Last news in Fakti

17 Април, 2022 18:08 3 016 30

Слави Василев: Асен Василев е много по-подходящ за премиер от Кирил Петков

  • слави трифонов-
  • асен василев-
  • кирил петков-
  • слави василев

Слави Трифонов и министър-председателят не си говорят, разкри политологът

Слави Василев: Асен Василев е много по-подходящ за премиер от Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС

"Коалицията дава сигнали, които не говорят за голяма устойчивост. ... Четирите партии не могат да се разберат. Информацията, която имам, е, че Слави Трифонов и Кирил Петков не си говорят".

Тази констатация направи политологът Слави Василев в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

"ИТН са партията в коалицията, която проявява най-голям характер", смята той.

По думите му елемент на стабилност в управлението е вицепремиерът Асен Василев, когото определи като "лъч надежда, че в управлението има мислещи хора", докато "сигналите, които дава премиерът Кирил Петков, не вдъхват много успокоение у гражданите и анализаторите".

"Смятам, че Асен Василев е много по-подходящ за министър-председател от Кирил Петков", заяви политологът.

Според Слави Василев решението на "Продължаваме промяната" да се учреди като партия означава, че са влезли в политика с дългосрочни намерения.

"ПП носят отговорността за управлението, макар че е коалиционно, те ще загубят най-много, ако коалицията се провали, независимо кой и какво е причината, станала за този провал", коментира той и уточни, че Кирил Петков трябва да осъзнава, че отговорността му като министър председател е и да поддържа коалицията заедно, която той не изпълнява добре, и това се вижда от работата на парламента.

По думите на политолога твърдението на Петков, че президентът Румен Радев не му се е обаждал по телефона, когато е бил служебен министър на икономиката, е вярно, но обратното се е случвало многократно:

"Помните как той се хвалеше, че не е получил нито едно обаждане от президента, но обаждания към президента от Кирил Петков, когато беше в служебното правителство, е имало. Темата с язовирите беше подадена от администрацията на президента към Петков, за да може той там да се разрови".

Пред БНР политологът коментира и подготвяния политически проект от бившия служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев:

"Потенциал в Янев има, но не смятат, че той ще направи толкова лесно и бързо крачката да събере новата партия. ... Той е един сериозен политик, който си дава сериозна сметка, че без структури и без много хора, които да го подкрепят, няма да скочи в тази битка".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    17 4 Отговор
    Кирчо е лицето,а Кокорчо мозъка.
  • 2 Гаварит Масква

    24 12 Отговор
    Абе и ти като баща ти ти пращат сигнали от Москва по телеграфа.Червена издънка.
  • 3 ТаУмВзе

    19 5 Отговор
    Колко трябва да си изпердашил на хранилката, за да лаеш такива Глупости! Тепърва ще става Още по ЗЛЕ!
  • 4 Просто човек

    21 8 Отговор
    Говорителчето на (п)резидента да не се обажда...

    Коментиран от #6

  • 5 Джери

    10 0 Отговор
    Що по-зле? Какво са ти направили?
  • 6 Що бе

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "Просто човек":

    Не е изгодна истината за Прокопиев ли? Ко значение има! С проектите му ДБ и ПП, не работят за България, а за интересите на олигарха и на САЩ!

    Коментиран от #8

  • 7 Варна

    16 7 Отговор
    Ми Петков прилича на инфантил, който от време на време се гушка с Ленчето и се е обградил от подобни на него пълни дилетанти. Едвам разкарахме селянина от Банкя, а сега трябва да търпим и това...
    Голяма трагедия! - Партиите, парламента и изпълнителната власт се напълни с пубертети!

    Коментиран от #12

  • 8 Старата песен на нов глас

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Що бе":

    Привилегироването на водачите на листи,
    с гласовете на неотбелязалите преференции
    очевидно нарушават чл.6 ал.2
    от Конституцията на РБ!

    Елементарно е!
    Дори и за не юристи!

    Властта в България
    продължава да е незаконна!
    от 9.9.1944г. и до днес!
  • 9 Прозрял

    8 4 Отговор
    П. П. - Продажническа Партия ..
  • 10 егати

    17 5 Отговор
    Каза политолога!!!в случая видното комунистическо синче на което тати му купи "популярността" . Мале мале.Като чуя политолог и веднага се сещам за голяма шпатулка,не грешка голяма мистрия с която маже и лиже какъвто материал има и без значение кой го дава този материал.
  • 11 Така ли?

    6 3 Отговор
    НЕ, мерси!
  • 12 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Кажи кой от 89 - та ставаше за нещо? Даже и Командирът дето много го славословят такава приватизация направи, че чак сват ни се зави и още носим последиците от нея

    Коментиран от #28

  • 13 Василев,

    11 2 Отговор
    Лустрация..? Кога..?
  • 14 гост

    12 3 Отговор
    Асенчо? Дето всичко е готов да плати, ама с нашите пари- вятърните мелници, упс , сори, батериите за тока, санкциите , сега тока ни не бил вдиган, това лиискате наистина? Нагъл до безумие!
  • 15 177

    3 14 Отговор
    "Асен Василев е много по-подходящ за премиер от Кирил Петков". И аз смятам така и то от доста време.
  • 16 крум

    15 5 Отговор
    И двамата на бунището!
  • 17 Буха ха

    10 2 Отговор
    Кокорчо е много зависим от любовника си, оня с големите бицепси

    Коментиран от #23, #26

  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    8 3 Отговор
    КОМБИНАЦИИ....
    ....
    ХАЙДЕ У КАНАЛИЗАЦИЯТА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО:)
  • 19 хнY

    8 2 Отговор
    И двамата са парашутисти, а Партията им ГМО!
    Радев да отговори! Кой го принуди да ги лансира?

    Коментиран от #25

  • 20 Информиран

    6 2 Отговор
    Той точно защото е по-умният от двамата измамници не смята да се бута за премиер
  • 21 Слави Василев

    7 2 Отговор
    Прилича повече на Ром от Борован ,отколкото на политолог за какъвто се представя.Смешник от Соросоидното котило
  • 22 Комунист

    7 0 Отговор
    Това е несериозно, че Янев беше министър-председател. Точно по негово време държавата навлезе в блатото. Увеличиха се цените, мигрантите и пристъпността. Единственото, което направи е да уреди децата си на държавна хранилка. Пак се готвят с машинното гласуване да излъжат. Стига, докога зелените чорапи ще мамят, стига с тоя от Дубай.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Жупела

    4 2 Отговор
    Вот на недоверие и шут на кирпетко. В това НС има още два мандата, ГРОБ отпадат по презумпция и след това правителство със Стефан Янев. Ако не стане - избори за първия учебен ден. Кирпетковците се осветиха като безродници и твърде послушни кози надойници.
  • 25 Гай Турий

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "хнY":

    Кой ? - задкулисието, гоподарите на Лорер. Те така го правят винаги през трети лица оттук-оттам, даже и за това НС сигурно имат два резервни варианта с продажници.
  • 26 Муухааха

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Буха ха":

    Да имаш големи бицепси за да ти е любовница Асен Василев? Прахосночество!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Варна

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    Няма разбира се! - Въпросът е че ни мина живота до като пускаме разни гастрольори да управляват страната на акорд...
    Животът е твърде кратък за да си позволим повече разтакаване!
  • 29 Да бе да

    0 1 Отговор
    Славчо, бегай на топло под кайсиите на президента ! Също мисля , ти си по подходящ да издаваш стен -вестника на бкп( бсп) , но ти продължаваш да разваляш въздуха по студията ! Живот кво да праиш , роденият да пълзи , няма как да литне! Но продължавай с опитите
  • 30 Да бе

    0 0 Отговор
    Какъв характер проявяват ИТН, просто играят за ДПС от самото начало .... И последния път от характер направиха един фарс с пратиледтвото и мандат си
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове