Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 09:07 1 349 31

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Нинова за маша на своята политика

  • радостин василев-
  • герб-
  • дпс-
  • маша-
  • корнелия нинова

Несравнимо по-голям е рискът с хартиената бюлетина, заяви депутатът от ПП

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Нинова за маша на своята политика - 1
Снимка: Нова телевизия

Няма нито едно доказано нарушение в протокол от машините. Това коментира в предаването „Здравей, България” депутатът от ПП Радостин Василев.

„През април 2021 г. предвидихме в 1000 секции да се броят разписките. Това преброяване не установи разминавания в разписките”, заяви още Василев.

То обясни, че от ПП са предложили гарантирането на сигурността на вота чрез допълнителни софтуерни възможности, но това е било отхвърлено от ГЕРБ.

„ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Корнелия Нинова за маша на своята политика. Тя твърдеше, че вярва, че вотът ѝ пада заради това, че присъстват машини. Вчера на правна комисия колегите от БСП гласуваха за закриване на обществения съвет и други неща, които нямат нищо общо с исканията на г-жа Нинова”, каза Василев.

Според него броенето на бюлетините не е надеждно. „Имам региони, в които цялата комисия е на една партия. Полицията абдикира в последните избори от защита на вота. Последният министър, който съхраняваше до някаква степен честността на вота беше Бойко Рашков”, заяви Василев.

Според него измамите се извършват не в секциите, а в Районната избирателна комисия.

„С този изборен кодекс, който беше приет на парче, съм сигурен, че ЦИК, независимо в какъв състав е, РИК и СИК няма да могат да проведат избори. Ще виждаме опашки, навсякъде където има хартиена бюлетина”, каза Василев.

„Протоколът от машината е специфичен, той се чете на машина, няма как да се фалшифицира”, продължи още той.

„В момента ГЕРБ управляват държавата, в пълна симбиоза с президента”, каза Василев.

По думите му няма изход от ситуация, при която парламентът не функционира. „Ако няма кой да гласува връчените мандати, изпадаме в жестока политическа и парламентарна криза. ПП няма да допусне да се достигне до такава ситуация”, каза Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продължаваме Промяната

    12 52 Отговор
    Давай Руди! Разобличи ги. Ти си най-честния, лоялен и верен в парламента. Народът трябва да се радва, че те има за пример за подражание

    Коментиран от #15

  • 2 Слави

    47 7 Отговор
    Радо, страх ли те е да се върнеш в Плевен?
  • 3 Вълк единак

    9 40 Отговор
    Протести, Протести, Протести! Хартиена измама.

    Коментиран от #20, #24

  • 4 В името на БГ

    10 47 Отговор
    Българи стига спахте, на следващите избори да отидем всички да гласуваме за да неутрализираме купения ХАРТИЕН вот от Герб-ДПС-БСП. Не заради нас самите а заради децата и внуците ни.

    Коментиран от #6

  • 5 Ай Ти Специалист

    41 6 Отговор
    "Протоколът от машината е специфичен, той се чете на машина, няма как да се фалшифицира”. Ко каза, Ко?
  • 6 България търси талант

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "В името на БГ":

    Даже ако е възможно да се гласува по два пъти, за да е сигурно. ДБ да намери начин да пипне софтуера, нали са специалисти
  • 7 ха ха

    35 7 Отговор
    Другите искали да фалшифицират изборите,,, да, бе! Щото вие не искате с машинките на Чавес...
  • 8 Мафията вън!

    8 34 Отговор
    ГЕРБ мислят, че като съставят и гласуват съмнителни изборни правила, които нямат нищо общо с честни избори, ще спечелят изборите с по-голям процент и ще могат да крадат отново от държавния бюджет и евросредствата. ГЕРБ ни връщат към едни смутни времена на измами и хаос!!!

    Коментиран от #17

  • 9 вЕрващ

    36 3 Отговор
    Е , щом толкова "честен и принципен" човек ,като Гела е казал нещо - то ,няма как да Е ВЯРНО ! Ми , той е известен с "лоялността и най вече с честността" си , а па това - да краде и да назначава братя и дружина (за да крадат и те) в М-во на спорта - дума да не става !!! Просто - му вЕрвам , вЕрвайте ми !!!
  • 10 Гелчо Гелчев

    37 1 Отговор
    Мургавичко ,мазничко ,крадливичко ,лъжливичко и гнусничко - що е то ?
  • 11 реално промяна няма

    7 27 Отговор
    герб и дпс са си още на власт....прокаатурата си е тяхна....местната власт също .....схемите си вървят....краде си се

    ....сега им пари щото наближават местни избори
  • 12 месечен доход - 3$

    29 6 Отговор
    Бряххх , ако Николас Мадуро знае колко го обичат в някои български политически среди - много ще се зарадва. Не само го обичат ,ами му завиждат ,щото той (и краля на Бутан) са единствените ,които не дават да се пипне и с малък пръст машинния вот. Ама и той ,и краля на Бутан си имат армия и полиция , а коалиция "Мадуро-машинка" си нямааат ! Ама ,ако си имаха - и в България щеше да настъпи Венецуело-Бутански просперитет (какъвто имаше по времето на Виденов).
  • 13 дивокрация

    13 11 Отговор
    Големи демократи! Каквото и да се направи, винаги ще мамят. Поне да им е трудно. С машините беше лесно.
  • 14 Биг

    18 1 Отговор
    Е номад долен. Я си се гелирай и се скрий
  • 15 Хората

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Продължаваме Промяната":

    Хората,които са сложили минуси,не са схванали иронията.И аз мисля,че когато започнат много хора да ти пречат,вината си е в теб.На ПП започнаха всички партии да им пречат.Освен ДБ,де,но те са част от тях.Самонадейяността "ще им изяде главите".Повярваха си,че на хората им е достатъчно само да слушат какво говорят,а не какво правят.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 За сведение

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мафията вън!":

    Когато управлявана ГЕРБ, се строяха пътища с европейските пари,санираше се и т.н.Сега се губят пари,защото на инат спряха всичко.Помисли си,къде ти е ползата.И кой в края на краищата е мафия.А днес се разбра,че и договорът с Джемкорп не е спрян.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 провал сте

    3 13 Отговор
    ГЕРБ се опитвали да фалшифицират изборите? Опитвали? Та те ги фалшифицират от 12 год. И 100% ще ги фалшифицират на пролет. Хартиената бюлетина вече я върнаха. Върнаха ни с години назад.
  • 20 гф4е

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Вълк единак":

    Къде са ви протестите?!
    Хартиената бюлетина вече я върнаха.
  • 21 Гост

    8 0 Отговор
    Леле,колко си жалък.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 горкия

    10 0 Отговор
    Изобщо не разбира, че понякога
    не се търпи. Да не забравяме, че той беше от партията, която съсипа парламентаризма, след което набързо се евакуира и отиде в ПП. И няма да спре да е в полето на разрушителите, докато има възможност да получава огромна и незаслужена заплата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 анонимен

    11 0 Отговор
    премествам канала на телевизора заради тази противна физиономия
  • 26 Минева

    3 0 Отговор
    Тая мръсница си е направила сметката, нйкой не я използва
  • 27 пенко

    4 0 Отговор
    ДА СЕ ПРОДАДЕШ ---" ЗА НЯКОЛКО ДОЛАРА ПОВЕЧЕ " !?!?!?!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 вълшебната флашка

    0 0 Отговор
    Аз не искам България да бъде поставена на дистанционно управление.
  • 31 Продължаваме Провала

    1 1 Отговор
    НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ СЕ ГЛАСУВА САМО С МАШИНИ НИКЪДЕ..Вчерашните грозни изпълнения пред БНТ категорично показаха, че ПП нямат общо с демокрацията, плурализма и свободата на медиите. Хора, под името ПП се е замаскирал неофашизъм, който не може да понася чуждо мнение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол