Last news in Fakti

25 Август, 2022 09:23 4 375 34

Прокуратурата: При катастрофата в Бургас става въпрос за умишлен и целенасочен акт

  • прокуратура-
  • бургас-
  • полицаи-
  • катастрофа

Регистрационните табелите на автобуса са холандски

Прокуратурата: При катастрофата в Бургас става въпрос за умишлен и целенасочен акт - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев определи действията на шофьора на автобуса с мигранти, който катастрофира и уби двама полицаи, като "съзнателен целенасочен умишлен акт". По думите на Чинев в случая не може да се говори за действие по непредпазливост.

С оглед на сложността на случая и големия обществен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието, заяви Чинев.

По информация на "По света и у нас" регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

По първоначална информация в автобуса са пътували 48 нелегални мигранти, а самото превозно средство не е напускало пределите на страната ни. Работи се в посока задържането на шофьора. Има лице, чието установяване тепърва предстои.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни мерки за справянето с проблема с нелегалната миграция през страната.

От името на прокуратурата Георги Чинев изказа съпричастността и съболезнования на близките на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 На бърза

    18 0 Отговор
    ръка реши нещата ! Боже мили , какъв свят.....
  • 3 Кой

    12 0 Отговор
    е ръководил акцията и защо полицаите не са били с неоттални на вид коли ?
  • 4 Ха ха

    14 2 Отговор
    Обаче работят в посока по задържане на шофьора!?!?Сигурно е същият от буса от Своге .
  • 5 дпсарска работа

    6 8 Отговор
    със съдействието на фърчилков
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    А националната ни телевизия пусна
    ИГРАЛЕН ФИЛМ
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 7 плюс минус

    38 8 Отговор
    Трябва да се търси корена на тази трагедия:
    Защо тези хора бягат от държавите си?
    Кой им съсипа държавите?
    Защо бягащите са приемани радушно и безпроблемно в Европа, а не в САЩ?
    Какво правят войски на САЩ в чужди държави?
    И още много въпроси, на които се знаят отговорите, но не сe казват.

    Коментиран от #9, #25

  • 8 Перо

    22 3 Отговор
    За 4,5 часа тази шушумига окръжен прокурор е установил само,че водача на автобуса е имал умишлено,а не поведение по непредпазливост! Не знае още кой е водача и от каква националност е! Не знае какво да прави! Обикновена калинка!
  • 9 НАТО

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "плюс минус":

    напусна светкавично Афганистан след най - дългата си до сега война от 20 години , струващи билиони ( пари от страните членки ) и остави хаос , цялото си въоръжение и техника в ръцете на талибаните ! Както и афганистанския народ.....
  • 10 Перо

    18 1 Отговор
    Каква война за каналджиите,какви 5 лв.? Изпълнителната власт е задължена законодателно да правят пълно обгрижване на нелегално преминалите мигранти,без да се търси наказателна отговорност! Барба Ганьос плаща разходите и си получава болестите и престъпността!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 емигрант

    25 0 Отговор
    Бог да прости момчетата ! БГ прокуратура, съд и полиция не са професионалисти, а мошеници и измамници ! За смъртта на тези момчета виновникът е сам един и той се нарича "непрофесионализъм" ! Хубаво е да се гледат филми и да се извлекат поуки които да се разглеждат с целият наличен състав ! Как се преследва и спира автобус е по-лесно от преследване и спиране на л.автомобил, имат ли тези момчета трениран такъв елемент в подготовката си или са облекли униформата и са станали готови полицаи ? Колко полицаи в Бг имат професионална подготовка поне на средно ниво ! За какво носят пистолети полицаите като не го използват ? В коя държава има бити полицаи и в коя държава полицията няма респект както в Бг ? За какво изобщо има полиция в Бг когато всеки може "да удари шамар" на полицай и да си продължи по пътя ? Елементарни ленти с шипове има ли в полицията в Бг ? Голямо "откритие" станало въпрос за умишлен и целенасочен акт - КАКВИ УМНИ ГЛАВИ ПОЛИЦЕЙСКИ СА ОТКРИЛИ ТОЗИ АКТ ?
  • 15 номер2

    8 4 Отговор
    Даа! "Съзнателен целенасочен умишлен акт" е поставянето на милиционерската кола напречно на пътя!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Росен

    15 1 Отговор
    Дека са на Лойко оградите за милиарди?
  • 18 Тия са загинали

    20 0 Отговор
    Заради простотията на началниците отделно куките не са спазили протокола....спират 40т автобус като го ТАРАНИРатТ въобще бг полицаите са шайка неграмонтници.....трябва стреля се в гумите на ППСто,разпъват се шипове....и т.н
  • 19 Христо Божилов

    8 4 Отговор
    Важното е че Рашков дамаджаната бе реформирал 99.9% от МВР и бе готов за заслужено пенсиониране като шеф на КПКОМПИ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Това не Прокуратура а...

    10 0 Отговор
    "съзнателен целенасочен умишлен акт", УМИШЛЕНО забравя да каже срещу кого, Народа, Държавата, МВР, Съда или Прокуратурата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БАРС

    13 1 Отговор
    Жалко за момчетата но честно много малко имаме истински полицаи които мислят за реда и спазват закона.Повечето си затварят очите или пък хващат дребни рибки и за катаджиите също се отнася.Сами знаете за катаджиите кои коли спират.А да отидат в Израел и да се научат как да работят.Защо не са опънали шиповете на пътя и да минават на зиг заг.Ако не спре да стрелят по автобуса толкова ли е сложно .Или отново пестим патрони.Евреите всяка сутрин вече с години пред Тела-Авив заради терористите има шипове и стоят по 8 полицая с автомати.Не спреш ли прощавай с живота.Така се работи
  • 24 Тулупов

    9 0 Отговор
    Турция пуска нарочно мигрантите към България и към Гърция.Така изнудва ЕС за още пари.Нали направиха уж ограда, Б.Борисов се хналеше с нея? Вятър и мъгла,две момчета-полицаи си отидоха млади.
  • 25 7788

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "плюс минус":

    Руснаците започнаха войната в Сирия и подкрепят режима на Асад.Те имат интерес Европа да лъде подпонена чрез емигрантите.
  • 26 Барба Ганьос

    6 0 Отговор
    Оградата не върши никаква работа, само похарчиха пари за нея. И се хвалеха, показваха я на кого ли не.
  • 27 емигрант

    5 0 Отговор
    Страхотно ОТКРИТИЕ направили, открили, че този акт бил "умишлен и целенасочен", обаче непрофесионалното поведение на загиналите полицаи какъв акт е, не е ли и той умишлен и целенасочен обаче от цялата система на МВР ? Аз твърдя, че непрофесионализъм на полицията предизвиква шофьорът да предприеме тези действия, той не е имал в предвид да постъпи умишлено така, полицията да не си "МИЕ РЪЦЕТЕ" сега с това изявление, виновниците са в полицията и това са ония елементи които седнали цял ден пият кафета да им премине времето без да знаят и да се интересуват на какво професионално ниво са подчинените им ! АКТЪТ БИЛ УМИШЛЕН, по-срамно изказване едва ли някой шеф някога ще направи в някоя държава !

    Коментиран от #28

  • 28 Напълно си прав колега

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "емигрант":

    Заради смърта на тези 2ма недонаучени полицайчета трябва отговорност да си подадат оставките техните шефове до 9то коляно....а не да изкарват шоф.на автобуса 1000% виновен така се прави в правовите държави
  • 29 Значи когато загине служител на мвр

    4 0 Отговор
    Става въпрос за умишлен и целенасочено акт, но когато всеги ден загиват обикновени граждани и убийците са неслучайно и богаташи става въпрос за неумишлено и неосъзнати действия, това е срамно и позорно за всички
  • 30 ХЕРКУЛЕС

    6 0 Отговор
    Нищо няма да направите защото всички прибирате парички! ЛАКОМИЯТА ВИ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА ЧЕ НЯМА НИКАКВА НАДЕЖДА ДА ДОПУСНЕТЕ НЯКОЙ ЧИТАВ ЧОВЕК КОЙТО ДА СЕ ОПИТА ДА ОПРАВИ НЕЩАТА! И МВР И ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В България не струват защото са гнили от корупция! И никой не се притеснява за което!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 рии

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "ХЕРКУЛЕС":

    Корупцията в БГ е начин на живот още от комунизма! Смърди от километри затова никоя свястна компания няма да припари насам! Гнилата ни корумпирана държава е презряна от читавите народи само блшевиките се кефят!
  • 33 Никой

    3 1 Отговор
    след като ме триете ще го кажа така.ПРокуратурата винаги адекватно си е вършила работатаНикога не са оставяли вчерашната работа за след 1-2-3 години
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове