Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 21:40 1 873 27

Зарков за Нинова: Действа по модела на Чърчил-да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм

  • крум зарков-
  • корнелия нинова-
  • модел-
  • уинстън чърчил-
  • неуспех-
  • бъдеще-
  • ентусиазъм

Относно санкциите по закона "Магнитски", правосъдният министър обясни, че те са защитен механизъм на САЩ. "Те предпазват себе си от капитали, които считат за мръсни и хора, които считат за опасни. Те са действащи за всички нас. Дали имат правен ефект в България, спрямо споменатите лица - нямат. За такъв трябват действия от българските институции", смята Зарков

Зарков за Нинова: Действа по модела на Чърчил-да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм - 1
Снимка: БНТ

Корнелия Нинова върви по модела на Чърчил, който определя успеха от това да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм. Няма да излизам от партията. Това заяви в интервю за "Панорама" правосъдният министър Крум Зарков.

Той коментира и темата за импийчмънт на президента, като я определи като "точно толкова екстравагантна, колкото някои идеи за референдум". Зарков изрази надежда политическите партии, вместо това, да въплътят в предизборните си кампании "нещо сериозно".

Относно санкциите по закона "Магнитски", правосъдният министър обясни, че те са защитен механизъм на САЩ. "Те предпазват себе си от капитали, които считат за мръсни и хора, които считат за опасни. Те са действащи за всички нас. Дали имат правен ефект в България, спрямо споменатите лица - нямат. За такъв трябват действия от българските институции", смята Зарков, цитиран от novini.bg.
Той коментира и трагичния случай с починали мигранти от днес. "Воля за съпротива има, няма правна норма, която да отговори на такива трагедии. Винаги мислим постфактум. Първата ми мисъл беше за тези хора - тези, организирали това нечовешко деяние, но и за тези, които са се качили в този камион. Представете си от какво бягат. Борбата за опазване на границата тепърва предстои", коментира правосъдният министър.

Той определи Закона за контрол над главния прокурор като "ключов". "Той ще свали над 75 осъдителни присъди за България от ЕСПЧ. Ще бъде и символно. Не си спомням сложен закон за съдебната власт да не е будил съмнения за противоконституционност. Ще го внесем в основната му част, приемам и се радвам на заявката на г-н Борисов. Законът е необходим и Министерство на правосъдието е отворено за всеки, който иска да работи по него", посочи Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    30 2 Отговор
    Цяла България върви от провал към провал 30 години вече.

    Коментиран от #6

  • 2 Безсрамник

    23 8 Отговор
    Зарков яде котки! Живи!

    Коментиран от #9

  • 3 Конспиратор

    18 3 Отговор
    Корнелия Нинова върви по модела на Чърчил, който определя успеха от това да вървиш от провал на провал, без да губиш ентусиазъм. Нормално. Традиция и за други политици. И Киро е така ентусиазиран. И Дългия ... и...
  • 4 Град Симитли

    29 6 Отговор
    А спрете се с тая Нинова ве, блажни кариеристчета!
    Вижте себе си!
  • 5 Мда

    14 9 Отговор
    Бсп? Нинова осигури герб/дпс хартията, има намагнитени бспари и почти никакъв шанс за влизне в парламента. Няма никаква логика - има интереси и евтин театър, режисиран от герб феодалите...
  • 6 Сменям си ник-а

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Координаторът на стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби каза на брифинг, че въоръженият конфликт в Украйна , "откровено" не трябва да приключва на масата за преговори. Събитието беше излъчено от Youtube канала на американската администрация.
  • 7 на мама пeeрacчeтo

    26 4 Отговор
    това xюмненцe защо не иде в лгДБПП+ като третoполовото си аверче божанко?
  • 8 Тцъ...

    13 5 Отговор
    Разликата е, че Чърчил е стратег и остава в историята като такъв.
  • 9 Зарков,

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Безсрамник":

    Не ти прави чест! Имаше кратко врпеме, когато ти вярвах. И не защото съм на всяка цена за Нинова, но така нареклите се опозиционери ЗА НИЩО ВИ НЯМА. Нищо до нищо, мила моя майно льо.
  • 10 Минева

    19 2 Отговор
    Заркови защитават РР като матросовци.
  • 11 Зарков

    22 1 Отговор
    и на теб ли Нинова ти пречи? Това което си постигнал - депутат, министър в голямата си част дължиш на нея и БСП. Ако имаш несъгласия по някои теми не тичам при медиите и не драматизирай. Неблагодарноста е голям порок.
  • 12 ЛудиЗаВързване

    6 8 Отговор
    да сравниш Чърчил с Нинова, това е смешно, подигравка .......

    Коментиран от #13

  • 13 РЕАЛИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЛудиЗаВързване":

    Вярно е. Нинова не може да изпие толкова. Чърчил е почивал от сутринта. Казал е" Когато мога да седна, никога не съм стоял прав. Когато мога да легна, никога не съм седял. Никога не съм спортувал. Типичен мързелив англичанин. Затова си го обичат, въпреки, че никога не е печелил избори.
  • 14 Коткоубиец

    9 1 Отговор
    Как може министър на правосъдието да разкъса котката на съседите - да има жалби в полиция и прокуратура, от ГЕРБ да ги покрият и да е министър.... няма такъв случай в Европа
  • 15 🇧🇬🇪🇺💯

    6 7 Отговор
    Вай, вай, прибери си вересиите който и да си, а ве Зарков, Уинстън Чърчил е един най великите политици на Великобритания и един от главните действащи лица по времето на Втората Световна ❗️
    Да се сравнява “ездачката на биволици от Крушовица с Уинстън Чърчил е като да окачиш на свиня, звънче❗️
  • 16 На маминка

    13 2 Отговор
    На мамче Зарковица пухкавото жендърче . . . дундур , дундур
  • 17 Манатарков

    5 8 Отговор
    Зарков е комунист и руски човек. Няма юридическо образование, не е влизал в съдебна зала, нито е написал нещо по правна тема.
  • 18 ОСТАВКА!

    10 2 Отговор
    Това недоразумение уволнява неудобни хора в повереното му с връзките на дядо му-генерал от Държавна сигурност и майка му- казионна журналистка. Толкова слаб министър на правосъдието България не е имала.
  • 19 Трагедията в държавата

    3 2 Отговор
    Защо трябва постоянно да слушаме как политиците водят борба за власт и пари. В Англия се говори за политик само когато е назначен и ли си тръгва от власта.Иначе всичко по радио и телевизия е за живота на народа.
  • 20 недоразумение

    9 3 Отговор
    Министри на правосъдието на България са били професорите Любен Диков, Венелин Ганев, Йосиф Фаденхехт, Георги Петканов, Теодор Чипев, д-р Мишо Вълчев и сега турили това момченце- комунистче! Срам и позор ! Иначе в министерството бил много зъл и отмъстителен, страда от комплекси. Тая държава с такива министри отива към окончателен провал.
  • 21 Слугински

    5 6 Отговор
    Зарков не смее да каже нищо срещу руснаците, защото е страхлив и техен човек, слуга на Радев.
  • 22 юрист

    9 2 Отговор
    Този нищо не разбира от право.
  • 23 132

    8 0 Отговор
    Какво се чудите? Това за Чърчил му го е казала майка му. Тя го направи и министър.Не съм фен на Нинова, но се чудя как тази жена издържа на " глутницата " от озверели за власт мъже,които я хапят всеки ден. Ако я свалят , ще започнат помежду си да се бият.Това е ясно. Голям срам !!!!
  • 24 Васил

    7 3 Отговор
    Всички соросоидни и евроатлантически предатели са впрегнати да разкъсат БСП, защото БСП набира скорост и е против подкрепата за нацистите от Украйна. Тези избори ще са най-важните в цялата история на България! Браво на Нинова, че засега удържа битката с тези хиени.
  • 25 Големанов

    6 0 Отговор
    Ама какви посредствени хорица слагат за министри, сякаш държавата е килийно училище.
  • 26 Тлъст комунист

    6 1 Отговор
    "храни куче да те лае"!!! Истински комуняга!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол