Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 18:08 5 275 73

Христо Иванов каза какво трябва да направи ГЕРБ, за да получи подкрепа от ДБ

  • христо иванов-
  • герб-
  • дб-
  • подкрепа-
  • правителство

Той открои три приоритета, от които ще зависи евентуалната парламентарна подкрепа на ДБ за едно или друго мнозинство. Трите приоритета са сигурност, законност и растеж

Христо Иванов каза какво трябва да направи ГЕРБ, за да получи подкрепа от ДБ - 1
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ искат подкрепата на "Демократична България" (ДБ), трябва да се мине през момента на истината с главния прокурор, ние от това няма да отстъпим. Това коментира пред журналисти преди заседанието на парламентарната група на ДБ съпредседателят на формацията Христо Иванов, съобщи novini.bg.

Той открои три приоритета, от които ще зависи евентуалната парламентарна подкрепа на ДБ за едно или друго мнозинство. Трите приоритета са сигурност, законност и растеж.

Когато говорим за законност, имаме предвид съдебна реформа, конституционна реформа на статута на главния прокурор и промяна на съдебната власт. Когато говорим за сигурност, имаме предвид цялостната модернизация на българската отбрана и всичко онова, свързано с енергетика, служби, което ние наричаме депутинизация и като говорим за растеж, имаме предвид политики, насочени не просто към преразпределяне на инфлационен ресурс, а да се стимулира растеж на икономиката, коментира Иванов.

Той заяви, че ГЕРБ са изпуснали времето да поемат подобни ангажименти.

Въпросът не е нещата просто да се кажат, въпросът е ние да имаме доверие, че те ще бъдат реализирани. От тази гледна точка, не виждам как ние бихме могли да подкрепим управление с първия мандат на ГЕРБ. ГЕРБ нищо не казват по отношение на съдебната реформа. Слушам ги как продължават да се правят на неразбрали, че тази тема е фундаментална за нас и искат да си говорим за други неща, по други поводи, посочи той.

Иванов съобщи, че от гласуванията за председател на парламента се правят изводи за формирането на едно или друго мнозинство. Към момента ДБ не вижда основание да се причисли към едно или друго мнозинство, посочи Иванов.

По думите му въпросът не е толкова в личните качества на кандидатите за председател на 48-ото НС.

На въпрос кой от двамата ще предпочете - Никола Минчев или Росен Желязков, Иванов каза, че и двамата имат своите качества.

Никола Минчев е председател, който наистина заслужи огромна обществена подкрепа и ние много харесваме. От г-н Желязков също имаме добри впечатления, но пак казвам - водещ в началото ще е въпросът за политическото рамкиране, отбеляза Иванов.

Той съобщи, че ДБ ще внесе проекторешение, което да даде рамка на цялата политика по отношение на сигурността, включително предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна.

Според съпредседателя на ДБ има риск, ако този парламент не успее да излъчи правителство, следващото служебно правителство на президента Радев да продължи да упражнява доста агресивно правомощия по отношение на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин🇧🇬

    54 23 Отговор
    Колабороционистите като ДАпродадем България, ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, ДПС нямат право да пипат конституцията. Предателите искат да променят конституция хахаха марш от България колаборанти

    Коментиран от #50

  • 2 Първо

    49 9 Отговор
    Първо към кауша и чак тогава.
  • 3 Ристе ГЕРБ за нощо не става

    44 15 Отговор
    Въобще не се занимаваи. Ще ти избягат избирателите.
  • 4 Пич

    44 13 Отговор
    Ристе е много умен , но когато чета статия за него , носа му стърчи от снимката на телефона , и тъчскрийна не мести добре ! Прилагайте му снимки в профил , моля !!!

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Некой си

    47 15 Отговор
    Най-мразя да се оказвам прав и да кажа: "казах ли ви".
    След две седмици ще питам ваксинираните десносектанти какво оправдание ще измислят за поредната предизборна измама на мравояда. За трети път, драги десносектанти, ЗА ТРЕТИ!!!
  • 7 Боклук

    45 15 Отговор
    Тази шия не е от туршия ,нали Ристо ?Станал си по—дебел и от Тиквоча
  • 8 Иван

    18 4 Отговор
    Как какво "сепуко":))
  • 9 15224

    37 16 Отговор
    кой си ти , че ще диктуваш на на герб какво да правет ти едвам влезе в парламента , че пък ще даваш акъл на най голямата партия
  • 10 бай Даньо

    52 12 Отговор
    Ристьо мини у лево с 8% не можеш да поставяш такива условия. В кой град спечелихте изборите, София , Варна или Капсичан или Кърджали? Сред коя обществена група имате мнозинство , българи - турци, жени - мъже, млади-стари, висшисти - необразовани !? Алоооо , ДБ не представяте на практика никого в България ... Можеш да си стоиш в ъгъла и да си мачкаш шапката в очакване кога ще те поканят за преговори ... Като ви заритат от американското посолство по пoсраните зaдници ще ви дойде акъла само чакайте малко още да се обърка международното положение ...

    Коментиран от #31

  • 11 Ицо

    44 14 Отговор
    ДБ е най голямата подлога в парламента който се коалира с тях е политически труп
  • 12 Бойко

    17 6 Отговор
    Сигурност, законност и растеж? Нема проблем Ристьо, обещаваме сигурност, законност и растеш!
  • 13 Нормално

    18 19 Отговор
    Нищо ново от ДБ, държат си на приоритетите. Най-важна е съдебната реформа, без законност ще продължим да тъпчем на едно място като през посредните 20 години. Но Баце колкото и да е сговорчив сега, не може да пожертва своя пазител Гешев, така че - пат.

    Коментиран от #15

  • 14 БгТопИдиот

    28 13 Отговор
    Мравоядов прЪв авроатлантиК и грантоЯд.

    Що ще чиниш ти зимъска като запука пушка ?
    Пръв с цветя развЯти на Дунай и стар партиен билет в ръце.
    Мазен мазен ще е все.....
  • 15 Некой си

    27 12 Отговор

    До коментар #13 от "Нормално":

    До сега ДБ два пъти обещаха предизборно да не се коалират с ГЕРБ и БСП. Ще ни припомниш ли с кого бяха в коалиция ДБ през 2015 година и с кого през 2021 година?

    Коментиран от #20

  • 16 Сусо

    25 8 Отговор
    Вие от дебето само дрънкате! Хич не трябва да ви има в следващия парламент, а да дойдат хора, които да свършат нещо хубаво за народа!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БОЦ - ко

    19 4 Отговор
    Един продава дедини медали,
    ДРУГ - МАЙЧИНИТЕ ИДЕАЛИ,
    Щом за друго не става,
    Естествено - ще продава !
  • 20 Добре, ще припомня

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "Некой си":

    През 2015 Демократична България не е била в коалиция с никого, защото не я е имало. Коалицията е създадена през 2018 г.

    Коментиран от #32

  • 21 Българин

    12 23 Отговор
    Железен ! Никакви отстъпки пред българоубийците който 12 години упражняваха геноцид над българският народ.

    Коментиран от #23

  • 22 Също

    8 14 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    И тиквата бойко боклу.ка.
  • 23 Няма такава държава

    11 12 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    То е ясно че пппп сбдбд и гроб че са коалиция сащ иначе изпускат своята колония
  • 24 Ристьо го пропускам

    16 10 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ, КИРО И БАЦЕ БАДЪН ЩЕ ГИ НАГРАДИ С „ПУЛИЦЪР“. Е, НЯМА ДА ИМ ГО ДАДЕ, ЩОТО ЩЕ Е ЗАБРАВИЛ КЪДЕ ГО Е ОСТАВИЛ
  • 25 Антрополог

    23 9 Отговор
    Абе стига с тоя Христо Иванов бе.Ами тя черепната му кутия е ,като на парапитек.Челото му е с два пъти по-малки размери от челюстната му структура...

    Коментиран от #57

  • 26 Северноатлантик

    16 2 Отговор
    Как така Гешев , бе ? Че ние сме го сложили да рови за "руски шпиони" !?
  • 27 Кочо

    23 11 Отговор
    Кой пък гласува за теб , Мирчев и Цона? Само като ви види човек и изпада в потрес! Продажни американски марионетки, дано се задавите от грантове! Пожелавам ви да отидете на фронта срещу Русия и да вземете и гласувалите за вас! Пък белки разгромите злодея Путин и руснаците!

    Коментиран от #34

  • 28 Дика

    21 8 Отговор
    Само празни приказки, какво според ДБ трябва да направи Герб относно Гешев, да му кажат да подаде оставка ли? Гешев може да е харесан за главен прокурор и да ги устройва, но е избран от ВСС и назначен от с указ на Румен Радев. ВСС не е назначен еднолично от Герб, нито пък Радев. Как точно Герб да махнат Гешев никой не казва.
  • 29 115566

    24 9 Отговор
    Иванов, не само харизма нямаш. И характер нямаш.
  • 30 ___!___

    18 6 Отговор
    Това на снимката чичо Христо ли е който е готов на всичко да е в правителството,до вчера скачаше срещу ГЕРБ ,днес в името на народа е готов да направи коалиция,а забравих неговата майка ли беше на един митинг и защитаваше нейния добър приятел Доган.В момента света се управлява от перверзията и късата памет.

    Коментиран от #36

  • 31 Иху

    6 12 Отговор

    До коментар #10 от "бай Даньо":

    Може да поставя всякакви условия, защото от него искат подкрепа. Само че на Бойко не може да се вярва - той обещава неща, които не изпълнява. Така че никаква подкрепа за тулупа.
  • 32 Некой си

    17 10 Отговор

    До коментар #20 от "Добре, ще припомня":

    Я кажи чии членове бяха иванов, атанасов и кликата им!
    А ни припомни в чие правителство беше министър иванов!!!
    Плоските ви оправдания може да минават пред де...ния ви електорат, но не и пред хора, които помнят повече от три седмици.

    Коментиран от #35

  • 33 нннн

    7 16 Отговор
    ГЕРБ ще обещае и ще се прегърнат евроатлантически. ГЕРБ няма да изпълни обещаното, но прегръдката ще остане.
  • 34 бил кочо

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "Кочо":

    кочо.Ами напиши си истинското име ,сложи една снимка- та да видим най-после един съвършен човек..Пък и ти отиди в Украйна ...
  • 35 Ехее

    10 8 Отговор

    До коментар #32 от "Некой си":

    ти още малко ще ме караш да ти разкажа и приказка за лека нощ. Който се интересува от политика, ги помни тези неща. През 2017 Иванов си подаде оставката като министър в кабинета Борисов 2 заради бламираната от Герб и ДПС реформа. Това е достатъчно.

    Коментиран от #44, #66, #67

  • 36 ...

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "___!___":

    А за бабата на Хр. Иванов няма ли да кажеш нещо...
  • 37 Българин

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "1520":

    Ще определя защото тиквата не е в състояние да сформира правителство. герп и дпс никой не иска да ги доближава.
  • 38 Красимир Петров

    8 9 Отговор
    Никаква подкрепа за тиквата
  • 39 един

    7 4 Отговор
    Копейковците докато видят Христо и всичките се струпват на едно място,забравят да тролят на други места!На никой друг политик не отделят такова "внимание и почит"!
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    НОВОИЗБРАНИТЕ за ДЕПУТАТИ да ПОМАГАТ ИСКРЕНО на ХОРАТА
  • 41 Това, за което говоришХр Иванов съдебна

    11 6 Отговор
    Реформа, нали заради Кожата на Борисов ви събориха Правителството! Да не се случи тази реформа!! А Росен Желязков да се използва, като специалист по печатенето на книжни Бюлетини! Той там е Експерт!!
  • 42 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 6 Отговор
    ТОВА КОЕТО ИСКА "ПИНОКО"........ Е ДА СЕ СНЕМАТ , ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ ........ ОЛИГАРСИТЕ ........ И ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ТАКИВА КОРУМПЕТА , КАТО ......... ДРУГАРЯ С 12те КЛОЗЕТА ....... ФАКТ !
  • 43 давай към нови избори

    8 5 Отговор
    Така поне и този, и коалицията им, ще престанат да са препъни камъчета, и ще ги забравим най-после.
  • 44 ...

    5 11 Отговор

    До коментар #35 от "Ехее":

    Точно така. Оставката на Иванов тогава, като министър на провосъдието е показателна. Но кой, наистина, помни такива неща. Иванов постъпи по единствения възможен начин, като подаде оставка, защото герб напраниха всичко възможно, за да не направят съдебна реформа. Без правосъдие няма държава, няма и нормално общество. Герб мислят по друг начин. Те искат тяхно си правосъдие, техен си главен прокурор, за да могат да остават ненаказани безчинствата и престъпленията им. Никога няма да признаят, че блокираха съдебната реформа и че с еквибристики си назначиха пореден главен прокурор. Който не иска истинско правосъдие се бои от закона и сигурно има защо. Хр. Иванов е от малцината от партийните лидери, разбират гербаджийските имитации и продължава политиката си за истинска съдебна реформа... Докато герб не признаят грешната си политика в тази насока и в доста други, не би трябвало да се прави коалиция с тях...
  • 45 Съефан Стамболов

    10 4 Отговор
    Оххххх, ти да видиш, ами ти бе Ице....?????
    Преди всичко застани като мъж и признай за своите обвързаности с олигархията, която обслужваш.
    После вземи та се извини на гражданите за всичките си сплетни и лъжи!
    Дрспаш за пост, да угодиш на Прокопиев, а Кремъл наднича из под ревера ти!
    НЯМАШ НИЩО ОБЩО С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ!
    СЪД БАЧО, СЪД ЗА ВАС ВСИЧКИТЕ !
  • 46 ХА ХА ХА

    9 3 Отговор
    АБЕ РИСТЬО ЩЕ ОТСТЪПИШ БЕ , ЩЕ ОТСТЪПИШ ! СЪС ТАЯ БРОЙКА ДЕПУТАТИ ДЕТО Я ИМАШ СИ ЗА ОПЛАКВАНЕ , ЗА ДА КАЗВАШ КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ ! ВНИМАВАЙ МНОГО ...., ЧЕ ПП ВЕЧЕ ОБЕЩА НА ГЕРБ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИРЕЛСТВО ! А ТИ ЩЕ ДЪРЖИШ ЧЕРПАКА ДО ДРУГИЯ ПЪТ .....ИЗОБЩО АКО ПРЕСКОЧИТЕ 4% СЪС ТОЯ ЗЛОБЕН ГЕНЕРАЛ ОТ БСП !!!!!
  • 47 Българин !

    10 3 Отговор
    ИЦКА какво правят твойте мафиоти ?
    Законите за тях ли ще ги променяш ???
  • 48 Маджо

    10 4 Отговор
    Ице звънни ми по телефона но от онзи дето не се подслушва ...за да ти набия канчето ....щото загубих толкова пари , а вкара толкова малко некадърници !
  • 49 Бойко

    11 3 Отговор
    Бая комунисти има още по форумите, не са изпукали. Когато им се затрие семката, тогава ще се оправи България. По вредно нещо от комуниста няма
  • 50 Дела

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин🇧🇬":

    ДБ БСП и ИТН работеха за мафията, те саботираха ПП и всякакви промени необходими за да се случи най-после промяната, за която се говори вече 32 години! Видя се как мафията се съюзи и бурнаха редовно правителстви, това е.
  • 51 Наблюдател

    6 3 Отговор
    Маджов, Маджов. Все слуга на втория ешелон комуномутрички ще си останеш. И заплащането все ще ти бъде втора степен. Изгонен от адвокатската гилдия, цял живот ще трябва да се натягаш и обираш псувните за дребни пари. Такива като тебе само в нашата посткомунистическа държава могат да съществуват. Безгръбначно!!!

    Коментиран от #53

  • 52 Хасковски каунь

    3 3 Отговор
    Христо ще сенадупи. Ясно е.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 хммм

    5 1 Отговор
    Ристьо, не се обяснявай, а предложете най-накрая българин!
  • 55 Най доброто което

    7 3 Отговор
    Прави тоя е да си бърка в носа без да си докосне мозъка..
  • 56 1234

    1 0 Отговор
    Щом вуйчо му е много добър на батето и ако е брат на майка му, значи и бойко е добър. Това е наша констатация. Вуйчото на бойко по майчина линия е бил много човечен. От поделениев системата на мвр министър, покойник. Господин Борисов да каже, вуйчо ли му е. Той знае, за кого иде реч. Всеки е срещу всеки и човрк не може да се ориентира. То идеални хора няма, но все пак ги има, състрадателните и някои зли отмъстителни, но вторите бог не им прощава, колкото и да не са вярващи. Има нещо вярно и помага на добрите хора а и дещицата им. Трагично е в Бг да се живее, ако детето ти е навън. Тук едни на други общини детето им задочно в габрово и си помагат, българи и мохамедани, но ПП не ги разчисти и днес се обърнаха срешу герб, а бяха с тях. Тия хора са най непредвидими. Живи и здрави да сте. Кой си желае, нека ни краде. Как лягат тия хора. Може да са дребни за някои, но за мен са много. Явно неправилно са ни възпитали покойните родители. Нас политика не ни трябва, а да спрат да крадат, но те ще платят на рома и ще откраднат и излизат чисти. Алчността е болест, лудост, бе хора. Спрете да отмъщавате на невинните
  • 57 А ти сигурно си голям красавец?

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Антрополог":

    Брад Пит с ушанка.
  • 58 лъч

    8 3 Отговор
    Поредният отпадък,който народа ще сдъвче,изплюе,и смачка с крак.Стягай си багажа юда.
  • 59 Възмутен

    8 3 Отговор
    Този глупак докога ще го рекламират по всички медии?

    Коментиран от #62

  • 60 Еш па тия

    4 2 Отговор
    Тия пак ли се промъкнаха в парламента?!
  • 61 Анонимен

    3 2 Отговор
    Много е спокоен, но Господин Борисов, бе казал, че е мързел. Ице, вярно ли. Иначе кво стана с доган а, глей да не те лапне, дугана птицата не подбира. Хваай се за бате Бойко, че лошо иде, Ице. Готино момче си, спокоен, уравновесен. Едно добро качество, което оценявам във всеки човек, Ице. Един от тях си ти. От политика не понимаем
  • 62 УСА боклук

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Възмутен":

    Докато Козяк плаща.
  • 63 Хаха

    0 3 Отговор
    Ице е либерал, а бате бойко е консерватор. За второто сме, но щом Ердоган иска БМБ, може и либерал да мине бате бойко, той е на кръстопът батето, доган е с кгб ссср путина, а неговите са либерал, към кои си бре бате от герб. Те англианите не са либерали, та искате Бг да е либерал. Търкие и саш са либералите
  • 64 БЪЛГАРИН5889

    5 2 Отговор
    А бе носло кой си ти да сменяш гл. прокурор? Това че си слаб юрист е ясно,сега се вижда
    че си неудачник.Още едни избори ти и "генерал" бивш комунист Атанасов сте завинаги вън
    от парламента.
  • 65 Нейиs

    3 2 Отговор
    Тоест, другарят Бойкикев, който се качва в джипа на Бобоков, иска да се изпълни повелята на Черепа - главен прокурпр, който е Фигурант като президента. Цитат по Черепа.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Некой си

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ехее":

    Въпросът ми беше съвсем конкретен. Не се опитвай да пробутваш йезуитски оправдания! Не минават.
    Питам отново.
    Защо иванов обеща на избирателите си, че няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, а след това стана министър на борисов?
    Защо иванов обеща, че няма да прави коалиция с БСП, а след това се оалира с нинова?
    Ти нормален ли си?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 мдда

    1 0 Отговор
    Пинокио , ти не можеш да казваш. Можеш само да изпълняваш. Долно комуне!
  • 70 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор
    Янев го хлъзнаха, сега и тоя ще се гушне с боко
  • 71 ДОЛЕН ТИП

    0 0 Отговор
    Тоя клюн да не е победил на изборите! Седнал да поставя условия и ултиматуми. А защо не каже пред българския народ той лично какво работи и от какво се издържа. Да го деларира с подпис. Какво щяло да има, какво нямало да има. До вчера бяха виновни ГЕРБ, сега дъвчи само Иван Гешев. Не му е проблема съдебната система и главния прокурор. Проблема му е Гешев. А той, не се ли усеща, че е проблем да държавата. Вярно, че такива, като него винаги е имало. Но този минава всякакви граници. Дано га разберат и менторите му.
    ФАТКИ да не пропуснете да ме изтриете.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Лъжлина подлога

    0 0 Отговор
    Така ли ти наредиха бобочовци. Няма да те има в следващия парламент. Е, язък не можа да сложиш секрутарката за Председател. Време заедно с ПП да изтечете в канала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове