Last news in Fakti

23 Юни, 2022 10:12 2 779 37

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи френското предложение за Северна Македония

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • френско предложение-
  • правителство

Няма да има по-високи пенсии, разтревожени са от левицата

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи френското предложение за Северна Македония - 1

БСП няма да подкрепи френското предложение за Република Северна Македония.

Това заяви на брифинг депутатът от левицата Георги Свиленски. Той посочи, че днешното провалено заседание прави почти невъзможно актуализацията на пенсиите.

За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент от страна на новата управляваща коалиция "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по време на брифинг в Народното събрание. Така Свиленски коментира продължаващия проблем с кворума в парламента.
"Днес на Председателски съвет беше поставен въпроса да отпадне точката за избор на председател и точката за процедурни правила за избор на председател на КПКОНПИ. Както и вчера ви казахме това са причините, поради които новото управляващо мнозинство не желае българския парламент да функционира. Вече 8 дни след свалянето на Никола Минчев, новата коалиция няма кандидат за председател на новия парламент", каза още Свиленски.

Той заяви, че новото управляващо мнозинство хвърлят държавата в хаос. "Днес трябваше да бъде приет Законът за европейските средства, касаещ 2.5 млрд", коментира Свиленски

По думите му тези хора си играят с държавата. "Вчера във Външна комисия заседанието беше провалено от мнозинството на "Възраждане", ГЕРБ, ДПС и ИТН. Заседание, на което трябваше да бъде разгледано френското предложение по случая Северна Македония. Позицията на БСП е, че докато не бъдат изпълнени ангажиментите, залегнали от Договора от 2017 г. и Декларацията на българския парламент БСП няма да подкрепи, каквото и да е предложение. Това не значи, че обсъждането в парламента трябва да спре. Това не значи, че българските граждани не трябва да бъдат информирани", допълни още Свиленски.

Той подчерта, че БСП няма да бъдат тези, които ще предадат българските национални интереси.

"До края на седмицата трябваше да бъде приет бюджетът на ДОО, за да може българските пенсионери да получат своите пенсии. Това нещо явно няма да се случи. До края на седмицата трябваше да бъде приет бюджетът на НЗОК. До края на следващата седмица трябва да бъде приет Законът за държавния бюджет", коментира още Свиленски.

Той подчерта, че БСП ще отстоява интересите на България, докато функционира българският парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    39 10 Отговор
    Късно! Вече сте история.
  • 2 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    20 15 Отговор
    КОЙ ВИ ПИТА ВАС.......
  • 3 нашия

    28 6 Отговор
    Ако може да ви се вярва...????!!!!!....сааамммнявяам се...

    Коментиран от #32

  • 4 Миии

    21 9 Отговор
    След дъжд качулка и Късно е, либе, за китка!
    сега никой няма да иска да го подкрепи...
  • 5 Нямам думи

    10 13 Отговор
    И ти ли Бруте! поне маските паднаха
  • 6 гражданин

    20 18 Отговор
    БСП-то да вика на другите мафия. Какво доживях да видя и чуя. Но комунистите са това и винаги са действали на този принцип - насаждай това в обеществото което е присъщо на нас, нека после някой каже, че ние сме такива. И винаги когато докопат власт започва един грабеж на държавата като за последно.
  • 7 БСП🌹

    29 10 Отговор
    Вчера мълчаха за френското предложение чак след вота на недоверие почнаха да говорят, че няма да го подкрепят. БСП я съсипахте с повлеканата от крушовица

    Коментиран от #25, #29

  • 8 го шо

    22 5 Отговор
    най-сетне проява на поне малко разум от страна на столетницата...
  • 9 Карлсон на покрива

    23 8 Отговор
    Браво БСП! Второ правилно решение взимате. Първото беше да сте против изпращането на ц300 в украине.
  • 10 ибрицисте

    5 6 Отговор
    А КОГАТО ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ ОТ ТВОЯТА ПАРТИЯ ГИ БИХА И КЛАХА ДА СТАНАТ МАКЕДОНЦИ ...ОСВЕН НА ТАКИВА КАТО ВАС НА КОГО МУ ПУКА ЗА МАКЕДОНИЯ
  • 11 Професора

    14 3 Отговор
    Новия коалиционен партньор на ПП-ДБ е ГЕРБ в Брюксел договориха сделката. БСП се прецакаха, че не последваха Славчо.
  • 12 Предложението на ЕК е...копие на ДОГОВОР

    7 4 Отговор
    Но за Комунистите от БКП и ПП това няма значение. Интересува ги единствено ВЛАСТТА
  • 13 Комунисти

    13 3 Отговор
    Хахаха ама как таке бе комунисти нали казвахте че Слави говорил глупости за Македония и неспазване на коалиционното споразумение? И вие самите казвахте че излизате от коалицията ако се снемем ветото. Изведнъж така си наместихти нещата, че хем да си останете във власта чрез новото правителство хем ветото да падне. Комунисти, никога да им нямаш вяра.
  • 14 партията майка

    1 6 Отговор
    на ориент експрес не си е казала тежката дума
  • 15 Нова коалиция

    8 2 Отговор
    Чакай сега коя е новата коалиция щото аз разбирам че за Македония заедно ще гласуват ГЕРБ+ПП+ДБ+ДПС? Та това е новата коалиция. А вие нали казахте ако падне ветото напускате правителството или само така си говорихте? Комунисти колкото и да ги обиждаш ще им е малко.
  • 16 За протокола

    6 2 Отговор
    БСП са продавали българските интереси 45 + 32 години и в момента също ги предават с позицията си за Украйна, така, че тези приказки са ала-бала. Те просто се снишават за да имат основания да критикуват другите каквото и да се случи.
  • 17 ПрВилно

    4 2 Отговор
    Решение
  • 18 интернационал

    5 2 Отговор
    КОМУНЯГИ НА ЧУЖД ГРОБ РЕВЕТЕ
  • 19 Агата Кристи

    14 1 Отговор
    "ДРУГАРЮ"
    НАПОМНИ на всички българи, че ВАШАТА партия начело с "вожда и учителя" - пияницата Г. Димитров, ДАРИХТЕ българската Македония на Тито, ПЛЮС костите на Гоце Делчев.
    НЯМАТЕ МОРАЛНО ПРАВО ЗА ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА !
    Но вие сте НАГЛИ, понеже сте КОМУНИСТИ..
  • 20 Иванчо+Марйка

    6 8 Отговор
    Май БСП излязоха най-свестни.
  • 21 Мартин

    13 1 Отговор
    Френското "предложение" за Северна Македония е като убийствения разпокъсващ България Ньойски договор през 1919г.- Извършен под диктата на франция и англия във франция.
  • 22 Мим33

    10 3 Отговор
    Лошото е че от всичките тези игри на наречената опозицуя,ще страда народа.Трябваше поне бюджет някакъв да се приеме,за да не страдат пенсионерите и децата им.Пенсиите трябва задължително да се вдигнат и осъвременят...ако не го направят на следващи избори,всички вън...
  • 23 Мдаа

    5 5 Отговор
    Най-смешното от цялата работа се оказа че БСП с последните си изяви се прояви като модерна про Европейска партия. За разлика от ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН-Възраждане които се откроиха като мафиотски проекти с една централа .....
    Незнам да плача ли или да се смея, какви политици си имаме

    Коментиран от #37

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ало, ало...

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "БСП🌹":

    Абсолютно вярно!
    "За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент от страна на новата управляваща коалиция "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ." Много са елементарни. По тяхната логика с днешното си становище за РСМ излиза че с в коалиция със Възраждане.
  • 26 Ани

    8 1 Отговор
    Засега само Възраждане, БСП и ВМРО не искат да си плюем на историята, езика и културата. Другите са на каишка на чуждите служби.

    Коментиран от #27

  • 27 Хъхъ

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ани":

    За това ли се коалираха с ГЕРБ-ДПС-ИТН от Възраждане, даже се здрависваха с Пеевски на протеста им ?
    Елементарни сте от Възрожденските групички

    Коментиран от #35

  • 28 Коко

    3 0 Отговор
    Поредното доказателство, че бившата управляваща коалиция е абсолютно неадекватно изкуствено образувание, съвкупност от неясни интереси!
  • 29 Мунчо

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "БСП🌹":

    А да си ги чул да говорят срещу Израждане?
  • 30 Никой не го интересува това

    4 0 Отговор
    Проамериканските ляволиберали бсп вече сте история от политическото бунище!
  • 31 реалист

    0 1 Отговор
    Ако това не се случи с бюджета народа ще бъде принуден да си каже тежката дума и да забравим завинаги за ГЕРБ, ДПС .
  • 32 Ксд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Доколкото разбрах и ПП няма да го подкрепят, така че няма да мине и ГЕРБ ще са с пръст в устата
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 комунистче

    0 0 Отговор
    европейските писма, протоколи и гаранции са БОШЛАФ, Гърция си реши проблемите с двустранен договор, железен, 40 страници, накараха ги дори надписите по уличните шахти да изтрият, това трябва да направим и ние, да защитим езика, историята, и паметта си, всички други варианти, и подварианти, гарантирани от филанкишията и от дядо Мраз, са глупост, малоумие и национално предателство
  • 35 Минувач

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хъхъ":

    Коалирали ще са от Възраждане, само ако имат общи политики. А те са КОРЕННО различни! И все за основните неща - еврото, НАТО, постоянни референдуми при необходимост, Македония, ревизия на договорите с ЕС, неутралитет за Украйна, възраждане на отбраната ни, спиране на износа на евтин ток от АЕЦ-а а ние да плащаме скъп ток от американските МАрици.... Само Възраждане повдигат тези въпроси, вкл. за демографската криза. Те първи заговориха и за махане на ДДС от малката потребителска кошница, за българите в чужбина.... Толкова са различни от всичката политическа паплач, че няма повече накъде. И не са си предали и отклонили и на мм позициите си. Сега просто искат да се свали американското правителство, дойде ли времето за избори, ще ти стане ясно, че за НИКАКВА коалиция не може да стане дума с ГЕРБ, ДПС и който и да е.
  • 36 Коцалиев

    2 0 Отговор
    Свиленски след като коленичи безропотно пред корнелия нинова вече се преименува на СЛИВЕНСКИ- от СЛИВА , което много му пасва и на поведението и на физиономията
  • 37 Валя

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мдаа":

    Да - бсп е модерната партия на шахматните и кралицата госпожа Лъжа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове