Last news in Fakti

30 Юли, 2022 18:14 1 437 19

Зафиров: Радев изпитва дискомфорт във функциите си и иска да участва в реалното правене на политика

  • атанас зафиров-
  • румен радев-
  • дискомфорт-
  • правене на политика

"Единственият шанс за това е чрез служебни кабинети. Ситуацията доказва това наше твърдение”, коментира председателят на ПГ на БСП 

Зафиров: Радев изпитва дискомфорт във функциите си и иска да участва в реалното правене на политика - 1
Снимка: NovaNews

Президентът Румен Радев изпитва дискомфорт във функциите си иска да участва в реалното правене на политика. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Атанас Зафиров в студиото на „Офанзива”.

„Видимо е, че президентът изпитва дискомфорт във функциите си. Те са му тесни. Той иска да участва в реалното правене на политика. Единственият шанс за това е чрез служебни кабинети. Ситуацията доказва това наше твърдение”, каза той.
Запитан дали в партията има разочарование от факта, че върнаха третия мандат и не успяха да съставят правителство, Зафиров отговори: „Няма как, когато си полагал истински усилия, не декларативни неща, а се случи, когато си вярвал искрено, че това, което правиш, е за добро, а то не стане, да не се изпита известно разочарование. И то от не от това, че БСП вече няма да бъде във властта, а от това, че не успяхме да свършим докрай работата ни и да продължим социалната линия, която заложихме през последните 6 месеца”.

По думите му е факт, че „задкулисието и тъмни сили” са се сдружили и са свалили този кабинет. „Те се почувстваха застрашени за своите икономически интереси. Факт е, че те атакуваха и президента. Тогава ние бяхме първите, които излязоха в негова подкрепа. Когато те обаче атакуваха правителството, ние не получихме подкрепа от президента. Това ни дава основание да казваме, че по някакъв начин той също е съпричастен към това действие”, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”.
„И в речта на Нинова днес чухте, че ние оставяме една подреден и добре работеща икономика. Доказват го и европейските статистики, където икономиката ни е във възход и сме на първо място в ЕС, показва го и ръстът и на БВП, и на доходите. Това в никакъв случай не носи характеристиките на „хаотично”, както беше определено състоянието на икономиката”, посочи той.

Относно това дали са водени разговори с Крум Зарков за това да бъде министър на правосъдието в предстоящия служебен кабинет, Атанас Зафиров коментира: „По никакъв начин към момента нашия колективен орган - Националният съвет не е давал съгласие за когото и да е било да бъде част от служебен кабинет. Всяко участие на социалист в такъв би трябвало да се тълкува като своеволно действие. Нямаме такива разговори досега”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Улица Сезам

    27 1 Отговор
    Зафиров е човека кокошка със странната стойка
  • 2 Пич

    26 3 Отговор
    За загубите ви , ще е виновна безкрайната ви лакомия !!! Вашата , и на кака Кури !!! Не някой друг !!!
  • 3 Пенсионер

    26 2 Отговор
    Тоя Наско Зафиров изяжда на едно хранене дневните дажби на поне 5 пенсионера и май още иска да яде, Да ама НЕ! БСП под 4 процента заради лакомията им!
  • 4 Оядени червени капиталисти

    20 2 Отговор
    БСП за Америка отекохте с ДБ-тата и ПП-тата в канализацията!

    Коментиран от #5

  • 5 ВИК

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Оядени червени капиталисти":

    Ако, канализацията се запуши, ще изплуват отново !
  • 6 Може би ще тръгнем

    17 1 Отговор
    в правилната посока, когато индивидите със селендурска визия и осанка на шопари бъдат изхвърлени от политиката?
  • 7 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    9 13 Отговор
    НЕ СЪМ ФЕН НА БСП ,НО МИСЛЯ ЧЕ ТЕ БЯХА НАЙ АДЕКВАТНИ ОТ ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Зафиров алчния помак

    16 2 Отговор
    Зафиров тази гушка не е от крушка
  • 10 пешо

    12 2 Отговор
    ШОПАРРРРРРРРРРРРРР
  • 11 Илиева

    15 2 Отговор
    Ние изпитваме безграничен комфорт,като те гледаме.Слава богу не те слушаме.От такива,като теб Зафиров БСП е на този хал.Отбор юнаци,тъпаци начело с Нинова съсипахте партията и се опитахте да посегнете и на държавата.Е,не ви се получи.Колкото и да лъже днес Нинова от “Бузлуджа”никой не й вярва.Рехавите и поклонници се видяха,какво представляват.Нямаше кой да я нацелува и прегръща на върха.Жалка гледка.Там винаги е имало по 40-50 000,с днес пустош.Това е края на БСП с Нинова и такива,като Зафиров…..Малко са но много вредни и опасни.Гуцанов с парите търгува почитатели…Срам ме е да кажа,че съм член на БСП от 40 години.
  • 12 ха ха

    12 0 Отговор
    при 100% инфлация за година и ограбване парите на множеството ще отчетете супер резултати , или заради резултатите оставихте ;бизнеса; да надува цените ? знае се че е европейска поръчкова инфлация , но както обикновено прекалихте за да си натъпчете джобовете
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Тоя за.ник и к.рнелията да спрат да плюят в кладенеца от който пият вода. Не ви ли е срам бе, сами си просите боя!!? Къде ви останаха мишените ГЕРБ, тулупа им, олигарсите, ДПС и т.н...., къде?
  • 15 Добрев

    9 1 Отговор
    Зафиров да се скрие или да го скрият.Непоносим е с тъпотата си и вида си.Ако на Круела и харесва да си го осинови и да си го гледка,но на нас да не ни го пробутва.Може да вземе и Ирена Анастасова с него😜
  • 16 питащ

    6 2 Отговор
    Престанете да плюете по президента. Това ще ви изхвърли от парламента. Особено лидера ви кака Корни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Другарчетата

    2 1 Отговор
    съвсем слънчасаха.
  • 19 Хитрото

    2 0 Отговор
    Пък аз съм с наднормено тегло , едва се качих на Шипка с въртолет и понеже БСП в Бургас ме изгониха ме пратиха в Сливен да се промъкна в следващия парламент.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол