Last news in Fakti

11 Юли, 2022 16:13 4 350 45

Цветанов: Готов съм да се явя с Борисов, Петкова и Дончев, поотделно, на детектор на лъжата

  • цветан цветанов-
  • турски поток-
  • детектор на лъжата

Истината за „Турски поток“ и за срещите с хора от забранителния списък ще излезе наяве, заявява той

Цветанов: Готов съм да се явя с Борисов, Петкова и Дончев, поотделно, на детектор на лъжата - 1
Снимка: РЗБ

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова твърди, че темата с Пътната карта на „Турски поток“ е банална. Банална може би само за нея и за поведението, на което публично сме свидетели през последните години. Но последиците са за наша сметка (на българските граждани).

На 1 юни 2021 г. от Републиканци за България официално внесохме заявление за достъп до обществена информация в Министерство на енергетиката за достъп до Пътната карта на „Турски поток“.

15 дни по-късно, получихме официално писмо-отговор, от служебния министър на енергетиката Андрей Живков, в което се казваше, че исканата информация – предмет на заявлението, не е налична в министерството.

С изказването си в ефира на БНТ, тази неделя, Теменужка Петкова твърди, как Пътната карта едва ли не е публично достъпна. Припомням, че след заявлението внесено от наша страна, от Министерство на енергетиката изпратиха съобщение до медиите, че Пътната карта на „Турски поток“ е изчезнала от министерството. И тук идва въпросът, как и защо не е налична, а Петкова казва как всяка дума, която е написана в нея защитава интересите на България и няма нещо, което да е притеснително.

Нека да я видим и да преценим сами. Нека тогава самата тя, публично да покаже Пътната карта, за да види цялото общество, по какъв начин е защитен неговият интерес, с прокарването на транзитна тръба, която по никакъв начин не осигурява нито диверсификация, нито газ за българските потребители, а напротив ще използваме в пъти по-скъп газ по ред други причини.

И оттук идва и предисторията по темата за възможните срещите на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния списък на ЕК, след които се стига до подписването на тази Пътна карта и прокарването на „Турски поток“ през територията на страната ни, за сметка на българския данъкоплатец, която е на стойност над 3 млрд. лв.

Госпожо Петкова, защо не отговорихте с „Да“ или с „Не“, на въпроса на Георги Любенов в сутрешния блок на БНТ, в неделя, правили ли сте такива срещи. Отговорът, че говоря лъжи и небивалици, което и двамата знаем, че не е така е поредният път, в който нямате доблестта да кажете истината, как обслужихте чужди интереси - руски, за сметка на българските.

В подкрепа на думите си съм готов да се явя с всеки един от вас, поотделно, на детектор на лъжата и истината ще излезе. И то не защото е важно кой говори небивалици, а защото е в интерес на обществото и прозрачността да се разбере при какви условия се е договарял българският държавен интерес.

Многократно в мои публични участия повдигам теми както за изграждането на „Турски поток“, така и въпроси правени ли са такива срещи и официална реакция от ваша страна няма. Защо ли? Защото истината е тази, за която говоря аз, а вие така добре я прикривате, като не я коментирате и се правите, че тези неща и събития не са се случили. И в годините съм показал, че отстоявам истината и съм последователен и в казаното, и в действията си в полза на обществения интерес.

Очакваме публично да покажете Пътната карта и да обясните на цялото общество как и по какъв начин е защитен българският национален интерес с изграждането на „Турски поток“ през България.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде ,

    25 10 Отговор
    няма нужда ! Разхожда се с асансьора нагоре - надолу ! Всички сте червени маскари !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шогун

    42 11 Отговор
    Хайде , направете го най-после. Все някой трябва да докаже на тази част от българите , които за нищо на света не биха повярвали в престъпните намерения на ГЕРБ , че истината е друга . Никога ГЕРБ !
  • 4 Българка

    44 7 Отговор
    Тоя не го одобрявам. Но той е човек от "кухнята" на ГЕРБ-ДПС и разкрива престъпните схеми на шайката
  • 5 Тошо

    41 5 Отговор
    То няма такъв дедектор Цветанов, ако Борисв го вкючат ще има токов удар и после следва режим на тока задълго време.
  • 6 го шо

    22 6 Отговор
    хубу, цвъци, може и да си прав, че някой послъгва. това е проблем, разбира се. но по-голям проблем е, че ти защитаваш единствено интересите на чорбаджиите си. без тях си за никъде, възможно е дори хасенсиорът да не ти остане.
  • 7 БигириМигири

    40 4 Отговор
    Те тия трябва да се явят на електрическият стол поотделно
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Красимир Петров

    39 2 Отговор
    Какъвто и да е Цветанов ТУК Е напълно прав.Но защо и управляващите 6 месеца не пожелаха да призоват Теменужка Петкова да каже къде е картата.Нали бяха против корупцията.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БигириМигири

    22 3 Отговор
    Турският поток е построен вече. Сега Русия трябва да ни плаща транзитни такси под формата на Газ.

    Коментиран от #25

  • 12 Цветистия

    35 0 Отговор
    Ще счупите стрелката на детектора.
  • 13 Манолов

    14 5 Отговор
    Предизборна реклама. Цветанов хората като те ги наричат предатели и никой не ги харесва.
  • 14 Кадир

    20 6 Отговор
    Идват избори и Цецо Шлифера веднага изпълзя.
  • 15 Цветанов, сигурни сме че е вярно това

    19 2 Отговор
    Което казваш, но те няма да седнат на детектор на лъжата!! Всички са убедени, че лъжат!!
  • 16 краварска подлога

    13 8 Отговор
    Айде пак лакърдиите за руската енергийна примка и диверсификацията, която е манна небесна. Като си диверсифицирахме тока, сега по-евтин ли е? Като направихме образованието и здравеопазването на пазарен принцип, по-добри ли станаха, по-евтини ли? Като плащаме на краварите стотици милиони вся ка година за ТЕЦ Марица 1 и 3, че и парниковите иемисии им плащаме, по-богати ли станахме, по-демократични ли. Същото ще е и с този скъп, но диверсифициран газ. Едни търговци ще се нагушат за сметка на потребителите.
  • 17 пешо

    12 2 Отговор
    цвъки бавноразвиващия се физкултурник
  • 18 един

    12 2 Отговор
    Готов е,като знае че посочените няма да се явят!
  • 19 Заради

    6 6 Отговор
    клюкарското изявление ЦЦ се смали до мижитурка (няма да достига бутоните в личния му асансьор)
  • 20 Казвайте

    16 2 Отговор
    Къде е пътната карта лъжливи бандити на килограм?
  • 21 ГЕРБ

    14 3 Отговор
    Са крадливи разбойници и непочтени далавераджии.

    Коментиран от #23

  • 22 волан

    7 2 Отговор
    4 асансьора и половина плюс молитвенна закуска в Америка. Конгрчулейшън!
  • 23 Какво очакват

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "ГЕРБ":

    от пътна карта за газопровод, който ВЕЧЕ е построен и е налична българска собственост без ортаци?
    Я да видим, кой е спъвал с прекомерни желания проекта тогава.

    Коментиран от #27

  • 24 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    11 1 Отговор
    Този великан евроатлантик завършил на 18 ГОДИНИ с лента отличник основно образование в училището за бавночаткащи във Вършец с баща шофьор на шефа на Държавна сигурност. А сега за детектора да го питат откъде така като заместник кмет на София точно след една година след като преди това заявява че няма спестявания кара стара кола и живее в един апартамент как така само след една година става милионер ??? Апартамента с асансьора е само върха на сладоледа!!!!
  • 25 Чиста загуба

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "БигириМигири":

    Ние платихме 3 милиарда, а транзитните такси са 80 милиона на година. Ще можем да печелим едва след 35-40 години и то ако не спре руският газ. Твърде вероятно е след няколко години, а може би до 2 години, ЕС да забрани купуването на руски газ и дори Сърбия ако иска в ЕС ще трябва да се примири. Ние отново сме губещи, а печеливши са Боко, Пеевски и Доган, които откраднаха парите от Южен поток и за да не пострадат от новичок и други подобни, платихме ние с бюджетни пари.
  • 26 Софиянец

    9 8 Отговор
    ГЕРп са бита карта, ПП ще са първи с над 100 депутата, изписаха им вежди вместо да им избодат очите. Дано само Да България съберат 25 депутата да управляват заедно без атомната бомба БСП.

    Коментиран от #38, #45

  • 27 Елей

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Какво очакват":

    Как извърташ нищата, направо наобратно. Мата Хари, да не се окаже някой МатЮ Хари с къдрава коса, Сю?

    Коментиран от #29

  • 28 Опонент

    7 3 Отговор
    ✔✔транзитна тръба, която по никакъв начин не осигурява нито диверсификация, нито газ за българските потребители, а напротив ще използваме в пъти по-скъп газ по ред други причини.✔✔
    Транзитната тръба е с руски газ, независимо през коя държава минава и носи ТРАНЗИТНИ ТАКСИ за СОБСТВЕНИКА и съсобствениците на газопровода.
    За ефтин руски газ имаме транзитна тръба през Украйна и Румъния, но К5Ков отказва плащането (Защо ли? Отговора: За да купуваме с 30% по-скъп ПАК РУСКИ газ , но от фирма - посредник приближена на Киро (според Мая Манолова) от Гърция, която си плаща руския газ на Русия.)💥
    За диверсификация е построена ТРЕТА тръба към Комотини.
    Това че не ползваме ефтин газ през Румъния от най-старата тръба и без посредник - ДА благодарим за Каузата на К5ков!😜
  • 29 Възможно е ченгето при чекмеджето

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Елей":

    да е бил с камуфлаж на жена - мата хари.
  • 30 Този пак ли ще се кандидатира?

    4 0 Отговор
    Ами няма да те избере никой!
  • 31 Наско

    6 3 Отговор
    Детекторът на лъжата ще изгори ако Мутрата седне на него. Този кариерен лъжец никога не е казвал истина.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ежко

    6 1 Отговор
    По-добре на тест за лъжа, отколкото на тест за интелигентност.Че тогава всичко ще лъсне със страшна сила.....
  • 34 ПРОСТИ

    8 0 Отговор
    МИ ГОСПОДИ, ...
    НЯКОГА СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТОЯ...

    Коментиран от #40

  • 35 анонимно

    5 1 Отговор
    Цецко нали беше вътрешен министър при управлението на ГЕРБ. Нали той редеше шефовете по кабинети и така сега имаме МВР ,което е прогнило от корупция и обвързаности с властта и мафиотските структури. Благодарение на неуморният труд на Цецко сме свидетели и на трагедията с катастрофата миналата седмица-абсолютно сливане на престъпността с полицията и вихрещо се беззаконие!
  • 36 Тома

    6 0 Отговор
    Браво цецо.Сигурен съм че теб детектора не те лови заради климатичното училище
  • 37 Стоянов

    4 1 Отговор
    Не.....нееее. не детектор на лъжата, ами направо всички на електрическия стол......всичко ще си изпеете и изпикаете а по наялите се ще се понаакат.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Факт

    1 4 Отговор
    Е ,че Тулупа даде пари на България на Руснаците! Цвъки не го харесвам но в случая е прав. Тулупа раздава пари на данъкоплатеца на руснаци и американци.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Артилерист

    4 1 Отговор
    Докато Цв.Цв. лъжеше и крадеше заедно с шайката, начело на ГЕРБ, той беше славен като светец и най-добрия, най-големия партиен строител на планетата. След като тарторът на шайката се притесни, че Цв.Цв. го засенчва и най-брутално публично го изрита, същите гербаджии и купените им медии, които тъй горещо го превъзнасяха, го обявиха за сатана, алчен ненаситник, задавен от апартаменти и т.н. Това е мафиотски подход и той се прилага открито, показвайки какво се случва с всеки нарочен. Затова шайката изглежда тъй задружна и колко много хора са поставени в тяхна зависимост, включително в държавните правоохранителни и правораздавателни структури. Като прокуратурата, начело с Цацаров и сега с Гешев, например...
  • 42 Такааа

    1 0 Отговор
    Като си почнал да пееш не спирай ! Може да стане интересно! Като няма хляб , ще ядем пасти ! А и нищо ново няма да ни кажеш от това , което вече знаем ! Ама каскета бди над вас., а Бацето сън не го лови че ако падне ще трябва да ходи да прави автомобилни номера !
  • 43 скорпи

    1 0 Отговор
    Га яде кюфтетата не рева, сега ревеш? Подмазвач! Само и само да влезеш в парламента, да си купиш още един апартамент? Да
    стигнеш нивото на Рашков?
    Ти сам си изпусна шанса!
    Ти си изпусна шанса
  • 44 Ти идиот ли си???????????

    0 0 Отговор
    Скрий се смешник
  • 45 Ти идиот ли си???????????

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Софиянец":

    Хахахаха, ако това стане, най -добре да се гръмнем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове