Last news in Fakti

12 Април, 2022 11:47 3 420 31

ВСС даде срок за отстраняване на нередовностите на предложението на Стоилов за освобождаване на Гешев

  • всс-
  • иван гешев-
  • янаки стоилов

Ако това не се случи, ВСС ще остави предложението без разглеждане

ВСС даде срок за отстраняване на нередовностите на предложението на Стоилов за освобождаване на Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

ВСС даде 7-дневен срок за отстраняване на нередовностите по предложението на предишния министър на правосъдието Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор от 2021г., предаде БГНЕС.

Така ВСС отложи до 4 май решението си дали Иван Гешев ще остане на поста главен прокурор.

Предложението за предсрочно освобождаване, направено от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, трябваше да бъде разгледано днес, но членовете на съвета решиха, че първо трябва да се произнесат по редовността и допустимостта на предложението за предсрочно освобождаване на главния прокурор, направено от служебния правосъден министър Янаки Стоилов през юли 2021 година.

Министър Йорданова трябва до седмица да отстрани нередности, установени от ВСС в предложението на Янаки Стоилов. Те се състоят в това, че в него не са изложени конкретните фактически обстоятелства, за които се твърди, че съставляват посочените нарушения и съответно, уронване на престижа на съдебната власт.

Ако не бъдат отстранени в срок, ВСС ще остави предложението без разглеждане.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо

    65 7 Отговор
    Само не знам дали някой вярва че Гешев ще бъде отстранен??? Там горе така са навързани и оплетени че нямат разплитане, всичко е прах в очите на хората
  • 2 Опити

    52 1 Отговор
    за удължаване на агонията !
  • 3 мдаа

    47 0 Отговор
    МАФИЯ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 наблюдател

    47 4 Отговор
    Чувам само туп-туп - пак само увъртане и тупане на топката. До следващото заседание сигурно ще мине месец, после ще разглеждат и върнат искането на министърката да го оправи и така до края на мандата им. А дотогава тоя наглец ще продължава да се държи като недосегаем, защото някой му дава гаранции, че е такъв. И кой знае колко поразии ще се направят междувременно. Няма отърване от долни, алчни наглеци като Гешев и шайката.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Феликс Дж

    11 1 Отговор
    Веднага им изпращам "бежанцзите" със стаж в АЗОВ.
  • 9 Въпрос с повишена трудност

    21 1 Отговор
    "ВСС даде 7-дневен срок за...."

    Какви са тези срокове бе? Много са кратки. И то при положение, че ВСС вече 1 година не може да разгледа освобождаването на Гешев. На мен административните съдебни дела съда ми ги проточва десетки години. Защо за мен няма такива кратки срокове за съдебно решение. Ало депутатите, променете закона за сроковете веднага. Според мен срока трябва да е 2-3 седмици, а не една седмица. Същия срок от 2-3 седмици след делото трябва да има и за съдиите. В който срок те да излязат със съдебно решение или да кажат трябват ли им още документи, експертизи ...

    Ало депутатите, накарате съдиите да започнат да си вършат работата в разумни срокове. Така както има срокове за ищците, ответниците, гражданите ... така трябва да има същите срокове за съдии, кметове, чиновници, министри...
  • 10 4рррр

    18 1 Отговор
    ВСС е опг
  • 11 Гост

    25 1 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ СМЯХ....СКЕЧОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ....ШАЙКАТА СИ ПРАВИ МАЙТАП С ХОРАТА....
  • 12 Някой

    7 12 Отговор
    Този са го подгонили не защото са много за правовия ред , а защото развали далаверката на ДБ - то. Такова хубаво сценарийче бяха спретнали с лодката и плажуването и тоя взе, че нахлу с преторианците си в президентството и им обърка филмчето.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 6 Отговор
    ГЕШЕВ вън
  • 14 Селяк

    14 1 Отговор
    Не съм за Гешев, нито за някоя парламентарна партия в България на този етап! Ясно е, че прокуратурата е корумпирана - но махането на Гешев няма да премахне нито един корумпиран прокурор, съдия или адвокат!!! Къде е Цацаров сега?! Ами работи си спокойно без да бъде притесняван! А някой да го е разследвал него и защо за 8г не си мръдна пръста за каквото и да е било в България?! И не ми излизайте с номера от сорта, че той поне се бил държал прилично... защото е смешно! Факт е, че в нито една държава главния прокурора не е под шапката на правителството и е независим орган с цел да не бъде корумпиран лесно! Премахването му и поставянето на лице което е близък на сегашното правителство на фона на всичко това което се случва пред очите ни с кражби и тегления на заеми и предлагане на други позиции на кандидати за да бъдат премахнати лесно, говори, че сегашното правителство е достатъчно корумпирано и работи за чуждите интереси за да му се вярва на 100%, че това което прави в момента е за доброто на народа!!! Трябва пълна съдебна реформа а не махане и назначаване което няма да доведе до нищо съществено!

    Коментиран от #15, #24

  • 15 Селяк

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Селяк":

    И да добавя нещо съществено, когато ХариКиро излезе с куп документи срещу ББР и как се давали нечестно кредити и как трябва незабавно да бъдат премахнати всички от борда на директорите - направи го, нали?! А кой назначи на тяхно място?! Назначи си негови хора - сам го каза! А допълни ли, колко пари взимат тези хора като заплати и бонуси от всеки даден кредит?! Не! А сега битката е страшна кой ще бъде поставен на чело на тази банка, защото и там трябва да се контролира всичко и има бая за крадене, не може ей така непознат да бъде допуснат на поста! Мисълта ми е, че само се сменят, но реформи няма!!! И с прокуратурата е същото - борба кой да ръководи мафията!!!
  • 16 А, добър ден!

    4 8 Отговор
    То министрите на правосъдието да не си мислят, че изискванията за редовност на сезиращите документи за тях не се отнасят.. Като са допуснали нередовности, да си ги отстранят! Нали са за върховенство на закона!
  • 17 мой

    20 6 Отговор
    Само се замислете колко им е важен каскета на мафията. Последният щит, последният окоп, падне ли той ще разберем за кюлчетата, Барселона, КТБ, 60те милиона от черепухата за горанката и ПиАрСеви и кой знае какво още. Ще го пазят до последното, това е ясно, а междувременно ще бутат правителството с каквото може.

    Коментиран от #26

  • 18 Партиздат

    8 13 Отговор
    Спрете да тормозите Прокуратурата!
    Долу ръцете от Г-н Гешев!
    Прокуратурата е символ на демокрацията, на международния мир, на светлото бъдеще, на надеждите на цялото прогресивно човечество!
  • 19 А стига бе...

    6 4 Отговор
    Долу ръцете от Пепи Еврото !
  • 20 РОДОЛЮБЕЦ

    6 11 Отговор
    Гешев изобщо не пречи на народа нито на бизнеса. Затова спрете се с тази политическа поръчка Гешев. Хванете се в парламента и свършете някаква работа, че се очаква инфлация от 40%.
  • 21 Цацаров И Цветанов

    7 3 Отговор
    Крадвха а Гешеф си мълчи...?! ИДВА ВИДОВ ДЕН
  • 22 Някой

    5 0 Отговор
    "Хахаха" - изсмял се графът на развален испански ...
  • 23 ВЪРШИ СИ РАБОТАТА, ГЕШЕВ

    6 4 Отговор
    ПРИБИРАЙ КАНАДСКИТЕ ДЖЕНДЪРЛЯЦИ И ДС- КОМУНЯГИ, ПРИБИРААААЙ
  • 24 Абсурдистан

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Селяк":

    Простолюдието, но най-вече троловете не им пука за реформа. Те си настояват на замяна със свой човек. Така отново влизаме в порочен кръг!
  • 25 Мнение

    4 6 Отговор
    Пак пребиха старец!
    А вие, Гешев, та Гешев.
    Къде е Рашков?
    Защо расте престъпноста?
  • 26 А бе каУн

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "мой":

    И да падне Гешев пак ще си същия ШМАТАРОК.А Гешев си е точния човек за поста ,вместо някоя червена марионетка.

    Коментиран от #29

  • 27 Грую

    2 4 Отговор
    Споко има няма пет години и мандата му свърши.Тогава за секретарката от Делиормана никой няма и да си спомня.Както и за клоуните от Канада и Харвард.
  • 28 Гешев е позор

    2 2 Отговор
    Главният прокурор Гешев е заповядал Холокост срещу гей хора на МВР, ДАНС и банди близки до Румен Николов-Пашата!
  • 29 пери

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "А бе каУн":

    "Гешев си е точния човек за поста" - Да, "точния" само че зависи за кого е точен и удобен.
  • 30 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    След дълги размишления, противоречиви съмнения, душевни терзания и безсънни съждения до извод достигнах сега, че обществото в нашата страна е разделено на три нива! Първо ниво, нормални работливи люде с нормален мироглед и почти здрав морал, второ ниво мързеливи, които нищо не предприемат и всчки други са виновни за положението в което са, трето ниво, бандити, крадци и политици. Това е групата на мързеливците, но активни само в направление, да получават благини мързелувайки! Киро Фючърса набързо се оля, Рашков и той голям го извади но се скри , до сега щом не вкарахте Тиквун, Каскета, Цацата и Еврото поне очаква ни дълга агония за напред!
  • 31 7,62

    2 0 Отговор
    По най-бързия начин закривайте спец.правосъдие и спец.прокуратура ! Какво чакате още ? Там всс не могат да се мешат !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове