6 Ноември, 2022 19:34 3 265 30

Шишков: Жълтите павета са цъкаща бомба

  • ремонт-
  • софия-
  • жълти павета-
  • магистрали

Имало е още четири терена за изграждането на новата детска болница

Шишков: Жълтите павета са цъкаща бомба - 1
Снимка: БГНЕС

Ако в един момент се окаже, че не се завърши ремонтът на жълтите павета до местните избори, в началото на мандата на следващ кмет, ще е цъкаща бомба. Това заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков пред Нова телевизия.

Той посочи, че центърът на София са душата и сърцето на града. Вината за ремонта на жълтите павета в София е на общината и във възложителя, който следва да организира и координира ремонта, подчерта регионалният министър. МРРБ ще откликне по искане на Столична община да се удължи срока за техния ремонт.

Регионалният министър се надява София да разреши проблемът с цъкащата бомба с центъра.

За изграждането на новата детска болница в Горна Баня, Шишков обясни, че мястото е много добро с много добър терен. Теренът, който се е предложил имал само един проблем и той е бил процедурен. В него е трябвало да се вложи държавническо мислене и чисто професионален подход, като на терена е имало частен имот, обясни арх. Шишков. Страните обаче са се разбрали, че ще бъде освободено достатъчно с голям терен, за да бъде изградена детската болница.

Имало е още четири терена за изграждането на новата детска болница - до банята на "Овча Купел", в Банкя, а другите две места за детската болница били скелетът до Александровска болница да бъде продължен и детската болница да бъде изградена до сградата на бившата правителствена болница. Имало е вариант и до Окръжна болница. Нищо не предвещава да има провал с изграждането на детската болница в Горна Баня, увери арх. Шишков.

Той добави, че няма да се прави пристройка на новия терен за детската болница, а това само за себе си дава спокойствие, че може да се направи всичко, което е необходимо, включително и хеликоптерна площадка.

За недовършените магистрали и поръчките за милиарди, Шишков посочи, че за ремонтите нищо не е плащано, защото следващите 50% трябва да бъде платени за текущите основни ремонти след анализ. Ремонтите са възлагани като текущи ремонти, но в рамките на строителството е имало елементи, които са прераснали в основни, посочи министърът.

По думите му раздавани са едни пари, без да се знае дали ще бъде построена магистрала "Хемус" или не. Основният проблем е начинът на възлагане от текущите ремонти, основните и ремонтите на конкретната пътна инфраструктура, обясни регионалният министър, който не знае и не може да си представи как са давани пари в чувал и изобщо как са се събирали в него.

Арх. Иван Шишков е доволен, че разрешил друга голяма цъкаща бомба - с пускането в действия на експлоатация интерконектора с Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и те така

    12 3 Отговор
    А жълтопаветниците са цъкащи бомби 💩
  • 2 Абе тия павета

    8 2 Отговор
    квантови ли са, позитронни ли са, та е такъв голям проблемът с тях?
    Или са с изкуствен интелект?
  • 3 пожелание

    19 2 Отговор
    Другият мандат Фанъчката ще го кара в сливенският.

    Коментиран от #15

  • 4 Хихи

    18 4 Отговор
    Тая болница я строите 30 години. За това време Сталин индустриализира СССР и спечели втората световна война.
  • 5 Хохо Бохо

    20 2 Отговор
    Отложете ремонта!
    Тези жълти павета ще полетят към хартийната коалиция
    И после, ако останат павета, правете ремонта
  • 6 Шишка

    16 1 Отговор
    ...евала ,ти плати 3 млрда на Мутро-мафията за да ги откраднат от асфалта !...увърта ,сучи,мазни се ..и ги плати ...сега павета
  • 7 Цъкаща бомба

    15 1 Отговор
    е горивото на Уестинг, шистов газ, въоръжаване на Украйна, прием евро,безУмна инфлация, падане вето Македония, и накрая да обявим война на Иран, Китай, Бразилия, Северна Корея и Русия едновременно, и Канада по погрешка.

    Коментиран от #9

  • 8 Това презастрояване

    15 0 Отговор
    на малки централни улици, да гледам телевизорите на съседите. Да живея като в затвор щори отвсякъде, 3 изложения, заради строителната маФия ми затрихте, нямате наяждане Чорбаджии общиНари. Очите ми сълзят от безумните ви "нови" улични лампи, краката си изпочупих от плаващите ви плочи, костите си изпотроших от ледените ви тротоари, дробовете ми се задъхват от прахови частици и немиене на улици. И накрая някой ще ме тресне на пешеходна пътека, или автобусна спирка, или докато си карам колелото на безумните ви велоалеи по тротоарите с блажни бои. По-зле сте от африкански държави.
  • 9 Нидией така таварищ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Цъкаща бомба":

    Не бря Ще чакаме Путин да ни прати ядрена енергия по въздуха и да светнем като лед осветление и Българи и Русороби
  • 10 Истината

    11 11 Отговор
    Аман с тези жълти павета! Асфалтирайте там и да се свършва агонията! 21 век сме, кви павета, кви 5 лв.? Още повече, че вече не се произвеждат.
  • 11 Мишков

    11 0 Отговор
    И от паветата се готвят да приберат финикийски знаци. На този тарифите му били дебели.
  • 12 Шишко Иванов

    14 0 Отговор
    Бил е гл. архитект на една община, хора са пропищели от него, бил много лаком.

    Коментиран от #16

  • 13 Пунта Мара

    14 0 Отговор
    Шишков е корумпе още от Триадица. Тоя е проектантът на зайчарника на Бойко

    Коментиран от #25

  • 14 Обикновен

    9 0 Отговор
    Пеликан
  • 15 Не е пожелание

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "пожелание":

    Факт ще е
  • 16 Чичо Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шишко Иванов":

    На 3. Градоман, Банкя, Триадица. Другото е вярно

    Коментиран от #17

  • 17 Чичо Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Чичо Гошо":

    Драгоман
  • 18 СЗО

    10 0 Отговор
    Не знам дали са цъкаща бомба, но са партийна касичка със сигурност.
  • 19 Форсмажоретка

    10 0 Отговор
    Всяко паве бомба!

    Коментиран от #20

  • 20 555

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Форсмажоретка":

    В тая държава няма майстори да редят павета.Поканете от чужбина да наредят паветата и им платете ще излезе по евтино.Тук тия “специалисти”ще ги редят безброй пъти и нищо няма да направят.На бул.Цар Борис 3 ги редят за 77 път и нищо не става.
  • 21 Желтите

    4 0 Отговор
    Павета в Европа ги редят с машини
  • 22 ПСР

    4 0 Отговор
    Дали са цъкаща бомба-не знам.
    Със сигурност виждам,че след"ремонта", си имаме поредното,отвратително творение или безобразие.
    Сигурно Фандъкова е доволна.Попиля го този град.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    ЩЕ си сложа БОНБА нас главата.
  • 24 Никола

    4 0 Отговор
    А трамвай номер 5 ще има ли следващите 10 години или ще продължим да се возим на раздрънканите нафтови автобуси, на които даже сте премахнали незаконно всички без изключения dpf-филтри, защото не може да ги поддържате?? Фандъкова какво измънка по въпроса ? Цялата ви работа е такава - измекярска. Иначе се правите на загрижени за екологията и тормозите всички с екостикери и данъци, но градския транспорт е с емисии извън всякакви норми.
  • 25 арх.Лапанчев

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пунта Мара":

    Имаше любовница, през обедната почивка ходеше да пие с нея. Беше надебелял, лапа, гепи мангизи, такива са удобни за властта, защото слушат и изпълняват.
  • 26 Искрен

    2 0 Отговор
    Този е третия шопар .
    В Триадица взимаше взятки.
    Като архитект НЕКАДЪРЕН.
    Съпругата му работи в община Слатина.
    The Same.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове