Last news in Fakti

15 Април, 2022 14:06 1 179 25

Портних: Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро

  • иван портних-
  • варненско езеро-
  • обвинения

Политици, извадени от нафталина, се състезават по разкриване на детайли по темата, добави той

Портних: Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро - 1

Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро. Това заяви кметът на Варна Иван Портних след повдигнатите му обвинения.

„Наблюдавам състезанието на разни политици, извадени от нафталина, да обясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на детайли около темата с тръбата на Варненското езеро. Нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал изпълнители, нито надзор, нито съм въвеждал в експлоатация или съм разплащал. Тогава просто не съм се занимавал в политиката. Нека Борислав Гуцанов да попита Сергей Станишев кой е избрал изпълнителят, те се занимаваха с това”, обясни той пред Нова ТВ.

Портних добави, че не е бил разпитван.

„Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваше да получа”, допълни кметът.

Иван Портних коментира още, че през последната година и половина промяната се изразява в това да се реанимира Гуцанов като политически фактор. Градоначалникът добави, че нито програмите за общините, нито тези за бизнеса във Варна са договорени към днешна дата.

„Виждаме имагинерни обещания, а когато става въпрос за конкретика не се прави нищо, даже напротив- спъва се. При гласуването на бюджета, който се забави достатъчно много, за да се забавят и бюджетите на общините, ние внесохме предложения, касаещи Варна и региона за около 200 милиона лева. При гласуването в зала Гуцанов, Стоян Михалев от "Демократична България" и всякакви други знайни и незнайни хора, категорично не ги подкрепиха. Ако бяха гласували „За”, можехме тези 200 милиона да ги имаме в държавния бюджет. Това е цинизъм. Едни хора се бият в гърдите как Варна трябва да има лоби в парламента, а от другата страна при гласуването за средствата се гласува против”. Вместо 200 милиона сега има нула”, обясни Портних.

Кметът коментира още, че проектът за „Хемус” е спрян, а този за АМ „Черно море” също е изчезнал в небитието.

„Виждаме различни представители на управляващата коалиция да говорят за Варна различни неща. Корнелия Нинова обясняваше, че ще се регистрира нова индустриална зона в Девня. Други говореха за иновации. Гуцанов говори, че до края на годината ще започне интермодалния терминал. Идеята му за „Аспарухов мост” 2 леко сме я забравили. Този мост изведнъж се заздрави с идването на новата власт. Преди години постоянно падаше. Темата за втори мост, върху която всички политически субекти си направиха кампаниите- изчезна. Промяната в региона се изчерпва с това да се спре строителството на „Хемус”, при оставени пари от предишното правителство. Мина време, явно не става дума за пари, а за това, че по „Хемус” не се работи”, допълни Портних.

Той обърна внимание,че Програмата „Региони в растеж”, по която в предния програмен период бяха направени много обекти в региона, сега носи друго име, но не е отворена към днешна дата и няма изгледи това да се случи.

„Дори и утре да бъде отворена, ще минат години докато реално средствата могат да бъдат използвани за реализирането на проекти”, каза градоначалникът.

Иван Портних припомни, че новият програмен период започна от януари 2021 година, с основен фокус Планът за възстановяване и развитие.

„Основният акцент беше насочен срещу Плана за възстановяване и развитие. Покрай него изчезна темата за националните програми, които не са на дневен ред вече година и половина. За тях нищо не се говори”, допълни той.

Припомняме, че повод за повдигнатото обвинение през вчерашния ден беше канализационната тръба под Варненското езеро. През годините имаше редица аварии с нея, въпреки средствата, които бяха отпускани за ремонт.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо

    23 3 Отговор
    Боку Харам защо не излезе да те защити.Взе лъвския пай а сега ще те остави да опереш пишкира.
  • 2 реалист

    19 3 Отговор
    Боко нали ти обеща, че. Няма да си сам в килията, и ще прати няколко депутата от вашите.
  • 3 тъй тъй

    21 4 Отговор
    Ами, Потник, вади един тефтер и почвай да пишеш покзания - кой дърпа конците в най-корумпираната община и кой се крие зад гърба ти докато си топиш носа в брашно.
  • 4 не бях аз

    15 3 Отговор
    Тиквата беше и комосомолците от неговия партиен клуб.
    Ама Бирата ми се яви на сън и каза да не ги издавам, щото.... да.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 българин

    15 2 Отговор
    Нагляр като всички герберасти!
  • 7 Спасов

    5 0 Отговор
    Е да де!
  • 8 Варнадзе

    5 3 Отговор
    Не мога да си обясня, защо на всички които идват на власт, мачкат Варна и варненци? Варна винаги е трън в очите на всички. Всички помагат само на Бургас

    Коментиран от #13

  • 9 Ирина

    8 0 Отговор
    Втори мост,за кв.Аспарухово е абсолютно необходим.Слушам от много години, само обещания и лъжи.Кражби и кражби.
  • 10 Така е

    10 1 Отговор
    Портних, никога в гр. Варна не е крадено толкова много, колкото ти краде. Ама нали ни ученик на Борисов и няма нищо за чудене. Той окраде България, а такива като теб, му помагаха.
  • 11 АнтиГост

    8 0 Отговор
    То и дълбаенето за ТЕЦ-а на Доган да напълним гушата на руснаците
    с нашите пари няма нищо общо с тебе.
  • 12 И не

    7 0 Отговор
    съм налитал на камериерки в Израел !
  • 13 да де

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варнадзе":

    Как те смачкаха бе, герберски храненико?
    Тиквоча наля 700 000 000 в тъпия град, но само герберски тиквочи се облажиха.
    Всички училиша и ДГ бяха ремонтирани за по 1-2-3 милиона. Нищо ,че взеха ремонтирани за милиони покриви да падат. 300 сгради ги сложи по 2 милки средно - 600 000 000 е дала тиквата само за това. Над 1 000 000 000 насипани за послушание и овладяване на града за някоилко годинки само. Ми ония платинен "строеж" на съшествуващ булевард?
    Проблемът не е че някой от вън те мачка, проблемът е че градът е един 00, контролиран на 101% по непочтен и непазарен начин.
    Милиарди опоскаха през този град. Ама 90% от хората не видеха и 1 лев от тази планина пари.
  • 14 Ама

    10 1 Отговор
    Ти и кмет не си бил на Варна бе.никога,никога
  • 15 тъй тъй

    7 0 Отговор
    Хич и да не си мисли, че Каскета и Тоиквата не биха го продали за личен интерес. Те имат нужда от изкупитлена жертва, ехм такава която да ги покаже кат едни атлантици, че да се примолят за връшане на власт.
    Няма какво да ги жали. Да отива при Рашков и да пропява.
  • 16 Тот

    6 0 Отговор
    Вярно е ,че не си разплащал.Плати Общината.Лично Вие не плащате само крадете.
  • 17 И уф фх клвс

    4 0 Отговор
    Никой не признава без бой.
  • 18 Памет

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Мюмюн (Майкал)":

    Точно по негово време се свършиха нещата а при предишните нищо.За да си сигурен вземи направи справки в любимият Гугъл по години.Портних е кмет от юли 2013 година.Преди това е Кирил Йорданов.Гледай снимки къде и кога се направиха булевардите и асфалтирането на улиците.Ще откриеш Че повечето неща са след 2012 година.Кирил Йорданов беше приятел на Бойко Борисов родени са на един и същ ден 13.06..Във Варна взеха да правят неща след наводнението в Аспарухово.До тогава отговаря К Йорданов за това че правеха ремонт на дупките .А помня страшно много дупки не като сега

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Мюмюн (Майкал)

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Памет":

    Не е точно така, друже! Кирил Йорданов също не беше най-читавия кмет на града ни, но Портних е по-зле и от него. Да не забравяме, че всеки кмет се кланя на властта, която му е дала този пост-а както знаем какво направи Герб с цялата държава.....от едно котило са. На Варна й трябва смел, предприемчив и силен кмет, който да има волята да направи града истинска морска столица. В тези гладни и бедни времена трябват решителни и крайни мерки.

    Коментиран от #21

  • 20 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Памет":

    Памет е добре, а СМЕТКИ 🤔🤔🤔
    15О ООО ООО лв на 3 5ОО метра 🤔
    Над 4О ООО лв на 1 метър ‼️‼️‼️

    Коментиран от #22

  • 21 Памет

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мюмюн (Майкал)":

    Много си заблуден .Кирчо правеше пари от всичко без да прави нищо.Виж първо велоалеята по булевард Сливница където двулентов път превърнаха в паркинг.А промяната на статутите на гаражите в магазини и затова няма места за паркиране.Даването на паркинга на Зоолитическата градина на ТИМ за Тринити парк а сега търсим къде да правим паркоместа.Изградиха МОЛ ове а продължават да заемат места които разпродадоха през2003 г и после Виж кои бяха в общинския съвет тогава и в бордовете на общински фирми Можеш да напишеш многотомна Бяла книга Далаверите на Христо Кирчев , на Кирил Йорданов на Янко Станев Добрин Митев ТИМ са отделна тема.Следват Гуцанов Дънката, Костя Копейкин други герои като Весо Данов ,Гела и строителите които унищожиха всяка една зелена площ. А имотните сделки са точно Гуци като беше шеф на общинския съвет.
  • 22 Памет

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Че са облизали шепи, а не пръсти е така ,но и булеварда не можеш да го сравниш с булевард Владислав или Девня най -малкото по габарити мостови съоръжения и локални платна.Лошото е, че за Варна почти нищо не се дава от централната власт както за Пловдив и Бургас и това е от повече от 30 години Той Портних също не е от Варна а е потомък на украински евреи и е от София. Иначе и Слави много обича Варна ама не .А Бойко Борисов е най виновен че повече от 5 години не беше дал една стотинки с изречението село ще Ви направя.Не може морска столица село да бъде.Затова най- древното злато е открито тук, а не в Бургас .А ние помним кой какви ги е правил да не си мисли Медузата и другите около тях че са им пораснали крила и имат ореолчета.По делата им ще ги познаем А те започват обикновенно от природни сили Свлачище и наводнение.
  • 23 Jjj

    2 0 Отговор
    Три дни банкет, ако влезеш в панделката.
  • 24 Саид Алзахер

    0 0 Отговор
    Портних ще те съсипя.
    Ти си нищожество.
    Ти унищожи Варна.
    Всеки след теб ще се радва на фекалии от езерото,
  • 25 Саид Алзахер

    0 0 Отговор
    И сега какво ще продавам. Вторият ми бизнес си заминава,
    айде едни фекалии и за теб след изборния ден.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове