Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 15:40 3 076 64

„Възраждане“ предупреди за заплаха за българската сигурност

  • възраждане-
  • заплаха-
  • сигурност-
  • план за възстановяване

Настояваме в новия план да отпаднат всички текстове, свързани с либерализацията на пазара за битови потребители и това, което вчера няколко часа се дискутира в пленарна зала по отношение на намаляването на капацитета на въглищните мощности, които имаме към момента

„Възраждане“ предупреди за заплаха за българската сигурност - 1

Искра Михайлова съобщи, че ПГ на „Възраждане“ е внесла за разглеждане проект за решение за изготвянето на нов План за възстановяване и устойчивост. По думите ѝ в сегашния си вариант той е „заплаха за българската сигурност“, съобщи novini.bg.

Искането им е парламентът да задължи Министерски съвет да направи промени. "Настояваме в новия план да отпаднат всички текстове, свързани с либерализацията на пазара за битови потребители и това, което вчера няколко часа се дискутира в пленарна зала по отношение на намаляването на капацитета на въглищните мощности, които имаме към момента. Трябва да отпаднат заложените планове за купуване на батерии и огромната сума, която е за проучвания за геотермална енергия“, обясни Михайлова.

Тя предупреди, че с този План за устойчивост страната ни ще се превърне от износител във вносител на електроенергия. „На кантара на здравия разум трябва да сложим едни пари, които биха дошли готови. За да получим парите по ПВУ, първо трябва да бъдем изрядни в документацията, в законопроектите, които трябва да бъдат изцяло приети в Народното събрание. И това поставя в риск това какво точно ще усвоим. От другата страна, въпреки че този План за възстановяване и устойчивост акцентира върху COVID кризата, 59% от него се занимава със закриването на производството ни на енергия. В момента България е един от големите износители. Ако изпълним регламентите, заложени в Плана, от износител ще се превърнем във вносител“, отбеляза Искра Михайлова.

Тя припомни, че стойността на ПВУ е 6,3 милиарда евро. „Това е съблазнителна сума, но на кантара на здравия разум трябва да сложим нещо друго. Само за първото полугодие „Марица Изток“ 2 генерира приход от 338,6 милиона лева. Сметката е проста. Когато запазим нещо работещо, което генерира печалби за българската държава и е гарант за енергийната ни независимост, се ангажираме да закрием това, което дава сигурност за нашия пазар, потребители и бизнес, за да вземем едни пари, които ще дойдат накуп и правителството, което ще е на власт, ще реши как да ги разпредели. Смятаме, че в този ПВУ няма нищо устойчиво. Той е заплаха за българската сигурност и трябва да бъде преработен“, категорична е Михайлова.

От „Възраждане“ са разтревожени и какво ще се случи с работните места в няколко български региона. „В Плана не е заложено какво правим с около 20 000 човека само в един от регионите, които са пряко заети, и 140 000, които са косвено заети в тези производства“, посочи Михайлова.

Цончо Ганев заяви, че в ПВУ ясно и точно българското правителство е приело ангажимент за излизане на битовите потребители на либерализирания пазар за електроенергия. Той добави, че това би довело до огромен ръст на сметките. „Съгласили са се да закрият ТЕЦ-овете на 40% до 3 години. Съгласили са се до 13 години да закрием ТЕЦ-овете ни на 100 %. Тази цена ще платим всички ние. След 3 години ще закрием ТЕЦ-овете. Това автоматично означава две неща: или режим на тока, или директно внасяне на тока“, посочи Ганев.

„Разчитаме на трезвата мисъл на този състав на парламента. Би трябвало всяка партия да е патриотична и да изхожда от националните интереси. Задължително трябва да искаме предоговаряне. Ако не получим подкрепа за този законопроект и ако не сложим като задължение на сегашното правителство да предоговаря условията, това е равносилно на национално предателство. Изправени сме пред реална енергийна криза“, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цончо

    19 51 Отговор
    К’во да отпадне, бе то е в европейска директива. Тия са големи демагози…

    Коментиран от #58, #64

  • 2 Хаха

    27 43 Отговор
    Тази секситарка стана експертка по отбрана 💋

    Коментиран от #19, #53

  • 3 Последния Софиянец

    73 35 Отговор
    Само Възраждане мисли за народа.

    Коментиран от #6, #18, #21, #24, #50

  • 4 Теле

    49 20 Отговор
    Коцето е пич

    Коментиран от #7

  • 5 Херо Мустафа

    41 24 Отговор
    Всичките ми тролове да атакуват Възраждане!

    Коментиран от #39

  • 6 народа

    18 34 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    тази не ти ли прилича на кадировка ?
  • 7 Гунчева

    9 20 Отговор

    До коментар #4 от "Теле":

    "ка" на ГЕРБ
  • 8 Румен Решетников

    19 45 Отговор
    Явно Пасьолството на Рассия в Задунайская Губерния е спуснало директива на Костя България да не получава никакви пари от ЕС и нашият еничар го е приел като комсомолско поръчение !

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Последния Софиянец

    21 15 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Решетников":

    Ти колко ще вземеш от тези пари?

    Коментиран от #10, #34

  • 10 Кольо терориста

    11 14 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    теб кой те излъга , че си русофил ?
  • 11 .......

    36 7 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Решетников":

    Как режим на тока?!
    Никакви милиарди от ЕС няма да компенсират режим на тока!Вие луди ли сте?!Ама ходете нещо да се лекувате!Чудите се как да ни унищожите малкото където останахме!

    Коментиран от #35

  • 12 ефефефефе

    42 13 Отговор
    всички които са за американските ценности да се махат бързо от българия

    Коментиран от #32

  • 13 Студопор

    42 5 Отговор
    Много правилно! Ама сега всички ще ревнете, че тия са комунисти и да се махат. Никой няма и да се замисли, че и счупеният часовник е верен два пъти в денонощието...
    Държава, която не произвежда енергия, е зависима!
  • 14 Край

    9 16 Отговор
    Е това ли избрахте да ви пише законите по които да живеете. То чистачка във входа го нещат ама с тази избирателна система станало народен представител. Да ви имам и представителите. Е сега разрахте ли защо при тази система няма да гласувам. Никога вече.
  • 15 Скайнет

    14 25 Отговор
    Нашите Възрожденци до един са били против държавата, на която се кланят тези. Така, че по-подходящо е да се наричат партия Израждане.
  • 16 честен ционист

    10 19 Отговор
    Започвам да си мисля, че Възраждане е партия на малцинството.

    Коментиран от #23

  • 17 Златен пръст

    11 21 Отговор
    Костадинов е едно от златните пръстчена на модела ГЕРБ-ДПС в този парламент. Другите две са Янев и Нинова. Те заедно възстановиха модела на мутрите. Другите златни и провалени пръстчета извън парламента са Слави, Каракачанов, Валери, Марешки, Сидеров, Местан, Бареков, Сакскобурготски и други знайни и незнайни.

    Коментиран от #43

  • 18 Цончо

    8 12 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    За руския народ обаче.
  • 19 честен ционист

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Ама то в МО и ГЕНЩАБА са само секситарки и ДЩР
  • 20 емигрант

    7 18 Отговор
    Да манипулираш празна глава е най-лесното нещо което може да извърши и един нисконтелигентен човек и това се нарича злоупотреба с простотията ! Тази явно е помислила, че всичката депутатска паплач е под нивото и на ниска интелигентност затова си е позволила вместо на мегдана на някое село да манипулира цял парламент, това вече става нагло и излагащо, Възраждане това ли може само, да се възползва от простотията на българинът и да печели от глупаците пари като субсидия ? Големи патриоти ?
  • 21 Как

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти бъзикаш ли се или се гавриш? Как помага? Като отправя призиви за напускане на европейския съюз и нато? Ти знаеш ли какво ще се случи тогава? Друг подход трябва? Хора които имат здрави мандарини да защитават интересите на България пред Европа, Русия и САЩ. Имаме ли такива? Алтернативата на един слуга не е друг слуга, защото Костадинов е точно това, слуга, като Борисов.
  • 22 !!!?

    23 21 Отговор
    Българските възрожденци се питат, от къде се пръкнаха тези московски мекерета !!!?

  • 23 Ромското?

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "честен ционист":

    или на наследниците на ДС? Мсе са малцинства, ама кресливи.
  • 24 Най-вече

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    за руския. Ама и за него не мисли, щото не може да мисли, ми само изпълнява и папка паричките на Путин.
  • 25 Сух

    21 4 Отговор
    Трябва да си или предател или чужденец за да гласуваш закриване на тец-овете ни..

    Коментиран от #27, #33

  • 26 Това от снимката

    10 13 Отговор
    е представителното лице на Израждане - телешки дезориентиран поглед, ниска култура и тотална липса на каквато и да било експертност, освен улично-магистрална.

    Коментиран от #46

  • 27 Борисов

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Сух":

    им го е обещал. Него питай.

    Коментиран от #28

  • 28 Сух

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Борисов":

    Кво има да го питам, ти трябва да си глупак да не видиш, че е предател..
  • 29 Агата Кристи

    10 8 Отговор
    А бе в тази партия ВСЕ СИГАНИ ли са ?
    Като гледам снимката на тая, май през ден ходи на солариум...
  • 30 анонимен

    10 9 Отговор
    Само прост човек не може да разбере, че този помияр Копейкин му използва гласът за да печели, но как да стане като светът знае, че простия не знае и не може да разбере, че е прост !
  • 31 ВъZраждане и вражеските руски

    12 8 Отговор
    Петоколонници СА заплаха за националната сигурност! Враговете на България трябва да бъдат съдени изгонен от България!!!
  • 32 007 /агент/

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "ефефефефе":

    Явно си от индианското малцинство.
    Научи се как се пише "българия"
  • 33 !!!?

    11 7 Отговор

    До коментар #25 от "Сух":

    Тази кремълска глутница не е загрижена за тецовете, а за това, как повече от парите по ПВУ да получи Кремъл !!!?
  • 34 Румен Решетников

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Аз не се водя на ведомост към ничие посолство за разлика от тебе, товарищ!
  • 35 Румен Решетников

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от ".......":

    Режим на тока в България не е имало от управлението на БКП и кабинетите на Андрей Карлович Луканов след преврата. Малък си, не ги помниш тези години...
  • 36 Хост

    7 6 Отговор
    Популистите от израждане е така все повече ми се иска да управляват да видим в ква кал и мизерия ще ни набутат…

    Коментиран от #41

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гунчева

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Херо Мустафа":

    Ало, Възраждане са с тролските фирми. А лично сме чували признания как Копейката е предлагал 40к лева на тролове и инфлуенсъри да пишат и лъжат противи опоненти.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти добре ли си?

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хост":

    Кой ще допусне тези до .власта?За два дни ще бъдат изчегъртсни от улицата.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Именно!!!

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Златен пръст":

    Проблемът на тъппанарите,е че не знаят, че са тъппанари.
  • 44 Начо

    9 3 Отговор
    Единствената заплаха са русофилите
  • 45 И тия като Бела Златка навремето.

    10 3 Отговор
    Издържат се чат-пат.Да не ги забравим.За публиката им от просттаци.
  • 46 Мани детето.

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Това от снимката":

    И они сака бел леб да яде.Що Копойкин ще прибере двата милиона само за себе си.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 С тия

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Марооо тейбаизотзади":

    Няма да прокопса.
  • 49 Алооо

    9 3 Отговор
    Тези са по-зле и от "Атака "....

    Коментиран от #63

  • 50 Шкембе Войвода

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Вярно е че мисли ,ама да я баталяса. Откачалки всякакви...
  • 51 Хора

    6 2 Отговор
    Граждани
    Приятели
    Тази съборетина не може да пише, не знае български, няма морал, срам, поведение. За ПВУ въобще не се съмнявайте, че не знае какво говори...
    Снимаше окръжен прокурор тайно.
    ....
    Хора,
    Изхвърляйте редовно боклука!!!

    Коментиран от #52

  • 52 От Израждане

    6 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хора":

    Трудно се справят с българският.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Аде нèма нужда

    2 0 Отговор
    Олеле майкооо... Големата работа станà вече, ма...
  • 63 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Алооо":

    Атака бяха "бялата златка", тези са "черната копейка".
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове