Last news in Fakti

1 Август, 2022 19:59 1 653 24

Димитър Стоянов: Трябва да се търси решение за изтребителната авиация, която е в много тежко положение

  • димитър стоянов-
  • решение-
  • изтребителна авиация-
  • тежко положение

"Решението е в придобиването и на втория бадж изтребители F-16, за да можем да ускорим процесите по придобиване на нова техника. Това ще е основното в моя мандат”, коментира служебният военен министър 

Димитър Стоянов: Трябва да се търси решение за изтребителната авиация, която е в много тежко положение - 1
Снимка: БГНЕС

За министър на отбраната в служебния кабинет президентът Румен Радев избра един от най-доверените си хора в Президентството - Димитър Стоянов. От години той е дясната ръка на държавния глава на „Дондуков” 2.

„Изтребителната авиация е в много тежко положение и трябва да се търси решение. Решението е в придобиването и на втория бадж изтребители F-16, за да можем да ускорим процесите по придобиване на нова техника. Това ще е основното в моя мандат”, каза Стоянов, цитиран от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я пaк

    32 7 Отговор
    Още 8 кaртинки ли ще плaщaме aвaнcово и нa двойнa ценa?
  • 2 Притежател

    33 4 Отговор
    Мхм, щото вече получихме първата партида ф16 нали?
  • 3 Този чугунен

    23 4 Отговор
    Професор трябва да бъде изгонен най позорно от министерството
  • 4 Самолети има

    25 4 Отговор
    Само не от сащ
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    6 13 Отговор
    И какво ще направим с 10000 редовна армия и 6 хартиени Ф16 ? Кого ще "спрем", кого ще "уплашим", кого ще "респектираме" ? А парите, обучението, подръжката и мунициите са много сериозни като цени. Бихме могли да дадем тия средства за възстановяването и развитието на Украйна и украинските дечица, съгласни ли сте ? 💖 😆😆😆

    Коментиран от #6

  • 6 ганчо зубидренка

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иванушка  🇷🇺":

    Не сме съгласни.
    Трябва да приемете,че първите 8 са като 8 апартамента във все още не започнат строеж.
    Обещано ви е,че ще получите апартамент,обаче плащате сега,а получавате след 2 години.
    Сделка на зелено.Сделка до ключ.
    Следващите 8,ще са на по-добра цена и с повече екстри...
    А какво правим,когато след 5-10 години започнат да падат,след повреди във въздуха?
    Лесно е.Ще купим още 8,и така до края на света.
  • 7 Драган

    24 4 Отговор
    Стоянов, взимайте 15 Грипена за тези пари! Щяхме да имаме цяла ескадрила вече! Стига чесане и лизане на американски такова!

    Коментиран от #10

  • 8 Мдааа

    12 4 Отговор
    Плешо ни уреди с поредната партида щатски подлоги. Тая дупка България е безнадеждна. Трябва да се изнасяме.

    Коментиран от #9

  • 9 оня с коня

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мдааа":

    Колко пъти да ви се казва че България не е за всеки и ДОКОГА ше се изнасяте,пък сте се закърточили тука и нямате и намерение да се пръждосвате?Между другото самия факт че непрекъснато протестирате против всичко,значи че сте ПРОШЛЯЦИ ОТ КОИТО Бг няма нужда,ЗАЩОТО доволния от Приходите си НЕ ПРОТЕСТИРА!

    Коментиран от #16

  • 10 Подкрепям

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Драган":

    Зa 30-40 минути полет ще ca в бaзaтa нa производителя. Тия ефки кой ще ги cервизирa и поддържa? Еднa рaзходкa до щaтите и е време зa новa поддръжкa. Нaйc a?

    Коментиран от #13

  • 11 Охо-бохо

    15 4 Отговор
    Колко от нашите СУ 24 заминаха за Украйна? За парите дадени за Ф16 и новите които ще се дават щяхме да имаме 30 грипена вече, които са идеални за несъществуващата ни армия.
  • 12 Абе

    8 13 Отговор
    Цялата ни армия е в много тежко положение, заради всичките русофили в управлението през годините. Всички държави около нас обновяват армиите си, само ние караме 30 години със старото руско желязо и сега сме със свалени гащи пред кого, пред руснаците разбира се!!!

    Коментиран от #20

  • 13 Абе

    7 15 Отговор

    До коментар #10 от "Подкрепям":

    И какво предлагаш, да си караме на античните МИГ-21, само защото руснаците са ни "братушки".
  • 14 ВЪН нато($ащ) ОТ БЪЛГАРИЯ!

    10 3 Отговор
    $€КР€ТАРКАТА -митко $М$а много "разбира" от АВИАЦИЯ ....ЗАПОЧНА ОТНОВО ДА ХАР€$ВА К€Н€F-16,
    КАКТО НЯКОГА Ш€ФЪТ МУ- ФАТМАКЪТ рум€н -КАРМАЗЪ!

    ГОЛ€МИ натовци $А "БИВШИТ€" КОМУНЯГИ, НАКЪД€ТО ДУХН€ ВЯТЪРА!
    МОЛОДЦЫ!
  • 15 Още един

    12 2 Отговор
    ламти за комисионни ! Пуста лакомия!
  • 16 Мдаа

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    Дупката наистина не е за всеки. Само за определен вид измет, каквато другаде не вирее. Ти гербаджийче ли беше че бъркам селските никове?
  • 17 Хаах-амааа

    4 5 Отговор
    Коалиция Газпром-Радев, ГЕРБ, ДПС, ИТН, Копейкин щели да вземат някой и друг ф16.А бе няма кой да ви позволи да се доближите до него, щото току виж сте отправили нецензурни предложения.
    Да видиме първо военния Министър, някой от НАТО дали изобщо ще разговаря с него.
  • 18 Една

    10 2 Отговор
    Втората партида трябва да придобием? Айде първо първата да дойде.
  • 19 нннн

    8 0 Отговор
    Този каза, че е гласувал за ПеПе-тата и агитирал всичките си познати да гласуват за тях. После много съжалявал и се разкайвал. Дясната ръка на президента май е ляв, куц, заден крак.
  • 20 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    Първо си отговори на въпрос имаме ли армия и след това говори за въоръжение.
    Тия си нарязаха 500 самолета,като мислеха,че ще им купят нови.Голата истина е,че за въоръжение не им трябват пари.
    Всичко е за комисионните!
  • 21 Какви драскачи има тука?

    1 8 Отговор
    Зеления чорап отдавна прежали грипените, а тука разни хаховци още мечтаят за тях. Само и само да не са американските. Бива хора без акъл, ама чак па толкова..
  • 22 Патето Яки

    3 2 Отговор
    Служебния военен министър ще купува още 8 ф16. Картинката се изяснява политиката на лъжливия канадец продължава по нареждане на Мустафа и Бай Пън а Президента Радев слушка. Можем да си направим извода че Кирчо беше първия бушон следващия ще е Янев и така до безкрай. Остава само Възраждане да се разбере дали са инстински а не трети бушон.
  • 23 Име

    6 2 Отговор
    А, защо не изчакаме да получим първия бадж изтребители F16, за да се видят тези прословути самолети !
  • 24 Емо

    1 0 Отговор
    И тебе те купиха, а най-вероятно и шефа ти. Всичко за вас е за власт и пари и така се превръщате в тия, срещу които уж се борихте. Яво е било само за кокала. И ще обясня защо. Този F-16 всъщност е приет на въоръжение по един лобистки проект в САЩ, свързан с Робърт Макнамара, известна личност и министър на отбраната през 60-те и 70-те години. Интересното е, че е бил проектиран, за да се противопостави на МиГ-21, много добър изстербител за времето си, но лек, с един двигател. И F-16 е построен да бъде максимално евтин за производство и обслужване. Затова не става много за истинска война. Не става и не може да се използва за унищожаване на маневрени и добре въоръжени бойни самолети на противника. Става само ако противника е много-много изостанал тактически, в подготовка, в откриване и целеуказване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол