Last news in Fakti

17 Юни, 2022 09:05 1 959 28

Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков- това е невъзможно. Забравете го

  • радомир чолаков-
  • герб-
  • договорки-
  • кирил петков

„Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата”, посочи депутатът от ГЕРБ

Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков- това е невъзможно. Забравете го  - 1
Снимка: Нова телевизия

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Тактическият интерес на ГЕРБ беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. „Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни”, запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една „невъзможна коалиция. „ Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството”, коментира Радомир Чолаков.

„Това, че ГЕРБ е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБ. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата”, посочи още той.

„Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства”, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: „В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно”.

„Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха”, отбеляза Чолаков.

Относно това кого биха подкрепили за председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев, той посочи: „В момента НС трябва формално да излъчи председател, за да има парламентът такъв, но този председател няма да има работа за повече от 2-3 седмици. Моята политическа логика е, че ако ИТН издигнат кандидат за председател на НС, аз лично, бих го подкрепил. Какво ще реши ПГ е друг въпрос, споделям личното си мнение”.

На въпрос защо от партията бързат с вота на недоверие, той отговори: „Защото ПП пазаруват в момента народни представители. Това е нечувана политическа корупция. Такова нещо не се е случвало. Те го казаха. Един млад колега в Стара Загора каза „да, ние ще пазаруваме депутати”.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 5 Отговор
    Те пък КирчУ и Кокорчо ще си счупят краката да се договарят с вас!
    НОВИ ИЗБОРИ!
  • 3 Гербер

    19 2 Отговор
    Те не го пускат в селото, той пита за поповата къща.
  • 4 каруцар

    12 7 Отговор
    Що за тъп въпрос - ГЕРБ ще се "прегърне ли" с про100-то ?! Никой не иска да впряга в каруцата си умрял кон ,нали ?!
  • 5 А бе,

    24 11 Отговор
    Най-добре е да забравим ГЕРБ !
  • 6 Красимир Петров

    29 7 Отговор
    ГЕРБ-ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ-ИТН=МАФИЯ
  • 7 Светлина

    24 9 Отговор
    Чолаков, возиш се в счупена каруца. ГЕРБ е минало.

    Коментиран от #12

  • 8 зачуден

    10 14 Отговор
    В ГЕРБ да не са луди , защо им е да се договарят с политически трупове ?
  • 9 Йово

    14 8 Отговор
    Е как да стане? Та нали банкянския вожд е вкарал само хора със сопа и морков едновремено. Хем да си крадат, хем да ги държи изкъсо с компромати. Да не говорим, че 100% от гербавите депутати нямат други качества, освен лакомия и преклонена главица!
  • 10 Чочо

    13 2 Отговор
    Абе то и чалгаря така говореше.....ама какво стана!!!!!!
  • 11 Спас

    13 9 Отговор
    Президентът го каза за герб - мутри вън!
  • 12 филолог

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Светлина":

    Ами , не е лошо (в такъв случай) да се запознаеш с глаголното време "минало в бъдещето".
  • 13 Митрофанова

    6 2 Отговор
    Аз съм ви казала с кой да се договаряте.....
  • 14 Анонимен

    9 6 Отговор
    Не мога да приема, че ПП пазаруват депутати и това се приема за нещо нормално! Тези депутати са там, защото хората са излезли и са гласували за политическата партия, която ги е издигнала, а не Киро да ги купува като краставици на пазара, когато му потрябват!
  • 15 табсо

    3 3 Отговор
    Договорка има само м/у метресите на тъпото и тиквата-как се върти говедо на показалец..
  • 16 Бамбука

    9 0 Отговор
    Един депутат му казал .....На мен пък едно птиченце ми прошепна, че народа може да ви прати покана да хванете гората, заедно с другите корумпета.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 генчо

    5 2 Отговор
    да знем че обичате да правите ДАЛАВЕРА алъж-вериж с ДПС ясни сте кат бял ден,12 години крадене крадене и пак искате ... явно Киро почна много да ви рови кирливите ризи затова нададохте толкова шум ... крадеца вика дръжте крадеца а
  • 19 Минева

    3 0 Отговор
    Какви договорки, боклук герберски
  • 20 345

    2 0 Отговор
    Крадохте с дпс. Назнаавахте си само ваши хора на платени държавни служби, и не бяха умни, учеха с нашите. Но нагли и нахални, същата бе и деоутатите от дпс и герб. С купените дипломи някои. И няма да се учудя, ако утре атанас любо калина станат депутати. Нямаха хляб, мръсни у дома. Ти може да си беден, но може и да си чист у дома, а не мебели стари изкъртени с една педя прах, много лели и дали е им е дала от държавната баница. Всички сте един дол дренки, без изключение. Знаем ви поименно. Едни от първите мошенници.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    3 0 Отговор
    Е па всички ли са толкова тъпи в ГЕРБ, няма ли поне един с малко мозък?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИВА ПИКлата

    0 0 Отговор
    фейс на педофил
  • 25 бббббеее

    0 0 Отговор
    Колкото и да се напъваш ще си останеш идиота купил си фабрика на 8ми септемри , 44та!
  • 26 Иван

    0 1 Отговор
    И Кире при баце - на бунището на историята. Прав е тоя...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 хвйбнкмл;,'

    0 0 Отговор
    "Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков- това е невъзможно. Забравете го".
    Да бе!
    Вие и ДПС-то нямаше да правите договорки, но набързо се сдушихте, като ви измъкнаха кокала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол