Last news in Fakti

22 Май, 2022 18:11 772 12

Сабрутев: Мерките са насочени към основните фактори за туширане на инфлацията

  • венко сабрутев-
  • мерки-
  • правителство-
  • инфлация

Депутатът от "Продължаваме промяната" коментира и темата за електронното правителство

Сабрутев: Мерките са насочени към основните фактори за туширане на инфлацията - 1

"Мерките са насочени в посока туширане на трите основни фактора, които увеличават инфлацията в България, а именно високите цени на тока, високите цени на газа и на горивата. От друга страна мерките са насочени към повишаване на доходите на най-засегнатата група хора, а именно – пенсионерите, хората с най-ниски доходи". Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" депутат от "Продължаваме промяната" и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Венко Сабрутев:

"Живеем в едни изключително турбулентни времена, времена, в които имаме множество кризи. Държавата в лицето на Министерски съвет и на парламента трябва да си свърши работата, така че да намали удара от тези кризи. Всяка една партия имаше възможност да предложи своите мерки, своите предложения и те да бъдат анализирани и устойностени от Министерство на финансите. В крайна сметка всяка една партия предложи своите пакети на коалиционен лидерски съвет и беше взето решение кои ще са тези 14 финални мерки, които ще бъдат реализирани".

Депутатът от "Продължаваме промяната" коментира и темата за електронното правителство:

"Подобна софтуерна обезпеченост не може да се случи в рамките на пет месеца. Неслучайно имаме вицепремиер по електронното управление, защото ясно дефинирахме, че това е огромен проблем. Ако имахме така нареченото електронно правителство, където да се логнете, щяхте да можете да видите как сте гласували, за да сте сигурни, че вотът ви не е манипулиран, ако можехте да видите какви са медицинските манипулации, които са ви правени, да не се окаже, че имате пет коремни операции, при положение, че изобщо не сте посещавали медицинско заведение, защото знаем, че в здравната система има страхотни манипулации. Това нещо е крайно необходимо, не просто заради такива мерки, за да може да се таргетират правилните засегнати групи хора, най-уязвимите групи хора, а за да може да се намалят кражбите, спекулациите в държавата като цяло".

Относно работата на Комисията за защита на конкуренцията заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание отбеляза:

"Ако имаме работещ регулатор, той със сигурност би могъл да повлия върху поведението на търговците и производителите, ще може да регулира пазара и няма да допусне олиото да стане 8 лева спекулативно. Твърдо казвам спекулативно".

"Коалицията е толкова стабилна, колкото са партньорите в нея", отбеляза още депутатът от "Продължаваме промяната":

"Ние ще продължим да бъдем стожер на политическата и икономическата стабилност на държавата".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    Как ще тушираш нещо като мача е свЪршил.
  • 2 Варна

    16 1 Отговор
    Не е смешно, а ми ужасяващо заместник председателя на комисията по финанси да е хлапе завършило "маркетинг".
    Маркетолозите разбират от финанси и мерки точно НУЛА!
    За това и мерките са толкова дилетантски и ще докарат и на страната и на бюджета и на населението допълнителни главоболия! - Просто това е поредното правителство в 30 годишната ни нова история, което е съставено от гастрольори...

    Коментиран от #4

  • 3 Мдааааа

    13 0 Отговор
    "Сабрутев: Мерките са насочени към основните фактори за туширане на инфлацията"...По-скоро инфлацията ще ни нокаутира преди това. Справка - цените в магазините и бензиностанциите.
  • 4 прос, прос, ама наш

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Тези новобранци сега се учат и ще им трябват поне 5 години да им влезе нещо в главите!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Варна

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "прос, прос, ама наш":

    И това време, за което говориш няма да им стигне! - Въпросът, е че Държавният апарат не е социална служба, където да събираме неграмотни и без практика индивиди. - Минаха 30 години и животът ми мина да чакам някой да се научи! - Сега вече искам да бия всеки некадърник качен на държавен пост.

    Коментиран от #7

  • 7 предложение

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Дали да не почнем от К и К ?

    Коментиран от #10

  • 8 ха ха

    0 0 Отговор
    софтуерната обезпеченост я има , 100% от телефоните разговори и писания по сайтове са проследими , а всичко останало като вот и здравни ала баланици са основания за смучене на финанси
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "предложение":

    Нямам идея кой е К и К, но ако е във властта без значение на партийната окраска със сигурност няма да е излишно!
  • 11 оня с цървулите

    0 0 Отговор
    Проблемът 30 и кусур год не е във високите цени,а в ниските доходи и всички гимнастики свързани с това.Изходът е висока производителност,правилна нормативна уредба и нулеви кражби.Има нормални икономически и социални процеси които ще доведат до това.За съжаление ще са необходими още няколко десетилетия и поне едно поколение.
  • 12 Писна ми

    0 0 Отговор
    В това извратено правителство има ли един нормален човек с нормално българско име останал...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове