Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 20:14 1 293 12

Пакистанец е карал катастрофиралия бус на АМ "Тракия"

  • мигранти-
  • микробус-
  • граница

Въпросният микробус, освен че е бил претоварен, е и видимо в технически не добро състояние, което е видимо, каза прокурор Дичо Атанасов

Пакистанец е карал катастрофиралия бус на АМ "Тракия" - 1

Микробусът, натъпкан с мигранти, който катастрофира край Чирпан, е бил претоварен, което е най-вероятната причина за трагедията. Все още се издирва шофьорът, за когото се смята, че е пакистански гражданин, съобщи БНТ.

46 души са пътували в товарния микробус с мигранти. Общото им тегло е било около 3 тона и половина при капацитет о т тон и половина за товар. Претовареният микробус е спукал задна лява гума, отклонява се към дясната мантинела и на практикастанал неуправляем, казаха от прокуратурата.

"Въпросният микробус, освен че е бил претоварен, е и видимо в технически не добро състояние, което е видимо , пак ще бъде установено с техническата експертиза но той е стар , вижда се , че той буквално се е разпукал след удара", заяви Дичо Атанасов – окръжен прокурор.

След катастрофата в старозагорската болница са докарани 31 от мигрантите в буса. За лечение остават 9 души, сред които едно дете. Няма опасност за живота на никой от тях.

"Един се намира в Клиниката по интензивно лечение и реанимация, останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. След направените изследвания има подобрение на излива, който имаше в областта на белите дробове. Останалите пациенти са стабилни и без опасност за живота", заяви проф. Йовчо Йовчев – директор УМБАЛ Стара Загора.

Вече са разпитани над 10 от мигрантите, които са били в микробуса. Всички те са пребивали от около година в Истанбул. Трябвало да платят по 3000 евро, за да стигнат в Сърбия, а като доказателство, че са успели, е трябвала снимка, че вече са там, която трябвало да пратят на каналджиите в Турция. След това се е плащала уговорената сума.

"Мигрантите са тръгнали от Истанбул около 120 човека. На час-два от българската граница напускат автобусите и тръгват пеша. Със себе си носят сгъваеми стълби, изчакват да се стъмни и преминават българо-турската граница с помощта на стълбите. Водачите от Турция остават с тях през цялото време. В България са вървели пеша 3-4 дни до достигане на асфалтов път в област Бургас"

Установено е, че има съпричастност на лица, които са били превозвани с друг микробус, който е открит празен в Перник. Между буса, който катастрофира на магистрала "Тракия" и открития край Перник разследващите са установили връзка, съобщиха още от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 0 Отговор
    Карат ги във военното окръжие на преглед и после директно за Бахмут.
  • 2 Наивник на средна възраст

    13 0 Отговор
    Въпросът е не кой е карал буса,а кой ги пуска да влязат.Това е,стига с тези "сензационни" новини.1000 пъти на ден едно и също.Дай сега ще занимаваме хората се с простотии.Границата не е място за разходки на бежанци(необезпокоявани и най-вече подпомагани).Как едно време пиле не можеше да мине - сега магистрала. Айде пишете за същността на проблемите,не коя световно неизвестена бг звезда ко си купила,как ходила по улицата,от де се снимала.Ако това е журналистика - аферим че си вярвате...Основното,което правите,е да отклонявате всячески вниманието на хората от съществените проблеми и виновните за тях.Ма нали ссте "журналисти"....и сте безпристрастни.....нали?
  • 3 ГУЛАГ

    5 0 Отговор
    пакистанец кара афганистанци в немско.....през държавата на канадеца и ония...министъра на бойко....който говореше за мутри на протестите....класока....
  • 4 Справедлив

    4 1 Отговор
    На гилотината, и после при грухтялниците след като се огоят да се дарят на дом за сираци.Не e ли добре да се приемат мюсюлмански закони за не законно преминаване през границата на България!?

    Коментиран от #5

  • 5 честен ционист

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    А ти, какъв го диреше на Кабулския аеропорт толкова години?

    Коментиран от #6

  • 6 Справедлив

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Предпазвах другите държави точно от това което правят сега в България,карат си бус без книжка и не се притесняват да убиват полицаи при изпълнение на служебният си дълг в друга държава, или който им препречи пътят за тях е без значение!

    Коментиран от #8

  • 7 Един БЪЛГАРИН

    2 0 Отговор
    УТРЕ ЕДИН ТАКЪВ БУС ЩЕ БЪДЕ НАТОВАРЕН С БОМБА КОЯТО ЩЕ ГРЪМНЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, и кво прайм тогава????????
  • 8 честен ционист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    Да бре, товари чували с опиум по цял ден и по цяла нощ за по 4000$ месечно.

    Коментиран от #10

  • 9 Максуда Парадайз

    0 1 Отговор
    А кажете ми сига ко да го праят наште шарифи тоз пакестанец? Да гу дадат на аверите на бай Ставри-ЦСЗ, западното крило, южно изложение....или да му фърлят идин здрав б.о.й. и убратну сас Тюркие Еърлайнс към родните му ширини...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веднага

    0 1 Отговор
    Тея бежанци да се ескортират до Турската граница и да се пуснат обратно през дупките там !!!
  • 12 баш от......

    0 2 Отговор
    Никакъв пакистанец не е, а си е наш отлилавите. Те си приличат и изобщо не можеш да ги различиш. Да го търсят у некоя маала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове