13 Май, 2022 09:48 1 060 9

Превозвачите ще съобразят протеста си на 18 май с началния час на матурата

  • превозвачи-
  • протест-
  • матури

Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи

Превозвачите ще съобразят протеста си на 18 май с началния час на матурата - 1
Снимка: БГНЕС

Наясно сме, че на 18 май има матура и не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца. Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят на изпита. Това каза в студиото на "Денят започва" изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Той подчерта, че близо три месеца превозвачите не срещат разбиране по нито една тема, а винаги са били диалогични.

"За да има диалог, трябва да има две страни. В момента ние се движим по два съседни коловоза и не виждам къде напред във времето можем да пресечем интересите си", заяви Арабаджиев.

По думите му и вчера в транспортна комисия в НС са чули същите неща, които ги чуват от месеци и не виждат пресичане на гледните точки.

"Най-тежките различия са с министър Събев, въпреки че голяма част от исканията ни не са насочени към транспортното министерство. Той по-скоро се изявява като министър на друг бранш и чухме, че заради друг отрасъл, който имало бизнес, не може да се отмени искането ни за биодобавката. Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кози

    1 3 Отговор
    Да не се правят на света вода. Те самите имат деца, гонят си на първо място личния интерес
  • 2 раз

    1 0 Отговор
    Превозвачите ще съобразят протеста си на 18-ти май с началния час на матурата с каскетурата.
  • 3 КОЙ

    1 0 Отговор
    И аз това си мислих. Дай да отворим по една превозваческа фирма да сЪ превозваме сЪми, и щЪ искаме помощи от държавата, защото да я прецакаме. Пък и отново няма да сме на печалба. На някой сигурно ѝм е познато. Проблемът е друг. КОЙ изгони хората от държавата, за да няма капиталов оборот в държавата и парите да се въртят, и да има и за доставчиците на услуги, без значение, какви са. Само и само да остават на власт. Кой наду балона с имотите, с непоносимо високи цени на жилищата. КОЙ ограбва труда на работещите, и инвестира в стотици имоти и палати, които не ползват, докато профсъзите си чешат кривите краставици. Да и европата е замесена, защото имат полза да поддържат корупцията и корумпираните от КОЙ, за да бяхат хората към техните икономики. Но това от КОЙ нямат морала и умствените възможности да го отчетат. Всичко е обвързано. Така, че протестарите да ходят да протестират пред палатите и хотелите, и пред офшорките на КОЙ.
  • 4 Гого

    1 2 Отговор
    Абе никакво съобразяване ве,и баладжиите да ходят пеш...-нека да са и те съпричастни към санкциите срвщу Русия🤣
  • 5 Марково

    1 0 Отговор
    Никакви отстъпки на милионери, за които хората са камиони.
  • 6 Z/ENTROPA 2009

    4 0 Отговор
    От много съобразяване с някого и нещо сме на тоя хал!
    Комшиите гърци като протестират , протестират и не се майтапят.
    Нас вятър ни вее на бела кобила и все се съобразяваме кой какво ще каже!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тгр234

    0 0 Отговор
    Това с матурите е пълна глупост. И ние сме ходили някога на матури, ама чак пък да сме били зависими от транспорта, такива превземки и гевезелъци не е имало. На сегашното поколение всичко им пречи. Слънцето им пречи, топлото време им пречи, часът на матурите им пречи, датата на матурите им пречи... Голямо лигавене, сякаш са бебета, а ги наричат "зрелостници".
  • 9 Снелтинг

    0 0 Отговор
    Тук има неравенство - как протестира санитар и как един шофер или земеделец. Последните имат силата да блокират инфраструктурата. Много лесно се протестира от кабината на камиона. Да слезнат от удобната седалка и да ходят пеш пред парламента като другите хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове