Last news in Fakti

28 Април, 2022 14:35 2 484 35

Превозвачите искат оставките на трима министри

  • превозвачи-
  • протест-
  • оставки-
  • министри

На 18 май ще се преустанови целият транспортен сектор

Превозвачите искат оставките на трима министри - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Превозвачите искат оставките на Асен Василев, Гроздан Караджов и Николай Събев.

„Искаме оставката на вицепремиера Василев, заради арогантното му отношение към нас. Искам да попитам и „Има такъв народ” и г-н Трифонов, кой е суверенът в тази държава- Караджов или народът? Искаме оставката и на министър Събев, защото през вчерашния ден нямахме транспортен министър”, обясни Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, цитирана от novini.bg.

По думите ѝ срещи с превозвачите не са провеждани.

"Нито са се срещали с нас, нито сме получили покана от премиера за среща следващата седмица. Нищо от това, което се опитваме да обясним, управляващите не искат или не могат да разберат. Не сме правили среща, не са ни обещавали пари. Ако ние не сме разбрали, а са обещани- нека ги изплатят”, заяви Милтенова.

Превозвачите заплашиха, че следващите протести няма да бъдат толкова спокойни, колкото досегашните.

„Накараха ни да се обединим, нещо, което ни беше трудно преди това”, допълниха те.

На 18 май ще се преустанови целият транспортен сектор.

Припомняме, че през вчерашния ден се проведе национален протест на работещите в транспортния бранш. В София центърът на града беше блокиран.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм Министъра

    26 0 Отговор
    На смеха и забавленията И веднага си я подавам оставката В тази държава вече няма нищо весело
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гай Турий

    50 6 Отговор
    Каскетурата да се самосезира по тези заявления на Румен, да започне проверка на Петков , Николов и Василев за далавера с газта на държавата. Така каскетурата ще изпере имиджа си за момента. Неясон е защо Николов не иска да плаща както искат руснаците. Така или иначе си плащаме в долари, само където ще ги превалутират в московско гише на тяхната банка. А иначе да плащаме 50 % по-скъпа газ, това не е ли извиване на ръце и фалити, на инфлация и т.н.??! Кого лъжете бе, променници??!

    Коментиран от #8

  • 4 кнаус 485

    47 6 Отговор
    Не на трима,а на цялото продажно правителство трябва.....
  • 5 Срамота

    28 11 Отговор
    А аз искам вие да си плащате. За това, че ползвате пътищата

    Коментиран от #12

  • 6 А бе

    7 8 Отговор
    и аз искам много неща, ама...........
  • 7 Никой

    14 24 Отговор
    Що не отидете пред Лукойл - Нефтохим Бургас да протестирате за високите цени на горивата.По лесно е да преграждаш пътища когато държавата е клекнала пред агресията на Московията. Нали там работят най големите мъже на България, денонощно на волана. Страх ли ги е собствениците на транспортни фирми. Май много ги е страх,или пък са само управлявани от русофили. За въртящите геврека няма какво да говорим, там народа се е произнесъл.
  • 8 А бе

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Гай Турий":

    много просто разсъждение, бе. Ама поне бъди по кратък, че ме е яд да чета толкова много и накрая да се окаже простотия.
  • 9 София

    11 3 Отговор
    Така ще излезе,че просто Кики ви устройва.
  • 10 Грульо

    26 3 Отговор
    Управляващите пак избегаха от протестите. Вече им става традиция да бегат от тез, дето са ги избрали.
  • 11 Бич божи

    11 2 Отговор
    Затваряйте турската граница, само тогава ще ви отразят.
  • 12 Да вярно

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Срамота":

    И ги изпочупиха дори
  • 13 Кир-чо

    30 4 Отговор
    Е стига с тия протести де. Чакайте си реда. Трябва първо украйна да оправим, малко селфита, че нали война това онова. После следва бърз влак от софия за скопие да пускаме. Трябва и газ да търсим на десеторна цена, че и ние сме хора, трябва и за нас нещо да остане. За малко да забравя за горивата, трябва и за тях да се погрижим да стигнат поне германските цени, че само ни ръчкат че сме с най-ниските цени на горивата. Пък после живот и здраве ще видим и от превозвачите какво можем да откраднем. Ако не сме духнали за канада дотогава...
  • 14 МиДа

    6 2 Отговор
    И аз искам Ламборджини и Бугати
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ген Столти

    17 1 Отговор
    Каква оставка на Събев бе, той си е платил 5 милиона за този пост, вие ли ще му върнете вложенията, а.
  • 17 Искам

    3 0 Отговор
    Шевролет Импала 1968 и колонка за бензин
  • 18 Гръч

    9 0 Отговор
    Само не ми закачайте Славиту щото е бремен в четвъртия месец,беше се навел повечко и те така
  • 19 някой си

    15 3 Отговор
    Правителството ,,настъпи мотиката" с превозвачите. Отстрани чакат още и строителния бранш,медиците,сектори с производства на природен газ,....после идва народа ако мрачните прогнози за цените се сбъднат. И накрая ,но не на последно място идва Президента на когото вчера открито му скочиха пред цяла България.Следва опозизицията в лицето на ГЕРБ......

    Коментиран от #25

  • 20 Всички на улицата

    8 4 Отговор
    само така ще накараме тези тулупи да се размърдат. Застрашават бъдещето на нашите деца.
  • 21 Айде Бегай

    13 0 Отговор
    А оставката на Киро Инфлацията кога.Време му е да си бега.
  • 22 Ниб

    3 13 Отговор
    "Превозвачите" да си превозват стоките.... Ако не могат или не искат, могат да кОпат картофи......или да станат преподаватели във ВУЗ......нали са много Ентелегентни.....
  • 23 Bai Stavri

    7 5 Отговор
    Искат 3 мата най силни министри да напуснат. Шефовете им нямат пари да им вдигнат парите и да плащат ток такси, но имат пари за да си купуват Богати за 7 млн лева.
    При Борисов не протестираха, щото ги биеха и мачкаха и бизнеса им зимааха, а ся пей народе.
  • 24 Вампир

    6 6 Отговор
    Подлогите на Винету...
    Искат пак да се хранят от БАНКЯНСКОТО ЧЕКМЕДЖЕ...
  • 25 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "някой си":

    нали имаше информационно затъмнение та управляващите не са чули за Конвой на свободата в Канада...Ама Кирчо не може да не знае, но се надява да мине метър.
  • 26 Бай Иван

    5 3 Отговор
    И аз да попитам ... кой е суверенът? Народа или камионджиите, които си купиха бугатита, ферарита и т.н...?
  • 27 истината е че

    1 2 Отговор
    ще искат разбира се как така един от от тях ще си купи автомобил за 6 лева ПАРДОН 6 000 000 лева
  • 28 САТЪРА НА ХАНА

    1 0 Отговор
    АПРИЛ - МАЙ
    ПО ТРАДИЦИЯ
    ОВЦИТЕ СТАВАТ ЛЪВОВЕ
    :)
  • 29 пурко

    1 3 Отговор
    На протест с командировъчни от Банкя. Липсва чекмеджето.
  • 30 ГЕРБ Активира превозвачи те!!

    4 5 Отговор
    12год не чухме и не видяхме Превозвачи!! Къде бяхте?? Сега ви Активира Борисов, да клатите Правителството!! Организирани политически Съботажи!!
  • 31 Дани

    3 3 Отговор
    Тези превозвачи са герберски подлоги които всячески искат да махнат правителството но те трябва да разберат че свърши с далаверите икраденето като при мафиота тиква бб .
  • 32 Факт

    3 0 Отговор
    Аз си карам и вчера и днес и утре живи и здрави. За 12 години останахме без пътища-ТИШИНА,скъпи и некачествени горива без война-ТИШИНА,монополи-ТИШИНА??????Стачкуват работници със тмешни заплати и на мин.осигуровки,шефавете им карат коли за стотици хиляди,а накои за 8 милиона.
  • 33 На Борисов му искаха оставката цяла

    1 0 Отговор
    Година и нея даде!! А тия какво са се разбързали, то Бойко бърза, че падне ли Гешев, знае какво го чака, Борисов бърза!?
  • 34 big

    1 1 Отговор
    Много добре, но къде е Просто Киро лъжецо? Това правителство трябва да си ходи, новите предизвикателства пред нас и света, не позволяват неговото съществуване! Все повече се очертава невъзможното присъствие на БСП в него, ако не излязат от коалицията, БСП заминава и няма значение Нинова! Новата коалиция все по-ясно се очертава: ПП, ДБ, ИТН и ГЕРБ. На всички изброени партии възгледите и разбиранията им при дадената обстановка съвпадат почти на 100%. ДПС така или иначе си остава изолирана официално, колкото и да подкрепя Украйна, но е твърде възможно да заеме неутрална позиция като самата Турция!
  • 35 12345

    1 1 Отговор
    Киро и Кокорчо да си стягат багажеца. Дните им са преброени. Толкова слабо и безхаберно управление не сме имали досега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове