Last news in Fakti

2 Септември, 2022 12:44 2 760 20

Антоний Гълъбов: Единственият вариант след изборите е програмно управление

  • антоний гълъбов-
  • програмно управление-
  • избори

Той каза още, всички политически партии са изправени пред риск

Антоний Гълъбов: Единственият вариант след изборите е програмно управление - 1
Снимка: БГНЕС

Единственият вариант след изборите е програмно управление. Това коментира в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

"С други думи постигане на съгласие около ясна управленска програма, с конкретни срокове, с конкретни избирители за степен на постигане на цели – нещо, което засега изобщо не виждам като нагласа в политическите партии. Те продължават да спорят как сме стигнали дотук. Имаме уникална ситуация, в която се спори за това какво е реалното състояние на страната: Срещу официални становища се изказват политически мнения, срещу едната трактовка на актуалното състояние на страната се появява друга, така че хората дори не са наясно всъщност колко е дълбока кризата в България. Да не говорим за това да има смислен разговор за подобно минимално съгласие около управленска програма", коментира Гълъбов.

Антоний Гълъбов каза още, всички политически партии са изправени пред риск.

"За пореден път да видят, че продължават да губят доверието на гражданите. Хубавото на тези избори е, че нямаме голям нов политинжинерингов проект, нямаме нов спасител. Не се задава някой, който изведнъж да грабне доверието на гражданите и да го занесе незнайно къде. Но едновременно с това проблемът е в това, че има политически партии, които в желанието си да оцелеят, са готови допълнително да скандализират ситуацията, допълнително да изострят противопоставянето", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 7 Отговор
    Служебно правителство от експерти,а не партийни 🐞 и парашутисти.
  • 2 Смехурко

    25 4 Отговор
    С премиер Делян Пеевски нали?
  • 3 Мустафата

    21 2 Отговор
    Точно така - програмно управление на разноцветните ми марионетки по моята програма
  • 4 +++

    23 2 Отговор
    И кражба до дупка. То и сега си е програмно правителство, но без ПП, ГРОБ, ДБ и останалата шайка.
  • 5 Сатана Z

    10 8 Отговор
    Скоро децата тръгват на училище.Не чух нито един политик да се е изказал държавата да даде по някой лев на семействата да купят на тези деца топли дрешки за зимата докато ги има на пазара.
    Както е тръгнало училищата ще са без отопление и осветление,което пак е грижа на държавата,ама от пуста алчност и лакомия забравят,че ще дойде Видов ден и за тях.

    Z
  • 6 отврат е

    25 2 Отговор
    На боко гугутката пак иска житце !!!
  • 7 дфрт

    17 1 Отговор
    ДПС искаха програмно правителство. Тоя прокарва идеите(сметките) на ДПС.
  • 8 та кои експерти

    7 9 Отговор
    и кой експерт
    Бойко Рашков
    През 1990г.
    - Няма да стане вашата ....Да не цитирам повече
    И това е лице на промяната.
  • 9 гнус

    11 0 Отговор
    В Бг и програмно правителство не може да се направи. Всяка партия ще набута в правителството професионално най- некадърния, но най- обигран и врял и кипял в далаверите. Голямо "усвояване" ще падне.
  • 10 Мнение

    9 7 Отговор
    Предпочитам временни правителства и служебни отколкото Герб. ИЗЛИЗА ПО-ЕВТИНО
  • 11 гугутков

    5 0 Отговор
    кажи го на партиите!
  • 12 Врача

    9 2 Отговор
    Антонио, май нищо не разбираш. Какво програмно управление? Та в Парламента нали всеки е влязъл келепир да лапа. Пък и тези стари физиономии така са ни омръзнали. Аз няма за кого да гласувам. Но все пак ако отида ще е за някоя нова партия като на Янев. И да знаеш, че след тези избори ще има още едни и още едни. А после ще гласуват само закараните под строй и ще има невалидни много бюлетини що насила хубост не става. Счупи ни се партийния живот в България.
  • 13 Жан Клод ( с двата ножа)

    2 2 Отговор
    ГолЕма глАва!
  • 14 Има

    7 2 Отговор
    и друг изход
    такива като този да си плащат, за да им тиражират ... експертизата
  • 15 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    3 1 Отговор
    Политическата ситуация, път без изход.. Освен, че обществото се атомизира, и станаха много общества с различни идеи и интереси, има и главна причина. Това е, че всички партии са партии джуджета. Нали има субсидия, и те нямат нужда от членски внос. ГЕРБ е джудже в доверието, много години показаха какво могат. БСП са джудже по мислене и действие. Другите са джуджета по всичко. Всички работят за плутокрацията, всъщност. А най-важното което трябва да се направи е в три точки. Социално строителство и саниране на всичко. Безплатни държавни болници. Веднага минималната заплата да е една трета от германската минимална заплата, и след 4 години тя да е 60% от мин. герман. запл. Но никоя партия не го прави. А трябва и селото и храната да се оправят, като 70% от субсидиите да са за семейни ферми и кредит за ферма за всеки безработен и мераклия, 200 000 лв., и 20 000 лв. за микро ферма за работещи нещо друго и в другото време да гледат продукция... и пари за реализация - търговията.. Медите са с журналисти мислещи какво суши и хайвер, вино, плажове, дестинации, ще опитат. Хайверени журналисти и хайверени политици, експерти, политолози и култур трегери, професори, интелигенция.. икономисти.. Далеч от съзнанието и битието на 90% от българите. Два свята, изявени така силно отдалечени.. паралелни светове! не могат и не искат да разберат народът. Народът - 80% не проумява, че тези показвани по телевизията не са като народът. като тях.. вълк и овце..
  • 16 краси

    11 2 Отговор
    Тоя е от най-гнусните лизачи на комуниста Винету!
  • 17 Айде

    6 0 Отговор
    Стига, Гълъбов! Твоят "единствен" вариант може само временно да отложи явно необходимото - пълна промяна на политическата система и отстраняване на несменяемите партийни върхушки от властта! Власт на гражданското общество е решението!
  • 18 Охо-бохо

    2 0 Отговор
    Програмно управление но назначено от "Америка за България" и "Отворено общество"! Нъл тъй!
  • 19 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    Да, защо не, но ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ трябва да бъде изнесена ЦЯЛАТА ИСТИНА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,............................, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб"!!! Нали така, БЪЛГАРИ?! НАРОДЕ????
  • 20 ПУТИН

    1 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВСИЧКО Е ИЗМИСЛЕНО ОТ КГБ. КЪДЕ СА ФАКТИТЕ? СНИМКИ - МОНТИРАНИ ОТ РАЗЛИЧНИ ДАТИ, МАТА СНИМАЛА АМА НЕ ИЗЛЕЗЕ С ИМЕТО СИ И С КАМЕРАТА И ДА ДОКАЖЕ? ЧЕКМЕДЖЕТА ИМА ВЪВ ВСЯКА СПАЛНЯ, КОЛКО МУ Е ДА ДОКАРАШ ДЕКОРИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО СЪЩОТО? ИМАЛ КЪЩА, АМА НИКОГА НЕ Я Е ПОСЕЩАВАЛ? АМИ ЗА КАКВО МУ Е? ДАЛИ В БАНКЯ Е ПО ДОБРЕ ОТ БАРСЕЛОНА ЗА ЕДИН ПЕНСИОНЕР С МИЛИОНИ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове