Last news in Fakti

25 Август, 2022 20:53 3 137 35

Окръжният прокурор на Бургас за катастрофата: Тежко умишлено престъпление

  • георги чинев-
  • катастрофа-
  • полицаи-
  • мигранти-
  • автобус

Чинев посочи, че към момента не може да даде подробности за казаното от задържания в Първомай шофьор на автобуса

Окръжният прокурор на Бургас за катастрофата: Тежко умишлено престъпление - 1

Това е едно тежко и умишлено престъпление. По оценка на разследващия екип и наблюдаващите прокурори се касае за един съзнателен, целенасочен и умишлен акт на престъпление. Предстои повдигане и предявяване на обвинения и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на задържания шофьор на автобуса. Това заяви в предаването „Денят на живо” по Nova News окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, коментирайки тежката катастрофа с автобуса с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

„Това е умишлено ПТП в резултат на което е причинена смъртта на двамата полицейски служители. По оценка на доказателствените източници не би могло да се говори за непредпазливо причинена смърт”, подчерта той.

Чинев посочи, че към момента не може да даде подробности за казаното от задържания в Първомай шофьор на автобуса. „Но уверявам, че се работи много динамично и интензивно, и той е бил установен и задържан. Предстои повдигане и предявяване на обвинения и внасяне от Окръжна прокуратура – Бургас на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

„Колегите са провели необходимите беседи със задържания. Ще бъдат проведени и необходимите действия по разследването с негово участие. Ще положим максимални усилия да установим обективната истина и виновните да бъдат изправени пред българския съд”, категоричен беше прокурорът.

Той не потвърди информацията за стрелба по време на преследването на автобуса.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    36 0 Отговор
    Престъпление е,че 80-90% от МВР е дневна смяна/началници и администрация/
  • 2 Така е

    33 0 Отговор
    Тежко умишлено престъпление на шефовете !
  • 3 Ало

    26 0 Отговор
    Кво стана с Семердиевият. Невинен ли го писаха
  • 4 А ние

    23 0 Отговор
    Кьорави ли сме !
  • 5 Еи,

    17 0 Отговор
    Прокурор, полицая уби колегата си .не защитавам никого но
  • 6 Бля,бля

    14 0 Отговор
    Стига с тези коментари. Събират се доказателства и се представят в съда. Да не говорим ,че в момента октопода НПО е събрало елитни адвокати ,които обмислят как да пуснат "горкия " навлек под домашен арест.
  • 7 Кой

    17 1 Отговор
    изпрати двамата полицаи , за да се случи това "умишлено престъпление" ? Не са действали на своя глава , нали ?
  • 8 Бивш

    9 2 Отговор
    Самоубиха ги !
  • 9 Не разбрахте ей

    21 1 Отговор
    Тези които идват да мюсюлмани! Живял съм с тях в Гърция, за тях не сме хора! Няма да спрат да газят!
  • 10 Тежко увредена

    19 1 Отговор
    почти убита държава, бих казал. И полиция, съд, прокуратура, политици, го правят този геноцид и слугува на мафията.
  • 11 дидо

    16 1 Отговор
    тежка некадърност....и корупция....
  • 12 Нема се плашите

    18 2 Отговор
    Като се изтепат милиционерите, имаме достатъчно кифли - милиционерки. Те ще гонят скакалците.
  • 13 Хайде да видим сега

    24 2 Отговор
    Цялата строгост на закона.Убийството на двама полицаи е пряко нападение срещу държавата .Айде сега държавата да отговори подобаващо Сега ще разберем колко адекватна е тя
  • 14 Доц.Врачка Шашкънлиева социаленпроктолог

    7 0 Отговор
    Окръжният м@н@ф на Бургас :
    Верно ли бе,Шерлок?!
  • 15 Кви беседи с обвиняемия беееее

    14 0 Отговор
    Малко новичок и айде.......Пуснете го на колегите на тия БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА
  • 16 дидо

    16 6 Отговор
    прокурора да хване и да се обеси... да не спреш на някакви светлини не е тежко престъпление ....тежко малоумие е да си мисли че като включи лампите и засилен автобус ще спре....а аще по тежко малоумие е да тръгнеш напред при врахлитащ автобус.....понеже г-н фуражката се е панирал понеже е свикнал само да рекетира послушни овце

    Коментиран от #20

  • 17 Стой та гледай!

    13 0 Отговор
    И сега като ми почнат едни дълги дела,едни проточени експертизи...!Бетер делото за убийството на Милен Цветков...!И като ми се изстапани някой високоплатен мастит и мазен адвокат ..!Че като вземе да увърта и доказва,как не било сигурно,че баш пък тоя е бил зад волана...!Че туй,че онуй и айдее...накрая му приравнили времето в ареста и го освободили условно за...,,Добро поведение"...!Дето казваше Буцката-Всичкото е - Пунта-Мара...!
  • 18 Бандера

    8 5 Отговор
    Още от времето България приютяваше, обучаваше и финансираше сирийски, иракски и турски кюрди - терористи и трафиканти на оръжие и дрога! Голяма част получиха бг гражданство и останаха тук. Почти всички от по-старите са агенти на комунистическата ДС. Старият Фатик, синът му, Алгафаритата....А познайте от пръв път кой организира логистиката по трафика на бежанците? Относно нелепата смърт на полицаите е добре хубаво да се гледа видеото което показа ясно как шофьорът на патрулката уби себе си и колегата! И ако лудата Веса не го беше пуснала още щяхме да слушаме за високият професионализъм и героизма на загиналите.
  • 19 мдаа

    7 1 Отговор
    Айде, пак се почна с неправилно формулираните обвинения, които лесно ще бъдат оспорени в съда... Умишлено? След като полицаите сами застават пред автобуса? Явно искат бързо да оправдаят и пуснат шофьора...
  • 20 Просто полицая...

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "дидо":

    ...като видя ,че оня лети срещу тях като огромна скала и в паниката си обърка задна с първа скорост...
  • 21 ЗАЩО

    8 0 Отговор
    Защо окръжният прокурор нищо не изяснява по отношение собствен остта на автобуса.
    Цяла България иска да знае кой е снабдил каналджиите с този автобус!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами гледай тв бе човек!

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЗАЩО":

    Цяла вечер,само това дъвчат по всички канали...
  • 24 Ленин

    2 0 Отговор
    Биха ли го? или констатираха,че е от бандата на Борисов?
  • 25 НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ?

    6 0 Отговор
    ТИЯ НАШИ ПОЛИЦАИ ЗАЩО СПРЯХА ПРЕД ЛЕТЯЩИЯ АВТОБУС С ПОБЪРКАН ШОФЬОР? ДА НЕ СА МИСЛИЛИ, ЧЕ СА В ТАНК?
  • 26 а всъщност

    8 0 Отговор
    Тежко умишлено престъпление е да не обучиш полицаите как да действат при такива ситуации, да не им осигуриш нужното оборудване, но въпреки това да изискваш от тях да действат!
  • 27 Дааа

    7 0 Отговор
    Всичко ми е ясно, но как автобуса е тръгнал от около Хаскова, минал е половин България до Малко Търново без да го засече супер-гупер тол система с чужди номера, че без застраховка и малолетен водач на мпс. Няма начин, ако аз изляза с колата без ГО, винетка и книжка да не ме спре първата патрулка с камера , два часа да ме разкостват пил ли съм, наркотици и свалени номера. А това е автобус! 100% има замесени куки от Първомай до М.Търново.

    Коментиран от #31

  • 28 ГЛЕДАХ КЛИПА!

    5 1 Отговор
    НА ТРИ ПОСТА НЕ Е СПРЯЛ, КАК ПЪК РЕШИХА, ЧЕ ТУК ЩЕ СПРЕ? ЯВНО ОНЕЯ ДЕТО ГИ ГОНЕХА СА ИМ КАЗАЛИ ДА ГИ ПРЕСРЕЩНАТ. УМНИ КАТО МИЛИЦИОНЕРИ. НАПРАВО СЕ САМОУБИХА!
  • 29 КОЙ ИМ НАРЕДИ ДА ЗАСЕКАТ?

    2 0 Отговор
    НАШИТЕ ПОЛИЦАИ НЕ ГИ ЛИ ОБУЧАВАТ КАК ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ? ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГЕРОИ ПРЕД ПЕНСИОНЕРИ И ДЕЦА, АМА ОТ ПРЕСТЪПНИКА ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. ЯВНО НЯКОЙ ИМ Е НАРЕДИЛ, ИЛИ СА СПАЛИ И НЕ СА БИЛИ РАЗСЪНЕНИ? ДА СЕ ПРОСЛУШАТ РАДИОСТАНЦИИТЕ АКО ИМА НАЧИН!
  • 30 Филанкишията

    3 1 Отговор
    ΚОЙ Е РАЗПОРЕДИЛ НА ПАТРУЛА ДА ПРЕГРАДИ ПЪТЯ НА АВТОБУСА?! ТОВА Е УБИЕЦА НА ПОЛИЦАИТЕ. СЛЕД КАТО НЕ Е СПРЯЛ НА ДВА ПАТРУЛА, И ШПОРИ С КОЛКОТО МОЖЕ ПРЕЗ ГРАДА, ЗАЩО Е НАРЕДЕНО ДА МУ ПРЕГРАЖДАТА ПЪТЯ????? СЛЕДВАЙТЕ ГО - ТОЙ НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДЕ. ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА ТЪПИ.
  • 31 Филанкишията

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дааа":

    Ами както след като е катастрофирал, избягал, е стигнал до Първомай...Обърни внимание, че след автобуса има ескорт от полицейски коли....... и той избягал до Първомай?! ...сириеца в България..???
  • 32 Бог да го прости.

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тодор":

    Ама що народ разплака през годините... И това е истина!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 В конкретния случай

    0 0 Отговор
    От видеото се вижда че автобуса си лети по пътя а патрулка та в последния момент се хфърли пред него, никой шофьор на автобус не можеше да избегне сблъсъка или да спре
  • 35 Ако трябва да бъдем коректни

    0 0 Отговор
    На записа се вижда че сблъсъка и смъртта на униформените го предизвика полицейския автомобил, автобуса си има и той неговите нарушения, но за птп нямаше как да го предотврати
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове