Last news in Fakti

7 Август, 2022 18:40 24 970 146

Доклад: България да замени руския газ незабавно

  • руски газ-
  • доклад-
  • въглища

България се е ангажирала да допринесе за целта на ЕС за опазване на климата до 2050 г.

Доклад: България да замени руския газ незабавно  - 1
Снимка: БГНЕС

Енергийният сектор генерира най-много въглеродни емисии в България. Приносът на страната ни към климатичните цели на Европейския съюз (ЕС) е малък. Липсва цялостна концепция за зеления преход. Руският газ трябва да се замени незабавно. Това са изводите на Агенцията за икономическо развитие на Германия - Germany Trade & Invest (GTAI), изложени в публикацията, посветена на опазването на климата "България - Поетапното премахване на въглищата е основен приоритет", съобщиха от Германо-българската индустриално-търговска камара в бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в БТА.

Докладът предоставя информация за климатичната стратегия, климатичните цели и законите в областта на климата в България, за необходимите инвестиции, както и за актуалното състояние в сектори като енергетика, транспорт, индустрия, селско и горско стопанство.

България се е ангажирала да допринесе за целта на ЕС за опазване на климата до 2050 г. - 27-те държави членки искат съвместно да намалят емисиите на вредни за климата газове с 55 процента до 2030 г. в сравнение с 1990 г. За целта Министерството на енергетиката актуализира Интегрирания план в областта на енергетиката и климата на Република България 2021 – 2030 г.

България трябва масово да разшири възобновяемите енергийни източници и да премахне производството на енергия от въглища. Досега най-големите източници на енергия са ядрените и въглищните електроцентрали.

Най-голямото предизвикателство при изменението на климата в България е преобразуването на производството на енергия от въглеродно интензивни към чисти източници.

В енергийния преход България разчита на по-голям дял ядрена енергия и възобновяема енергия. За това страната има нужда от огромни инвестиции.

Българското правителство иска да се откаже от производството на електроенергия от въглища едва през 2038 г. Капацитетът за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници трябва да се увеличи със 7,5 гигавата инсталирана мощност до 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 180 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И да изгони всички руснаци

    73 379 Отговор
    Немедленно и навсегда, наконец.

    Коментиран от #17, #38

  • 2 НАГЛОСТ

    613 47 Отговор
    Руският газ трябва да се замени незабавно. Това са изводите на Агенцията за икономическо развитие на Германия - Germany Trade Invest

    Какви нахалници само. Германия купува руска газ, даже не може без нея, но ние трябвало да я спрем и заменим незабавно.

    Коментиран от #25, #143

  • 3 Хи хи хи

    463 27 Отговор
    Тия съвсем луднаха

    Коментиран от #78

  • 4 Зззз

    429 26 Отговор
    Абе що си не гледате работа ! АНЦУНГ,ЦВАЙЦУНГ ДРЪН .
  • 5 Това трябваше да го направим отдавна

    64 436 Отговор
    Ние им познаваме на руснаците номерата по-добре от всички други, но пак наивничим. Колкото по-далеч от тях, във всяко отношение, толкова по-добре. Това е Всемирно правило.
  • 6 Канас ювиги Аспарух

    449 24 Отговор
    Ама много обичат да ни казват какво е правилно и какво да правим. Как не ги е срам! Ние не сме от помощно училище, нито западни еврогеи-деебили, а горд народ с хилядолетна история. Не са познали дойчовците! България трябва да прави онова, което на нея й е изгодно и полезно. Казах!

    Коментиран от #19

  • 7 да де

    375 23 Отговор
    Аре нЕкак си швабите да си гледат в тяхното канче, че и те са на хранилка от руската тръба.
  • 8 Висша форма

    378 21 Отговор
    на политически цинизъм, гарниран с много злоба и омраза към БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 9 пориани

    354 19 Отговор
    Само за да ни кажат едно дежурно данке, ние трябва да мръзнем, да гладуваме и прочие - брей, че наглеци! Бе тия за какви се имат! Ние казваме ли и м нещо, че си купавт огромни количества от Газпром? Не, нали. Така че, ако обичат, да си затворят плювалника.
  • 10 ха ха

    222 12 Отговор
    предлагам да им обявим война , само така ще се въведат европейски заплати ,към европейските цени които въведоха нашите мафиот държавници

    Коментиран от #81

  • 11 Сменяйте незабавно

    54 215 Отговор
    Явно не разбирате, руската газ е лоша с повече вредни емисии, гори с повече сажди, по малко енергия. Добива се с робски труд, експлоатират се деца, спонсорира се диктатура и война. Не на руската газ! Да на газ от Нигерия, принца на нигерия е женен за българка човека ния дава като зестра 50% от пазарната цена. Да на Нигерийската газ.

    Коментиран от #42

  • 12 Онзи

    269 14 Отговор
    Да де, ама швабите се връщат на въглища ...
    Еййй, все ние сме на големите будали, така излиза...
    А бе удари по масата, бе нещ@стнико, българин, или антибългарин си ???!
  • 13 Обстоятелствата се промениха и

    287 17 Отговор
    ще си ползваме руския газ ЩОТО Е ЕВТИН И ГО ИМА НАБЛИЗО. Това е положението.

    Коментиран от #18

  • 14 Мишел

    277 19 Отговор
    Да се е замени Русия газ с природен газ от други източници е практически невъзможно.
    А всеки, който реши да спре да ползва руски природен газ, минава на кюмюр и газени лампи и живее в съответния век.

    Коментиран от #58

  • 15 Дойчовците

    243 16 Отговор
    Да си гледат работата. Ако много ни натискат от ЕС може и да излезем... Ние на тях нещо да сме им казвали, какво да правят или да не правят?
    Вече се е видяло, че няма да се задържи този световен ред, който имахме до ковида и последната война. Ще се изтеглим от всичките тези, които се опитват да ни казват, кога и какво да правим.
    "Когато в България сме имали писменост и култура, немските крале са говорели немски само с конете си" А днес тръгнали да ни учат!!!
  • 16 Бесен _Язовец

    235 10 Отговор
    А Германия защо не замени руския газ с алтернативен?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин🇧🇬

    165 12 Отговор

    До коментар #13 от "Обстоятелствата се промениха и":

    Ицо Иванов, Крирчо Петко, Боко Борисов имат мн спестени пари могат да си позволят скъпа не
    руска газ!
  • 19 Никога

    17 156 Отговор

    До коментар #6 от "Канас ювиги Аспарух":

    Не е имала Аспарух, руската пропаганда го измиси за да засили националното самочуствие на българите. Те са руски народ който се е преселил на балканите и е попаднал под турска власт, и се е наложило братята руснаци да освободят.
  • 20 Абе

    169 7 Отговор
    Преди 60-70 години кога думкаха яко въглищата нямаше такова нещо.Сега било проблем.
  • 21 Бесен _Язовец

    189 11 Отговор
    Ако имаше държава на този доклад щеше да върне кратко писмо/отговор с текст : Я ДА СИ Е.БЕ.ТЕ П.И4.КАТА М.АЙ. 4ИН.А ШВАЙНСКА НЕМСКА
  • 22 Хахаха

    155 9 Отговор
    Взеха ни за мезе..... Ще го заменим с исландски
  • 23 Професора

    165 9 Отговор
    Този доклад сам Кирчо го е пратил от Германия до МС бг
  • 24 Леко омерзение

    207 10 Отговор
    Беше ни дадена заповед! Незабавно! Това че може да фалираме, да ни спре топлото, да ударим инфлация до небесата, абе какво значение има? Та кои сме ние? Някаква си дребна и незначителна държавица, с жалколи хорица! Кой въобще му пука за на? Казаха незабавно и гледайте сега как ще си строшат краката да ни скубят в името на ония с 42та пола и акциите в концерни я за ваксини, я за оръжие. Мразя ги безплатно!
  • 25 Някой

    139 8 Отговор

    До коментар #2 от "НАГЛОСТ":

    Вероятно Кирцата го е поръчал този "доклад".
  • 26 ЮНГА

    183 7 Отговор
    ""Енергийният сектор генерира най-много въглеродни емисии в България."" Това вече граничи с лудост!!! Как може една толкова малка държава с 6 мил. население, да е по вредна от Германия, която е с население 82 мил. да е с по малко вредни емисии? Пак оприличихте Българите, като примати, но това ще ви излезе скъпо.

    Коментиран от #30, #61, #99

  • 27 Грубо казано

    129 9 Отговор
    Пак ли оная зелена еуглена Аналена? То не беше да си чистим историята в полза на макетата, сега пък какво пак да чистим в полза на кого? Я....
  • 28 В България

    142 8 Отговор
    ток от газ не се произвежда другари шваби. Вие си преработихте въглищните централи на газ и сега пак на въглища ги преобразувате. При нас само топлофикациите произвеждат ток от газ при когенерацията. Единствен Доган мина ТЕЦ Варна на газ, но се води резервна централа. Щели сте да пускате и 3 АЕЦ, а нашата почти я затворихте.
  • 29 Баце

    143 9 Отговор
    Мирише на фашизъм, явно някой е започнал да се къпе по един път месечно и то с хладка вода, но защо ли ни обрича и нас???
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бамбука

    20 118 Отговор
    Как да се замени руския газ незабавно, след като поколения политици са ни оженили за Газпром, получавали са облаги и политическа подкрепа ? Защо да го заменим "незабавно" , а не да се включим към няколко източника от които да получаваме ? Проблема ни е , че политиците ни са свикнали да коленичат при сключване на договори за защита на националните интереси. Незнаещи, хванати от "магистралите". Затова във всички икономически сфери сме пробити, включително и в отбраната. Затова и бивши, и настоящи партньори, гледат на тях с недоверие, и най-плачевното е , че няма за какво да ни уважават. Нямаме дъргосрочна стратегия за икономическо развитие на България, защото сами си избираме политически еднодневки. Заминават си старите, новите идват само с критики към старите и после стъпките от тангото се повтарят - една напред и две назад.
  • 32 Завалията аз

    137 7 Отговор
    Ахаа, значи дойчетата да замърсяват с въглища, но ние да сме намаляли емисиите? Защо? От кога станахме част от Дойчеланд? Не сме го разбрали! Заплатите ни все български си стоят. Та я малко инфо кога станахме дойче собственост, че тоя момент сме го пропуснали!
  • 33 Сома

    93 8 Отговор
    Ще замени ама ще хоидш некъпана и с непрани гащи
  • 34 Реципрочност

    104 7 Отговор
    Незабавно ще викат, когато те незабавно се откажат от руската газ! Айде Vorfahrt!
  • 35 Ай у лево

    123 8 Отговор
    След тая криза, трябва да спрем да слушаме останалите държава, "загрижили" се за какво ли не, но не и за нас.. Всеки вика, спри газта, а те сами какво ли не правят да я имат...
  • 36 нннн

    112 9 Отговор
    България да купува германски перки и фотоволтаици НЕЗАБАВНО! Ей че наглеци! Германия да ни осигури по- евтин газ и ще се откажем от руския.
  • 37 Дааа

    20 63 Отговор
    Аха ха ха, на дпс-герберските тролове им бръкнаха в г... с тоя доклад и сега се лутат какво да пишат, чакат инструкции от севда тв
  • 38 Анонимен

    50 8 Отговор

    До коментар #1 от "И да изгони всички руснаци":

    Този "наконец" няма да го побереш целия,ще те раскъса паляк

    Коментиран от #39, #136

  • 39 Ти си натъпчи "чепките"обратно в дynaта

    10 53 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    и си лекувай фисурите. Друг път не пускай по двама руснаци да ти правят дабъл анал, че виж ко става. Братушки, мратуки, ама ти страдаш.
  • 40 Аз Негодника

    98 9 Отговор
    ИНТЕРЕСНО ЗИМАТА КАТО НЕ РАБОТЯТ СЛЪНЧЕВИТЕ ПАНЕЛИ И ВЯТЪРНИТЕ ТУРБИНИ...КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ...НАЙ ГОЛЯМАТА КОНСУМАЦИЯ Е ЗИМАТА...ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ БЕЗ ЯДРЕНИТЕ СИ МОЩНОСТИ И БЕЗ ТЕЦОВЕТЕ И СКЪПИЯ ШИСТОВ ГАЗ...КАКВА ИКОНОМИКА ЩЕ ПРАВЯТ....ЧИСТО ФИНАСОВО САМОУБИЙСТВО ВЪРВИМ КЪМ СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ В ЕВРОПА...ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА.А ОПИТИТЕ НА ЗАПАДА ЗА ПРЕВРАТ В РУСИЯ ОТ ТИПА 90ГОДИНИ И ЕКСПОАТИРАНЕ НА НЕЙНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ...КАТО СЛОЖИМ И РУСКОТО ВЛИЯНИЕ НАД СТРАНИ КАТО ИРАН.ВЕНЕЦУЕЛА.СИРИЯ...НАД 50% ОТ ПЕТРОЛА И ГАЗА НА ПЛАНЕТАТА...КАКВО ОБЩО ИМА ГЛОБАЛНО ИЗМЕНЕНИЕ НА КЛИМАТА И ЧИСТО КОЛОНИЗАТОРСКИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА ЗАПАДА...
  • 41 Дегазатор

    92 8 Отговор
    На германските торба-акълии препоръчваме първо Германия да замени руския газ незабавно, а не да реват за някакви канадски турбинки.
  • 42 ежко

    53 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сменяйте незабавно":

    Не, не разбиране нито логиката, нито призива ти.Но разбираме кога лъжеш!

    Коментиран от #43

  • 43 Зззз

    27 1 Отговор

    До коментар #42 от "ежко":

    Еееее,човекът е ироничен ,какво не разбра?.
  • 44 Сандо

    104 8 Отговор
    Германия ако искат да мрат от студ и глад,тяхна си работа и на мен ми е съвсем безразлично.Но да ни нареждат и ние да се хвърляме в кладенеца заедно с тях,е най-малкото отвратително.Крайно време е да се отървем от откачените евроатлантици - бъдещето на света е в друга посока и умните го разбраха!
  • 45 дедя

    59 2 Отговор
    ще задължим животновъдите да събират метана от кравите

    Коментиран от #50, #135

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Факт

    95 6 Отговор
    А,стига ве!Украйна продължава да транспортира и продава руска газ а ние да спираме.Защо?Германците да си гледат работата и ако искат да си гръмнат и турбината и двата тръбопровода.
  • 48 Потребител

    83 6 Отговор
    Германия не може да нарежда ние тук какво да правим!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Паразит

    71 3 Отговор

    До коментар #45 от "дедя":

    Дедя, хубава мисъл... Ще я продължа ако позволиш. След като съберат метана от кравите, предлагам да го втечняваме и продаваме на германците а те от своя страна да го продават на краварите зад океана.. А краварите ще му сменят етикетките и ще го продават на Литва и Полша най-независимите от Русия страни в ЕС. Ето това наричам аз истинска санкционна бизнес практика която ще "задуши" руснаците. Бог дс пази България и нейните крави!
  • 51 А бе,

    72 4 Отговор
    шамандури немски, а вие кога ще спрете Северен поток?
  • 52 Минувач

    80 5 Отговор
    Това е доклад за вредни емисии, а пишат, че РУСКИЯ газ трябвало да се замени напълно. Интересно американският и азерският газ по-малко ли замърсяват, хахха. Отделна тема е, колко замърсява газа и, колко въглищата. Ние първо да видим можем ли и кога да спрем въглищата, те за газа се притеснили. Че и точно руския! А нека и да кажат, как аджеба ще го заменим. Нека германците ни покажат как, защото те са зависими на 50% и им трябва десетилетие, а ние сме зависими от руския газ на 85%, на нас колко време ще ни трябва?
  • 53 хахаха

    45 2 Отговор
    ама друг път....
  • 54 Перо

    62 3 Отговор
    Колко е платил Прокопиев за лансиране на зелената енергия и откопуването и от държавата?
  • 55 Баш софиянец

    88 6 Отговор
    ЕС прие газа като зелено гориво. Кара ни да спрем руския газ (!!!), въглищните централи и АЕЦ, (че е руска). ЕС цели нашето изтребление или прогонването ни от тази територия? Или не са с всичкия си ?

    Коментиран от #64

  • 56 ПУТИН В ШОК

    9 64 Отговор
    От три месеца не внасям руска газ в БГ и тия още са живи.......само БСП другарите са в прединфаркт.

    Коментиран от #104

  • 57 ПУТИН В ШОК

    9 64 Отговор
    Пускат гръцкия конектор...бият ми газов шут и от БГ.

    Коментиран от #127

  • 58 така е

    29 5 Отговор

    До коментар #14 от "Мишел":

    и драки ....Симо секирата продаде с Тиквата дървата....
  • 59 ГАЗПРОМ В УЖАС

    9 56 Отговор
    СПРЯХА НИ ЕВРАЦИТЕ ОТ ЕС......
  • 60 МОСКВА гори....

    6 59 Отговор
    Голям праз, че няма да има руски газ !
  • 61 Верно ли

    46 1 Отговор

    До коментар #26 от "ЮНГА":

    Сигурно имат предвид сектора, дето им гори техните боклуци, па ние си ги дишахме сладко сладко!
  • 62 Надежда

    33 1 Отговор
    Не разбрах за газ става въпрос или за въглища
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 позеленял

    52 2 Отговор

    До коментар #55 от "Баш софиянец":

    почти съм сигурен че никой в EU не знае за такъв доклад
  • 65 Дилема

    58 2 Отговор
    Аз ли не съм добре или тези са за лудницата?Да сме спирали газа и да сме минавали на въглища,за да било екологично.Кукуригуууууууу
  • 66 Павел пенев

    61 7 Отговор
    И тази мърла ли е енергиен експерт? Безсмислено е служебното правителство да обяснява на лаици какви решения ще взема,просто да възобнови договора с Газпром,който ни снабдява с газ повече от 50 години,сигурно и евтино без хиените посредници.
  • 67 Бунтата

    59 6 Отговор
    България ще спре купуването на руска газ,когато и германците спрат купуването на руска газ!!!!!!
    За сега ще си караме с руската!!!!
    Фрещейн ?????,
  • 68 крис

    14 1 Отговор
    Germany Trade Invest (GTAI) , и в ГЕРМАНИЯ Е ТАКА .....
  • 69 Тиквата е нищожество

    51 3 Отговор
    И като спрем да внасямае газ от Русия ,това по какъв начин ще намали вредните емисии ,както ни баломасвате в статията ?
  • 70 Не разбра

    4 25 Отговор
    Че нигерийски идва с 50% по евтина от пазарната, ето това не разбра! 6756
  • 71 Орлин

    48 3 Отговор
    Брюксел са коне с капаци,каквото кажат американците те изпълняват,понеже и нашите политици слушат големия брат я докарахме дотук,никой не се интересува от интереса на народа всеки гледа да напълни гушата и за тази цел трябва да е послушко,но пък Историята го е показала България никога не е имала свестни политици!!!
  • 72 Мамул

    10 8 Отговор
    Следва пълен комунизъм, подово отглеждане на бройлери под соларни панели.
  • 73 Голям прос

    45 4 Отговор
    Само се вижте каква статия сте написали. Слугинаж от висша степен. Руския газ във връзка със замърсяване. Смяяях!
  • 74 Ж@лкиНищ0жеств@

    37 3 Отговор
    Бих искал да го набия ,харвардската Сорос пия.Още и Лена по тиквата зелена .
  • 75 КИРО ЖЪРТЪ

    4 33 Отговор
    ГЪЛЪБ. ДОНЕВ. ТИ. СИ САМОВЛЮБЕН. РУСКО. ЛЮБЯЩ ,
    ДЪРЖАВЕН ПРЕДАТЕЛ.ЗАЩО
    ИЗТЕГЛИХТЕ КАНДИДАТУРАТА
    НА. БЪЛГАРИЯ ОТ ОИСРЗА
    ДА МОГАТ. ПАРТИЙНИТЕ. МАФИОТЧЕТА ДА СИ РАЗИГРАВАТ. КОНЯ. И. ДА ПРОДЪЛЖАВАТ. ДА. КРАДАТ.
  • 76 Така

    29 4 Отговор
    Ще падна от смях или да се притесня от демократичния и независим доклад.
  • 77 АЛОООО

    33 3 Отговор
    РЯДКО ТЪПОУМНА И НЕСВЪРЗАНА СТАТИЯ
  • 78 Офчар

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хи хи хи":

    Кво се запънаха с тоя газ Киро да си ходи от такива като него хаир няма само вреда той е перфектен мушенник заедно да отиват в Музамбик
  • 79 Taka така

    38 4 Отговор
    Хора гласувайте умно на изборите , че евроатлантиците ще ни унищожат. Най добре е да сме независима държава
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Зелена еуглена

    34 1 Отговор
    ЕС трябва да плаща на България затова ,че го снабдява с чист въздух.България не е толкова бетонирана и индустриализирана като повечето европейски държави и е много зелена страна.
  • 83 Марина

    38 2 Отговор
    Богаташите да спрат да се возят м частни самолети и яхти,да се плицикат в огромни басейни,да карат мощни коли и да си правят екскурзии до космоса.
    Това ще спре замърсяването на планетата

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ОК!НЯМА ПРОБЛЕМ!

    29 3 Отговор
    България ше замени руския газ незабавно с газ от...стомашно-чревният тракт на ...- Про100Киро...!Защото той ни насади на тия пачи яйца и той ще осигури...,,газа"...!
  • 87 Ех, чак пък да го...,,спре"...?!

    2 3 Отговор

    До коментар #83 от "Марина":

    Но поне ще намали замърсяването...!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хохо секса

    20 1 Отговор
    "Доклад: България да замени руския газ незабавно"

    Ако Радев клекне, аз ще застана зад него... и не само аз
  • 90 баце

    29 4 Отговор
    Първо Германите да заменят руския с газ с друг газ щото такава им била зелената концепция на ЕС. Когато те го направят, ние ще видиме как се прави и ако няма зверски последсвия от тази смяна, може да си помислим дали да заменим един източник на енергия с абсолютно същия източник на енергия, ама през друг прекупвач или от друго място. Много е важно какво ще спечелят основната част от хората в БГ , в резултат на това упражнение.
  • 91 Гост

    28 3 Отговор
    Когато германия спре руския газ, тогава да видим! А България е суверенна държава и никой не ниже да й казва какво и кога да прави! Иначе Графа става руска военна база! Анадънму?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 миме

    25 3 Отговор
    е май само нАглетата с а по нагли от швабите,и точно тея ли шъ казват кво да затваряме ,отваряме,и от къде да купуваме те кат са си решили да мръзнат и да гладуват за кефа на ингилизките и говедарските си господари що и ния да сме така улави,те нали ходат на килимчето пред путин и чинно си му плащат в рубли,само ния се дръвчим, а нали точно тея мазници си отвориха ТЕЦ-овете ,че си спреха пАтоците дет путин им подари за кефа на дълбоката държава оттатък гьолето
  • 94 АРО

    15 1 Отговор
    Предлагам.ДА СЕ НАБЛИГНЕ НА БОБА.ЩЕ СЪБЕРЕМ ДО ЗИМАТА ДОСТАТЪЧНО ГАЗ
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 На оня с коня коня му

    23 3 Отговор
    Ако напишат така на Орбан какво ще стане. Тема за размисьл...
  • 98 Жулиен Гаков

    19 3 Отговор
    Ауу, и с какво? С въгища ли? Че те пак са от Русия!😄😄😄😄😄

    Коментиран от #101, #115

  • 99 Юнга 1

    18 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЮНГА":

    Много си прав тея са най големите лъжци на планетата , Накараха ни да спрем газовата тръба , излъгаха Щатите / дизел гейт/представяте Ли си как лъжат в Европа ,искат да има т тръба с газ само за тях от Русия .и какви ли не други работи за които не знаем
  • 100 Зелен глад

    20 3 Отговор
    Германия има спешна нужда от ниско-квалифицирана и евтина работна ръка. Разбирай нас , и бившите соц. Затова трябва да се доубие това което още мърда в България , хората да избягат , и да станат гастарбайтери. Нищо че Германия се захранва с руска газ от три места , и получава около 90-100 000 000 000 КБ. Метра.
  • 101 БМДТ

    6 15 Отговор

    До коментар #98 от "Жулиен Гаков":

    "Въгищата" може и да са от рООсия, но въгЛищата са си НАШИ, БЪЛГАРСКИ!
    И Жулиене, не ми обяснява кое е евтино и кое скъпо. Нарочно пропускаш, че най - евтино, даже безплатно е СИРЕНЦЕТО В КАПАНА. После..... абе кой да мисли за после, важно е сега да му е добре с копейките рушвет в джоба.
  • 102 Бегето до 2050

    17 0 Отговор
    Ше има население колко село в европа не че сега е по различно но може още 3 милиона да изчезнат което не е проблем
  • 103 Липсва независимост

    18 3 Отговор
    Германия е "мотора" на ЕС, казват всички. Тази дъвка върви с имплицитното признание, че Германия в лицето на германското правителство де факто управлява ЕС чрез неговите институции. И това е факт. Така, че каквото реши германското правителство за българското природонаселение, това и ще стане. Българска държава няма от 2007г., когато българите отдадоха своя държавен суверенитет на ЕС. Жалко е, но това е самата истина. Ние тук всички имаме право на мнение, дебат и избор на администрация на ЕС, която погрешно наричаме български парламент и правителство. Всъщност няма значение кого точно избираме, защото който и да изберем, ще бъде обречен да изпълнява волята на наднационалната шайка наречена ЕС, по смисъла и изискването на договорите на ЕС

    Коментиран от #106

  • 104 Путин смеесе

    18 2 Отговор

    До коментар #56 от "ПУТИН В ШОК":

    Че глупава българия внаса руския газ през посредник с 3 пъти поскъпа). А Русия прибира парички.
  • 105 мишо

    21 3 Отговор
    Сегашна Германия е по зла от Хитлер. Време е да се изнасяме от ЕС както направи Англия. И стига разни ненормалници да ни налагат какво да правим и как доброволна да се подлагаме на бедност, студ и глад. Германците купуват руски газ и без него немогат а ние да се откажем, че те да ни продават руския газ и от това да печелят. както печелят от така наречената борса за ток. Купуват евтино нашиая ток и после ни го продават скъпо. Какъв Цинизъм на европартньори. Послушанието на агнетата ще приключи в най-скоро време.
  • 106 Абе бг приключи филма след 1878г

    3 9 Отговор

    До коментар #103 от "Липсва независимост":

    И започна беге комунистическо руско милициинерско мутренско робство
  • 107 щИРЛИц

    8 4 Отговор
    С какво да го заменим ? Освен да ядем боб и да отидем да пускаме газовете си по тръбата , която бат Бойко уж построи ли ?
  • 108 воденМАДАГАВУР

    6 3 Отговор
    Спасението е всички "ДЕМОКРАТИЧНИ" страни да нападнат , унищожат и заличат Русия и после те да ни дават от руския газ .........беплатно ли ?
  • 109 ЗЕЛЕН чук

    9 3 Отговор
    Ама незабавно или веднага ?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ну что вьи делаете дураци?

    10 3 Отговор
    От "зелената сделка" пак всички ще измрем от глобалното затопляне, но американци, китайци и всички останали, които продължават да горят де що намерят ще се опекат богати и сити, а ние зеклените бедни и гладни! Никакъв друг ефект няма да има!
  • 112 Чудесно

    10 3 Отговор
    Само дето не може Агенцията за икономическо развитие на Германия да определя как ще се развива икономиката на България.Едно е Германия,друго е България.Условията за бизнес,цените на суровините и труда там и тук и т.н и т.н
  • 113 Иван

    12 4 Отговор
    България да излезе от ЕС и НАТО веднага!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Некойси

    12 2 Отговор

    До коментар #80 от "Бонус3":

    Грешиш, шистовият газ (американския) е пет пъти по-мръсен от обикновения.
  • 118 Питащ

    12 2 Отговор
    И ако заменим руския газ с американски как това ще повлияе на опазването на климата?
  • 119 според статията РУСКИЯ ГАЗ Е ВРЕДЕН , А

    10 2 Отговор
    АМЕРИКАНСКИЯ Е ПОЛЕЗЕН ЗА ПРИРОДАТА ....... ДОРИ КОГАТО САЩ ГО Е КУПИЛ ОТ РУСИЯ ! ТИ ДА ВИДИШ ?
  • 120 НАЧИ ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ДА КУПУВА РУСКА ГАЗ

    10 2 Отговор
    АМА НИЕ НЕ НЕ МОЖЕМ .......... ГОТОВИ СМЕ ДА НАПУСНЕМ ЕСЕС С УДОВОЛСТВИЕ И ВЕДНАГА !
  • 121 Нищо

    9 2 Отговор
    Няма да заменяме .Заменяйте си вие вашата.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Митев

    6 3 Отговор
    Те да не би да успяха да го заменят,затова са на тоя хал,а и ние с тях!!!.....
  • 124 По пет на нож

    9 2 Отговор
    Мой приоритет е ликвидирането на Нацистка Хермания, като се започне от тези нацисти, намиращи се в България, а после като започне войната трябва да не остане нито един жив джендър.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Абе,

    7 2 Отговор
    дойчовците да си седят на студено,без да се къпят и да не ни дават акъл !
  • 127 Не,бе,

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "ПУТИН В ШОК":

    бият ти не газов шут,а дебел,краварски,черен к...,шут
  • 128 Калъчев

    9 2 Отговор
    Германските коне да си гледат техния яхър и да да духат по-здраво в перките си. Да не се бъркат в тихите води на българския народ, изнемогващ от съветите на жидолибералите и жидогосподарите от САЩ и ЕС..
  • 129 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Целта е БГ да стане зависима от доставките на енергия от Германия, Франция за да може те да определят цените
  • 130 Наблюдател

    8 0 Отговор
    А защо Германия включва централите на въглища отново а ние да затвори нашите нещо гнило има
  • 131 Ханс

    5 1 Отговор
    Трябва да оттървем Европа от изнаглялите и самозабравили се шваби!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Хаха

    5 1 Отговор
    Значи трябва референдум да изкараме нашата енергетиката от борсата за да не ни я преподават на по високи цени всеки може да види на касовия бон на кой колко плаща за пренос на енергия за това сметката е голяма плащаш 30% енергия останалите 70% са такси за пренос на частни фирми
  • 134 Олег

    11 1 Отговор
    Само в Германия и Франция може да се ползва руска газ. Там климатичните условия позволяват и не се замърсява природата. До другите - спрете всичко до второ нареждане.
  • 135 Инна

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "дедя":

    Нет, не получится. Коров объявили источником выбросов азота и потребовали сократить поголовье. Почитайте про протесты фермеров в Нидерландах.
  • 136 Ейй целувачи

    1 9 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    На руски задници бе.
    Марш в Москва
    Оставете тук да живеят българи не дупедавци съветски
    Карате западните коли и ходите по Европа а задниците все към Путин сочат
  • 137 Луд

    3 1 Отговор
    Тая газ дето тече през тръбите в Украйна не може ли да и се залепи едно стикерче...made in Ukraine...и готово.
  • 138 И тези съвети дават! Ценностни съвети...

    5 1 Отговор
    Това го пише във Факти: "Германският консул Уве Херберт Хан е задържан в Рио де Жанейро по подозрение, че е убил белгийския си съпруг Валтер Анри Максимилиен Бьо, пише La Prensa Latina."
  • 139 СВТ 40

    2 0 Отговор
    Ми погледнете се вие ,най- големия замърсител БЪЛГАРИЯ ,че то от вашите въглища не може да се диша.
  • 140 СВТ 40

    2 1 Отговор
    Леле колко страшно стана,много рязък завой някой го е страх да не падне.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 някой

    4 0 Отговор
    Това е намеса във вътрешните работи на България. Докога ще търпим да ни заповядват това или онова. Не сме ли свободна държава? Защо празнуваме с гръм и трясък ПРАЗНИШКА НА НЕЗАВИСИМОСТТА?
  • 143 БББ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "НАГЛОСТ":

    Отвориха си и ТЕЦ-овете на въглища, а видиш ли България да се откаже от кюмюря…
    Наглеци и половина
  • 144 мучо

    4 0 Отговор
    агенцията за икономическо развитие на германия нека да се съсредоточи само и единствено върху решаването на бъдещите сериозни и изключително тежки проблеми в развитие на страната.....
  • 145 Чикчерито

    2 0 Отговор
    А Полша си бичи на въглища и не и пука. Само ние не си знаем интереса!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове