18 Май, 2022 08:19 3 535 31

Сериозни задръствания заради протеста на градския транспорт

  • протести-
  • превозвачи-
  • задръствания-
  • софия

Три демонстрации блокират София

Сериозни задръствания заради протеста на градския транспорт - 1
Снимка: Нова тв

Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София. Служители на градския транспорт излязоха на протест. Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха на три места - "Лъвов мост", „Сточна гара" и "Петте кьошета". Образували са се сериозни задръствания, съобщи Нова тв.

Днес и превозвачите излизат на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове. В столицата сборните точки са три. Камионите ще спрат на входовете на София в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин". Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели.

След това около 09.30 ч. тръгват на шествие към Министерството на финансите, а от там сборният пункт е Министерският съвет.

Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Очаква се около обяд те да се съберат на жълтите павета.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 12345

    57 18 Отговор
    На грешното място са протестите! Пред американското посолство трябва, там се вземат решенията, там са поробителите!

    Коментиран от #4, #8, #28

  • 3 Няма да стане

    21 18 Отговор
    Последен опит на мафията да се върне на власт.

    Коментиран от #15

  • 4 Иван

    16 17 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Споко бе, копейка.

    Коментиран от #25

  • 5 Механик

    23 7 Отговор
    Вчера Еконтаджията отиде на протеста с мотоциклет. Днес го очаквам да дойде с трамвай или поне тролей.
    Абсолютни неадекватници.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Мутрополис

    25 8 Отговор
    Проблемите на градския транспорт в София, винаги са били свързани с многото селяни, живеещи в столицата.
  • 7 Последния Софиянец

    8 15 Отговор
    Заради тия герберасти, сега трафика стана интензивен чак и тук в Надежда. И Кирчо днес не дойде за кафе, не ми вдига... Трябва спешно да каже на Рашков да разчисти тая паплач от улиците

    Коментиран от #17, #24

  • 8 Христо Божилов

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Да, ама стадото е страхливо. Ако стъпи само на Козяк, знае че ще бъде смазано на секундата. Американските господари не си поплюват
  • 9 Орлов град

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Господин Събев доказа че е пич. Сега и Кирчо ще вкара тръпчинките в действие и ще успокои хората

    Коментиран от #14

  • 10 Иван

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    И какво от това? Не всеки е Боцко и има джипка.

    Коментиран от #26

  • 11 Мирослав

    9 11 Отговор
    Рашков, спиш! Изкарвай преторианците и с палките да мачкат гербавите
  • 12 Asdfg

    15 9 Отговор
    Браво! Блокади! Протести! Киро-тъпиро-дебило-лъжецо и ППееееааааастите веднага оставка!
  • 13 НЕ НА ГЕРБ!

    16 5 Отговор
    ТИКВОЧИТЕ ИЗБРАХА ТОЗИ ДЕН ТОЧНО КОГАТО ФЕЦАТА ИМАТ МАТУРИ! МИЗЕРНИЦИ ЖАЛКИ!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Коя мафия

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Няма да стане":

    Щото и сега е на власт! Народа така иска!
  • 16 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 0 Отговор
    голямото надлъгване като ВИК в ПУСТИНЯ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Честита промяна

    10 5 Отговор
    Тя ценовата криза беше предизвикана от правителството като похарчиха държавния резерв и кредитите които взеха. С това паричното предлагане се увеличи, а нямаше произведени допълнителни стоки на пазара. Намаляването на ДДС само ще задълбочи поблема. Сложиха българите на пързалката към Жан Виденов 2 и това ще стане необратимо наесен.
  • 19 Шофьор

    8 9 Отговор
    Днес нарочно , заради матурите, да задръстим София.
    Последно искане: Да арестувате Путин и да го докарате в Министерския съвет да дава обяснения за войната. Ако не го направите , протестите ще продължават много дълго
  • 20 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    БГ НАРОД не е стадо
  • 21 туй беше

    6 1 Отговор
    Слави да изгаси осветлението и да затвори вратата.
  • 22 изкарахме късмет

    1 7 Отговор
    Че работите на Путин в Украйна не вървят поплан. Иначе след две години "протести" ако беше взел Украйна, сега щеше да е в София. Украинците са последния гарант за българската независимост.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ВИЕ да не се имате за нещо повече от трол
  • 25 АЛФА КЕНТАВЪР

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    12 ГОДИНИ вие герб какво направихте
  • 26 АЛФА КЕНТАВЪР

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    но БОРИСОВ е мутра сикаджия престъпник
  • 27 Просто човек

    6 1 Отговор
    Отивайте пред Столична община! Там са ви парите, при некадърната кметица и общинските съветници...
  • 28 протестар с фирма за милиони

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    И аз това си мислих. Дай да отворим по една превозваческа фирма да сЪ превозваме сЪми, и щЪ искаме помощи от държавата, защото да я прецакаме. Пък и отново няма да сме на печалба. На някой сигурно ѝм е познато. Проблемът е друг. КОЙ изгони хората от държавата, за да няма капиталов оборот в държавата и парите да се въртят, и да има и за доставчиците на услуги, без значение, какви са. Само и само да остават на власт. Кой наду балона с имотите, с непоносимо високи цени на жилищата. КОЙ ограбва труда на работещите, и инвестира в стотици имоти и палати, които не ползват, докато профсъзите си чешат кривите краставици. Да и европата е замесена, защото имат полза да поддържат корупцията и корумпираните от КОЙ, за да бягат хората към техните икономики. Но това от КОЙ нямат морала и умствените възможности да го отчетат. Всичко е обвързано. Така, че протестарите да ходят да протестират пред палатите и хотелите на КОЙ.
  • 29 Сливенския те чака, Теменужке!!

    2 0 Отговор
    НА ОКОЛОВРЪСТНОТО НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО ВТОРА РЪКА. ВСИЧКО Е ОТ ЛУКСОЗНО ПО - ЛУКСОЗНО! И ПРЯСНО НОВО! КРАДЕНО, КРАДЕНО, КРАДЕНО! ТЕМЕНУЖКЕ, НЯМА КОЙ ДА ТИ ПОВЯРВА, МОЖЕ БИ САНО АЙШЕТО В КИЛИЯТА ТИ!
  • 30 Фандъкова,помним, всичко помним

    2 0 Отговор
    Как изглежда " символичен протест на градския автотранспорт"? Всички автобуси на бавен ход в най - натовареното платно! До него празно, но той в тапата! Климатиците изключени, вътре 35 градуса! Фандъкова, няма да ти се размине и за това! Тоя, дето го назначи ще ще си замине, но твоя път директно води към Сливенския!
  • 31 Дани

    0 0 Отговор
    Тази продажница фандъчка и диктатора с последни издихания.Фандъчке по добре се махай доброволно че това което причини на Столицата за твоето управление е за съд.А тези протестращи са под ръководството на герберската мафия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове