22 Юни, 2022 17:12 4 620 39

Иво Инджев: Актуален враг №1 на Борисов вече не е Радев, а Кирил Петков

  • иво инджев-
  • враг-
  • бойко борисов-
  • кирил петков-
  • румен радев

Целта на Борисов е прозрачна. Води го неистовото желание да бъде отново приласкан и припознат от Запада като прозападен и ключов играч в България, коментира журналистът 

Иво Инджев: Актуален враг №1 на Борисов вече не е Радев, а Кирил Петков  - 1
Снимка: bTV

Журналистът Иво Инджев коментира на личната си страница във Фейсбук и в блога си политическите събития от последните дни, както и предстоящия вот н недоверие. Ето неговите разсъждения:

“Съгласен съм с президента Радев”, изригна днес бившият ни премиер Борисов в пореден изблик на съгласие с най-демонизирания до неотдавна негов главен персонален враг. Поводът: предложението на ЕС за посредничество за решаване на спора между София и Скопие, което Радев също така изненадващо подкрепи.
Разликите между позициите на двамата остават. Радев днес се изказа от Пловдив в подкрепа на т.н. френско предложение, но само в частта, която предвижда записването на българите в конституцията на Северна Македония като държавнотворен народ. След което изброи още няколко други условия за преодоляване на българското вето.

Излиза, че Борисов е съгласен с Радев, който всъщност не е съгласен да се вдига ветото. За разлика от самия Борисов, който нахлу днес на този терен в ролята на централен нападател на отбора на борците срещу ветото, което сам наложи в битността си на автократ, от когото зависеше всичко в държавата.

Един от изводите от бомбастично обявеното решение на Борисов е косвеното му признание, че той е наложил ветото на Македония, за да не му бъде застрашен коалиционния формат с ВМРО. Защото ВМРО и днес не приема “френското предложение”, но за бившия премиер това вече не е застрашаващо автокрацията му обстоятелство. Вече може да прегази съюзническия си ангажимент от близкото минало с лекота.

Целта на Борисов е прозрачна. Води го неистовото желание да бъде отново приласкан и припознат от Запада като прозападен и ключов играч в България. В края на краищата рязко спад(н)а у нас и по света влиянието на Путин, когото обслужи подло в ущърб на Украйна с руския газопровод, платен с български милиарди. Да развалиш играта на Кремъл срещу разширяването на ЕС в Западните Балкани при новата ситуация вече е печеливша позиция. А как скланяше глава на рамото на кремълското джудже!

На втори план, но не и по значение за него, изплува реваншизмът на Борисов срещу очерталия се негов актуален враг номер едно. Вече не е Радев, а Кирил Петков. Нарече го днес лъжец и страхливец.

Още когато Кирил Петков уволни военния министър Стефан Янев заради реверансите му към Путин очаквах надигането на руската отмъстителност. Петков си я “изпроси” и не посмя да прескочи “ветото” на Нинова срещу ( официалното) предоставяне на българско оръжие за Украйна. След това се опълчи на Москва за плащанията за руския газ в рубли. Изненадващо се оказа по този начин лидерът на най-заразената с рашизъм държава в НАТО и ЕС, която първа бе наказана със спиране на руския газ в пакет с най-изявения противник на руската агресия, каквато е Полша. Петков не даде признаци за “покаяние” и се провикна вчера в парламента към опозицията с ироничното предложение да не слуша винаги и във всичко руската посланичка Митрофанова.

И ето че лидерът на опозицията Борисов го послуша. Според информация на сайта Фрог.нюз вчера си е говорил по телефона с Митрофанова, но резултатът е обратен на желанието на Москва да си грее ръцете на огъня на напрежението между София и Скопие.https://frognews.bg/novini/chetiri-telefonni-razgovora-mitrofanova-kak-borisov-pretsakva-drugarcheta.html

Слава на Украйна! Постига чудеса, превръщайки Путлер в международен парий. Отслабената му хватка се чувства дори и в България, където рашизмът се опитва да мине в контранастъпление, но се натъква на отстъплението от предишните позиции, демонстрирано “храбро” от партията, която го отгледа тук в продължение на три премиерски мандата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Буци

    20 11 Отговор
    Радко фатмаке вече е аверче.Путин каза да не се караме че Кирчо ще ни вземе кокала.
  • 3 Хариуан

    30 6 Отговор
    Правителството остава с няколко гласа от ГЕРБ, тихомълком казваме ок на френския план за РСМ, положението е спасено, Барабай се пенсионира и става почетен председател. Това добре, но като добавим инфлацията, войната на 2 крачки и нарастващото нежелание на хората да гласуват, вероятно след някоя година премиер ще е Костадинов. Задавам си тъпия въпрос защо пак викате народния съд, недраги политици. Нали 45 години стигали? Македония - най-голямото национално разочарование е освен всичко и доказателство колко некадърно сме играли с Европа и преди...
  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    38 9 Отговор
    Шъ извиняваш дженди, ама Бацо отдавна е казал "Аз приятели немам" и днес отново го доказа, като продаде историята и достойнството на България на севернамакедония за власт и европари, много европари!

    Коментиран от #8, #35

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шиша

    18 15 Отговор
    Натискай, Киро!
  • 7 И този

    28 13 Отговор
    болен боклук не искам да го чета и коментирам.
  • 8 Уточнение

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гласове от зайчарника в Банкя":

    и да отърве кожата !
  • 9 Наблюдател

    28 13 Отговор
    За Бойко съжаляват само идиотите, мафиотите и Кремъл. Няма да се намери друга такава фурнаджийска лопата като него.

    Коментиран от #15

  • 10 Запознат

    20 9 Отговор
    Страшна метаморфоза и при двамата, радев и борисов.
  • 11 мммм да,де!

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Грантчето на Сорос":

    Те така Радев се хвали на Орбан ,как прецакал НАТО! Вземам им парите и хич н ми пука, че искат да ги връщам похвалил се ншия!..!Как бе ,рекъл Орбан, от мене ги търсят до стотинка!!!! Ами нямаш излаз на море ,му отговрил нашия!! Като си свалиш един самолет в морето и кажеш,че са руснаците и кракеш си на воля!
  • 12 В това

    9 4 Отговор
    се убедиха и гаргите по дърветата , бе , господине !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Събуди се

    16 6 Отговор
    Да Радев се обърна на180 градуса.
  • 15 Верно ли

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Ееее, айде сега! И баба ти Меркел пуска по една сълза...
  • 16 Архивите са живи

    19 13 Отговор
    Бойко Борисов е не просто престъпник, той е рецидивист, избран и лансиран от ДС-КГБ мафията във върховете на държавната власт!
    ДС-КГБ генерал Бригадир Аспапухов, който с активно мероприятие свали първото законно демократично правителство на Бългапия - на СДС с всичките му грешки и несъвършенства !!!, а след месеца заедно с друг всеизвестен рецидивист ДС-КГБ генерал Любен Гоцев назначиха Борисов в правителството та доведения пак от тях премиер Симеон!..
    Те му създадоха и партията, като възложиха тази задача на Цветанов, чийто баща знаем какво правеше в ДС…

    Коментиран от #22, #36

  • 17 Радослав

    7 9 Отговор
    Герб и ПП са едно, но нали са клоуни за пред избирателите, за това се пръкна и този шут да ми казва некви си глупости.
  • 18 Основният проблем и ненавистен враг на

    14 10 Отговор
    Кирчовците и Кокорчовците е единствено и само Бойко Борисов, защото само той без да прави нищо, може да ги бие, като маче у дирек на всеки парламентарен избор, стига вотът да е честен, а не машинен и манипулиран! Христо Иванов, Нинова, Янев не могат посмъртно да ги бият, а Слави те вече го убиха, така че трябва да премахнат Борисов ако не е необходимо ще премахнат и физически, но първо ще опитат по всички незаконни и противоконституционни начини, методи и чалъми на които са майстори и дъртия комуняга Рашко Имотния. Като премахнат Бойко тогава ще поведът война с Възраждане, но и двете войни ще са кървави!
  • 19 Миризлив пор

    15 10 Отговор
    Това че Радев и Борисов едновременно критикуват Киро означава само че Киро не е прав. От друга страна ако го нямаше Борисов, тези двамата ако нямаха кой да плюят нямаше кой да ги избере, щяха да са по-зле и от Копейкин.
  • 20 Проф. Христо Иванов от Лондон:

    22 6 Отговор
    "Това сегашното управление е НАЙ-НЕКАДЪРНОТО И НАЙ-НЕПОДГОТВЕНОТО ОТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА ОТ 1989 Г. НАСАМ!"
  • 21 Ако тия ПП не си тръгнат сега,

    18 8 Отговор
    да края на годината ще си е заминала цялата държава, и няма да може да се оправи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 В.В.П.

    10 5 Отговор
    Инджи е пропаднал алкохолик..Не го цитирайте тоя прозрачен идиот .Губите ми времето.
  • 25 !!!?

    13 7 Отговор
    Заплахата Петков да изкорени вноса на корупция от Путиновия Гулаг чрез енергийните анклави на терен, накара кремълският парашутист Радев и адрешковския тарикат Боко да изживеят КАТАРЗИС и да гушнат немедлено спасителната "Гаранция Франция" за Македония, че от Европа се чуха гласове за промяна критериите за гласуване приема на нови членове в ЕС !!!?
  • 26 Борисов

    10 6 Отговор
    е трън в за- ка на ДС ченгетата и червените олигарси.Мислеха си ,че ще го унищожат за да си развяват коня и да крадат от милярдите. Като му спретнаха преврата и излъгаха хората с ала бала се надяваха да управляват дълго и без проблемно.Но не отчетоха факта, че има ли червени във властта , винаги сговняват работата .Просто не го могат.И накрая хората го разбират по джобчето си
  • 27 Инджев, Дайнов

    12 10 Отговор
    Са Едни класически пиандета. Каквото и да пишете, знам за кой ще гласувам на следващите избори

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Инджев, Дайнов":

    Че Инджев да не пише директно на тебе бе, другарю!
    Писанията му са за хора с нещо между ушите!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 комунистче

    5 3 Отговор
    големи хитреци са и двамата, искат да предадат националните интереси, да оставят решенията за РСМ в чужди ръце, ама не те, а Киро да е виновен, как да отговори правителството на предложението, като то пристига толкова късно, и външния министър е от партия, която вече е извън правителството, тези подиграват ли се, да ставаше въпрос за Нова Година, да, има време да се вземе решение, прилича на сценарий за изнудване, ще ти дадем 10 депутата, ама ти ще направиш каквото ти кажем, иначе си заминаваш, дръж се Киро, ако трябва напусни с достойнство, народа пак ще те избере, и да не те избере, няма да си ти човека, извършил предателството, да си докарат някой друг, и на него да го изнудват
  • 35 Фатмака на отрочетата

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гласове от зайчарника в Банкя":

    Все борисов виновен За некъдърните е така все някои им пречи Но честните и почтенните не пускат далаверата / евро парите / Сега борисов е искал да им ги вземе А защо не го послушаха да пратят оръжие за украина Пак руските агенти го спряха итърсят в други вината
  • 36 Пак лъжи

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Архивите са живи":

    Дядото на Зарков да не е старшина и на още 100 комунисти от бсп А « крим е руски « кои ГЕРБ аджия би го казал
  • 37 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Смех !":

    Хахаха. Защо тогава на Путин му викат джудже?
    Деса и Десовия имат снимка с Хаяско, виж я! На една височина са. Значи, Инджев е висок колкото Румен Решетников, не ли? 😀
  • 38 Кой беше Иво

    3 1 Отговор
    Ментата?
    Платен драскач на пасквили.
    Въпросът е кой му плаща?
  • 39 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 1 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ Е ПУДЕЛА НА ........ РУМЕН РАДЕВ ,..... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол