Last news in Fakti

31 Юли, 2022 07:09 1 741 40

Таско Ерменков: Само БСП защитава интересите на обикновения българин

  • таско ерменков-
  • бсп-
  • правителство-
  • политика-
  • румен радев

Благодарение на БСП и участието ѝ в правителството, постигнахме невиждана социална политика, и то в едно относително дясно правителство, заяви членът на Изпълнителното бюро на партията

Таско Ерменков: Само БСП защитава интересите на обикновения българин - 1
Снимка: Евронюз България

„Президентът изказа критични мисли по отношение на правителството. Това, което нас ни засегна като партия е, че споменаваше само отрицателните неща и създаваше впечатление за предубеденост. Трябваше да се обърне внимание на това, че благодарение на БСП и участието ѝ в правителството, постигнахме невиждана социална политика, и то в едно относително дясно правителство – 23 млрд. лв. социална политика.“ Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков в ефира на Euronews, съобщиха от пресцентъра на партията.

Като примери той даде безплатните детски градини, безплатните ясли, помощ за младите семейства, увеличение на пенсиите и заплатите, стабилност на икономиката.

Ситуацията в енергетиката Ерменков описа с примери – противоконституционно избраният председател на КЕВР, сумарно увеличение на цената на газа от почти 100%, няма откъде да докараме газ, тъй като няма къде да разтоварим танкерите от САЩ. „Въпросът е дали не е необходимо да се вземат спешни мерки в областта на енергетиката, за да може България да оцелее, а не онези розови мечти, че газ ще потече от всяка дупка, в която ще боднем“, смята членът на ИБ на БСП.

По думите на Ерменков диверсификацията на доставките на газ е хубаво нещо и е необходимо, но то трябва да се случва без изключения и без изхвърляне на страни и фирми. „В България 1 млрд. куб. метра могат да бъдат докарани азерски газ, 800-900 млн. куб. м могат да бъдат докарани втечнен газ от Катар, Израел, Щатите и др. Но остават някъде около милиард и половина за вътрешното потребление, които няма откъде да вземем, освен от „Газпром“. И начинът, по който можем да ги вземем е да се поучим от другите европейски държави как си плащат и как си получават газа“, смята той.

„От една страна осъзнаваме, че без газа на „Газпром“ не можем да минем, от друга се опитваме да твърдим, че има и други доставчици. Ако продължаваме да се движим в това направление, е много вероятно зимата да останем на студено, не само в България, но и в Европа“, предупреди енергийният експерт.

„Ние сме били и ще бъдем в политическия живот на България, тъй като сме единствените, които защитаваме интересите на обикновения българин, ние го доказваме и с действията си“, категоричен е той за БСП.

Във връзка със закупуването на нови 8 F-16 Ерменков заяви: „Още на първата доставка за F-16 бяхме против да се харчат такива пари при условие, че в България хората едвам свързват двата края“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    39 6 Отговор
    Най капиталистическата партия, след тумора-ДПС... Какъв срам за търпението на българите.
  • 2 Зевзека

    34 8 Отговор
    Пич че имаше социални политики, имаше. То и за това не беше позволено да потънете. Но нека бъдем честни, гадоста с газа, инфлацията! Бяхте в това правителство и бяхте длъжни по- упорита да пробвате да спрете Кире. А за 70те руски дипломата няма и да говоря. Киро пробва да потопи цяла България. А вие решихте да го спасявате. И това ви беше грешката.

    Коментиран от #6, #26

  • 3 грижовници бе

    37 1 Отговор
    Не знам кой какво , но всички му се изреждате на българския гражданин да му обяснявате как само и единствено за него се грижите , факт обаче е , че той не може да се грижи за себе си , иначе отдавна да ви е отнемало .

    Коментиран от #33

  • 4 Кочо

    6 28 Отговор
    Така е! И да си кривите душите, БСП днес е най декомунизираната партия и настоява за хората и не знам защо го прави! Кой го интересува безплатни учебници и детски градини, след като електората от учене не се интересува, а по ред привилегии, детските градини винаги са били безплатни за него, че и получава детски за ,,самотен" /без брак, но на пети мъж/ родител! Но, всеки пенсионер би трябвало малко да се замисли, дадоха ли хората - дадоха!

    Коментиран от #30, #37

  • 5 ИСТИНА Е

    31 1 Отговор
    Няма милионер -крадец който да не е бил от вашата партия !!!

    Коментиран от #12, #25

  • 6 браво

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зевзека":

    Точна констатация .
  • 7 Хитрото

    16 0 Отговор
    Това псевдоним ли е , собствено , нарицателно или тъпоним ли е ?
  • 8 БСП ДПС ДС

    21 0 Отговор
    Демагогия та за тях е вид заболяване
  • 9 Селяк

    21 0 Отговор
    Ех, как обичам неделята да ми тръгва с шеги… започна се с предизборната маркетингова стратегия на всяка партия - всякакви ще се изредят да говорят как въпросната партия за която говорят мисли най-много за народа, как е направила най-много за народа и как ще направи най-много за народа… вече 33г все едно и също слушам и не разбирам как народа им се връзва всеки път!
  • 10 дядото

    15 0 Отговор
    време е да се засрамите.отново-ние сме обикновени българи,а вие-необикновени ,гении, и пр.простаци
  • 11 Боруна Лом

    19 1 Отговор
    ВЕРВАЙТЕ НИ! ТАСЕ ПИТАЙ КОРНЕЛА КОЛКО СПЕЧЕЛИ ОТ ,,,ИЗНОСА НА КАРТОФИ,,,,?
  • 12 Кочо

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНА Е":

    Кого имаш предвид - преминалите през БКП и БСП, които станаха АБВ и герберасти, може би? И такива като Кир Добрев, който и вчера врещя срещу Нинова! Не се продаде на мафията жената и това е факт, който само задръстен ,,антикомунист" не иска да признае! Като пиете кафе и говорите против БСП и ставате много умни и културни! Намерете си някакво друго оправдание, че не сте постигнали желаното от вас претенциозно величие! Средностатистически български главочи!
  • 13 Европеец

    16 1 Отговор
    Приемете най после закон срещу политическите идиоти , проповядващи ПОПУЛИЗЪМ , пълнещи главите на простите и необразовани хора с измислени ИДЕАЛИ , за равенство , братство пред закона и борбата с корупцията. Когато се прочетат имената на всички министри , прокурори ,областни управители ,кметове ,съдии , адвокати ,собственици на фирми , медии , заводи от ВПК ,депутати бивши и сегашни с имоти и пари във външни банки , офшорки , държави - осъдени от БЪЛГАРСКИ НЕЗАВИСИМ И СВОБОДЕН СЪД - тогава ще изчезнат БКП/БСП и всички измислени партии.
  • 14 червен

    5 7 Отговор
    Силна социална политика за най-бедната и ограбена държава в ЕВРОПА
  • 15 Лъжец!

    19 1 Отговор
    Инфлацията и обирането на доходите и спестяванията
    на хората ли ви е социалната политика! Да проверим покупателната способност на доходите ни преди и след вашето управление, какъв ще е резултатът? Вие единствено ви интересуваше продажбата на оръжие за Украйна и Ниновица какво ще окраде още! БСП вие сте история вече Ниновица ви заличи като партия, а вие може да лъжете и да мрънкате колкото си искате, простото Киро може само да ви вярва! Да те няма лъжец пропаднал, свърши се вече!
  • 16 Някой

    15 1 Отговор
    БСП беше част от последното управление. През този период инфлацията е към 50%. Цените на газта се утроиха, на тока за бизнеса също. Горивата станаха двойно по-скъпи.
    БСП участва в правителство, което наложи ненужни и вредни санкции, изгони 70 руски дипломати и семействата им. Това е само отгоре отгоре.
    Тъй че, как БСП е работила за хората? Ако това им е работата, по-добре да си ходят.
  • 17 нннн

    16 1 Отговор
    Първо ни тикнахте в блатото, а после ни подадохте сламка да се измъкваме. Мерси за сламката, но повече ме впечатлява блатото. Впечатлен съм и от страстната прегръдка на БСП със соросоидите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Разбира се ,

    9 0 Отговор
    но само на приказки !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    10 2 Отговор
    Това само комунист може да го мисли, ако може да мисли.
  • 23 ДаБеДа

    8 2 Отговор
    Не се ядял асфалт! Изядохте асфалта за години напред и не само няма магистрали, но и ремонт няма на съществуващите. Вероятно великата ви социална политика е за сметка на загинали по пътищата. Партията ви е ненужно дублиране дейността на профсъюзите.
  • 24 Иванов

    7 1 Отговор
    И тоя се мисли за необикновен българин.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Да бе

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Зевзека":

    Обикновения българин няма нужда от война с Русия, но вие мерзавци ще му я дадете!

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КАТЯ

    5 1 Отговор
    те са "необикновени", защото друг им пере гащите ли? А "обикновените" сами си бършат дупето.
  • 29 ...

    5 3 Отговор
    БСП защитава предимно интереса на мафиотите от ДС и на руските си покровители...
  • 30 Баууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо":

    Каква декомунизация в БСП те гони бре? БСП е най двуличната партия, което я прави абсолютно непригодна Не може пред Европа да е социал-демократична партия, а пред избирателите на село-сталиниска!
  • 31 Дааааааа

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Да бе":

    Война с Русия никой няма да води, нито обикновения, нито необикновния българин! Но войната с такива като тебе е наложително задължителна!!
  • 32 Голем смех

    10 3 Отговор
    Добре, че е Ташко, да ни зарадва, че имало кой да мисли за народа. Другарю Ерменков! Официално ви заявявам, да не мислите за мен! Защото знам, какво сте ми намислили...
  • 33 Съгласен

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "грижовници бе":

    Рецитират едно и също, само не е ясно кой им пише думичките. Уж големи хора, уж интелигентни, а плямпат назубрен текст.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 шопендар

    4 0 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 36 О , Таско успокой ся

    4 1 Отговор
    Само другарката Нинова защитавайки интересите на редовия българин може да си купи апартамент в Манхатън.
  • 37 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кочо":

    имаш 28 минуса !
  • 38 Таско,..

    1 0 Отговор
    ... днес определено си забравил да си изпиеш хапчетата!
  • 39 Анонимен

    1 0 Отговор
    Социалната политика е на запад. Тук е имало, но кога, по времето на Тато. Таня
  • 40 Снежанка Димитрова

    0 0 Отговор
    Тази мантра за "народният закрилник БСП" май никой уважаваш себе си човек не вярва. Особено ,ако погледнем благополучието на партийните и ръководители. изразено в имоти и стандарт на живот. На фона на обкновеният социалист и гражданин, разликата е убийствена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове