17 Юни, 2022 14:47 1 724 8

Гьоков: При тази политическа криза има риск бюджетът да не мине. Но няма да е честно спрямо хората

  • георги гьоков-
  • бюджет-
  • политическа криза-
  • риск

Чух заявките на парламентарните групи, че ще направят предложения между първо и второ гласуване, но чух и финансовият министър, който каза, че разумните предложения ще бъдат приети", коментира социалният министър

Гьоков: При тази политическа криза има риск бюджетът да не мине. Но няма да е честно спрямо хората  - 1
Снимка: БНТ

В тази ситуация на политическа криза рискът да не мине бюджетът е налице, но няма да бъде честно спрямо българите. Това каза пред журналисти министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков преди откриването на Кариерен форум "Подкрепа за кариера в изкуството и културата" в Аулата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

"Спомняте си как 46-ото Народно събрание в пенсионноосигурителната сфера прие доста рискови и неразумни за бюджета решения, но се справихме, това правителство се справя с тези предизвикателства", каза Гьоков, цитиран от novini.bg.
Министърът изрази задоволство, че на първо четене е приета актуализацията на бюджета на НЗОК и Държавното обществено осигуряване и на държавния бюджет. Имаше риск за големия бюджет, като имаше заявки, че няма да бъде подкрепен в цялост, каза той.

Според него разумът е надделял, защото този бюджет е за хората.

"Надявам се на конструктивност от народното представителство и да не правят популистки предложения. Чух заявките на парламентарните групи, че ще направят предложения между първо и второ гласуване, но чух и финансовият министър, който каза, че разумните предложения ще бъдат приети", коментира Гьоков.
"Когато правихме актуализацията на бюджета, взехме предвид заявките на коалиционни партньори. Мисля, че оттам няма как да дойде изненада", заяви Гьоков.

Той обясни, че няма представа какво би могло да излезе като предложения от другите парламентарни групи – ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Надявам се това да са разумни предложения, които да са в полза на хората и да са възможни за бюджета. Който и да дойде да управлява или ако това правителство продължи, приоритетите няма да са по-различни от тези, записани в споразумението като средносрочни и дългосрочни, а краткосрочните са за подкрепа за хората и бизнеса във времена на инфлация, посочи Гьоков.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешник

    11 7 Отговор
    няма да е зле да изчезнете от парламента ама де тоз късмет....

    Коментиран от #8

  • 2 4563

    12 3 Отговор
    Напротив , нека повече хора разберат че са сгрешили на 21.11.
  • 3 шири

    14 4 Отговор
    Г-н Гьоков,защо на макспенсиите ще давате по 1900 лева/500 през юли+1400 през октомври/,а на останалите по 70 плюс 60-те лева добавка? Не трябва ли тези 10% да са за всички пенсионери?
  • 4 Агата Кристи

    8 2 Отговор
    Благодарение на вашето "СПРАВЯНЕ", затънахме в това блато.
    СВАЛИ СИ ОЧИЛАТА и ВИЖ РЕААЛНОСТТА на хората !
  • 5 Какво ги интересува руските пооо-длоги,

    6 3 Отговор
    че пенсионерите, младите хора и бизнеса няма да получат обещаното от новия бюджет? Егати бизнеса, защо сега не реват, че отстъпките за тока няма да ги получат заради бламирания бюджет. Нали русия ги направи червени милионери !? Отвраааааааат!
  • 6 НЕРЕЗ

    3 2 Отговор
    И спрямо управляващите няма да е честно! Моля господина да предостави и допълнителна информация за порциите в коалицията има ли, няма ли такива и ако да, то да каже кой колко милиона е очаквал и тогава да ги ожалим! ИНАЧЕ ЗА КАКВО ДА СЕ ХАБИМ, НА МАНЕФИСТАЦИИ ДА ИЗЛИЗАМЕ АКО Е ЗА ЕДНОТО НИЩО.......АКО Е ЗА ИНФЛАЦИЯТА, ТЯ СИ РАСТЕ.... ТЕЗИ КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО УПРАВЛЯВАТ, ТОЛКОВА ПО-МНОГО ЩЕ Я ПОЛИВАТ.....
  • 7 Реалист

    2 1 Отговор
    Ако немине бюджета Б.Борисов няма да може да спи в Банкя, ще гму съсипят здравето,а гладните пенсионери ако излезат ще му изядат и керемидите и чекмеджетата от къщата му,а Слави предателя,по-добре да не ходи в телевизията си,защото народа ще я събори,както той събори държавата.Да нчо ментата също да му мисли.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол