Last news in Fakti

8 Май, 2023 20:22, обновена 8 Май, 2023 20:34 5 037 29

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ

  • протест-
  • катастрофаа-
  • бул. сливница

Хората поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място на жертвите

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ - 1
Снимка: БГНЕС

Хора, които живеят в близост до булевард „Сливница”, се събраха на протест в памет на двамата загинали пешеходци, които бяха пометени от млад шофьор. Исканията им - да бъдат взети мерки от МВР и общината за ограничаване на скоростта и инцидентите в района.

Бул. „Сливница” е напълно затворен. Хората поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място на жертвите. Радослав Колев е един от хората, които присъстват на протеста. Според него трябва да бъдат направени промени по натоварения път, защото той става „писта” за гонки и джигити, обобщи "Нова телевизия".

“Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше да умре на този светофар, мой приятел щеше да умре на този светофар и още хиляди хора. Скоростта е убийствена, нощно време тук се правят гонки, а полицията спи”. Това заяви Стефан Евстатиев живущ в непосредствена близост до случилата се трагедия на бул. Сливница.



“Трябва да спрат убийствата на пътя. Това е България- всичко е безнаказано. Трябва да има 1,5 м легнали полицаи. Три пъти съм се обаждал на 112, те казват да не се обаждам вече”, каза още живущият в квартала. “Искаме адекватен закон, адекватни глоби”, подчерта ще Стефан Евстатиев.

“Сблъсъкът бе ужасен, всичко което се случва е ужасно, това е основният белег за умъртвяването на едно общество и примирението, че това се случва всеки ден. Освен, че няма работещи камери на булеварда нощем, то няма и работещи органи, което е по-жалкото”, каза още тя, след което обясни, че в момента са в процес на уведомяване на компетентните власти за този проблем с липсата на камери и светофари нощем, и че се надява да има промяна.



“Трябва и по-строги мерки за младите шофьори, но възпитанието вкъщи е основно, то няма как да бъде заменено с която и да е камера, на който и да е светофар. Призивът ми е всеки да мисли”, заяви още тя.

По-късно протестиращите се преместиха на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Сливница".

Протестът премина в шествие, стигащо до мястото, на което бяха блъснати двете жертви, загубили живота си от трагичната катастрофа на бул. Сливница.

Надежда Дойчева, модератор в “Катастрофи София” каза, че още отпреди със случая “Семерджиев” и смъртта на Милен Цветков, те имат нужда да подкрепят хората на такива видове събития. “Ние ги подкрепяме напълно, в тъгата им, във всичко”, каза още тя, след което обясни, че е потресена от това, което се е случило.

“Шофьорът на автомобила от трагичния случай в полунощ преминава през жертвите, продължава надолу с ясна мисъл, защото според тестовете не е употребил наркотици и алкохол, забива се в стълб, преди това удря още 2-3 коли”, припомни Надежда Дойчева. На въпрос дали трябва да има по-строги мерки към неопитните шофьори Надежда Дойчева отговори, че те не трябва да карат по-мощни коли от 150 конски сили и да има ограничения, за да не го правят. “Ние искаме за всички ефективна присъда и за Семерджиев, и за всички случаи, но ефектите са нулеви, затова не очаквам и нищо. Само моля шофьорите да не се качват пияни и дрогирани”, призова още тя.

Припомняме, че тази нощ в 00:15 часа на булевард “Сливница” и кръстовището с улица “Русе” 18 – годишен младеж, който има шофьорска книжка от февруари месец, удря с лекия си автомобил двама пешеходци, мъж на 22 години и жена на 24 годишна възраст, които загиват на място. На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Предстоят резултатите от кръвната проба, взета на 18 – годишният водач. Шофьорът е задържан в 3-то РПУ за срок от 72 часа, а Софийска градска прокуратура вече му повдигна обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    35 0 Отговор
    Браво, смели хора! Мир за душите на тези деца!

    Коментиран от #3

  • 2 Елементарно

    22 4 Отговор
    Сложете гърбици през 50 метра и готово.

    Коментиран от #8

  • 3 Баро

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    Бог да ги прости.
    Ограничението си е добро просто трябва да се спазва.
    А който иска да кара с 200, и на задна да го накараш да кара пак ще е с 200.
  • 4 Госあ

    36 2 Отговор
    Докато убийците на пътя са безнаказани, нищо няма да се промени. За фас марихуана наказанието е по- голямо отколкото за убийство на пътя.
  • 5 Поредния убиец

    27 2 Отговор
    С поредните жертви и поредните протести! Протести без никакъв резултат защото онези от които зависи всичко не се интересуват от нас! За тях е важно да ходим всяка година на избори! Избори за които плащаме ние и очакваме да се работи за нас съвестните и отговорни хора! Трябва да направят още по-строги закони и наказания! Ако не вземат мерки всичко си остава с поредния убиец, жертва и протест!
  • 6 В България

    12 1 Отговор
    трябва със закон да се забранят превозните средства, няма ден без да прочета за катастрофа а сме една шепа хора. Каране само на каруци, няма да има такива произшествия а и ще е екологично чисто.

    Коментиран от #10

  • 7 Спецназ

    33 1 Отговор
    Убиваш свама души на пешеходната и решаваш да се возиш още 300 метра ега ги увеличиш. Няма значение, че тоя е на 18- наживял си е своето- РАЗСТРЕЛ!
  • 8 Баро

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Елементарно":

    И гърбиците доста често не вършат работа, виждал съм как се отлепя кола от земята, няколко пъти. Най ефективно ще е да не се ремонтират дупки, а там където няма да се направят, явно това заслужаваме.

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дъра бъра

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "В България":

    Искам да я видя тая каруца с табелка 94 или 280

    Коментиран от #11

  • 11 Пекапето

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дъра бъра":

    На кой не му аресва каруцата, да оди пеш бе...
  • 12 Край

    23 1 Отговор
    Ако съм на бащите на тези младежи ще наема 3 багера и ще изкопая една отгромна дупка на мястото на товя кръстовище - да не може никога повече да се минава от там и да стои като паметник на нашето общество и държава. Вината е на всички ни. ВСИЧКИ.

    Коментиран от #13

  • 13 Хмм

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "Край":

    Ако заровиш в дупката и убиеца, всичко ще е точно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 666

    15 7 Отговор
    Хора, България загива буквално. Управлението на Радев унищожава държавата ден след ден. През това време неговата шайка продължава да блокира парламента. Фалита е близо. Хора, кой ще ни спаси от червените хиени които скоро ще ни довършат.
  • 16 Хохо Бохо

    16 0 Отговор
    И пак има нещо странно...
    Свидетел твърди, че шофьорът не е бил на себе си - или е бил пиян, или дрогиран...
    А според полицията, тестът му за алкохол и наркотици е отрицателен...
    Едно от двете не е вярно

    Коментиран от #28

  • 17 ДОБРИ МИЛИ ХОРА

    17 0 Отговор
    СРЕЩУ КОЯ ИНСТИТУЦИЯ ПРОТЕСТИРАТЕ И ОТ КЪДЕ ЧАКАТЕ УМНО РЕШЕНИЕ , ЗАЩОТО АЗ СМЯТАМ, ЧЕ НЯМА РАБОТЕЩА ТАКАВА , КОЯТО БИ ПРИЕЛА ЧОВЕШКАТА БОЛКА И УЖАС КАТО СВОЕ ДЕЛО. ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ ИМИТИРАТ, ЧЕ РАБОТЯТ ЗА ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ И ОБЛАГИТЕ СЪОБРАЗНО ИЕРАРХИЯТА НА СТОЛА ДО КОЙТО СА УСПЕЛИ ДА СЕ ДОКОПАТ ВЕЧНИТЕ ПАРТИЙНИ ИНДИВИДИ. . ВИКАЙТЕ НЕВОЛЯТА И СЕ ЗАЛАВЯЙТЕ ЗА РАБОТА, ТОВА НАУЧИХ ОТ СТАРИТЕ ХОРА.

    Коментиран от #19

  • 18 без имена

    7 4 Отговор
    това е демокрацията , която бива налагана у нас. само права. никакви задължения. всеки опит за ограничения се възприема на нож и се протестира.....Бог да прости жертвите.

    Коментиран от #23

  • 19 Иво

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "ДОБРИ МИЛИ ХОРА":

    В момента в България има фашистки режим подобен на путинския. Този режим не се интересува от хората, а как да натрупа богатства за наша сметка. Никой няма да ви помогне. Всеки се спасява сам.
  • 20 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    София пешеходна зона 😄😄😄

    Коментиран от #22

  • 21 Знаеш ли,

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Баро":

    Заслужаваш обществено полезен труд, понеже никога не си се трудил за обществото!
  • 22 1221

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха ха":

    Не ме имитирай с тези три смайлита! Имам един подходащ виц за такива като теб, обаче не е за форума!
  • 23 Пешо

    8 9 Отговор

    До коментар #18 от "без имена":

    От три години тука няма демокрация. Има режим на комуниста Радев.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В нормална държава това не се случва

    10 1 Отговор
    Защото всеки който се е качил зад волана знае че ако го направи гарантирано влиза зад решетките за минимум 20 години, а тук не само може да не го осъдят, но може и да осъди близките на убитите
  • 26 Емигрант

    14 1 Отговор
    Наближава времето когато някой родител ще откачи и ще убие на место заслужено някой както им викате джигит ! Наркомани и пияндета ви избиват на пешеходни пътеки и нито съд, нито прокуратура взима мерки, но за онзи престъпник Гешев веднага се надигна цялата корумпирана папLач съдии и прокурори, били посегнали на институцията "прокуратура" каква институция е Гешев бе каVали, институция е сградата на прокуратурата, хората искат на Гешев главата, не искат на прокуратурата ! За този шофьор-убиец трябва ДО ЖИВОТ, за онова копеLе Семерджиев - СМЪРТ, за джукестата му помагачка - ДО ЖИВОТ, загиват млади и невинни българи убити от убитаци наркомани и пияндета и УСЛОВНА, така не се бори нито престъпност, нито корупция, елате и вижте тук каква строгост имат законите и как за убийство се дават над 100 години и никъде на Запад голямото престъпление не консумира малките, за всяко се дават заслужени години ! Живеете в измислена демокрация ! Ами на онзи Лъчо Мозъка Zимането което избяга дрогирано от престъплението когато убиха М.Цветков май ще се оттървe от съд, а е свидетел избягал, защото е и разпространител на дрога, това се знае и тук, само Гешев НЕ ЗНАЕ !
  • 27 Емигрант

    12 0 Отговор
    Наближава времето когато някой родител ще откачи и ще убие на место заслужено някой както им викате джигит ! Наркомани и пияндета ви избиват на пешеходни пътеки и нито съд, нито прокуратура взима мерки, но за онзи престъпник Гешев веднага се надигна цялата корумпирана папLач съдии и прокурори, били посегнали на институцията "прокуратура" каква институция е Гешев бе каVали, институция е сградата на прокуратурата, хората искат на Гешев главата, не искат на прокуратурата ! За този шофьор-убиец трябва ДО ЖИВОТ, за онова копеLе Семерджиев - СМЪРТ, за джукестата му помагачка - ДО ЖИВОТ, загиват млади и невинни българи убити от убитаци наркомани и пияндета и УСЛОВНА, така не се бори нито престъпност, нито корупция, елате и вижте тук каква строгост имат законите и как за убийство се дават над 100 години и никъде на Запад голямото престъпление не консумира малките, за всяко се дават заслужени години ! Живеете в измислена демокрация ! Ами на онзи Лъчо Мозъка Zимането което избяга дрогирано от престъплението когато убиха М.Цветков май ще се оттървe от съд, а е свидетел избягал, защото е и разпространител на дрога, това се знае и тук, само Гешев НЕ ЗНАЕ !
  • 28 123

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хохо Бохо":

    Няма как да изглеждаш адекватно, ако току-що си катастрофирал и си убил двама души.
  • 29 ЯШУА

    0 0 Отговор
    Човешкия живот в България е само СТАТИСТИКА! Ние всички сме жертви,ходещи трупове!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове