Last news in Fakti

14 Април, 2022 14:35 20 994 116

Първо във ФАКТИ: Предлагат промени в Закона за движението по пътищата

  • мвр-
  • пътища-
  • закон за движение по пътищата-
  • промени-
  • глоби

Два месеца лишаване от право за управление на моторно превозно средство, ако превишим скоростта с над 40 km/h в населено място, предвиждат промените

Първо във ФАКТИ: Предлагат промени в Закона за движението по пътищата - 1

Министерството на вътрешните работи готви промени в Закона за движението по пътищата, става ясно от справка в сайта на МВР.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата беше публикуван от МВР вчера - 13 април.

Промените касаят най-вече реда за връчване на актове за установяване на административни нарушения и наказателни постановления, фишове и електронни фишове. Готви се регламентирането на нов ред, който да осигури бързина и своевременност при осъществяването на административнонаказателната отговорност за нарушения на правилата за движение по пътищата. Според МВР това ще способства за постигането на превантивния и възпитателен ефект на административното наказание.

Някои от промените, които МВР поставя на обсъждане, са от между 100 и 300 лв., глобата за управление на моторно превозно средство без книжка или с отнета книжка, да стане 600 лв. Преместването или унищожаването на пътни знаци може да започне да се глобява с 500 лева, вместо както е в момента - с между 100 до 500 лева.

Предлага се още наказанието за системно неправомерно движение в лентата за принудително спиране по автомагистрала да е глоба от 6000 лв. и лишаване от право за управление моторно превозно средство за срок от 1 година.

Водачите, които превишат разрешената максимална скорост в населено място с над 40 km/h, може да започнат да се наказват с глоба 600 лв., която и в момента е в сила, но и с два месеца лишаване от право за управление на моторно превозно средство. Ако превишението на скоростта е в извън населено място и е с над 50 km/h от разрешеното, се предвижда освен глоба от 600 лв., водачи да бъдат лишавани от право за управление в рамките отново на два месеца.

Предвижда се още водач на моторно превозно средство за обществен превоз на пътници и опасни товари, който превиши разрешената скорост с от 41 до 50 km/h, да бъде глобен с 800 лв., а книжката му да бъде отнета за два месеца.

След проверка, МВР е установило повишение в броя на възникналите ПТП, загиналите и ранените участници в движението по пътищата през 2021 г. спрямо периода на 2020 г. За цялата 2021 г. на територията на страната са регистрирани 31 172 ПТП, при които са загинали 561 и са ранени 7609 участници в движението по пътищата. През 2021 г. са се случили 3066 повече ПТП, спрямо 2020 г., загиналите са повече с 98 души, а ранените - повече с 488.

През 2021 г., най-много ПТП са допуснати в резултат на извършени нарушения на водачите – 29 914 (95,96% от общо 31 172 ПТП), при които са загинали 548 (97,68% от всички 561 загинали) и са ранени 7 464 (98,09% от всички 7 609 ранени) участници в движението по пътищата, посочват от МВР в мотивите към Проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата.

Предстои едномесечно общественото обсъждане на проекта, като обсъждането ще приключи на 13 май 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Господар и Роб

    189 4 Отговор
    А промени в закона, относно имунитета на власт имащите? Или те могат да си крадат и грабят безнаказано?

    Коментиран от #61, #67, #79

  • 2 глоби,глоби

    114 18 Отговор
    и пак глоби които повечето не плащат,стига с тоя социализъм бе дамаджан баши,направете така че да има ефект от взимането на книжки а не само да налагате глоби които поне една трета отпадат поради кадърността на мвр кадрите които са като министъра си,лакоми до безбожие

    Коментиран от #88

  • 3 12345

    133 6 Отговор
    Та това пътища ли са?
  • 4 АСАБ

    147 4 Отговор
    А куките да се крият в тръстиката и чакат, като хиени.

    Коментиран от #90

  • 5 Azz

    151 2 Отговор
    преди да правите промени в закона за движение по пътищата вижте първо лунния пейзаж,на което казвате пътища....после мислете и за промени...

    Коментиран от #35

  • 6 Миризлив пор

    176 2 Отговор
    Да махнат "несъобразена скорост" и да пишат истинските причини в акта! Караш си с разрешена скорост от 90, има дупка, пукаш гума и излиташ от пътя, веднага "несъобразена скорост", водача виновен и това е.

    Коментиран от #91

  • 7 Дамаджан

    137 3 Отговор
    Куката дето бие шамар и иска пари колко ще му е глобата ?

    Коментиран от #15

  • 8 Малоумници

    143 0 Отговор
    И сега затворите се напълниха с такива , изпили три ракии , но не направили нещо ! А сгазилите по няколко човека , по възможност , на пешеходна пътека , в затвор не влизат !? Такива законотворци са !
  • 9 И ся кво прайм...

    54 0 Отговор
    за около 500 лв горе долу.
  • 10 слиен

    96 3 Отговор
    а полицаите без ГТП е без застраховка , ни данъци нищо не им се търси е как няма да кара АМГ 500 коня и да строи 2 къщи в двор за 1 ... там някой нещо ?
  • 11 Въпрос

    99 3 Отговор
    А ако депутат не ме пропусне на пешеходна пътека? Колко е глобата? Или за него няма глоба защото е с имунитет и може да прави каквото си иска???????
  • 12 Хапаха

    53 12 Отговор
    Дума не се обелва за отнемане на правоспособността.
    Така ще се карат отново курсове, докато научат Закона и Плавилника за движение.
    По-голям ефект ще има каране на шофьорски курс, и изпит на листовки и кормуване, отколкото с това отнемане за 1 или две години.
    Но отде акъл у минцифай комунист
  • 13 Ужасонн

    50 4 Отговор
    Отново смешни наказания...разликата от 50км/ч и 89км/ч е огромна, а вие искате 600лв глоба? Онзи дето баща му краде по толкова на минута, мислите ли, че ще го съборат 600лв глоба? Лишаване от свобода без сэд и присэда трябва за такшва провиненя, 6месеца в моргата през деня, вечер в затвора!!!!!
  • 14 Запитване

    74 2 Отговор
    Кога ще се правят наркотестове и за депутати-шофьори? Кога законовия аршин ще е за всички, а не само за обикновенния гражданин(недепутат)???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Егати случая

    74 9 Отговор
    Някой да ми обясни.За какво е тази аварийна лента .Защо да не мога да спра ако се наложи.За някоя жипка ли се пази.Ако ми се ходи по нужда какво да правя?Ако ми стане лошо?Ако има някъф проблем??За кайво е тази аварийна лента ако не да си решиш проблема и да продължиш..

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Последния Софиянец

    11 8 Отговор
    Нещата загрубяха. Едвам разубедих днес на кафето Кирчо. Искаше при превишаване с над 40 км/ч Рашков направо да праща в затвора, но преди това като е закачен на трамвая, яко палки да отнесе

    Коментиран от #31, #45

  • 18 Някоя си

    37 1 Отговор
    Промени в закона... Ми що не 🤣🤣🤣чист приход 😉
    А ако вземат да подобряват старите амортизирани или новите не качественни пътища те тва е разход 🤣🤣🤣
    На това му се казва "да се възползваш от ситуацията"
    Ем парички краднати от ремонти и строеж ем възможност за нови актове и фишове за шофьорите 😉🤣🤣
  • 19 Ами

    37 2 Отговор

    До коментар #16 от "Егати случая":

    Чети внимателно, пише за шофиране в аврийната лента, не за спиране
  • 20 Фори

    35 4 Отговор

    До коментар #16 от "Егати случая":

    Спирането е разрешено само ско има авария или пукнеш гума.Да спреш да закусваш или пикаеш защото не ти се дава лев за кенеф не може.

    Коментиран от #24, #28, #33

  • 21 нещастници

    58 2 Отговор
    не скоростта убива бе нещастници а корупцията, фашивите книжки и абсурдните пътища. В германия където карат най бързите коли и нямат ограничения на много места, са на първо място в ЕС по най малко загинали по пътищата

    Коментиран от #53, #84

  • 22 Перо

    50 3 Отговор
    Не може с административни мерки да се компенсират жертвите от лошите пътища,предизвикани от корупция! Осигурете хубави пътища и тогава взимайте мерки! Иначе се получава като кметската некадърност в София. Улици без никакви парко места, шофьорите да плащат за синя и зелена зона и да се вдигат колите с големи глоби! Това ли е решението?
  • 23 waterwet

    33 2 Отговор
    А за негоден път, на който си чупим колите още 600 лв!

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    БРАВО дано стане ФАКТ а и да АРЕСТУВАТЕ тез с купените ШОФЬОРСКИ КНИШКИ

    Коментиран от #70

  • 26 Уф...

    24 1 Отговор
    Нужна е ефективност и събираемост на глобите. А не повишение на сумите
  • 27 Даааа

    18 0 Отговор
    Така вдигат приходите на торбите за чорбъ...

    Коментиран от #59

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Доко

    35 0 Отговор
    А извършителите на тежки ПТП с човешки жертви, дрогирани , пияни и тези с регистрация в лудницата: За тях какво? Нали ги виждаме излязал от лечение от психо-болниците и хоп зад волана.
  • 30 И мен ме дразни

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "waterwet":

    Но в закона пише, че трябва да се движиш със съобразена скорост спрямо пътната обстановка...
  • 31 СОФИЯ

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    защо пак лъжеш нито имаш БИЗНЕС нито познаваш КИРИЛ ПЕТКОВ
  • 32 Bandita

    35 1 Отговор
    Я кажете къде отиват тези пари от глобите ? Много ми е интересно, кажете ако имате топки?! Всички в тази ситема са долни маймуни и се правят на ощипани госпожици... кажете де, къде отиват парите от платените глоби ? За всичко друго, но не и за подобрение на пътища, инфраструктора.... само за месец събирате стотици хиляди левове, милиони???
  • 33 Егати случая

    28 3 Отговор

    До коментар #20 от "Фори":

    Виж сега ...когато си по магистралата не винаги има отбивка или тоалетна.Не е за единия лев.Чудя се винаги когато попитам нещо,има един такъв краентъмпанар да блесне с кристалната си безкрайна и космическа Тъпотта!!

    Коментиран от #41

  • 34 Още един Джигит

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Miusuka Madoto":

    Ми то заради мислещи като тебе има толкова ПТП-та. Не уважаваш закона, не уважаваш прилагащите закона следователно не уважаваш живота на участниците в движението по пътищата.
  • 35 Стани богат

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Azz":

    Състоянието на пътищата не е лунен пейзаж,а сатурнов натюрморт

    Коментиран от #39

  • 36 истината

    12 6 Отговор
    Българският Закона за движението по пътищата трябва да се синхронизира с Европейския, за да има ред и дисциплина! Например в цяла Европа автомобилите намалят отдалеч и спират на пешеходците дори да не са стъпили на пешеходна пътека, само в България водачите на МПС гледат да изпреварят пешеходците и да минат първи. В Европа е пълно с камери, които те снимат с много добро качество, когато нарушиш правилата за движение и праат акта на адера на притежателя на автомобила по пощата със снимката и разяснение на банковата сметка, на която може да се плати глобата, срока до който може да се плати и срока на обжалване или обяснения ако е шофирал друг, а не притежателя на автомобила...
  • 37 Чичо Митко

    31 2 Отговор
    На първо време глобете злобните лелки от КАТ София. Ако мярката не даде резултат - викнете екзорсист. Нечовешка злоба е събрана там.

    Коментиран от #108

  • 38 черепа

    19 2 Отговор
    да ви пик.........ая на законите и пътища.
  • 39 Azz

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Стани богат":

    Вярно,и така може да се нарече....за съжаление...
  • 40 Рашка , га ши даваш оставка ?

    14 3 Отговор
    Боко пита ...........настинах в тоя арест
  • 41 Даааа

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Егати случая":

    Спираш, вдигаш капака и сваляш гащите.... 😁
  • 42 ЖОРО

    24 1 Отговор
    НОВА ХРАНИЛКА ЗА ЧЕНГЕТАТА...А ТЕЗ ЧЕНГЕТА ДЕТО РАБОТЯТ ЗА МУТРИТЕ ЩЕ ГИ ПОХВАЛЯТ..СТАНАХТЕ СМЕШНИ..НА КАНТАР СЪМ ДАЛИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВАС..
  • 43 Орел

    17 4 Отговор
    Изтръпнах, като прочетох заглавието. Помислих, че ще обърнем лентата и ще се движим евроатлантически.
  • 44 подготвяйте оставката си

    13 4 Отговор
    не се занимавайте с неща, които други ще решават. оставка бързо!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Asdfg

    4 8 Отговор
    Къде е дамаджаната? Рашков я изпи!
  • 47 Чудно

    20 2 Отговор
    Реално ми е чудно как и къде ще се прилага този закон, защото в България пътища няма!

    Коментиран от #49

  • 48 истината

    8 2 Отговор
    В Европа има Каталог за гоби отделно в Зона с ограничение до 30 км/ч с превишаване до 10 км/ч и така с всяко покачване с по10 км/ч, отделно в Зона с ограничение до 50 км/ч.
  • 49 хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Чудно":

    А ти къде шофирашкато няма пътща? Бат ви Бойко не ви ли построи?

    Коментиран от #54, #56

  • 50 баба мичи

    10 2 Отговор
    Някои си мислят, че като променят закон и го направят още по убийствен за хората ще избегнат присъдата си смъртна?!
  • 51 Каскет

    20 3 Отговор
    Това отново ще удари най-бедните. Не тежестта а НЕИЗБЕЖНОСТТА е проблема.

    Коментиран от #55

  • 52 chi

    22 3 Отговор
    Стига с тия глоби, посрахте се вече!
  • 53 пфуй

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "нещастници":

    В Германия в мнооого населени места се шофира с 30 km/h!!! А у нас шофират със 100 km/h в населени места.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 истината

    16 4 Отговор

    До коментар #51 от "Каскет":

    Няма значение беден ли си, богат ли си, а дали спазваш правилата за движение по пътищата. Ако спазваш, какво те засягат промените.

    Коментиран от #58

  • 56 питай шефката си

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    Настя Културная щастливая
  • 57 Истината

    24 1 Отговор
    СИГУРНО НЯМА РЕГЕСТРИРАНО ПТП ЗАРАДИ ЛОША ПЪТНА МРЕЖА? ВОДАЧА ВИНАГИ Е ВИНОВЕН,КАКТО СЕ КАЗВА "НЕ СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ".ДА ПИТАМ ЛИ ЗА ГЛОБЕНА ОБЩИНА ИЛИ АПИ?
  • 58 Прах в очите

    26 2 Отговор

    До коментар #55 от "истината":

    тотален милиционерски начин за замазване на всички останали проблеми на обществото!
  • 59 реш

    17 0 Отговор

    До коментар #27 от "Даааа":

    Затова трябва да се плаща по банков път, а не на пътни полицаи!
  • 60 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 3 Отговор
    С глоби и наказания няма а промените съзнанието.Умните ържави,говоря за Гермаия след 2световна война разбраха,че се печели и присъединява не с война ,а с хубав живот.Перефразирано за вас....Въведете шахмата като учебен предмет от 1 о 12клас и след 12г ще имате поколение перфектни ,коректни ,мислещи шофьори!!!Нооооооо
    няма да има как да ги лъжете....

    Коментиран от #63

  • 61 тикви

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Господар и Роб":

    Първо да се оправят пътните знаци, примерно да София има 5000 ограничения 50 км.,да се оправят пътищата те в момента са убийци, наскоро пътувах от Варна до Добрич - ужас, там е необходима магистрала, да се оправи пътната маркировака в градовете-под всякаква критика е, да не се крият като мишки фатмаците а да помагат при трафик и др., да не се дават книжки на хора без средно образование и курсовете да са под строг контрол и не произвеждат убийци с купени такива и т.н. Най лесно ви е глоби и др., нека те да са за наркотици и алкохол с вземане на книжките до живот и мн. други.
  • 62 това новина ли е

    10 1 Отговор
    Знаем , както са тръгнали горивата , пешачката , тя и ПКП-ка още го каза.
  • 63 Те тук не искат умни

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А подлоги. Нямат интерес от твоето предложение!
  • 64 Брадвата

    16 1 Отговор
    Това е несериозно. Онзи ден карам с 90 по Малинов, а по принцип си ме изпреварват с неясно колко.. набих спирачки рязко, щото никога не знаеш кога светва червено. Да де, ама зад мене с пълна газ профучаха 6 или 7 коли на чисто червено, докато пешеходците, които са супер нещастни точно на тоя светофар, се чудеха дали ще оцелеят.. с този модел на тотална анархия, каквито и космически глоби да измисля Рашо, нещата ще стават само по-зле. Не се оправдавам, че карам с 90 градско, просто по-бавно задържам трафика и нервирам останалите шофЕри

    Коментиран от #87

  • 65 Танко

    26 0 Отговор
    Доста от тъмните са неграмотни, но имат купени книжки. Спира го Кат и го кара да прочете заглавие от вестник. Ама няма да стане. Електорат!
  • 66 Гост

    29 0 Отговор
    Абе що говорите само за глоби.... Я пооправете дупките, осветете пешеходните пътеки, разкарайте хранилките... ако ви пука за жертвите, ама не - на вас ви пука само за събраните приходи от глоби... пеерси

    Коментиран от #71

  • 67 Уууууууууу

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Господар и Роб":

    ПЪТИЩА НЯМА НОРМАЛНИ АМА НЕНОРМАЛНИ ГЛОБИ ИМА,ЗА ДА ХРАНЯТ ТИЯ УКРИ ПАРАЗИТИ ДОЛНИ
  • 68 Тъпчо

    15 2 Отговор
    Докато не почнат в затвора да ги вкарват няма се опраим. Колкото и да е глобата, щом мама и тати плащат, на келеша всичко му е пей сърце.
  • 69 Кукуригу

    19 0 Отговор
    И кой ще го прилага?Тия дето реват за заплати и шамаросват шофьорите по пътя щото не дават "чорба парасъ"?
  • 70 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Овчо,ти скоро ходил ли си на изпит за шофьор? И как ще докажеш че книжка издадена преди 10 години примерно,е ,,купена,,.дори и да купена?
  • 71 Пишман

    16 0 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    То "пътните строители" виж колко милиарди са налели в "пътищата"!Направо като Швейцарски са ,в смисъл че са като швейцарско сирене!А пък най-лесно после е на всеки разбит участък да ти тупнат по един знак за ограничение и да турят двама тулупи с палка-хранилка!
  • 72 eti

    5 0 Отговор
    тъпо
  • 73 Истина

    12 0 Отговор
    Ей и м е т крадлива, оправете си пътищата и тогава пипайте закона. Ако искате го направете навсякъде да се кара с 20 км, а депутатите да ни газят без да им пука.
  • 74 eti

    14 1 Отговор
    новите управляващи след 90-та година, все започват промени на нещо, което е премисляно с десетилетия и градено ... 32г. постоянни глуповати промени! та следващите, които дойдат във властта, дори да искат да направят нещо читаво, то нямат времето да го осъществят и биват отстранени от народната обич :) тия 40 км/ч само ще затлачват трафика, който и без това е ужасен поради много коли и скапани пътища ...
  • 75 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    1 11 Отговор
    Мир. Любов. Жоро Илиев, братко мили. ВИС-2.
  • 76 6Х6

    14 1 Отговор
    Пак ни занимават с безумни промени в закон за нещо, което е на изчезване в България - пътищата. Ремонт на ремонта му викат...
  • 77 Глупав

    21 2 Отговор
    Това са поредните глупости. На магистрала под 10% от водачите карат с над 130 км/ч и само 1% със скорост над 140 км/ч. Пътувам редовно по Тракия и това са ми наблюденията. А ако говорим за двулентови пътища с ограничение на скоростта до 90 км/ч рядко някой кара с повече от 100. Но на такива пътни участъци КАТ не следят за скорост, обикновено го правят извън населено място със знак 40,50,60 км/ч. Рядко съм бил свидетел на катастрофи, но на рискови ситуации ежедневно. Като цяло се дължат не на висока скорост а на ниска култура на шофиране неопитност/некадърност, арогантност, непознаване на правилника, липса на внимание. Така, че с тези промени на закона ще стъжните живота на повече хора, ще съберете повече пари и няма да намалите броят на загиналите.
  • 78 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    ТАЛАСЪМ НЕДЕН .....................................................................................
  • 79 Парламента

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Господар и Роб":

    Това не може да стане,а ние от къде ще сучим.
  • 80 Да питам Рашка

    9 2 Отговор
    Тези без книжки джигити как ще наказвате за два месеца? Не сменяйте темата на обществото, а тя е тотално обедняване поради простащината на Киро Тъпото и отказа да се махне!
  • 81 Ицо Багера

    4 3 Отговор
    Трябват по - драстични мерки като лишаване от свобода за определен срок, поставяне на пътни камери или поне повече полийцейски коли за следене на реда. В моя Добрички район или по - конкретно в района на Балчик пътната толерантост е почти нулева. Извънградско има случаи да се кара с над 130 км/ч а в района на селата и градовете с 60 - 70.
  • 82 Милена

    8 0 Отговор
    Пътувах София - Бургас по Тракия онзи ден. Цялата магистрала е украсена с някакви бяло/червени пластмасови неща. На магистралата защо има такива неща и какво означават! Там където няма мантинели не трябва ли това да не е магистрала?
  • 83 Дааа

    12 0 Отговор
    ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ,ЧЕ ЗАКОНА СЕ ПРОМЕНЯ ВИНАГИ,КОГАТО ПОЛИЦАИТЕ СТАЧКУВАТ ЗА ПАРИ.С ДВЕ ДУМИ ИСКАТЕ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ АМИ ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ,ВИЕ СТЕ БИРНИКА.

    Коментиран от #89

  • 84 ТОЧНО

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "нещастници":

    И то много точно,... едва ли може да чете но има книжка, няма значение марката и модела МПС
    Азбуката тук е важна и как е взел книжка
  • 85 Аууу

    5 1 Отговор
    Какво са го сложили този пияница на статията от факти .Какъвто е министъра такива са му и законите .Всичко се прави за да оберат народа тия долни пияни комунисти.
  • 86 Рашков

    3 0 Отговор
    Явно само теглене на заеми не им стига. Редно да ни дооформят - горива, цени на храни, а и бързо производство.
  • 87 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Брадвата":

    Загледай се по разделителната ограда на Малинов. Който оцелее, оцелее.... 😉
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Adv

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Дааа":

    ТИ СИ ЧИСТО ЛУД!!!
  • 90 Adv

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "АСАБ":

    Ако спазваш правилата не трябва да те претиснява
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Abv.

    4 0 Отговор
    Докато не се промени съдебната система и да търси отговорност от корумпираните съдиите за взетите решения ,за отменените за глупости актове нещата няма да се променят. Ранените и убитите по пътищата няма да намалеят.
  • 93 Шофьор

    5 0 Отговор
    Значи най-първо полиционерите трябва да се научат как се извършва спиране и проверка на автомобил по високоскоростен път! За справка колегите им на Запад!!! Никой там не изскача пред движещ се със 130+км/ч автомобил с фенер и маащ с палката в 1 през нощта!!! И спиращ принудително автомобила в аварийната, което предлагате да се изчислява на 6 каймета!!! А пък ме е срам да кажа как "обезопасяват" аварирало МПС на магистрала... С вкл. буркани ама пред авариралия 😰😰😰 Второ яките тупалки за превишение в град/село/маала трябва да са НАД 20 км/ч превишение, щото при удар на пешеходец със 70 км/ч варианта да е труп, след това е мн. над 50 %!!!

    Коментиран от #99

  • 94 комшията

    6 0 Отговор
    Корупцията е проблемът на кат
  • 95 Иван

    4 6 Отговор
    Всички тъпаци които превишават скороста,използват разни"платформи"за да се информират има ли милиционер с камера или не и после газ със 180 при 50км ограничение,карат на наркотици,с алкохол или минават на червено сега РЕВАТ и се късат!Ами нека реват,заслужават си го!
  • 96 бай Гъдю

    4 0 Отговор
    Стига сте мислили как да направите от квадрата колело, измислено е отдавна! Препишете един Правилник и Закон от някоя друга "бяла" държава и го спазвайте!
  • 97 За бог да прости

    3 2 Отговор
    С парите от глобите свещи за внуците да си купите дано!
  • 98 защо прокуратурата бездейства

    2 0 Отговор
    Този престъпник кога ще го подведат под отговорност?
  • 99 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Шофьор":

    Нямаш абсолютно никаква представа какви са в Германия. Движиш се със 165, буса повече не може, изпреварва те полицай и ти насочва фенерче за да те огледа!!!! Как ти звучи?! Погледнах го даже лошо, но не ме спря. Явно издържах теста за издръжливост и адекватност. Млад шофьор можеше и да се панира и да направи някоя глупост. Беше около 01.00 около Инголщадт на девятката.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Иван

    3 0 Отговор
    Поправете първо,, пътищата" ,защото такава цигания няма никъде! Няма паркинги по магистралите,а отбивки които са препълнени от боклуци, убити животинки и тоалетна хартия покриваща... Няма разделителни линии или ако има някоя недоистъркано парче , не знаеш къде ще те отведе я в гората,я в наякоя изкопна дупка, я в някой ров.Мантинели почти няма, осветление почти няма.Гадаеш по ,,магистралите" накъде върви лентата и т.н и тн.Така че, вие ни увеличете глобите ,а ние ще си ви съдим до дупка.Защото българските пътища са опасни за живота!!!!
  • 102 хнY

    4 1 Отговор
    Не е работата в глобите, а че не се събират.
    Нарушение установено с камера се връчва след проверка на пътя или сам да ходиш да си го търсиш - смех.
    А може да е просто: Всеки водач е длъжен да даде имейл и GSM номер на който му се връчва акта. При промяна е длъжен в срок от 48 часа да уведоми съответната служба.

    Коментиран от #106

  • 103 Смешици

    3 0 Отговор
    Какви промени готвите бе цървули? Те и сега карат без книжка със състезателна скорост и дрогирани и пияни. Къде е конкуренцията в КАТ, няма такава. Синдикати, адвокати, прокурори и други, къде спите?
  • 104 Hristo

    6 0 Отговор
    А стимули за добрите шофьори? Какво става с тях? Само ще се гоним с тояга? А какво ще стане ако няма глоба в рамките на 2г да има 50% отстъпка от винетка или данък? Това е доста по добър стимул от глоба.
    Много много много много сте глупави наистина. Това ли ми е промяната?
  • 105 ВИЖДА СЕ ЧЕ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ

    3 0 Отговор
    САНКЦИОНИРАТ ДВОЙНО...... ДВА ПЪТИ..... УТРЕ ТРОЙНО ТРИ ПЪТИ И Т. Н. СААААААМО СЪД МОЖЕ ДА ПРИЗНАСЯ ТАКИВА ДВОЙНИ И ТРОЙНО НАКАЗАНИЯ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ. КАК СЯКА БЮРОКРАТИЧНА МИЖИТУРКА СЕ ПРОИЗНАСЯ С ТАКИВА НАКАЗАНИЯ...
  • 106 ДЪРТАКА

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "хнY":

    НЯМАМ МЕЙЛ ТЕЛЕФОНА МИЙ СЕЛСКИ..... КО ША МИ ВРЪЧВАТ НА ДЪРТИЯ....
  • 107 mit

    0 0 Отговор
    УЕИЗ
  • 108 😂😂😂

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Чичо Митко":

    Евала! Голям си.
  • 109 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Стига сте ги променяли тия закони - само прах в очите ! Законите просто трябва да се спазват! Май ще излезе голяма подмяна тая работа ....
  • 110 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Начин за увеличаване на заплатите на " Ся кО праИм"!?😠😡
  • 111 Факт

    6 0 Отговор
    Хазната е празна, окрадоха всичко!
  • 112 Дано

    1 0 Отговор
    То с над 40км е примерно да караш със 100 там ,където трябва да си с 50. Определено сериозно застрашаваш живота и здравето на всички други участници в движението,така че 1 година без книжка е по-нормално,но и 2 месеца пак ще имат положителен ефект.
  • 113 1442

    1 0 Отговор
    бамаляване ба максимално разрешената скорост на тежкотоварни мпс на 70 км сте забравили, по тракия е пълно с камиони които се изпреварват
  • 114 Това ли е проблема Рашков

    1 0 Отговор
    с откраднатите милиони на Тиквоний се занимавайте, не увеличавайте глобите за народа, иначе гняв народен
  • 115 Петя Манолова

    1 0 Отговор
    Да пътищата са проблемни, но хората още по-проблемни!
    Господин РАШКОВ!
    Kakво правите с дрогираните и пияните. 30% карат с дрога и алкохол?. Кога ще забраните ревящите мотори и коли с ремуси? А ксеноните кога? Ще забраните ли най-после ксеноновите лампи в обиконовен фар? То само в България се слагат в обикновени фарове ксенон и светодиодни лампи?
  • 116 Водолей

    1 0 Отговор
    Пияница се захваща с закона по пътищата. НЕГРАМОТНИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове