГРОБ И ДПС ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ!!

    18 5 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИ НАГЛИ И СМЕЯТ ДА СЕ ПОКАЗВАТ ЗАТВОР ЗА ВАС
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 4 Отговор
    А герб за 12 ГОДИНИ съсипаха БЪЛГАРИЯ
  • 39 Реалист

    19 4 Отговор
    Нагъл гангстер,ти и вожда ти ограбихте народа и за 12г. го оставихте на последно място във всички негативни класации в Европа.
  • 40 нашия

    10 7 Отговор

    До коментар #29 от "Токо":

    Няма време да ги чакаме до есента ...сега веднага да си заминават....
  • 41 Няма никаква тайна операция Дончев!

    7 7 Отговор
    От вчера пристанището е ПОЧИСТЕНО от Азовци и Руснаците ще пуснат всички кораби!! Няма герой Генерал, нито някакви тайни операции!!
  • 42 ragundragun

    2 2 Отговор
    ей......... мухалко нестига че неможеш да говориш и се пробваш св........ки да правиш.
  • 43 Хахаха

    8 3 Отговор
    Ейййй, ГЕРБ-СДС-ДПС-Възраждане съботирате постоянно само и само да падне правителството, защото иначе ви чака съд !
    ДС и комунистите искат пак да са на власт и да се Руски роби, които има мозък знае какво да прави
  • 44 Баро

    2 3 Отговор
    МЛЪКВАЙБЛОКУКНЕРАЗБРАЛИЧЕВЛАСТНЯМАКРАЙ
  • 45 Onq bez konq

    4 2 Отговор
    АББА е откраднала "Песен за Бойко Борисов"?
    Кражба на интелектуална собственост. "Fernando"- Песен на АББА. В youtube се върти
    "Песен за Бойко Борисов"
    304 Харесвания
    19 214 Показвания
    24.03.2022 г.
    Некадърни платени şarkıcılar🐒
  • 46 Таня Христова

    2 2 Отговор
    Омръзна ми Герб да се хвалят колко са добри и да плюят правителството, Така още повече хората ви намразват. Уж, всички говорят за позитивност. Това значи, да се изтъква доброто.
  • 47 БГзаводЗаБатерии

    1 0 Отговор
    Да се избере България за голям завод за батерии е повече от съмнително. САЩ нямат суровини и са се вторачили в едно откровено от пестициди езеро в Южна Калифорния за добив на литий и търсят балами като нас, БъкащИ от суровини. Ел колите са подобна сделка, която няма как да продава тип ЗапороЖец на цената на Тесла 3.
  • 48 Анонимен

    1 0 Отговор
    Тоя жабок много разбира
  • 49 Кратуно Дончев, Каква Тайна Операция е

    1 0 Отговор
    Осветена?? В Мариупол знаят и Руски и Украински военни, че Пристигат Българи да си прибират моряците и кораба! Всичко е на светло, няма никакви тайни, а официални молби до воюващите страни, в случая само Руската армия! Кой се прави на Герой!! Генерала наш?? Няма тайни нито Герой!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове