Last news in Fakti

26 Февруари, 2023 10:42 4 586 53

Явор Божанков разкри защо са го изключили от БСП

  • явор божанков-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • украйна

Постоянен цикъл от избори видяхме до какво води - забавяне на развитието на България

Явор Божанков разкри защо са го изключили от БСП - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, че ме изключиха от парламентарната група, защото не могат да ме изключат като член, понеже не съм бил, а и изключиха други ключови лица на партията, означава, че аз наистина нямах място там.“ Това каза за Euronews Bulgaria бившият депутат от БСП Явор Божанков, който сега се явява като кандидат от коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Ето какво още каза той:

Коалицията между ДБ и ПП не е дясна, там има зелени, има и други партии. Между другото, БСП беше тази политическа сила, която гласува с другите за машинния вот, после се оказа, че те гласуваха против машините. Те искаха и съдебна реформа, после я спряха с ГЕРБ и ДПС. Това е прословутото стискане на ръката на Бойко Борисов. Никой не е вярвал, че след 12 години борба лидер на БСП ще стисне ръката на Бойко Борисов.

От едната страна е хартиената коалиция, от другата - коалицията, в която съм в момента. Така стоят нещата. Ние се борим срещу корупцията и очертаваме ясно избора - дали ще ни управлява Борисов още 12 години или ще продължим по пътя на реформите. Време е да се очертаят страните - кой иска Шенген, съдебна реформа и прочее. За мен изборът е ясен.

Шефът на Сметната палата извади големи скандали. И изведнъж беше сменен. Давахме го за пример тогава, че работи добре, беше героят на деня с откритията за мащабна корупция при ремонти на язовири. После обаче Борисов каза, че БСП много се промени, БСП каза, че са готови на среща с Борисов и договорката между тях вече беше ясна. Според мен има пълен синхрон между тях. По време на дебата за съдебната реформа се видя, че "Възраждане" правят предложения, които се подкрепят от ГЕРБ и ДПС, заедно с БСП, така че според мен и "Възраждане" са част от тях.

Винаги преди избори има проучвания и когато минат изборите се оказва, че точните социологически проучвания са твърде малко. Моето усещане е, че Бойко Борисов трябва да е част от миналото на България, а не от бъдещето. Той беше прочел една книга и не можеше да каже дума на чужд език. Ако една агенция дава проучване, в което печели ГЕРБ, а друга - нашата коалиция, според мен нещата ще се решат на изборите. Дано да се реши от българите, които ще излязат и ще гласуват масово.

Постоянен цикъл от избори видяхме до какво води - забавяне на развитието на България. Единствената цел на всяко НС трябва да е да направи работещо правителство.

Фактът, че Борисов постоянно предлага експертни правителство означава, че ГЕРБ нямат обществена подкрепа. Ако Борисов стане премиер на ново правителство, това означава автоматично нови протести. Преди дни служебното правителство направи разкритие, че в основата на АМ "Хемус" е полаган отпадък, аз с това го свървам - корупция и магистрали.

Като юрист мога да кажа, че дали има юридически основания за импийчмънт, е спорно. Това е въпрос на дебат. Но той има едно лице в България и друго за света. Остава привкус, че някой се опитва да преориентира България към изток.

Когато някой казва, че защитаването на Украйна те прави войнолюбец, трябва да се каже, че той няма позиция и няма смелост. Съдебната реформа ще се случи, всички видят, че големият проблем на България е там. В ширещата се безнаказаност и корупция. Има огромен натиск от европейските институции да има такава реформа. И то въпреки коалицията "Магнитски".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йхнкхйких

    59 21 Отговор
    Стига сте писали за това мазно ...... ! Я да каже как с татко си купува гласове !

    Коментиран от #17, #53

  • 2 Сталин

    47 21 Отговор
    Защото е келеме , политическа про ститутка

    Коментиран от #13

  • 3 Писна ми

    46 18 Отговор
    Нае..... Ха го в Америка и стана евроатлантик
  • 4 Сух

    39 20 Отговор
    Щото се продаде за 2 долара? Щото секира та му не сече на едно място? Щото е лъжец, слагач, слуга, предател???
  • 5 Червени

    35 14 Отговор
    милиони от татю му .
  • 6 Българка

    24 39 Отговор
    Подкрепям позицията на Божанков, която е последователна и справедлива. Крайно време е да си отвоюваме държавата от мафията. Докато от евросредствата и бюджета се крадат по над 30%, ще има инфлация (изкуствено завишени мародерски цени), ще има ниски заплати, армията от послушни , но некадърни чантаджии, ще се увеличава, а българите ще си продължим да сме най-бедни, най-крадени, най-умиращи, най-нещастни.

    Коментиран от #9

  • 7 Хихихи..

    37 12 Отговор
    Ми щот си роден предател бе,льольо,за тва те гонят! Сталин го изритал и той веднага се записал при Хитлер,смешник..
  • 8 младокомунистите

    10 26 Отговор
    ПП са.си точно отрочетата на тежките потомствени комундери. Но ще гласувам за тях защото само комундер може да победи друг комундер.
  • 9 Хохохо

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Щом Ти го "одобряваш",значи съвсем правилно са го махнали тоя..
  • 10 На кака

    10 11 Отговор
    веднъж ѝ събраха попарата , сега и с тоя селчо ще се опарят !
  • 11 Ехо

    21 2 Отговор
    Яворе, не изборите водят до застой, а несменяемостта на партийните вождове! Точно те, чрез калпавата политическа система, унищожават България!
  • 12 Град Симитли

    11 7 Отговор
    Другия път да ФФнимават кого правят депутат--като Тоа и партайгеносе Витанчо Брюкселски!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бобо

    19 7 Отговор
    Това лекен...це голям фактор в политиката стана!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Яворе краварска марионетка си и мястото

    21 7 Отговор
    Вие при простия Киро Парапета и леля Асена Спецова! Отбора на предателите е сформиран!
  • 17 Ъхъ

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "йхнкхйких":

    Да ги пита човек, защо изобщо са го включвали! Оня инквизиторът на котки също!
  • 18 Божанков, наглецо

    16 7 Отговор
    Кво било и ала-бала пръдни относно Борисов нищо общо няма с изгонването ти. Ти си продажник, а че никога ляв не си бил не е тайна. Чиба при атлантическите помияри и прави квото от Козяк ти кажат. Успех недоразумение мазно.
  • 19 аааа

    2 9 Отговор
    Този го искам за Министър Председател.

    Коментиран от #22

  • 20 Явор Божанков

    4 16 Отговор
    "Не мога да се съглася, че това ни въвлича във войната. Македония също изпрати. Никой не трябва да се плаши. Нашата работа, като лидери, е да водим българския народ и макар да е трудно, ние трябва да водим тях. Това е исторически момент не само за България, но и за Европа. Решението е важно и е символично и ще постави България по пътя на нашия цивилизационен избор. Русия ни обяви за неприятелска страна, без да изпращаме оръжие, без да участваме в конфликта. Няма нищо общо историческата благодарност и култура, и с факта, че Русия нападна Украйна.

    И тук делението на цивилизационен свят и нецивилизационен свят е истинско - Русия, Северна Корея, диктаторски държави. От другата страна - модерни демокрации. Ще е твърде лицемерно България да иска да е част от Програмите за възстановяване и развитие, но да не е част от помощта за население, което стои на тъмно и студено, и е подложен на системна агресия. Жени и деца на минусови температури са подложени на системен тормоз, терор и геноцид от Руската федерация. Този дебат се води само тук. Оттук на Запад и в свободния демократичен свят такъв дебат няма. Никой няма съмнение коя страна е права и коя не е права.

    Нормално е много българи да бъдат объркани. Президентът каза, че Русия ще спечели тази война. Източници на руска пропаганда и дезинформация, много сайтове казват същото, но 9 месеца това не е тъй очевидно. Когато човек пътува и се среща с други свои колеги от други западни страни, това също не е така очев

    Коментиран от #25

  • 21 СЗО

    6 11 Отговор
    БСП (БКП) козината си мени, нрава-никога.
  • 22 Те на

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "аааа":

    село го не щат , че много Убав ?!
  • 23 Божанков, наглецо

    20 6 Отговор
    Левите хора не само в България а и по света са против политиката на САЩ и НАТО относно въоръжа́ването на Украйна и прокси войната на САЩ срещу Русия. Това че ти гласува и умува нелепо против идеите на левите хора е причината да ти теглят шута пумпъл завеян.
  • 24 г-н

    19 2 Отговор
    стига с тоя мазник който дори не е бил член на бсп
  • 25 Въпрос?

    16 4 Отговор

    До коментар #20 от "Явор Божанков":

    И кога президента е казал,че Русия ще спечели?Ама много лъжеш!
    Отврат е Божанката.Има нещо гнусно в него откакто изчезна и после го намериха.Чак ми се гади като го гледам на снимката.
  • 26 Тома

    5 6 Отговор
    Има хора които много харесват тиквата прочел една книга на половина защото гледал филма.И най важното че обичат да ги нарича аз съм прост и вие сте прости и да им показва как краде и слага в чекмеджето народни пари
  • 27 Цялата

    12 6 Отговор
    му червена селяндурска рода е впрегната да цъка минуси !
  • 28 Отиде в САЩ

    19 4 Отговор
    Сложиха му каската с електрошоковете в някакво мазе и се върна повреден но финансово мотивиран. По прост очевадно но и доста по нагъл.
  • 29 Защото

    19 4 Отговор
    Никой не обича предатели и бояджии, а най малко продажници
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пфу

    13 2 Отговор
    Точно тоя да дава акъл, първо е зелен още, второ, до вчера обясняваше как БСП са единствената партия, а сега изведнъж вече е против тях. Аз също мразя комунягите, но той не е ли от тях?

    Коментиран от #36

  • 34 Чичак

    19 2 Отговор
    Какъв морал, какви принципи бре ? Младежа гони левчето и някой в листа да го вкара. Нищожество.
  • 35 Браво

    4 20 Отговор
    на Божанков! Достоен политик, с ясна визия за бъдещето и за България! Чудех се, защо толкова способно момче е отишъл при тия чугунени комунисти. Нинова е алчна за власт, а политиката й не е социалистическа, а пи- скоро неонацистка, като на Путин, Възраждане. Що за референдум ще прокарва!

    Коментиран от #39

  • 36 Не е

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пфу":

    от гражданската квота беше.
  • 37 На стара джанка, расте божанка

    15 3 Отговор
    Хюмичът се има за фактор, а беше и си остава обикновена тоалетна хартия, без ароматизатор!
  • 38 цар Крум

    5 0 Отговор
    къде е моят приятел дето пишеше / местим/.......
  • 39 червенилаченицървули

    10 0 Отговор

    До коментар #35 от "Браво":

    Защото имането на баща му не е от пра, пра дядо му а от комунистите.
  • 40 987654

    14 2 Отговор
    Божанка, ако знаеш само с какъв кеф те чакам в Габрово! Заради тебе, вече доказана политическа проститутка, такава черта ще сложа на ПП-то тази година!
  • 41 русенец

    14 0 Отговор
    тоя като го махат що не излиза от парламента а от една крадлива партия в друга те така се абонират до живот направо са уникални дупедавци
  • 42 ПО ТОЧНО

    5 0 Отговор
    ................ЩОТО Е ТОЛКО НИзКА ТОПКА....!
  • 43 АНТИ-БСП/БКП

    7 0 Отговор
    ТОЙ НУКОГА НЕ Е БИЛ В БСП, ДРАГИ ЖУРНАЛЯ, А БЕШЕ ПРИШИТ ОТ ГРАЖДАНСКАТА КВОТА!!!
  • 44 Салма Духайек

    10 0 Отговор
    Какво има за разкриване тук - всички видяха как си продаде душата за центове
  • 45 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Аз имам един отговор...ама ще ме цензурират...
    Думата започва с Л и завършва на НО!
    Пожелавам бавна и мъчителна смърт на тази "партия".
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 коментар:

    10 0 Отговор
    рядко противно хюнгненци, без 1 ден трудов стаж, баща му плати на времето на КУРнела да го вкарат у бкп-то и затва го търпяха толкова време, но тати вече го няма и божанко оглданял търси пак на хляба мекутУ. потомствени комунисти, всички би трябвало да са наясно какви хора отварят първите пунктове за изкупуване на метали в периода на деиндустриализацията на родината ни - само "честни" и "предприемчиви" назначени червени бизнесмени. всичките са такива довчера върли комуняги, днеска заклети евроатлантически демонократи, а всъщност обикновенни утъйки повличащи ни със себе си към дъното
  • 48 Перо

    8 0 Отговор
    Тоя селски пубер и селски тарикат, който видя, че БСП няма шанс в Г. Оряховица и смени партията! При БСП, партията на червената буржоазия няма политика и идеология, а само сборище на интересчии за лично или на отрочетата устройване!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 пенко

    5 0 Отговор
    ИМА ЛИ ГЕНЕТИЧЕСКИ ПРЕДПОСТАВКИ ДА СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЛ ИС Т ;РЕ Н ЕГ АТ ;П ОД ЛЕ Ц И Г Ъ З О ЛИ ЗЕЦ "ХРАБЪР" , А ВАСИЛЕВ-РАДУЛОВ И СИЕ ???????????????????
  • 51 Защото е пълен

    5 0 Отговор
    Помияр и боклук
  • 52 пенко

    5 0 Отговор
    ЕГАТИ НЕКАДЪРНИТЕ АНАЛИЗАТОРИ НА ЦРУ ---ГАБРОВО ЩЕ ЕЛИМИНИРА КАНДИДАТИТЕ НА КОРЕЛАЦИЯТА " ПиПи- Дай Бе " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 53 капитана

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "йхнкхйких":

    Не забравяй и тъста,др.Тодор Дамянов,той е двигателя,а не татко му изкопчията на скрап от горнооряховските берачи на жици!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове