Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 07:17 3 110 33

Шуменци се събраха на лобното място на 22-годишната Светомира

  • светомира станчева-
  • загинала-
  • шумен-
  • студентка-
  • катастрофа

Вчера загиналата в ужасяващата катастрофа студентка беше погребана

Шуменци се събраха на лобното място на 22-годишната Светомира - 1
Снимка: БНР

Десетки шуменци се събраха снощи на мястото на катастрофата, която отне живота в сряда вечерта на 22-годишната Светомира Станчева, предаде БНР. Там беше и семейството на младата жена, а баща ѝ Анатолий Станчев още веднъж поиска справедливост и сигурност за всички деца, че ще се приберат живи и здрави при близките си. Екипи на полицията в момента са на мястото, осигуряват безопасното преминаване на автомобилите по булевард "Симеон Велики".

Шуменци, които тази вечер запалиха свещ и донесоха цветя в памет на Светомира, заявиха, че са изненадани от решението на съда, с което 18-годишният Жечко Кюркчиев беше пуснат под домашен арест и се надяват на справедлив и честен процес.

Семейството на Светомира поиска разрешение от общинската администрация за мирно шествие на 7 октомври. Очаква се шествието да започне в 18 ч. на мястото на инцидента на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“. Бащата Анатолий Станчев призова всички да променим системата, за да можем да държим децата си в ръцете си, а не техните некролози

Вчера Светомира беше погребана. Родителите на младата жена благодариха на всички, които са били на поклонението в църквата "Свети три светители".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    59 2 Отговор
    Домашен арест.. Точно заради пробити от корупция съд и прокоратура всеки си прави квото иска! Каквито и закони да се приемат без съдебна система няма да стане нищо! Бог да го просто момимечето!
  • 2 Кико

    58 2 Отговор
    И така ще е докато някое почернено семейство не вземе правосъдието в собствени ръце

    Коментиран от #3

  • 3 Ще принудят хората

    50 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кико":

    Да го направят, но тогава съда ще им даде най-високата присъда! Аз лично без да се замислям бих взела правосъдието в собствените си ръце!

    Коментиран от #6

  • 4 Дедо

    41 9 Отговор
    Бог да прости малката! Съболезнования, на близките!...... НО докато търпим комунистическите наследници така ще е. Ще ни газят нас, и децата ни....Ако ние не ги згазим веднъж, и завинаги!

    Коментиран от #33

  • 5 Последния Софиянец

    58 3 Отговор
    Убиецът е син на най големият бизнесмен в Шумен.Има двама адвокати.Единият адвокат е син на шефа на полицията в Шумен,а другият е мъж на съдийката.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Позор

    57 2 Отговор
    Цял апарат задвижиха , за да може убиецът на момичето да не влиза в ареста - хора подкупни , без морал и без грам съвест , но с огромен криминален потенциал ! Че и за нула време изгориха оръжието на убийството - джипа !

    Коментиран от #12

  • 8 Иван

    4 45 Отговор
    Шуменци се надяват на справедлив и честен процес.
    Справедливо е младежа да получи условна присъда, и мярката домашен арест е правино определена.
    Да пазим живота на другите е въпрос на култура и самосъзнание, това не се постига със закон.
    В затвора хората не се поправят, там се срещат с истински престъпници и те стават такива.
    Условната присъда има голям възпиращ ефек, ефективната генерира реваншизъм и практически създава престъпници затова на човек с чисто съдебно минало дават условна.

    Коментиран от #10, #20

  • 9 Първият Селянин

    11 10 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ДобрЯ че ме ОСВЕТЛИ миячо на чинии......Аз нямаше да се сетя, че е потомствен комунист, както тиЯ които си изброил......
  • 10 Бай Иван

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Ти кога беше, за последно в затвора та си такъв "капацитет"??? Сигурен съм, че и в казармата не си ходил!!! Е аз съм бил, и на двете места! И "викаш" Начи в затвора "попадаш на хора и ставаш човек"??? Не е баш така! Какъвто влезеш такъв излизаш........ И защо "мислиш" че в пандиза са само престъпници???
  • 11 ХАРОН

    35 2 Отговор
    Превзетата държава- шуменски феодализъм. Пробата чиста, вещественото доказателство изгорено, убиеца в къщи- синджир марка. А справедливост като пръдне гугутката.

    Коментиран от #16

  • 12 Анонимен

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "Позор":

    Какво ли толкова е имало в тоя автомобил та толкова скорострелно да го "оправят"?! Доказателство разбиващо "чистата" кръвна проба на момчето с чисто съдебно минало или .... нещо още по "такова"?!

    Коментиран от #13

  • 13 Кико

    4 28 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Автомобила е бил обискиран на мястото на катастрофата ако е имало доказателства те са взети, докато е на паркинга може да бъдат подхвърлени такива.
    Запален е за отмъщение!
    Насилието поражда насилие.

    Коментиран от #18, #23, #25

  • 14 Вълк единак

    21 2 Отговор
    Моля ви хора излесте и гласувайте,това не може да продължи тъка. Жалко за младто момиче и родитлите и Бог да я прости.

    Коментиран от #19

  • 15 Гошо ъъъъъъъ

    21 3 Отговор
    Само прочетете на кой е синче , малкия боклук!!! Тати управлява компания с оборот 400млн.

    Коментиран от #17

  • 16 факт

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "ХАРОН":

    После ще започне едно отлагане на заседания - де експертизата не е готова, де адвокатът се разболял и така с години, докато хората забравят и вниманието им е насочено към следващите такива случаи. Очевидно е, че джипът е изгорен, за да не може да се опровергае от фактите защитната теза. Накрая адвокатите ще пледират как момчето е много младо, с чисто съдебно минало, без противообществени прояви и как всъщност убитото момиче е виновно за катастрофата, а истинската жертва е това хубаво момче, което ще се измъкне безнаказано и ще хукне пак да гази с новия джип, защото вече знае - ще му се размине. Това, в което се е превърнало така нареченото ни "правосъдие" е отвратителен фарс и в съдебна зала вече се извършват най-тежките престъпления. Бог да прости момичето и да даде сили на близките му да живеят с болката, защото тази болка никога не отминава.
  • 17 Потомствени

    15 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо ъъъъъъъ":

    грабливи комунисти , нулева ценностна и християнска система , живот десетилетия в лъжи и кражби ! Цената плащат невинните граждани , както в случая убитото момиче от надрусания им наследник с джипа ! Срам и позор за институциите - девойчето в студения гроб , не изживяло живота си , а убиецът му на свобода.....
  • 18 Ти първо

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кико":

    Помисли как е запален ,при положение че се намира в охраняван обект на полицията .
    После умувай . Камерите сигурно не са работили .

    Коментиран от #22

  • 19 Иван

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "Вълк единак":

    Като казваш да излезем и да гласуваме кажи за кого, Аз не виждам достойни Българи между кандидатите.

    Коментиран от #21, #24, #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ти първо":

    Ти виждал ли си охраняем полицейски паркинг?! Другия въпрос без отговор е : Как така е изгорял само и единствено точно този автомобил?! Нямало е до тоя "специалния" и други "арестувани" автомобили на този "строго охраняван" полицейски паркинг или ..... ?! Използвай го това нещо между ушите си! Щом коментираш се предполага, че все ще имаш там и нещо за мислене?!
  • 23 Кико оригинал

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кико":

    Не те знам какъв Кико си но той да се радва ако само това им е отмъщението на роднините
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Перо

    13 5 Отговор
    Всичките 200 съдии и прокурори,които назначи Костов в съдебната система, от студентската скамейка трябва незабавно да бъдат изхвърлени,а не да ми създават криминална държава в държавата,под прикритието на независима съдебна система!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гост

    15 2 Отговор
    Първо питам: Шумов, вие в качеството на какъв пишете материала, бяхте ли на място? Събраха се над 1000 ХИЛЯДА и за чест на младите шуменци бяхя изключително млади хора! Защо не пишете за "подвизите" на адвокати , полиция и съд и как скоропостижно изгора джипът на строго охраняем от полицията паркинг? Защо палежът е станал в 2 часа през ноща в петък , а съобщението бе пуснато след 16 часа в събота? ЯВНО ПАРИЧКИ ЗАТВАРЯТ ОЧИЧКИ !!!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Механик

    16 1 Отговор
    Родителите на малкия Жечко Кюркчиев, ще раздадат по един бойлер "теси" на опечалените и ще ги черпят по една "фикосота".
    Докато разни продажни съдии, дознатели, милиционери, адвокати, прокурори, доктори, зъболекари не почнат да ядат бой, жечко и подобните му ще си джиткат пияни и друсани.
    Баща му на тоя е от ония с "куфарчетата". Тия дето откраднаха пенсиите на родителите ни и ги обрекоха на мизерия. Те съсипаха повече от половин наш живот и целия на децата и внуците ни.
    И не, не ми говорете за комунисти. Тия никога не са били комунисти, освен по партийна книжка. Тия са тези, които за пари разсипаха системата.
  • 32 Домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Защото Шумкаря пише от...Германия....
  • 33 Мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо":

    То и на запад е същото макс 3 годинки и при добро поведение навън по-рано.
    Няма разлика.
    Дори на времето са ги държали повече.
    Комунизм=демокрация, една и съща диктатура с две имена и много реклама. И при двете системи народното мнение е без значение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове