Last news in Fakti

16 Април, 2022 17:28, обновена 16 Април, 2022 21:27 9 359 156

"Галъп": ГЕРБ-СДС - 25,9%; ПП - 23,8%; ДПС - 10,6; БСП - 10,3%; Възраждане - 7,9%; ИТН - 7%; ДБ - 4,5%

  • урна-
  • бюлетини-
  • герб-
  • продължаваме промяната-
  • бсп-
  • дпс

Седем партии влизат в парламента при избори в средата на април

"Галъп":  ГЕРБ-СДС - 25,9%; ПП - 23,8%; ДПС - 10,6; БСП - 10,3%; Възраждане - 7,9%; ИТН - 7%; ДБ - 4,5% - 1
Снимка: БГНЕС

Ако изборите бяха в средата на април, отново щеше да се случи оспорвана битка между двете главни формации в страната, отчитат социолозите от "Галъп интернешънъл болкан". Сред основните играчи обаче този път щеше да бъде и „Възраждане“, която е и единствената формация, която продължава да отбелязва ръст коментират от агенцията, предаде БНТ.

В парламента биха влезли същите седем формации, както сега. На база всички потенциални гласоподаватели, малко по-добри все още изглеждат шансовете за победа на „Продължаваме промяната“, но при тренд на продължаващо „свиване на ножицата“ с ГЕРБ-СДС.

ДПС, БСП и "Демократична България" биха били принудени да разчитат на допълнително укрепване на твърдата си подкрепа, вместо на електорална експанзия, а формации като „Има такъв народ“ и ВМРО биха получили моментно „втвърдяване“ на електоратите, вероятно заради популярната тема със Северна Македония. Известно присъствие запазва и формацията на Мая Манолова.

На база реални очаквания за гласуване обаче ГЕРБ-СДС вече се оказва с по-добри изгледи от "Продължаваме промяната". По-малките партньори в коалицията като че ли са прекъснали инерцията на следизборно разколебаване и в последните три месеца по-скоро в различна степен укрепват на своите нива на подкрепа.

С месеците „Продължаваме промяната“ е засегната от стандартната ерозия на подкрепа в хода на мандатите на управляващите формации в годините, задълбочена от неблагоприятните международни обстоятелства, и вече се движи на нива от 16% от всички имащи право на глас (16,1% този месец), след като преди време стоеше по-скоро около 20% от всички имащи право на глас, посочват от "Галъп интернешънъл болкан". С 14,4% от всички имащи право на глас ГЕРБ-СДС запазва твърди нива.

Когато обаче се погледнат данните сред онези, за които твърдо може да се очаква да гласуват за някоя партия или коалиция, ГЕРБ-СДС има 25,9%, а ПП – 23,8%.

Ситуацията прилича на онази преди изборите от есента на миналата година, когато ГЕРБ имаше по-твърдата подкрепа, а ПП разчиташе на мобилизация на не толкова лоялния си, но по-широк в потенциала си, електорат.

Сега обаче тенденцията е по-скоро към разколебаване на този електорат и тепърва ще трябва да се следи дали създаването на партия ПП ще послужи като мобилизиращ фактор.

ДПС запазва традиционните си нива – 7,2% от имащите право на глас и 10,6% сред потенциалните гласуващи.

Традиционната висока степен на вярност, макар и сред намалял електорален корпус, прави така, че БСП е на символична дистанция след ДПС сред „твърдите“ привърженици – 10,3%. С 5% на база всички имащи право на глас у нас обаче БСП остава по този показател след ИТН – които показват симптоми на спиране на ерозията на подкрепа и имат 6,5% от всички.

Подкрепата за ИТН от друга страна обаче не е твърда и това ги оставя по-назад в класацията сред онези, за които наистина се очаква да гласуват – със 7%. Там ИТН са изпреварени и от „Възраждане“ (7,9% подкрепа сред „твърдите“). „Възраждане“ е и единствената формация, която продължава да отбелязва ръст.

Ако сред всички, имащи право на глас, партията на Костадин Костадинов преди два месеца имаше 2,5%, сега вече се ползва с подкрепа от 4,4%, а вероятно има и известен „скрит“ вот.

Последната формация в парламента, ако изборите бяха днес, би била „Демократична България“. Коалицията има 3,5% потенциална електорална подкрепа сред всички, имащи право на глас, но сред онези, които наистина биха гласували, подкрепата е 4,5%, т.е. над бариерата. Бариерата се смята именно на база гласуващи, а не на база всички имащи право на глас. Известно е, че ДБ успява да мобилизира подкрепа обикновено буквално в последните дни и часове на вотовете. Така че бъдещите изгледи вероятно са по-добри от моментната картина.

Под бариерата остават ВМРО и „Изправи се“, които имат около 1% подкрепа от всички, на са с различна степен на „твърдост“: ВМРО има този месец 2,1% сред „твърдите“ гласоподаватели, а формацията на Мая Манолова – 1,2%. Вероятно, моментната „твърдост“ при ВМРО идва от коронната им тема с Македония.

34,1% от пълнолетните българи заявяват, че не биха гласували. Няколко процента биха предпочели различни по-малки формации (но с ниски нива на убеденост в сигурността на вота), или пък опцията „Не подкрепям никого“. Малцина са обаче онези, които наистина биха излезли да гласуват и отбелязали „Не подкрепям никого“

Резултатите са от независимо изследване на агенцията, проведено сред 809 пълнолетни българи между 31 март и 8 април чрез пряко лично интервю с таблети сред двустепенна извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклонение: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е приблизително равен на 54 хил. пълнолетни българи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 65 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 лъвчо

    91 100 Отговор
    Ако Слави Доганов и Израждане влязат в следващия парламент удрайте и хиска на тази държава.

    Коментиран от #28

  • 3 Честният Българин

    101 21 Отговор
    Същата ситуация със царя, пак късата клечка, жалко, този път ще претърпим истински фалит и ще сме по- зле и от гърците

    Коментиран от #62

  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    106 11 Отговор
    Първа сила не е ПП, а ПП ‼️
    не Продължаваме Промяната,
    а Партията на Псуващите ( и негласуващите) ‼️
    Но властитутките си присвояват нейните гласове ‼️

    Коментиран от #7

  • 5 Петьо Петров

    114 4 Отговор
    Целта на тази анкета е единствено всяване на страх от нови избори, а народът дали се страхува?
  • 6 факт

    62 54 Отговор
    Тъй както сме я подкарали ще фалираме и ще станем като руснаците с пенсии по 80 евро.Трябва да излезем от ЕС и НАТО спешно.

    Коментиран от #12, #15, #131

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мамул

    82 11 Отговор
    Първа политическа сила е само в царството на машините!
  • 9 Трайно безработен

    79 7 Отговор

    До коментар #7 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА:":

    Днес какво е ако преди е било концлагер!?
    Днес няма работа а трябва да плащаш Задължително! Здравните вноски

    Коментиран от #11

  • 10 Ротшилд

    74 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТОВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА":

    Защо? Какво не ти харесват резултатите, които си поръчвам на агенциите?
  • 11 Жоро

    44 2 Отговор

    До коментар #9 от "Трайно безработен":

    И даже има лихва ако не ги плащаш каквато няма никоя банка за кредит които е дала!
  • 12 гост

    25 45 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Верно ли , и къде да идем , при въпросните руснаци , дето вече не с 80 евро , а с 80 ЛЕВА пенсии са ??!! Между другото знаеш ли колко са пенсиите в ЕС и НАТО , дето ти пречели ??

    Коментиран от #33

  • 13 ДА,БЕ...ДА

    58 6 Отговор
    Кики Грайндъра, Ася Вазелина,"Аз съм Наско- Друсалката" и меките китки са..пътници!
  • 14 Ха ха ха

    76 5 Отговор
    Умря циганката дето ги хвалеше, и вече взеха да плащат на агенцийки разни да ги хвалят и превъзнасят , щот са просто А отбора на резила .....
  • 15 гост

    21 47 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Между другото като говориш за фалит , говори за себе си , за другите явно си мноооого заблуден !! По официалната статитика на НОИ над 400 000 българи взимат заплати над 3600 лева на месец , а други почти 500 000 между 1600 и 3600 !!! Което е над 40% от заетите на трудов договор !! 85% от населението живее в собствени жилища БЕЗ ипотека за тях , а депозитите на физически лица в банките надхвърлиха и то с много 100 МИЛИАРДА лева и то депозитите над милион са само 2-3 000 , тоест за около 5-6 милиарда , другите са на няколко МИЛИОНА други граждани , включително пенсионери !! Та както казах за фалити говори за себе си , поне половин България се чуди как да си харчи парите , което е видно и по шосетата на всеки празник !!

    Коментиран от #16, #34

  • 16 Баста

    17 19 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    А бе що си взел да обясняваш на некви маргиналумници ???
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тези

    61 10 Отговор
    резултати не са за учудване, с този продажен и прост народ! Партия обслужваща олигарх и САЩ на първо място! На второ лъжец и крадец! На трето е анти българска партия! Просто нямам думи за този прост народ! Не е за учудване, че сме бедни, ограбвани и без достойнство!
  • 19 истина е

    47 32 Отговор
    Ама боко не разбра ли , че народа страшно много го мрази .Никога повече граб !!!

    Коментиран от #24, #25

  • 20 Хахахахаха

    24 4 Отговор
    Ха ха ха....и пак хахахахахаааа
  • 21 Шиша

    8 42 Отговор
    Дръж се, Киро!

    Коментиран от #57

  • 22 глупава ЛЪЖА

    47 7 Отговор
    Ами , статийката е лъжлива , тъй като всеки може да влезне в сайта на "Галъп-БГ" и да види резултатите , а те са : ГЕРБ/СДС - 25.9% , ПП - 23.8%. Сами разбираме , че след като това са данни на "Галъп" , те са достатъчно (из)манипулирани в полза на ПП.

    Коментиран от #127

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тизе

    17 14 Отговор

    До коментар #19 от "истина е":

    Си го мрази , ние ще го изберем !
  • 25 Винаги и

    25 39 Отговор

    До коментар #19 от "истина е":

    само ГЕРБ. Вън от България на всички наредени ни от машините лъжци и безродници.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Местя

    5 4 Отговор
    Го в левия веднага
  • 28 Той

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "лъвчо":

    Хикса й е ударен още преди 30г.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 11111

    29 12 Отговор
    ДБ как е? Студено ли е? Подкрепата за шпионина Радев и легитимирането на умрелото бесепе в управлението, никога няма да ви бъде простено от нормалния десен избирател. Срам и позор сте!
  • 31 Вуйчо

    6 33 Отговор
    Русия да върне ядрените оръжия които Украйна и предава 1994 съгласно договора от Будапеща

    Коментиран от #38, #67

  • 32 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    17 47 Отговор
    Пълни глупости! Ако изборите са днес, Възраждане няма никакъв шанс да влезе в парламента!
  • 33 Бай Илия

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Момче колко години трябва да сме в ЕС за да вземаме техните пенсий? Цените в магазините по високи от там а пенсиите като в Русия! Едно време имахме Кореком къде можеше да влезеш да зяпаш що нямаш долари а днес всички ма газ им за бедния са кореком
  • 34 Ти или

    15 9 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Си гербаджия или наивник, тези които харчат крадените пари ли , добре че беше тиквата
  • 35 Стт

    13 1 Отговор
    Вярвате ли си!
  • 36 ПОЖАРНИКАР БУДА☭

    19 14 Отговор
    СВИКВАЙТЕ ГЕйРБАВИ ДРУГАРе ☭, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ......... ИДВА РЕДА НА ГЕШЕВ КАСКЕТА... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА 😝 😂

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ти връщаш

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Вуйчо":

    ли нещо твое? Рядко тъпа порка!
  • 39 Шумен

    26 12 Отговор
    Оставка на това продажно правителство.Вън от НАТО и ЕС

    Коментиран от #42

  • 40 Бонавентура

    7 22 Отговор
    Продължавайте момчета, с вас сме!
  • 41 xoxoxo

    18 4 Отговор
    Двамата харвардски вундеркинди все още са любимци и вършат работа на гладко избръснатия Херо Мустафа,никой не може ги барне все още.

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 АБСУРД

    17 2 Отговор
    Надали ще съберат толкова гласове ,колкото успяха последния път
  • 45 Селяк

    25 4 Отговор
    Значи, според 809 човека, тази смешна агенция излиза с доклад, че ПП е водеща партия! Шегата на деня! При един реален референдум - всички от парламента ще са аут!
  • 46 Тома

    20 8 Отговор
    А ако са хартиени бюлетини тиквата пак ще каже бихме ги
  • 47 хихи

    30 10 Отговор
    Лъжат кат дърти Сигани!
    Канадския изманик няма да влезне в парламента..
  • 48 хихи

    18 1 Отговор

    До коментар #41 от "xoxoxo":

    Мустафа, вече е видяла губещата инвестиция..
    Още по-лошо и началниците й са го видяли и си търсят парите...
  • 49 Кочо

    29 17 Отговор
    Да живее България, да живее Възраждане, единствената партия с национално-отговорна и принципна политика! Всички останали вкупом са национални предатели, крадци на милиарди, слуги на чужди посолства, продажници на заплата и подгъдурници на Херо Мустафа, Сорос и САЩ! Ако българите не осъзнават това, значи заслужават участта която им готвят гореизброените- на бунището на Историята!

    Коментиран от #53, #148

  • 50 elfina

    28 8 Отговор
    Кого обслужвате бе ЛЪЖЦИ!!!
    Смешни свиркаджии на Просто Киро!
  • 51 име

    22 5 Отговор
    ХЕХЕ - а дано, ама надали! След тези празни обещания от Кирчо...
    След антибългарското отношение към Македония! След приемането на огромен брой украинци, със безплатни зсравни, зона и 40 кинта режийни на ден! След празните обещания, за справедливо възмездие, за кражбите през прехода и след главоломного нарастване на цени на стоки и константа на средната заплата... надали ГАЛЪП, надали!!!
  • 52 Само че

    14 2 Отговор
    Извадката не е представителна за България.
  • 53 Аха

    10 7 Отговор

    До коментар #49 от "Кочо":

    Патерица на Доган! Благодаря! Май други трябва да се осъзнават! Само ви лъжат и подхвърляте страната ту в Доган, ту в Прокопиев! Партии плащащи на тролове, за да те излъжат, не ти мислят доброто!

    Коментиран от #61

  • 54 7,62

    18 7 Отговор
    Никога повече герб+дпс !!! . !!! . !!!
  • 55 Велимира

    10 22 Отговор
    Някои даже не бива да съществуват в "политическия живот"- ГЕРБ и Възраждане вън от парламента.
  • 56 Гого

    25 8 Отговор
    Интересно какво ще стане ако Стефан Янев влезе в политиката? Май ПП ще олекнат доста. Пък и ИТН. Ще стане интересно. Пък и Възраждане може да бъде голяма изненада за всички. Заради позицията си относно Русия. Така, че може да има много изненади. А ДБ са се запътили към извън парламентарна опозиция. Пак заради щуротиите за помагане с оръжие на украинските фашисти. Анти руската риторика не е полезна. Когато войната свърши, а тя ще свърши в полза на Русия, въпреки напъните на САЩ и ЕС, ще бъде много важно къде на масата на преговорите ще седнеш. За сега Киро с неговата политика си осигурява място пред вратата и извън залата. А газта и другите суровини ще ги сънуваме, а тези, които си купуваме от американците ще бъдат с космически цени. Защото те са ни най големи приятели, а приятелите са за това за да ти го набутат. Както се случи с F16 например. Та така де . Ще става интересно.
  • 57 ТИР

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Шиша":

    По точно Държат Киро,,,,
  • 58 Анонимен от Бъдещето

    13 2 Отговор
    Ако приемат закон за улегналост(напр. 6месеца) при правото на гласуване...Всичко ще бъде различно в схемата по горе. Според мен, трябва да се приеме, тъй като гражданите живеещи на територията трябва да определят съдбата си, а не емигриралите трайно да го правят дистанционно...
  • 59 Нагледно вижте фейк

    12 2 Отговор
    Киртака ли ви плати да лъжете?! С 2 процента ГЕРБ водят пред ПП, а Слонче има 7 процента, а Де Бе-то 5, със зор😂😂😂😂!

    Коментиран от #64

  • 60 продължаваме подмяната не е сила

    8 2 Отговор
    а едни пусеричи дето заслужават въже понеже ги назначи сащ да ни съсипват
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ние никога не сме имали толква жизнен

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Честният Българин":

    стандарт колкото гърците
  • 63 най доброт направено от

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА:":

    нормални българи но за съжаление са били малко жертвите фашисти
  • 64 сдс герб и подмяната

    5 4 Отговор

    До коментар #59 от "Нагледно вижте фейк":

    са 1 и съща партия

    Коментиран от #71

  • 65 Карай накриво с Петкана

    0 0 Отговор
    Изтегнала съм се като царица и вадя голяма...шпица :)
  • 66 98766

    14 3 Отговор
    Правите промяна с хора, които не са управлявали повече от 20 души, но за сметка на това и двамата доказани лъжци и мошенгии.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Хммм

    14 0 Отговор
    Интересно как различни вестници казват различни победители в изследването на галуп. Мирише на фалшификации и манипулации
  • 69 Стойко

    10 15 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Троляко , ВъZграждане няма да влезе в парламента! Костя субсидията е най неодобрявания политик заедно с Карадьая с 79% неодобрение ! Костя е най наглия популист в Българския политически живот! Той е там където може да извлече политическа изгода! Правеше се на антиваксър , когато вече тази тема не е актуална , го играе Русофил. Преди 2 години свикваше и протести за водната криза е Перник пред МРРБ (Министерство на регионалното развитие и благоустройство). Когато войната отмине и няма избори ще свиква протести срещу приемането на еврото в България! И така с популизъм който излъже. Дори и не е Копейкин , защото на рашките знаете ли колко им пука за този !!!

    Коментиран от #72

  • 70 Мдааа

    6 9 Отговор
    На много от форумните писачи главите са им вече фалирали. Не виждат и не чуват нищо, мислят само за Русия и Путин да ги спасява … пълен резил.
    Закривайте държавата България, но преди това кажете за да можем да се изселим от терена !
  • 71 Защото

    7 7 Отговор

    До коментар #64 от "сдс герб и подмяната":

    ПП, ДБ са проекти на Прокопиев! А навремето, ГЕРБ, беше също негов проект! Затова и имат толкова прилики!

    Коментиран от #79

  • 72 Майна

    13 10 Отговор

    До коментар #69 от "Стойко":

    Костадин ще е първи на изборите!!!! Прочетете какво е написал преди малко ???!???? Че според агенциите подкрепящите Русите и Владимир Путин в България били 16%. Дори да е вярна цифрата както казва Костадин , 16% от 6 млн.и 700 хиляди избиратели в листите са над милион и 100 хиляди граждани в България! Вие вярвате ли че от над милион обичащи Русия в България ВЪЗРАЖДАНЕ ще имат само 7,9% , тоест около 200 хиляди гласа. Само половината привърженици на Владимир Путин и велика Русия да гласуват за Костадин са над половин милион гласа!!!!!
  • 73 Аха

    9 13 Отговор

    До коментар #61 от "Майна":

    Именно възраждане е патерица на Доган! Къде си когато карат платени протестиращи в автобуси на ДПС? Поинтересува ли се, кой плаща? Къде си когато гласуват заедно с ДПС и Герб за важни гласувания? Къде си когато не влиза нито един депутат на възраждане, ДПС и ГЕРБ, за да няма кворум за гласувания срещу Прокурора на Доган! Коя партия има най много тролове? Отново възраждане! С какви пари се плаща за пропаганда! Интересно! Фирми близки до кръговете на Доган! Схемата възраждане! Трябва или да е платен глупак на копейкин някой, за да се прави на сляп или много прост, за да не вижда случващото се! Достатъчно е за интелигентният човек да си зададе въпроси, абе джанам, защо се плаща за лъжи? Кой иска да ме излъже? И защо? Ако е човек с морал, няма как да плащат за лъжи! Само това е достатъчно за да си наясно, че възраждане е подлост и лъжа! Коментарите са просто излишни!

    Коментиран от #76

  • 74 горанов

    10 8 Отговор
    герб са константа .за тях глауват работещи в администрацията и общините от страх да не загубят работата си. за итн повече няма да влязат в парламента. а възраждане ще бъдат на трето място.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 4634

    8 0 Отговор
    Тези социологически агенции НИКОГА не познават, поне да са близо, но и НИКОГА не се отказват да говорят с изтежък тон кой ще победи в предстоящи избори. ЖИВ ЗЯТ са, но вършат работа на някои.
  • 78 Аха

    5 5 Отговор

    До коментар #76 от "Майна":

    Ти нещо май не схвана! Грам не ме вълнува какво е публикувал тоя продажник! Нито ти споря ще влиза ли или ще е първи, втори, осми т.н.! Къде ще се класира, показва единствено интелекта на българина! Ако българина може да го лъжат толкова евтино и лесно да гласува за подлец плащащ за лъжи, то значи
    си заслужава съдбата да живее беден, краден и обслужващ олигарси и дребни тарикати като копейкин! Казах ти! След като някой плаща за лъжи, не ми го хвали! Аз все пак съм мислещ човек и веднага се запивам, защо на някой му е зор да ме лъже? Коментарите са излишни!

    Коментиран от #80

  • 79 4634

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "Защото":

    Хайде като така изтежко говориш за влиянието на Прокопиев, кажи защо НИЩО не му се случва????ГешеФта и боко не си падаха по него. Можеха да го сготвят. Нещо не ти излизат сметките.

    Коментиран от #81

  • 80 охо

    10 4 Отговор

    До коментар #78 от "Аха":

    Ако ти смяташ, че само Костадинов те лъже (съмнявам се, че лъже), ти си един ЩАСТЛИВ човек. Значи НИКОЙ друг не те лъже. Не те лъжеше боко мутрата, снабден с няколко кетапа от съда за лъжа (и то неговия съд и на ГЕШЕФта). Не те лъжеха преди боко тиквата и след него?

    Коментиран от #84

  • 81 Защото

    10 3 Отговор

    До коментар #79 от "4634":

    Те моите сметки излизат, защото се градят на факти! Твоите къде са? Проекта Герб е от 2000г. с дейното участие на Цветелина Бориславова! Тя е един от водещите членове и съоснователи на кръга капитал! Бате ти Бойко, е граден образ! Върни се назад и погледни израстването му, включително и генералското звание, което не е изпълнено по правилата, но беше необходимо! Бате Бойко беше верен на Прокопиев и кръга капитал, само през първият мандат, който и няма нищо общо със следващите му мандати като управление, които вече бяха под команда на ДПС! Доган и Прокопиев са в отдавнашна битка помежду си! Доган държи прокуратурата с личният си главен прокурор Гешев, а Прокопиев ВКС! Прокуратурата завежда дела, съда го оправдава! Това правят от години! И не е по моите сметки! А просто се е случило! 😂 След първият мандат, бате ти Бойко и Доган имат едно прословуто кафе в един от градовете ни в турските региони на България! Интересувай се, за да не питаш! След това кафе, Орешарски получи заповед от покровителите си от ДПС и подаде оставка след повече от 400 дена на протести! И да! Той беше издигнат от БСП, но по заповед на Доган! Удара на КТБ, също е удар срещу кръга капитал! Потърси връзките, за да знаеш! А ще видиш и откъде се плащаше за протестите и анти протестите тогава! От едно и също място! Та на това кафе, с какво Доган хвана бате Бойко и го принуди да предаде кръга капитал и да му стане слуга, само може да гадаем! Със сигурност, имайки предвид, че половината ДАНС беш

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Защото

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "Защото":

    Със сигурност, имайки предвид, че половината ДАНС беше под опеката на Доган, може да се предположи, че са здрави компромати! Та вместо да драскаш и да се дразниш от истините, търси информация, задавай си въпроси и разсъждавай!
  • 84 Аха

    2 8 Отговор

    До коментар #80 от "охо":

    Някъде да съм казал такова нещо? И не ме лъжат мен! Аз знам кой плаща за лъжи! Но тук стана въпрос за възраждане и съм коментирал само тях! Иначе за лъжи плащат, освен възраждане с пари от ДПС, ГЕРБ, ПП и ДБ! БСП значително по малко и само в предизборни кампании! За да плащаш на тролове и калинки, не става от субсидия, а от черни каси! А черни каси, имат тези които имат кръгове от фирми, изпълняващи най вече обществени поръчки! Най големият хитрец е ДПС! Те пряко нямат наети тролове, но ползват патерици като копейкин! Просто е! Плаща ли някой за тролове, простотия и лъжи, не трябва да се гласува за него! Щом е тръгнал да те излъже за да се набута във властта, какво ще стане после?
    Точно казано! Платените тъпанари под коментарите ти на простите българи, потвърждава, че ИТН е единствената партия мислеща за България! Докато има достойни българи като теб, за България има надежда!
  • 85 нснс

    3 0 Отговор
    в как се прави прогноза в зависимост колко ще платиш .
  • 86 Румен

    9 2 Отговор
    Май несте Гълап а проста Гогутка. Лъжци, и помияри на Боко Тиквата
  • 87 Gost

    6 1 Отговор
    Що за пропаганда?! Галъп лапачи на шлифери!
  • 88 черния

    6 12 Отговор
    Щаслив съм, че Баце и ДПС се връщат! Само те знаят, как да управляват, това се доказа!
  • 89 Бойко е велик

    4 14 Отговор
    Бойко е номер едно давай Бойко цяла България е с теб
  • 90 Acmilan

    9 2 Отговор
    Това Галъп да не е второто име на герб
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 3 Отговор
    Къде са 55% НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО ❓❓❓❓
  • 93 КИКИ ДЖЕН'ДЪР'ЛЯКА ОТНЕСЕ...мУРА

    5 3 Отговор
    ГЕЙ ДРУЖИНКАТА НА РИСТЮ БОЙКИКЕВ ПЕДЕРАСА И ЧАЛГА-КЮЧЕКЧИИТЕ....ТОЖЕ!
    МАЧКАААААЙ БАЦЕ...
  • 94 Грульо

    7 3 Отговор
    Пак ли тивки и измамници ще ни управляват, бе?!

    Коментиран от #97

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Тиква

    4 1 Отговор
    ГаЛъп. Да вИ наВсякъде където може. И още ще Може. Идиоти.
  • 97 НАЛИ ТЕ НИ "УПРАВЛЯВАТ"..СЕГА

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "Грульо":

    АМА НИ ... ОПРАВИХА,ДЕ
  • 98 Абе

    6 0 Отговор
    бяхте написали една статия, изведнъж се промени, даже и процентите, та я изместихте и най отгоре! Някой плати ли за тази трансформация? 😃
  • 99 машините

    7 1 Отговор
    Машините решават всичко
  • 100 Изборите в България

    11 1 Отговор
    показват единствено интелекта на народа! Ако си избират лъжци и крадци или задкулисни партии, то значи има сериозна липса на интелект в българина! Това и обяснява защо е най беден и краден в Европа!
  • 101 НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ. .

    8 8 Отговор
    ГЪЛЪБ ЗА ПРОУЧВАНЕ МОГА ДА МУ КАЖА ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ПОНЕ 25% В ЕДНИ БЪДЕЩИ ИЗБОРИ И ТОГАВА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО И ЕС 😮

    Коментиран от #103, #105, #147

  • 102 vip

    4 1 Отговор
    Напълно нормален тренд - това правителство е на път да надмине проваления кабинет на Жан Виденов. Кокорчо има намерение за 2-3 години да удвои държавния дълг - от около 25 милиарда на над 52милиарда - това ако допуснем да го направят ще ни чакат много трудни години след това...
  • 103 Референдум

    2 2 Отговор

    До коментар #101 от "НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ. .":

    може да се направи по всяко време, стига да имат желание, а да не са само празни приказки! Не е нужно поредните продажници да се докопат за власт за това!
  • 104 Иво.

    13 3 Отговор
    Бай Тошо, пардон Бойко от Банкя никога повече на власт!Дванадесет години простотия и кражби стигат. Те и ПП не са цвете, затова и те скоро ще отидат в кофата за боклук! В Бг. все още няма партия или хора за които да си заслужава човек да опражни законното си право на глас!
  • 105 Коко

    8 3 Отговор

    До коментар #101 от "НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ. .":

    Смени дилъра, кофти стока ти дава! Копейкин поредната кукла(руска) на конци.
  • 106 ТАКА ДЕ

    2 6 Отговор
    БАЦО, МАЧКАЙ
  • 107 Мисля

    7 6 Отговор
    Че ДБ са под чертата и възраждане растат много и не съм сигурен че тиквуните са първи, ако изкара правителството до местните избори ще разкарат повечето гробарски кметове и тогава чекмеджан и сие ще паднат до чертата за влизане.

    Коментиран от #108, #110

  • 108 Недей да мислош

    1 5 Отговор

    До коментар #107 от "Мисля":

    ДБ и а 13 %

    Коментиран от #112

  • 109 Акое..

    8 0 Отговор
    Ако копейката наистина вземе тези проценти, смитайте че Варна ще поиска да стане част от русия!
  • 110 Костадин Костадинов

    8 5 Отговор

    До коментар #107 от "Мисля":

    Този алчен печалбар, сменил 5 /ПЕТ/ !!! партии е ОТВРАТИТЕЛЕН ЛЪЖЕЦ И ПУТИНИСТ!
    ПРОМИВАЧ НА МОЗЪЦИ!
    ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НЕГО!
  • 111 Няма да има избори

    5 3 Отговор
    И да не ви харесва 4 год.. Ще се борим с мафията Борисов
  • 112 Дано няма

    5 1 Отговор

    До коментар #108 от "Недей да мислош":

    толкова прост народ да даде толкова проценти на задкулисници и продажници!
  • 113 Ха,ха,ха

    6 3 Отговор
    Ех,ако изборите бяха сега,ама не са! Кой е луд да върне ГЕРБ на власт, малко ли откраднаха,а стига вече. Докато дойдат нови избори много вода ще изтече,я камилата я камиларя.
  • 114 Blackthorn

    11 1 Отговор
    Според мен това са изфабрикувани резулати, а ако са верни - Българският народ си заслужава съдбата!
  • 115 Магарица Тесларова

    2 1 Отговор
    Една 6-милионна Дания си има Кралица Маргрете II, която управлява от 14.01.1972 и днес на 16.04.има рожден ден. 2018 агенция прави проучване и едва 14,6℅ искат Дания да е република, а не демократична монархия. Да им е жива и здрава ! Ние само можем да мечтаем за такъв късмет...
  • 116 Стига вече

    8 6 Отговор
    ДБ и ПП извън парламента! Няма по- американофилски и продажни партии от тези! Няма да ни управлява вечно САЩ.Край на Америка за България.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    Годподин БЯЛАТА ЗЛАТКА също може да ВЛЕЗЗЕ
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Браво историка ми той.

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПАМЕТ БЪЛГАРСКА:":

    То и Адам е "обладал" Ева.... Това прави ли го "Сестролюбец"? Или да не те връщам толкова на зад, че не помниш или не си сигурен дали съществуват. Ама знаеш за тях, защото всеки говори????
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Никога повече герб и дпс

    4 4 Отговор
    Нямат никаква шансове тези престъпници и крадци да се върнат на власт, Държавата трябваше да бъде с Европейските фондове, които финансираше Брюксел във всички сфери ок, но алчността на Бойко Борисов и приближени крадци беше безкрайна. Никой не е виждал хубаво от чужди и крадени пари!!!!!!
  • 125 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор
    БСП, ДБ и ИТН са партии около 4-7%. БСП и ИТН се ядат едни други, ако БСП хванат 8%, ИТН няма да влезе.
    А ДБ са джендър версията на СДС! И оттам гласоподавателите ще се пренасочат към ГЕРБ и ПП.
  • 126 Да да

    0 0 Отговор
    Кажете бдп над 10 процента за да ни стане ясно, че сте си измислили
  • 127 4634

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "глупава ЛЪЖА":

    Колкото и да ги ВУЙДУРДИСВАТ в полза на боко и ОПГ ГРОБ резултатите, (25.9%), Галъп си има традиции в това и добре намазваше от боко, 76% са против боко и сие. Този филм вече го гледахме. Не можаха да сформират кабинет. ВСИЧКИ НЕ ГИ ИСКАТ за партньори.
  • 128 Уса

    4 6 Отговор
    Незнам,преди гласувах за ИТН,защото исках истинска промяна и бях излъган,не само аз а много други познати.От известно време следим изявите на Костадинов и Възраждане и със сигурност много ще гласуваме за тях.С времето тези хора се доказват все повече и това което ИТН проповядваха от Възраждане го желаят със сигурност.Затова ще гласуваме за възраждане всички,които бяхме излъгани от ИТН а после от ПП

    Коментиран от #134

  • 129 Теодоро

    0 0 Отговор
    Абсолютен Фалш!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 3333

    2 3 Отговор
    За гербавите гласуват само циганите,щото им дават по 50лв.
  • 133 КИРО ЖЪРТЪ

    0 1 Отговор
    ЛУК ВИ. В ОЧИТЕ ПИПЕР. ВИ
    В Г---А.ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ, КАКТО. И. ВСИЧКИ
    ИЗМИСЛЕНИ ПАРТИИ, ВСИЧКИ СТЕ НА. ЯСЛА, ДА. ЦУЦАТЕ
    ДЪРЖАВНИ ПАРИ. ПОД
    РАЗЛИЧНА ФОРМА.
  • 134 Жоро

    7 5 Отговор

    До коментар #128 от "Уса":

    Точно пък Възраждане са такъв фалш дето го няма никъде, пълни идиоти и измекяри. Путин им дърпа конците.
  • 135 Комон Сенс

    2 2 Отговор
    Много несвързани дрънканици сте наджаскали в този материал и дори сте ги публикували.

    Кога в ипадна толкова много нивото?
    Проблемът не е в това, което се опитвате да кажете, а в начина по който го казвате.
    Нешо като пиян и надрусан овчар с трети калс незавършен.
    За ваша рабост аудиторията ви не е на много по-високо ниво и по принцип чете само заглавията.
  • 136 Комон Сенс

    3 3 Отговор
    Тази прогноза на Калъп интернешънъл е в стил "Звездите им го говорят".
    Те винаги залагт на сигурното и никога не познават изненадите.
    Целта е да не сбъркат с много. В комбинация с неминуемата пропаганда. Това не е социология, това е плява.
    А и , извинете, не се сещам за Калъп-ска прогноза, която да не е турила ГЕРП на първо място,
    Къде са Ини, къде е Янев, къде е вероятен нов президентски проект?

    Картинката е такава - нагласите са изключително нестабилни и резултатите от гласуването зависят изключитлено много от тайминга и от конкретното развитие на събитията.

    Едн овярно нещо сте казали (посредством нескопосан изказ и двузмислици) - ИТН и БСП се консолидират.
    Но ДБ вече са на нивото на ИНИ от предишния парламент, Ако тенденцията ИНИ се запази, може и да не прескочат бариерата. Това идва от подмяната на наратива антикорупция. Освен това ПП вялязоха доста успещно в тяхната роля и колебаещите се десни избиратели логично започват да гравитират около опцията с повече власт.

    В заключение - Калъп интернешънъл нито могат нито искат да птредлагат истинска социология. Ясно е, че биха предпочели ББ да се вътрне, отколкото Петков да остане. Но и ББ не им е първо желание. Т.е. "прогнозите" им повече ни говорят за това какво им се ще на тях, отколкото за това какво би се случи8ло на едни реални избори.
  • 137 ФАКТИчески мисир

    3 3 Отговор
    Манипулацията в ход ! Врачките на престъпниците се задействаха, така както говорят за избори решиха да пуснат в ход и основното си оръжие МАНИПУЛАЦИЯТА знаейки, че овцата винаги е готова да им я ПОЕМЕ ! Бъдещето на територията овча никога не е зависело от разума това го разбраха и "Факти" затова и те започнаха предизборната кампания в подкрепа на работодателят си който създаде Възраждане - ТИМ ! Затова и всички изтрити коментарии са тези които показват истината за измамниците на Възраждане и този няма да прекара дулго тук !
  • 138 Тих ужасТ

    5 2 Отговор
    Процентите на Възраждане реално са над десет и това кара Христо Иванов от Дай България дя изпада в тих ужасТ!
  • 139 НОВО ПЕТ

    5 2 Отговор
    Бойко, мачкай
  • 140 Калбо

    1 1 Отговор
    Аз лично не познавам човек който подкрепя това правителство и по-точно пп тези измислици които правят галъп
    Са ясни на всички хора
    единия е крадец в другия лъжец време е да си отивате
  • 141 Галъп надулисте % на ГЕРБ точно с 10%

    1 2 Отговор
    Но за това ви плащат, работите за пари не за слава!! Имат и дават!!
  • 142 15 Гост?? По Точно Идиот!!

    1 0 Отговор
    Къде е тази половин България, която се чуду, къде да си харчи парите???
  • 143 Никога Повече ГЕРБ и Борисов!!

    2 3 Отговор
    Агенциите работят за пари, който плаща той пише%които да публикуват!! Все едно, че това е "Проучване" на ГЕРБ!! Няма смисъл даже да се коментира!!
  • 144 142 чуди

    1 0 Отговор
    142 чуди
  • 145 цв.цв.

    0 0 Отговор
    Каза го пр-----а проф. по социология антонета пр-------а
  • 146 Емил

    3 3 Отговор
    Ако възраждане пак влезнат, това ще е краят на държавата!
  • 147 Емил

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ. .":

    Лекувай се спешно нямаш никакво време!
  • 148 Емил

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Кочо":

    Спри да се излагаш!
  • 149 Всички партии и политици

    0 0 Отговор
    са продажници! Преди много обещават, а после като дойдат на власт си показват лицата. И това не е само в България, а в цял свят. Затова много моля коментиращите да не обиждате народа и всички българи. Нито е тъп народа, нито е мързелив. Просто загуби надежда и не вярва на никой. От робско мислене печелят само тези отгоре. Четете поне българска литература и ще намерите истината, че не е от вчера това - и "Приказка за стълбата" и "Борба" на Ботев и Алеко е писал и т.н. Кучетата си лаят, кервана си върви и така до края на света..
    Пращат ни се изпитания отгоре, но никой не си взема поука. Камо ли пък политиците, дето си сменят партиите и цветовете и само за джобовете си мислят.
  • 150 Анонимен

    1 0 Отговор
    Тези агенции не могат да си завържат обувките да не говорим за вратовръзките а те правят и проучване пълен абсурд
  • 151 патриотъ

    2 0 Отговор
    Ако изборите бяха сега,бих гласувал единствено за Възраждане,като последна възможност за България!Естествено и към тях имам известни опасения,но това е последна възможност!НО АКО И ТЕ СЕ ОКАЖАТ СЪЩИТЕ,ЗНАЧИ ВРЕМЕ Е ЗА ЗАКРИВАНЕ!

  • 152 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 2 Отговор
    На фона на започващата световна икономическа криза и опасност от световна война, само завръщане на Борисов ни липсва! Тогава народа наистина ще грабне тоягите и ще оправи всички съдебни реформи! Така, че не дърпайте дявола за опашката! Коалицията трябва да остане и да продължи по мирен път реформите!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Въпросче

    0 0 Отговор
    Др.Райчев миже лаже пак ощасливен,скъпо е поддържане на голфа.Та колко струва на черно 1% вдигане,щото Измамата да е нечувано харесвана,не ще да е.Хората вече ги забравиха ,та от 2% реални и то под въпрос до 23.6% са 21.6 %.Колко струват 21.6%? 21 К ли или 11 К,знае ли някой тарифите на черната борса?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове