Last news in Fakti

16 Април, 2022 22:36 2 226 27

Първан Симеонов: ГЕРБ има интерес не от избори, а ерозията да продължи

  • първан симеонов-
  • избори-
  • власт-
  • герб-
  • възраждане

„Възраждане” се надяват на нов вот, защото там може да има изненади и ръстът им да продължи, смята социологът

Първан Симеонов: ГЕРБ има интерес не от избори, а ерозията да продължи - 1
Снимка: БГНЕС

Управляващите могат да останат по-дълго на власт, ако спрат да създават несъществуващи проблеми.

Това каза пред NOVA NEWS социологът Първан Симеонов.

„Има тежки решения, които трябва да се вземат, но има и проблеми, които можеха да е получават чак такава медийна експозиция- като този за пътищата, БНБ и хартиените бюлетини”, обясни той.

Според най-новото изследване на „Галъп интернешънъл”, проведено в периода 31 март- 8 април след 809 души, се наблюдават интересни тенденции. Има тенденция малките да стабилизират големите в коалицията, уточни социологът.

„Подкрепата за „Възраждане” расте, „Продължаваме Промяната” ерозира, но това не е новина. Това се случва със всички управляващи, особено във време на война. „Има такъв народ” има импулс, не се е сринала. Има присъствие и на Мая Манолова. „Демократична България” и БСП са спрели своите спадове, имат твърда основа. ПП има малко по-голям електорат, но не толкова мобилизиран, а ГЕРБ имат по-малък електорат, но не толкова твърд. Интересно е да се види къде и как ще се позиционира и новият проект на Стефан Янев”, каза още Симеонов.

Според него „Има такъв народ” се показаха като лоялен партньор, като интуитивно се опитват да патентоват честолюбиви политически изказвания, които лесно се разбират от аудиторията. Първан Симеонов е на мнение, че ако днес има избори, битката ще е оспорвана.

„Мнозинствата се умориха от избори. ГЕРБ също нямат интерес от такива, те имат интерес ерозията да продължи. „Възраждане” се надяват на нов вот, защото там може да има изненади и ръстът им да продължи”, каза още той.

Симеонов добави, че президентът може да се окаже в светлината на прожекторите.

„Като има каша, в която никой не изпъква, обикновено хората се обръщат към по-сигурни фигури като Радев”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей талибан

    14 4 Отговор
    земи се обръсни поне веднъж
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе

    17 10 Отговор
    Първан Симеонов: ГЕРБ има интерес не от избори, а ерозията да продължи? Това е политиката на Борисов, не на герб. Падишахът обаче падна от власт и реве нонстоп. А Севда набира клакьори по селата да вият за бензина и олиото. Галъп или "Калъп" е обслужваща герб агенцийка. Засега има кинти от Боко.
  • 4 Киро Тъпиро

    17 6 Отговор
    Това платено аналлизаторче е по-тъпо и от мен
  • 5 Осман

    18 4 Отговор
    Тоя Първан ми мяза на талибан . Само една чалма на главата си да навие :)))
  • 6 КГБ

    11 3 Отговор
    Този е много мазен комонис
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 9 Отговор
    ПП ГЕРБ желаят да допо губят ЖИВОТА НА ХОРАТА

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаах

    7 3 Отговор
    Кои са ГЕРБ и другите, които от 30 години до сега ни управляваха.
    Как е в Русия в момента.
    Откраднал 100 мил., глобяват те 100 хил. и е на свобода, за някои може и условна.
    Откраднал 500 мил. зрелищен домашен арест и дълго досъдебно разследване и после или се връщаш на същиа пост или на същия в друг регион.
    Откраднал на 1 милиард герой е-готов за висша държавна длъжност.
    Не е нужно да казваме кой, как и защо ни управлява последните 30 години чрез руския модел.Или може би направо руснаци ни управляват.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Hoho Boho

    6 3 Отговор
    На всички фейкове ли почнахме да вярваме?

    Ами добре!
    Слава на Възраждане
    Успех на Нинова
    ГЕРБ вече няма да крадат

    Не гласувайте!
    ДПС ще си гласуват и ще ни управляват.
    /това, последното, май не е фейк/
  • 18 През

    6 1 Отговор
    10 дни анализираме мнението сега на 800 човека.Много несериозно бе?Кой ви плаща и ви емка яко да го правите и да внасяте непрекъснато напрежение в управлението.Спрете се малко,ясно,че не ви стигат парите ,но оставете правителството да си свърши работата.Въпреки разбойковите саботажи ежеседмични има резултати.Защо не кажете хубавите неща,които направи.Домакинствата бяха защитени от скъпия ток.Бизнеса получи 4 млрд подкрен.па и реват за още.Но трябва да се вслушат в предложението на Р.Овчаров големите частни търговци на ток с големите печалби да плащат,както АЕЦ плащат,не държавата да ги гуши още????Детски градини безплатни,увеличено майчинство.Стига всички анализатори са лали и се упражняват до кога ще е ,докога няма да е.Спрете се ,бе гладници.На нас това правителство ни харесва,че е прозрачно и се контролира от НС.Тиквата колко пъти влезна в НС,най-тъмното и еднолично управление беше неговото,но не смеехте да си отворите устата да го коментирате,понеже знаете отмъстителния му нрав.,а сега юруш....
  • 19 Смех

    6 2 Отговор
    Е тоя е най готиния пърч в България!
  • 20 big

    5 4 Отговор
    Абсолютно е прав! Управленската немощ на Кирил Петков и неговите хора се вижда отвсякъде. Той се оказа един дребен лъжец и много добър изпълнител за американските интереси, но не и за българските и българите: пример моряците от Мариупол!
  • 21 Дабе

    2 3 Отговор
    Този не беше ли специалист по вирусите?
  • 22 Първанчо...

    4 1 Отговор
    От агенция "Скалъп" пак обслужва ГЕРБавите, порасна му работата, от както Боце го намести там. Но вече агенцията стана за смях о подигравка, а преди беше име за статистика, сега е еталон за стъкмистика.....

    Коментиран от #24

  • 23 оня с коня

    2 2 Отговор
    Първан е Изпълнителен директор на "Галъп"-БГ/няма нищо общо с "Галъп"- УСА/,която Агенция се явява "Придворна" за БСП.Затова и е НЕСПРАВЕДЛИВО да обвиняваме Галъпа че "не познавал" Предизборните Резултати примерно - Познава ги и още как,но Публикува такива,които да са в полза на Столетницата!Конкретно в Статията обаче Първан С. е решил да бъде откровен и се оказва АБСОЛЮТНО ПРАВ че ГЕРБ имат Интерес не от Избори,а от продължаване на Полит. Ерозия.Това Първаново"Прозрение" е ясно отдавна и на Първолачетата,защото бат Бойко и ГЕРБ СМЕ ПРОСТИ,като съответно и Логиката ни е проста,затова и ЕФЕКТИВНА.А какво казва тая логика ли?Ами че Колкото по-голяма Ерозия в Икономиката,толкова по.бързо Увиране на Булгура на противниците на ГЕРБ!Така че Ииима време/"Времето е наше"/- като огладнее народа на Макс,като види и Колосалните Заеми,като се разпилеят като Пилци Настоящите Коалиц. Партньори и като НЯМА КОЙ ДРУГ НЕЧЕ след ИТН и ПП да застане на Кормилото на България,тогава ...на бял Джип ще се появи КАТО МЕСИЯ бат Бойко,ще помилва по Главиците разкайващите се негови бивши яростни Протестъри от Улицата и Държавата ще заеме ОТНОВО почетното си място в ЕС,придружено естествено и със отваряне Кранчето на стопираните сега Еврофондове На Макс!
  • 24 според мен

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Първанчо...":

    Агенцийката му е депесарска. За тях Тиквата е "по-малкото зло". Винаги го турят на първо място.
  • 25 Комон Сенс

    2 0 Отговор
    Срамота е да ми изтриете анализа.
    Някилко нива над статията ви беше.
    А, съжалявам, мисля ,че бях достатъчно откровен и посочих този факт. Съответно, нескопасника тук се е обидил.
  • 26 Глас НЕ

    1 1 Отговор
    И да продължи ерозията... ,за гербаците с черпеците глас НЕ.
  • 27 Добре

    2 0 Отговор
    ли ти плащат за ежеседмичните прогнози от 900 човека за вдигането на имиджа на Тиквуний и ОПГ ГЕРБ.За създаването на допълнително напрежение от всичките кризи и от вас ,сигурно големи бонуси лапаш.Само висиш по студиата да ни даваш опорките си ли?Нямаме нужда от политолози,социолози,....ози,.....ози,....и манипулатори и техните внушения.Най-много да си изпати някой от вас ,че ни писна от ментори.Акъл не щем.Имаме по 2 висши ,някои и повече от вас.Седните си малко на продажнити.е задници нагаждачи.Ясно виждаме кой кой е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове