Last news in Fakti

5 Юни, 2013 14:43 7 493 23

Орешарски: Никога ситуацията в страната не е била толкова зле /Обновена/

  • орешарски-
  • премиер-
  • пресконференция-
  • страната-
  • зле-
  • смениха

Министрите няма да излизат в отпуска това лято

Орешарски: Никога ситуацията в страната не е била толкова зле /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

Никога ситуацията в страната не е била толкова зле. Не говоря само за цифри, а за състоянието на бизнес климата, отчаянието на гражданите. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на пресконференция след края на заседанието на кабинета.

Поех ангажимент да уведомим обществото коректно, без пропагандни елементи за фактическото състояние, каза Орешарски. „Не бих си позволявал да правя пропаганда от цифрите, нито без цифри”, каза още той.

Министрите няма да излизат в отпуска това лято, съобщи премиерът.  Той уточни: „Поне по една седмица ще имат вероятно, но няма да излизаме в пакет, така, че Министерски съвет да работи през цялото време”.

През следващата седмица ще бъде организирана среща с работодателите, бизнеса и неправителствения сектор за намаляване на административните такси.

МВР показва сериозни дефекти

МВР показа сериозни дефекти в работата в последните четири години.  Аз лично няма да се съглася да продължи да работи така. И ако някой счита, че то е било в идеално състояние в последните четири години, може да продължи да занимава нашите партньори. Аз ще се опитам пред партньорите да аргументирам обратното, че МВР трябва да започне да работи в интерес на хората и да видим по-отчетливи резултати от неговата дейност, като за тази цел са необходими и някои промени, които в момента извършваме”, заяви Пламен Орешарски.

„Мисля, че всяко ново правителство има известно основание системи, които счита, че не работят добре, да се опита да ги преподреди, за да работят по-добре в съответствие с целите, които е поело пред обществото”, каза още той. „А опитът за натрапване на някакви идеализирани стари структури, които всички се убедихме, че дават дефекти, не е за насърчаване”, каза още Пламен Орешарски.

По отношение на външната политика - ще имаме пълна приемственост в този аспект, каза министър-председателят Пламен Орешарски. Ще работим за добри отношения с всички наши съседи, каза той. „Уважаваме избора на турския народ по отношение на неговото правителство, така че ще работим за добросъседство”, каза Орешарски на въпрос за ситуацията в Турция.

Проучванията за шистовия газ не е приоритет на правителството

В програмните приоритети не е записано отпадане на мораториума на шистовия газ. „Разбира се, животът е динамичен, и когато е необходимо, ще включваме нови приоритети и ще изменяме други”, каза той.
„Шистов газ никога не е присъствал в приоритетите”, заяви Орешарски. Знаем отношението на обществото към шистовия газ, посочи Орешарски.

По отношение на протестите – мога да изразя известно разочарование, че протестите бяха на втория ден, и вероятно чисто в политически план, това е един от рекордите. Обикновено има толеранс от 100 дни, каза Орешарски. Давам си сметка, че нямаме 100 дни. Българските граждани очакват с известно напрежение първите стъпки на кабинета, каза още министър-председателят.

За първото заседание имаше събрани наистина много точки, повечето от които аз върнах по министерствата да ги преразгледат и върнат, ако е необходимо. Измежду по-важните точки искам да обърна внимание на няколко. Разгледахме част от неотложните стабилизационни мерки, които присъстват в програмните приоритети, с които е избрано това правителство. Взехме решение за увеличаване на помощта за деца, енергийните помощи и помощите за първокласници, каза още Орешарски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йордан иванов

    1 22 Отговор
    Стига сте замазвали на хората очите..
  • 2 чичо

    20 1 Отговор
    Прав е Орешарски. Държавата е убита, разграбена, хазната празна. Завариха доставени, но неплатени мотриси Сименс, хеликоптери Кугар, самолети... Сключени договори без обезпечение за милиарди, изтеглен и откраднат заем за 250 мрн евра от банка Париба...изхарчен до шушка фискален резерв.. Но нали са експерти, световно признати специалисти ето на- за няколко дена осигуриха от Марс и Юпитер пари и увеличават майчинските, помощите за първолак, увеличават заплати на военни и жандармерия...Ромите не може да карат само на бира и кебапчета, трябва и агнешко за електората на БСПДПС!
  • 3 Йордан Янев

    27 1 Отговор
    Не е нужно да ни замазват очите - всеки нормален българин знае до какво доведоха ГЕРБ страната ни и в какво състояние е! Ще трябва да се вложат доста усилия за да има някакъв резултат!
  • 4 Тадеуш Василевич

    7 1 Отговор
    комунистически кучета!
  • 5 пако

    8 1 Отговор
    грешката на Б.Б. че не ви е вкарал в затвора. Ама то с нашата съдебна система и Хитлер щял да се отърве.
  • 6 по темата

    42 1 Отговор
    Кого да вкара бе смешко, че то той (идолът на младежите като тебе - Буда) като пръв комунист трябваше от себе си да почне
  • 7 Иван Нейчев

    1 35 Отговор
    Г-н Орешарски да си поговорим за времето по което управляваше Жан Виденов! Той не беше ли от БСП?
    Да ви припомня - хиперинфлация и фалирали банки поради което голяма част от населението си загуби спестяванията.
    А защо ЕС спря плащанията по оперативните програми по времето на тройната коалиция? Ако не се сещат да ви кажа - заради такива като батко и братко! А тях и подобните им кой ги назначи? ГЕРБ може би?
    С други думи не говорете глупости! Умен човек няма да ви се върже, а вашия електорат и да го напсувате на английски пак ще ви ръкопляска и ще казва "боже какво умно момче" !
  • 8 човек, който харесваше ГЕРБ

    1 5 Отговор
    Кой ти ги разказва тези със спрените европейски средства, бат Бойко ли? Мога само да ти кажа, че такъв филм със спрени европейски средства не е имало а си е една от измислиците на ББ, ако не вярваш има как да провериш? Колкото до магистралите дето е построил от джоба ли си извади парите за да ги построи или и те са със средства от Европа, дето при добре работеща администрация по времето на всяко правителство щеше да се случи това? Дори по времето на Виденов и с хиперинфлация, парите стигаха за насъщния, толкова зле като сега както е никога не е било..., ако и Орешарски не успее да направи нещо жална майка на тази страна. Мисля, че БСП ако се изложат и не направят нищо, ще последват СДС и НДСВ - да отидат на дъното, а това няма да си го позволят...

    Коментиран от #10, #20

  • 9 Buroff

    15 1 Отговор
    абе, вие луди ли сте ? кажете има ли нещо което да е наред в тая територия т.н. България . докога ще се сравняваме с жан виденовото време? не разбирате ли , че сме най пропадналата страна в Европа (не в ЕС) . вижте комунистически Китай какво прави , не разбирате ли, че комунизъма е дупката в кухата ви глава. няма вече комунисти има добри управници и лоши управници - е ние сме хванали к..а в чувала с п.тки и вече повече от 20 години не го пускаме. виновните сме си ние!

    Коментиран от #18, #19

  • 10 наблюдател

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "човек, който харесваше ГЕРБ":

    Ами аз да взема да ти кажа , че филм имаше и то епичен.Вземи ти да провериш ако си имаш идея къде.Плащанията бяха стопирани по определени оперативни програми , щото толкова крадоха от тройката , че чак се наложи някои фирми директно да пускат фактури за консултантски услуги за милиони на разни хидроинженери с философско образование.За справка питай А.Доган.В местните офиси на разплащателна агенция трябваше да говориш турски език ,ако искаш да имаш успех с проекта си.По Сапард и впоследствие програма за развитие на селските райони мизата беше твърдо 10% за гаранция , че ще ти мине проекта.За обществена поръчка беше 15%.За да оправдаят огромното надписване на сумата за ВиК проектите, в количествените сметки пишеха , че еквивалент жител потребява по 50- 60 кубика вода на месец. Ония в Европата прости , прости ама чак пък толкоз? Та взеха ,че спряха кранчето ,ама чак към края на мандата на тройчето.
    За времето на Виденов не те знам на колко лазарника си , ама като ти чета писанията явно мама и тате се те хранили тогава.Иначе щеше да знаеш , че заплатката сутринта стигаше за една кошница в магазина , ама на обед само хляб и салам можеше да платиш.А спестяванията в банките изгоряха , аз лично в Балканбанк вложих като за кола втора употреба , а когато отново разрешиха тегленето стигнаха за едни обувки.
    Лошо е когато народа има къса памет - тогава няма бъдеще.
  • 11 ЛУД ЛЕР

    1 3 Отговор
    СВЪРШИ ТРУДНОТО ПОЧВА СТРАШНОТО
  • 12 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    1 3 Отговор
    Орешарски откри топлата вода. Сякаш че не знаеше че поема властта след катастрофалното за България управление на ГЕРБ.
    Да не реве като вдовица за това което им липсва най-много, а да вземе да опандизи бок. цвъц и сие.

    Коментиран от #21

  • 13 toti toti

    1 24 Отговор
    Никога ситуацията в страната не е била толкова зле..........Алан колу ти ебгене си от българските реотани......Онази фреза Доган ви разсипа България умишлено......Покажете една икономика полезна за Бъл.народ НЯМАААА......Чакате като циганчета пари от ЕС и отиват в 10% от народа......А останалите 90% кво" прави ме......Мизерстваме,и се мъчи ме да оцеляваме
  • 14 мария спасова

    0 1 Отговор
    Мълчи си ,че може и по зле да стаен!
  • 15 Mylen Sukmankov

    1 7 Отговор
    Ха ха Щял да поддържа добри отношения с Турция. Та как няма като турци ни управляват!
  • 16 Ото Скорцени

    1 2 Отговор
    И тези още на първата седмица взеха да се оправдават. Истински се забавлявах като им слушах обещанията преди изборите. Матрияла по традиция ще го духа. Също по традиция печеливши са циганите. Ще им дадат по 400лв помощи за отопление и по 350лв за първокласник, които братята роми ще изядат и изпият за здравето на простия матриял. Ще увеличат и майчинските и циганките ще започнат да раждат още в детската градина. Не, че сега не го правят ама нейсе. Всичките тези кинти Орешарски не ги дава от джоба си а ги смъква от гърба на скотовете, които ходят на работа. На печелившите честито. Матрияла да го духа. Амин.
  • 17 Alecsandar Yordanov

    1 10 Отговор
    орешарски е една пионка и паля4о на конци.
  • 18 Vladimir Pavlov

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Buroff":

    Пожелавам ти от все сърце да живееш и работиш в чудния Китай и ти пожелавам още да живееш 120 години.
    Човешката глупост е безгранична....
  • 19 Vladimir Pavlov

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Buroff":

    А по повод статията, докато не започнат голяма част от хората да се учат, да работят и да не чакат от "държавата" да ги оправи все по-зле ще е. Възможности има за всеки който има желание - и при Костов и при Станишев, Симеон и Борисов.
    Много бързо забравяте какви бяха условията преди 25-30 години в България.
  • 20 pacoran

    1 24 Отговор

    До коментар #8 от "човек, който харесваше ГЕРБ":

    Абе ти направо не си живял в БГ бе
    Не само спряха еврофондовете ами и докладите бяха меко казано ужасни за България и за това как престъпността се е сраснала с правителството
  • 21 pacoran

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "ВАСИЛ ДИМЧЕВ":

    Хахха не говори глупости че ква си подлога червена
  • 22 Софрони Софрониев

    2 1 Отговор
    Пламен Орешарски
    от Уикипедия, свободната енциклопедия

    От 1997 до 2001 г. е заместник-министър на финансите в 84-тoто правителство на България с мандат на СДС.

    От 17 август 2005 г. е министър на финансите в Кабинета на Тройната коалиция

    А сега умниците да ми обяснят, на това как му се вика?Защото аз имам само един отговор, но възпитанието не ми позволява да го кажа.

    Коментиран от #23

  • 23 ВАСИЛ ДИМЧЕВ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Софрони Софрониев":

    Сега трябва да изброиш и гербаджиите в кои партии са били преди да създадат мутренската клика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове