Last news in Fakti

21 Април, 2022 05:59 4 533 28

МВнР излиза с позиция след думите на македонския премиер за посещението на българската делегация в Битоля

  • мвнр-
  • теодора генчовска-
  • битоля-
  • реакция-
  • делегация-
  • северна македония-
  • димитър ковачевски

Димитър Ковачевски заяви, че българската делегация е "събудила духовете от миналото, разпалвайки отново езика на омразата и недоверието"

МВнР излиза с позиция след думите на македонския премиер за посещението на българската делегация в Битоля - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите думи, отправени от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заради наименованието на клуба на Българския културен център в Битоля.

Това заяви преди заседанието на ресорната парламентарна комисия министърът на външните работи Теодора Генчовска, която изрази изненадата си на острата реакция към името на клуба, който бе кръстен на революционера Иван Михайлов: "С доста голяма изненада видях реакцията както на политическо ниво, така и на ниво неправителствени организации от страна на Република Северна Македония. Честно да ви кажа, не мислим през медиите да водим тази комуникация, но Министерството на външните работи ще излезе с официална позиция", посочи Генчовска.

Премиерът на Република Северна Македония премиер Димитър Ковачевски заяви, че българската делегация, в която присъстваха премиерът Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова, са "събудили духовете от миналото, разпалвайки отново езика на омразата и недоверието", отбелязва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 0 Отговор
    ВЕТО

    Коментиран от #4

  • 2 Зззз

    9 27 Отговор
    ХАХАХА, като гледат какви подлоги на "брата" сме ,как ни пренаписаха оттам историята, та защо и те да не си позволят същото.? Юни месец ще пляскате на Кирчо и тази като разберете ,че макетата са започнали преговори за присъединяване.
  • 3 сигурно

    46 1 Отговор
    След 500 год може да влязат в ЕС..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 hahaha

    24 6 Отговор
    докато излезем с позиция европата ще ги приеме
  • 6 Хензел

    41 5 Отговор
    Киро бяхме с тебе, че трябва с добро да говорим с маке тата. И аз исках да се разберем. Но сръбската пропаганда е екоренена в тях както и руската у нас. Чак сега хората в България се пробужда от руските опорки. Представи си още колко ще им трябва на мак етата да започнат да се пробужда като са още под сръб ски ботуш. Затова поставяш условията и когато ги изпълнят да заповяда. Нас холандците колко години ни спъват за шенген. Нищо на този сват не е на всяка цена. А ако започнат от ЕУ да ни натискат да избират нас или маке донците
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А ПендарОВСКИ

    33 0 Отговор
    Защо си мълчите за президента Пендаро? Той поде антибългарските атаки и всички започнаха да му пригласят!
  • 12 Много Теории

    1 18 Отговор
    Одариха на камък заради недобре премислени теории или никакъв опит. За това трябва да се върнем към ФЕДЕРАЛНА КОНСТИТУЦИЯ НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. НЕЩО КОЕТО ГН БОЙКО БОРИСОВ , ГЖА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА И ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ СА ПОСТИГНА ЛИ. ТОЧКА 2 БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПОДПОМОГНЕ МАКЕДОНИЯ ДА ПОСТИГНЕ КРИТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. ОТ ТУК ПРОИЗЛИЗА ПРОЕКТА ЗА ФЕДЕРАЛНА КОНСТИТУЦИЯ НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. В ТОЗИ ПРОЕКТ 5 Държави членки наричани щати. щат България,Сърбия, щат Македония, щат Косово и МЕТОХИЯ , щат Черна гора. ЩЕ ОПИТАТ ДА ПОКАЖАТ НА СВЕТА ЧЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ И ТВОРЯТ ЗАКОНИ ПО КНИГАТА ОТ ЗАКОНИ И ПОСТОЛАТИ ФЕДЕРАЛНА КОСТИТУЦИЯ НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ЧЕ ЩЕ МОГАТ СВОБОДНО ДА ИЗБИРАТ И ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ ВЪВ ФЕДЕРАЛНИ ВЛАСТИ И ФЕДЕРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ. БЕЗ ОМРАЗА НАСИЛИЕ. БЕЗ ДА БРОЙМ КОЛКО СА МАЛЦИНСТВО ОТ ТОЗИ ИЛИ ОТ ОНЗИ НАРОД. ОФИЦИАЛЕН ФЕДЕРАЛЕН ЕЗИК Е БЪЛГАСКИ И ОФИЦИЯЛЕН ЩАТСКИ КОТРОЛИРАН ЕЗИК МАЙЧИНСКИЯ. ОФИЦИЯЛНА ВАЛУТА Е БУЛГАСКИЯ ЛЕВ. €1=1.95883. ЕДИНА АРМИЯ ОТ 250 000 човека единен федерален военен бюджет. Столица София или около София Зависи как ще върви изграждането на новия граф. има доста федерални правила и федерални закони който трябва да се спазват между Щатите. Нядявам се да реши в полза на Федерална конституция на Федерална Република България.

    Коментиран от #23, #28

  • 13 Много Теории

    0 15 Отговор
    Ето Тук е време да споменем толкова дребен проблем като спор върху името на БЪЛГАСКИЯ Клуб в Битоля.
    Това са федерални постолати и закони отнасящи се за между щатски
    Организации и сдружения. Това федерални закони и постолати за федерална гавра. Това е федрални закони и постолати за федерални Административни Решения на федералното правителство. Както федерална петиция за решение от Федералния конституционен съд и двукамерния Федерално Народно Събрание. Подава се в долната камера на федералното народно събрание федералните депутати след решение и одобрение трябва да влезе в горната камера на федералното народно събрание на Сенаторите Дуени. Тези институции ще се изкажат имали нарушаване и гавра на посочените по горе федерални постолати и федерални закони. Но във Федерална Народно Събрание може да бъде разглеждането от щат България като не Ратифицира закона или решението. Решението неможе да се спре във Федералния конституционен съд. Защото това не са нови закони а на базата на вече приети от всички се решава определен казус. УСПЕХ

    Коментиран от #24, #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Геша

    15 0 Отговор
    Теориите много, обаче кретенът един.
  • 16 ВЕТО

    8 0 Отговор
    ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ ПУСКАЙТЕ КРАКЕН
  • 17 Е как

    9 0 Отговор
    тази е министър беееее егати шмуглата нема да се оправиме скоро
  • 18 Бай Гошо

    8 0 Отговор
    Сети се Мара да се побара...
  • 19 БЮРМ/FYROM

    15 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО завинаги. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #21

  • 20 Селяк

    6 0 Отговор
    Тази година ще стане ли?!
  • 21 Иванушка  🇷🇺

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "БЮРМ/FYROM":

    "...Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета.." - в момента вездесъщите САЩ командват там и програмата е класическата Разделяй и Владей.
  • 22 Едно не ми е ясно

    6 1 Отговор
    Що за полyидиoти гласуваха за тези oлигoфрени, които продължиха пагубното управление на тикавата?!
  • 23 Фройд

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Много Теории":

    Мога да ти препоръчам много добър психиатър. Но, ти естествено няма да свържеш с него! Всеки с твоята психика знае че е нормален!:)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Митьо

    3 0 Отговор
    Европа през крив макарон.
  • 26 ВЕТО! ДОКАТО ТЕЗИ ДУХОВЕ БРОДЯТ ИЗ РСМ

    3 0 Отговор
    СЕГА КИРО ПРОСТОТО ДА ЗАНЕСЕ ВСИЧКО ТОВА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИ УПРАВНИЦИ, ЗА ДА ВИДЯТ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ, КАКВА ЗАРАЗА ИСКАТ ДА ВКАРАТ В ЕС. ОТДЕЛНО ОТ ТОВА, КИРО ПРОСТОТО ДА ПОПИТА КОЛЕГАТА СИ ЗАЩО НЕ Е ЗАПАЛИЛ ИЛИ ЗАРОВИЛ ПОД ЗЕМЯТА ТЕЗИ ДУХОВЕ ОТ МИНАЛОТО, А ГИ Е ПРИСПАЛ СЪС СЛАДКИ ПРИКАЗКИ. РСМ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УЗРЯЛА ЗА ЕВРОПА!
  • 27 Хайде пак!

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много Теории":

    Пише се постУлат!
  • 28 Много некадърност

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Много Теории":

    БроЙм,официЯлно- некадърнико,скрий се в миша дупка.Научи граматиката ни първо,а после се прави на теоретик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове