Last news in Fakti

20 Юни, 2013 19:10 1 587 0

Ангел Найденов: БСП подкрепя Орешарски - (Обновена 19.29 часа )

  • бсп-
  • национален съвет-
  • ангел найденов-
  • дора янкова
Ангел Найденов: БСП подкрепя Орешарски - (Обновена 19.29 часа ) - 1
Снимка: БГНЕС

В момента тече тежка и на моменти трудна и емоционална дискусия сред членовете на Националния съвет на БСП.

Тя е израз на несъгласието с определени решения в парламента и в правителството. Темата, която е изведена пред скоби и няма различия е подкрепата за правителството. Това заяви говорителят на Изпълнителното бюро Ангел Найденов на извънредна пресконференция. В същото време в залата на "Позитано" 20 продължаваше заседанието.

Той посочи, че няма искания за оставки и предсрочно прекратяване на мандата. Дискусията върви в посока какво пи укрепило БСП и кабинета на Пламен Орешарски, заяви Найденов. Тази дискусия минава през искания за оставки на Сергей Станишев и свикване на ново заседание на конгреса.

Втората тема засяга въпроса, че оставката на Сергей Станишев е стъпка към дестабилизация и бързо падане на БСП от власт.

Сред проектите за решение е предложението за гласуване на доверие на Изпълнителното бюро на БСП, разкри говорителят на БСП. Той посочи, че ще има изрично гласуване.

Ангел Найденов посочи, че той не изключва възможността да има отделно гласуване вот на доверие на Сергей Станишев, но искането се гледа на заседанието на Националния съвет, което все още тече.

Обща е оценката за направената груба политическа грешка за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, отбеляза Ангел Найденов. Той посочи, че тя е отключила напрежението и е извела много хора на улицата.

Всички ние сме със съзнанието за силата на протестите, за това, че те са израз на дълго трупан гняв, на изчерпаното търпение на голямата част от хората, които участват, и на тези, които не участват в тези протести, каза Ангел Найденов.

Той посочи, че трябва да се осигури парламентарна подкрепа за действията на правителството, насочени към решаване на наболелите проблеми на гражданите.

Днес при гласуването на двата закона показахме, че правителството на Орешарски, заради сложната ситуация в страната, да успее, заяви Дора Янкова, припомняйки за вдигнатите майчински пари на 310 лв.

Има различни лица на този протест, различни пластове. Мнозинството имат своето основание, каза Ангел Найденов. Но лесно може да бъдат видени лица на хора, които търсят реванш, хора, свързани с предишното управление, емблематични имена, хора, осигуряващи ресурса, осигуряващи подкрепата в тези протести. Може да бъдат видени лицата на хора, търсещи новото дясно, може да бъдат видени лицата на хора от старото дясно, непредставено в парламента, но солидно представено на протеста, отново припомни тезата Ангел Найденов.

Той посочи, че в рзглежданото проекторешение има тезата за необходимата консолидация на БСП, за стабилизация на институциите като изход от кризата, има предложение за гласуване на доверие на Изпълнителното бюро, начело със Сергей Станишев, каза Ангел Найденов.

Има предложение да се засили колективната роля във взимането на решения. Предлага се в срок до 20 юли да бъде проведено ново заседание на Националния съвет.

Дора Янкова посочи, че утре, 21 юни се навършва един месец от полагането на клетва от депутатите, а правителството на Орешарски е едва на няколко седмици.

Ние сме показали, че отговорно носим мандат.

Управлението на ГЕРБ не само задълбочи до крайност пороците на 23–годишния преход, но и породи нови тежки поражения на политическия, икономическия и социалния живот на страната.

Днес институциите са със сринат авторитет, икономиката е на „командно дишане”, а в живота на огромното мнозинство от хората властва недоимъка, липсата на всякаква увереност за утрешния ден. Това се посочва в проекторешение, което трябва да гласува Националният партиен съвет на БСП. Това е наследството, което сме длъжни да отхвърлим, тази е повелята, на която еднозначно да подчиним воля и действия, такива са интересите на гражданите и на страната, на които сме длъжни да служим, се казва в проекторешението на Националния съвет на БСП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове