Last news in Fakti

14 Юни, 2013 19:27 3 610 14

БСП и шефът на парламента твърдо зад Пеевски в ДАНС

  • делян пеевски

Президентът Росен Плевнелеив има право на позиция и на оценка. Така председателят на Народното събрание Михаил Миков коментира острата критика на държавния глава по отношение избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Всеки има право на критика и мнение, ние ще се съобразяваме с общественото мнение, но ми е много интересно, когато навремето за главен секретар беше определен бившият премиер Бойко Борисов, нямаше никаква реакция. Но както ние не може да поискаме държавният глава в рамките на неговите конституционни компетенции да извърши едно или друго действие, да издаде един или друг акт, така и той би трябвало да се съобразява с Конституцията, коментира Миков.

Ще следим общественото мнение и реакциите на нашите партньори, и в тази връзка, ще определяме поведението си, обеща председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Според него председателският пост на ДАНС е много тежка отговорност и в създалата се ситуация прави чест на Делян Пеевски, че е приел поста. Делата са тези, по които трябва да бъдат съдени хората, заключи той.

Той подчерта, че е изключително важно ДАНС да работи силно, да работи активно и в рамките на закона.

Запитан дали има вариант, при който Делян Пеевски да не оглавява държавната агенция, Миков заяви, че Народното събрание е взело вече решение и „от тук насетне актът е приключен“.

Щом президентът така е искал, значи ще аргументирам избора. Това каза във Видин пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски по повод коментара на президента Росен Плевнелиев за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, и че на 20 юни на заседание на Консултативния съвет за национална сигурност премиерът трябва да обоснове избора си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габриел Тодоров

    1 1 Отговор
    Майка му е известна, за баща му нищо не се споменава. Ако съдя по кариерата му царя, Б.Б. и Станишев трябва да са баджанаци.
  • 2 Tania Budakova

    4 0 Отговор
    Един човек, който държи 80% от медиите в България не може да бъде шеф на ДАНС. Вместо да бъде разследван от ДАНС БСП и ДПС го правят шеф на тази институция. Това е подигравка с българския народ и той няма да търпи това. Подкрепяме протестите аз и цялото ми семейство и очакваме нови избори.
  • 3 Bobi

    1 0 Отговор
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151662774264889&set=a.182634514888.117728.179911419888&type=1&theater

    Какво ще кажете за това , от къде ли се е пръкнал !
  • 4 Bobi

    0 0 Отговор
    Справка на "24 часа" в имотния регистър показа, че в края на 2002 г. Пеевски е вписан като купувач на мезонет от 220 кв. м и на два съседни подземни гаража на бул. "Пушкин" 34 в столицата. Продавачи са лица с гръцка фамилия. Луксозният имот е на границата на кварталите Павлово и Бъкстон под резиденция "Бояна". Посочената цена по нотариален акт е 86 834 лв., но пазарните цени в този район тогава са поне с една трета по-високи.

    По това време е все още студент по право, парламентарен секретар и шеф на борда на "Пристанище Варна". Заплатата на парламентарен секретар тогава трудно надхвърля 500 лева. Дори да е вземал още толкова от борда, няма как само с тези доходи да е купил мезонета и гаражите.

    До същото това жилище вечерта на 22 декември 2009 г. гръмна бомба, която потроши стъклото и съсипа ламарината на джипа "Порше Кайен", ползван от депутата. Джипът бил собственост на "Нова българска медийна група" на майка му, но бил отдаден за ползване на охранителна фирма "Командо", съобщиха тогава медиите. Самият той заяви пред БГНЕС, че някаква кофа за боклук е гръмнала и няма никакъв инцидент с негова кола.

    В средата на 2003 г. Пеевски купува и апартамент от 45 кв. м на ул. "Уилям Гладстон" 60. По нотариален акт сделката е за 29 763 лв. А през септември 2004 г. придобива от частни лица в София обект в жилищна сграда с площ 83 квадрата и поземлен имот с площ 30 кв. м. Сградата и поземленият имот са в един парцел.

    Въпреки че практиката е в нотариалните актове да
  • 5 jonhy

    1 0 Отговор
    Ма... му,тия си повярваха че,всичко е тяхно.Е,тоя път сгрешиха.
  • 6 веско алексиев

    2 0 Отговор
    Ставай народе че тоя път ни потурчиха здраво
  • 7 Ивайло

    0 0 Отговор
    Станишев му е обещал поста сигурно заради специалните предавания по ТВ7 за Бойко..
  • 8 Мая Ангелова

    2 1 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ БРАТЯ ГАЛЕВИ ЗА МИНИСТРИ НА ПРАВОСЪДИЕТО И ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ТАКИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ГЪЛЪБИН БОЕВСКИ ЗА ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ, МАКСИМ СТАВИЙСКИ – ШЕФ НА КАТ, ВЛАДО КУЗОВ – ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО И КИМ ЧЕН УН – ШЕФ НА ООН. Е КАК ДА НЕ НИ СЕ РАДВАТ И ДА НЕ НИ ХВАЛЯТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !
  • 9 toti toti

    0 0 Отговор
    Братя Българи със ПРОТЕСТИ нищо не става....Време е за по сериозно
    Какво стана със цената на ТОКА нищо,дори се качва.....Време е за по сериозни действия.....Просто нямам думи ..... ТУРЦИ
  • 10 toti toti

    3 0 Отговор
    Да МАХНЕМ ТУРЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА .....ДОЛУ ДПС .,ДА СВАЛИМ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО....ДОРИ И СЪС СИЛААААААААААААААААА............ВЪН ДПС, БСП И останали б.....ци...
  • 11 toti toti

    1 0 Отговор
    Вън народа протестира,те се смеят,и подбъзикват във парламента....И какво чакаме от това правителство....Ще го напиша с една дума 'МИЗЕРИЯ' и след време нашите деца,внуци ще ядът пръст,вместо хляб..
  • 12 AnonimuS AnonimuS

    0 0 Отговор
    Вас кой ви управлява!!!!!!
    Да, но сега друго ви свири!!!!!!!!!
    Но не слушате!!!!!!!!!
    И се налага народа да вдига гири!!!!!!!!!
    Ясно погледнете
    и това разберете:
    Държавата е на ХОРАТА и в нея има само едно правило В ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
    За това работете и без шменти капели!!!!!!!!!
    Че май главите ви още не са уврели!!!!!!!!!
    Не правете пак
    глупости чак!!!!!!
    Да не хвръкнат
    мигом в затвора
    служби и дружби!!!!!!
    Ясна сметка си дайте
    в Държавата тука всичко е ПРОЗРАЧНО ЯСНО
    и правилата
    и играта
    и всичко за парата
    и за клеветата и лъжата
    написано е всичко!!!!!!!!!
  • 13 AnonimuS AnonimuS

    0 0 Отговор
    Вас кой ви управлява!!!!!!
    Да, но сега друго ви свири!!!!!!!!!
    Но не слушате!!!!!!!!!
    И се налага народа да вдига гири!!!!!!!!!
    Ясно погледнете
    и това разберете:
    Държавата е на ХОРАТА и в нея има само едно правило В ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
    За това работете и без шменти капели!!!!!!!!!
    Че май главите ви още не са уврели!!!!!!!!!
    Не правете пак
    глупости чак!!!!!!
    Да не хвръкнат
    мигом в затвора
    служби и дружби!!!!!!
    Ясна сметка си дайте
    в Държавата тука всичко е ПРОЗРАЧНО ЯСНО
    и правилата
    и играта
    и всичко за парата
    и за клеветата и лъжата
    написано е всичко!!!!!!!!!
  • 14 Гласо подавател

    0 0 Отговор
    Влезна в затвора
    и попадна на хора
    и стана човек!
    Е имал дела,
    но какво от това,
    даже невинен излезнал след това!
    Но нека сега,
    като стана човек
    за държавата щом ще работи този човек
    да го прави свясно
    и нека е ясно!
    Ако МАФИЯТА защитава
    с кого ще си има РАЗПРАВА!
    Но нека все пак
    да го видим какво и как!
    Но знай едно път начертан имаш
    и на площада виден е и тука писан е
    и от него в страни няма как да се отклониш
    но сполай ти другарю!
    В Държавата тука всичко е ПРОЗРАЧНО ЯСНО:
    и правилата
    и играта
    и всичко за парата
    и за клеветата и лъжата
    написано е всичко
    и помнете едно:
    Държавата е на ХОРАТА и в нея има само едно правило В ДЪРЖАВАТА СЕ ДЪРЖИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!
    В крайна сметка ЧОВЕК от стопанството се изхранва!
    Това разберете!
    И така направете,
    че всеки стопанство да има
    за НАЙ-НЕОБХОДИМИ НУЖДИ
    и в държавно или друго такова да участва
    че иначе спукани са ви делата
    и ще видите гнева на тълпата…
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове