Last news in Fakti

17 Септември, 2022 15:11 2 787 65

Делян Добрев: Специално ние в България можем без руски газ, в Европа не е така

  • делян добрев-
  • българия-
  • руски газ-
  • европа

"Конкретно на тези избори избирателната активност ще бъде още по-ниска... Причината е, че избирателите си мислят, че няма да има правителство", обясни Делян Добрев

Делян Добрев: Специално ние в България можем без руски газ, в Европа не е така  - 1
Снимка: БГНЕС

"Голямата изненада на тези избори ще бъде "Възраждане", коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ Делян Добрев в предаването "Стълбището" по Дарик радио.

Той обясни, че по цял свят популистките партии имат възход.

"Конкретно на тези избори избирателната активност ще бъде още по-ниска... Причината е, че избирателите си мислят, че няма да има правителство", обясни Делян Добрев.

"Моята надежда е, че всички партии ще направят всичко възможно да има правителство", коментира относно възможността за съставянето му. "Партиите няма да си позволят с лека ръка да отидат отново на избори", допълни той.

"Не виждам как ще стане правителство между ГЕРБ и "Възраждане", коментира той.

"Според мен не трябва да има партии табу", коментира Добрев относно възможността за правителство с участие на ДПС и припомни, че това дългогодишно негативно отношение към Движението е сходно на това на "Продължаваме промяната" към ГЕРБ.

Той обясни, че от 6 месеца от ГЕРБ обясняват как купуваме газ от "Газпром" чрез посредници, а от ПП отричат, но не показват документи за това. Той е категоричен, че тази "измама" трябва да стане ясна на всички.

"Още преди 4 години България стана акционер в терминала за регазификация в Гърция", обясни Добрев и посочи това като малко известен факт, който обаче "можем да съобщаваме със самочувствие".

"Специално ние в България можем без руски газ", категоричен е Делян Добрев и обясни, че в Европа не е така.

"За България нищо съществено няма да се случи, ние можем да заменим "Газпром"... Още март месец казахме, че България трябва да стартира международен търг за доставки", категоричен е той.
Добрев обясни, че ние сме малък консуматор, но бизнесът ни много зависи от цената на газа.

"Още президентът Първанов стартира разговора с Азербайджан за газ... Още през 2012 година договорихме ниските цени на газа от Азербайджан", обясни Делян Добрев.
"Накрая страданието ще остане само за Русия... Европа ще замени терминалите и след това няма да ѝ трябва този руски газ", категоричен е Делян Добрев.

По думите му Европа ще стане "Европа на технологиите", а не на "индустриалното развитие" и всъщност ще се фокусира върху производството на "зелен водород".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя

    54 5 Отговор
    Е на амбразурата предварително.
  • 2 истина е

    73 5 Отговор
    Затвора за вас ще е най-доброто място за живеене ,защото само това заслужавате ,долни крадци и мушингери !!!
  • 3 Специалния

    56 7 Отговор
    лъжец крадлив , омазан до ушите , пак натрапва неговите си приказки !
  • 4 И аз не знам какво са се разревали всичк

    24 22 Отговор
    у нас за тоя газ. Няма и 10 процента от индустрията у нас, зависеща от него. На север имат проблеми. И още. Крайно време е да се монтират на училищата, градините и всички държавни сгради соларни панели.

    Коментиран от #43

  • 5 Гроб и подчинената

    9 36 Отговор
    Му партия възраждане ще оправят България.
    Само такива като възраждане и герб ще ни помогнат да напуснем ЕС и Нато
  • 6 Ако намалим наполовина нищоправещата

    43 0 Отговор
    държавна администрация, няма да се налага да им топлим з.д.н.ц.т.е докато редят пасианси в огромните ненужни държавни учреждения.
  • 7 Русофил

    30 3 Отговор
    Ние само на Баце давахме, ама явно и този е захлебил.
  • 8 Българка

    33 11 Отговор
    Изумително е кандидат-обвиняеми вместо да дават показания пред следователи, да обикалят с предизборни поредни лъжи. И да, ГЕРБ много биха се радвали на добри показатели на отрочето си- партньор Възраждане, след срутване на бизнес организацията ИТН. Важно е да има троянски коне на мафията, които да саботират всяка правосъдна реформа, която да доведе но обвинения на престъпниците, ограбили десетки милиарди за 12 години
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пуитн

    3 9 Отговор
    Аз съм пич та дрънкам
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Казуар

    34 1 Отговор
    Делянчо, не ти ли стана байгън от повтарянето на думата газ.
  • 13 Госあ

    25 5 Отговор
    Водород правят в Япония и Китай. Тоест, европейците пак ще измислят технологиите като откраднат. Въпросът е, че гледат грешния метод. Действително японците направиха централа за водород от солари, но там се говори за реактори четвърто поколение, което направиха. И докато японският такъв е експериментален, то в Китай един такъв вече снабдява и електропреносната мрежа и водородната им инфраструктура. Строи се втори. В Русия работи реактор с бързи неутрони, който използва отработено ядрено гориво, а китайците преди седмица заявиха, че ще използват този тип реактори за хибриден технология, която да инициира синтез. Казват, че такъв тип хибридна технология ще захранва електропреносната им мрежа 2028г. Кви технологии, кви 5 лв в Европа ве ?

    Коментиран от #33

  • 14 !!!?

    16 11 Отговор
    Европа ще стане Европа на технологиите, а ние Терминал за каналджийство, територия за трансфер на руски газ и дестрибутор на кремълска пропаганда !!!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вълк единак

    18 3 Отговор
    Деляне л.а.п..й Руския шнур, както го ............. шеефа ти от Банкя.
  • 17 що ви не .... и така нататък

    24 1 Отговор
    А какъв тогава е мотивът за " ние без " и каква е цената бе , вие на някаква олимпиада ли сте да се доказвате верноподанически на САЩ , защото очевидно за това става въпрос .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Охо-бохо

    14 5 Отговор
    Естествено, че може и въобще без газ! Като сме се освободили от турско не е имало газ! Колко му е да разберем как са живели тогава.
  • 21 ХХХ

    14 3 Отговор
    Пригответе се тези лъжци пак да ни управляват.
  • 22 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    15 3 Отговор
    Я как се подкрепят господар и слуга . То и за Атака така разправяхте, и за "патриотите" ... пък виж как хубаво си крадяхте, заедно с вечно управляващите Д(п)С .
    Как замря конфликта на "генералите" Буда и Решетников ?!
    Нито дума от "евроатлантиците" за руzкото правителство на пРезидента ?! Нито дума от пРезидента за шкафчета, корупция, Гешев, милиарди за пътища, милиарди за руски поток ... ?1 Тишина ! Сибирска тишина !
  • 23 Госあ

    6 4 Отговор
    Като им говориха японците на европейските кратуни, че прехода в автомобилостроенето трябва да бъде от хибридни двигатели към водород и електрокарите замърсяват повече дори от бензиновите, тия се подсмихваха. За технологии ще ми говорят.
  • 24 абеии

    22 4 Отговор
    Добрев иска да каже че газа на Путин мирише а на Бай дън газа не мирише . Слуги на САЩ българина го интересива кое е евтиното ,а вас ви интересува да сте подлоги на някой .

    Коментиран от #26, #29

  • 25 Копейка - Она утонула!

    11 13 Отговор
    Голямата изненада наистина ще е копейката - едвам ще я докара до субсидия (може и да не успее).
    копейката няма реални привърженици ! Няма ги никъде. Нито по площадите, нито по събрания, нито пред урните .
    Тази измама "възраждане" ще лъсне на 2.10.22
  • 26 По правописа се познават

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "абеии":

    въИзрожденец ?
  • 27 12340

    11 1 Отговор
    зелена еуглена!
    Цветан Цървула №2 !
  • 28 Матей преображенски

    14 1 Отговор
    С последното изречение Добрев изби рибата.Ти гледай какво има сега на мегдана и не залагай на футуристични технологии.И З.Европа ще я втаса без руските евтини суровини и енергия,ще зарежат тежката си индустрия,която им снася златни яйца и ще преминат на електроника,така ли?На нас верно няма какво да ни спрат,металургията ни я бастисаха отколе и сега е само спомен,ако има някакви добивни индустрии,те са си американски и ония ще се погрижат за тях.И все пак отражение ще има,негативно,при нас почти всичко е внос,като поскъпне на запад,ще поскъпне и тук.Даже някои производства напълно ще спрат и съответните стоки ще се докарват от щатите.Санкции за западноевропейците,келепир за американците.
  • 29 Реалност

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "абеии":

    Не, иска да каже, че сега като не получават вече процент от Газпром, вече може да се замени. ОПГ ГЕРБ си взеха вече своето за руско-турски поток, за бавенето на газовата връзка с Гърция, за платените железа за Белене, от рекета на Лукойл ... сега пРезидента мисли за тези % и дела за ГЕРБ-ДПС .
  • 30 Розата

    10 7 Отговор
    Що не прати Путин един Искандер,та да се отървем от вас!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Продажна рублоизмет

    12 4 Отговор
    Тоа, буци и нушето трябва да лежат в пандиза, заради Руски поток!
  • 33 Предаде ТАСС

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Е, щом казваш - така ЩЕ да е . Вече ще знам от къде да се осведомявам - от коментариZти . :))))))
  • 34 !!!?

    11 2 Отговор
    И тоя е от правоверните слуги на козяк. Такива се пръкват когато родителите системнопрекаляватсалкохола.
  • 35 Тома

    14 1 Отговор
    Без руски газ можем но без тиквата не можем каза делянчо защото ако го вкарат в затвора и ние влизаме с него
  • 36 Д Добрев тъпанар от ГЕРБ!!

    13 1 Отговор
    Колко ще плащаме за този другия газ, това нее важно за такива като теб!! Богат Народ, 1, 5-2 мил Българи ще мръзнат тази Зима като улични кучета, полугладни!! Това за ГЕРБ няма значение!!
  • 37 дедо

    13 0 Отговор
    Делянчо... хубаво "можем", но кажи е от къде!? Вие 12 годинки управлявахте и не го направихте, а сега кажи как да го направят другите!?
  • 38 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    14 1 Отговор
    И без ток можем и без газ ,бензин, .без тъпигерберастки също.
  • 39 И тоз п и дал

    10 2 Отговор
    Предател и крадец най долен
  • 40 Ха Ха

    6 4 Отговор
    да ние ще вземаме от EU ....руска газ на двойна цена ! Главанако ще строи......чекмедже 2
  • 41 СДС доведе разрухата

    7 1 Отговор
    Приватизацията в България в зародиша на капитализма доведе до преднамерена деиндустриализация на страната. Добри, прав си нищо вече не ни трябва. Трябват ни наивни и безропотни избиратели, наречени от офшорният лидер "ЕЛЕКТОРАТ".
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 123

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "И аз не знам какво са се разревали всичк":

    Соларните панели не действат при мъгла, студ и липса на слънце.

    Коментиран от #52, #57

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 СЛОНА

    6 2 Отговор
    Е ОТ ТАКИВА КЕЛЕМЕНЦА СИ ПАТИМЕ!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 123

    6 0 Отговор
    Делянчоооо, ЦЕНАТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Па ти ако искаш и от Сириус-Омега си карай газ!
  • 48 Макробиолог

    5 1 Отговор
    То в ГЕРБ нещо умно да се намира?Нямаме нужда от евтин газ,какъвто беше Газпромовския допреди ЕК с фондерлайнената да наложи спотовата схема по три причини---първо:нямаме индустрия/газът е суровина в развитите индустрии/,второ--търговските въпроси ги превърнаха в политика...трето--тока ни не се произвежда от газ.....нооо главния дял е от АЕЦ ,руска технология с руска суровина,и като видим точка две,ко праим?....без руски газ можем,но без руски реактори не?....ам ако Путин реши че много сме се отвили?..Уестингхаус ли ще чакаме да ни построи реактори?/в Китай и САЩ строи едни повече от 30 години/.....Европа ще измисля тухнологии,Китай ще произвежда,тъй де ...те и в САЩ така си мислеха че ще е вечно,но за 30--40 години успяха да открият отново топлата вода--там където е производството,там се развиват кадрите--инженери,специалисти и накрая и наука/технологии/.....и 10 войни като в Украйна да организираме,процеса си върви.
  • 49 То и ние можем без

    2 0 Отговор
    такива като тебе ама няма отърване от жадните кърлежи.
  • 50 Алоу

    5 0 Отговор
    Ние без газ можем, но вие без комисионни не можете. Айде идвайте на власт да довършите народа и родината.
  • 51 Госあ

    3 0 Отговор
    И между другото, това човече се счупи да обикаля студиата и да плюе срещу батериите, които могат да се използват именно за такъв водород от нароилите се веита, като все пак им придадат някакъв известен смисъл. Щото високотемпературни газови реактори нема да строиме. Та тия батерии в този смисъл са единственото читаво нещо от тоя план, което може да има някаква полза за напълно безполезните иначе веита появили се в излишък в България
  • 52 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "123":

    И птичка да прелети над тях ги смущава. Да не говорим за непостоянния ток, който бива или недостатъчен или в излишък. Та в тази връзка, производството на водород с тях има някакъв смисъл, като разбира се пак е несравнимо с АЕЦ !
  • 53 Тя България и без вас може,но...

    6 1 Отговор
    Вие сте кърлежи и начина е само един за да се отървем от всички накледци и крадци.....Като отстраняване на кърлеж,без кръв няма да мине изчъгърването....
  • 54 шогун

    6 1 Отговор
    Е, хубава работа , доскоро мрънкаше ежедневно за газ от Газпром. Никога ГЕРБ , те лъжат и докато спят !
  • 55 Ник

    3 1 Отговор
    Ей на това му се вика гьонсуратлък.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Не е вярно

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "123":

    Капацитета им намаля. Само кусури търсите
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Смях

    3 0 Отговор
    Добър за духов оркестър!
  • 61 сирене

    1 1 Отговор
    Бе то и ние без Добрев можем, ама селския ерген е на "всяка манджа, меродия "
  • 62 Анонимен

    0 0 Отговор
    Параход
  • 63 Ванко шемета

    1 0 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 🤣
  • 64 Анонимен

    0 1 Отговор
    Храненик
  • 65 Джони

    1 0 Отговор
    Възраждане е варненска партия и покровителства а от руското посолство и Тим и нямат нищо общо с Герб, а че по някой път в парламента имат сходни гласувания това е нормална парламентарна практика. Но не бива да се смесват тези неща. Най близки партии до Възраждане са най старите и кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс. Костадин Костадинов Копейкин е един елементарен манипулатор и популист, които успя с държавната партийна субсидия да си купи във Варна къща, апартамент и кола. Той нарече протестиращите пред народното събрание фишистка измет. И щеше да ядат бой ако не бяха полицайте да ги защитят. Парламентарната група на Възраждане се бяха ваксинирал, а караха хората да не се ваксинират. Изключително лицемерие и задкулисие идва от московското Възраждане. Защо никога Костадин Копейкин и Възраждане не говорят никога против Дпс и Ахмед Доган и Пеевски и техните обръчи от фирми и подставени лица, а за тях се знае, че са свързани с руските служби и путиновия режим, защо никога не говорят против комунистическата олигархия и тн. Само много невеж и глупав избирател би гласувал за партии като Възраждане, Бсп, Дс, Дпс за партията на Стефан Янев, Мая Манолова Пеевска Костинбродска и Итн на Слави. Всичките тези партии са от обслужващия персонал на Кремъл в България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол