Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 15:41 2 831 0

Местан: Само това му трябваше на Пеевски

  • местан-
  • пеевски-
  • форбс-
  • класация

Не познавам Цветан Василев, съобщи лидерът на ДПС

Само това му трябваше на Делян Пеевски - да се окаже в първата десетка на списание Forbes за най-влиятелните хора в България. И без това образът му е достатъчно сатанизиран и се представя като всесилната личност, която Бог знае по какви механизми влияе на политическите решения.

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан в коментар на класацията на списанието за 50-те най-влиятелни личности в България.

„Ако трябва да бъдем прецизни, политическа тежест при взимане на политическите решения, аз бих избрал на преден план статута му на редови член на Парламентарната група на ДПС, който при това не е партиен член на ДПС. Ако основният критерий е тежест при взимане на политически решения, аз не бих го класирал и в първата стотица на най-влиятелните български политици”, посочи Местан.

На въпрос как ще коментира това, че Пеевски е по-напред в класацията от него, Местан заяви: „Не съм политик, който да е в плен на суетата. Не съм запознат с критериалната база на списанието. Вероятно има определени критерии, по които списанието е преценило, че това са 50-те най-влиятелни фигури в България”.

На въпрос как ще коментира, че Цветан Василев е на първо място в класацията, Местан отговори: „С риск да събудя почудата ще кажа – не го познавам. Не съм усетил върху себе си влияние и в този смисъл, ако от мен зависи, съгласно моята критериална база и разбирането ми, че собствено за политическите решения, че са изключително от компетенциите на легитимните органи на българската държава, моят списък на 50-те би бил доста по-различен”. Помолен да уточни, кой по неговата класация е на първо място, той заяви: „Според мен, ако това е влиянието, което се измерва към момента, а не за отминал период, смятам, че от гледна точка на конституционни правомощия, безспорно най-силно е влиянието на един премиер, независимо как ще се казва той”.

„Съвсем друго нещо е г-н Доган, поради факта, че той е основателят на ДПС. Това е от тези редки случи на естествени лидери, които запазват своята политическа актуалност независимо, че не участват оперативно пряко в политиката. Тук далеч не говоря за задкулисие. Вероятно тук вече става въпрос за критерий от рода на авторитет, отношение към личността”, посочи още Местан.

„Политиката е страхотен хищник, изяжда авторитетите и всеки е с времето си. Само политици, които са осъзнали тази истина, биват да се занимават с политика, защото те притежават качеството да не се взимат на сериозно. На някои им е отредено да плуват на гребена на всенародната любов, но тя никога не е константа и всички ние трябва да приемем неизбежната участ рано или късно да попаднем в нормални условия на остро, критично отношение на българското общество. Това е доста по-оздравително за всеки един политик и за управлението на страната”, каза още лидерът на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове