Last news in Fakti

20 Септември, 2023 20:15 1 536 74

Радев пред ООН: Приоритет е да намерим подходи за възстановяване на мира в Украйна

  • румен радев-
  • оон

Историческото призвание на лидерите е да възвърнат доверието в многостранната дипломация и да отстояват основания на правила международен ред, подчерта президентът

Радев пред ООН: Приоритет е да намерим подходи за възстановяване на мира в Украйна - 1

Държавният глава Румен Радев от трибуната на ООН: Приоритет на тази сесия на Общото събрание е да намери подходи за възстановяване на мира в Украйна

Историческото призвание на лидерите е да възвърнат доверието в многостранната дипломация и да отстояват основания на правила международен ред, подчерта президентът.

Живеем в свят на нарастващ риск и несигурност. Възкръсналите призраци на самоунищожението като резултат на пълномащабната война в Европа е кошмар, което моето поколение погрешно вярваше, че е отминала фаза в човешката история. Това заяви днес президентът Румен Радев в изказването си пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Държавният глава посочи войната, конфликтите и тероризма като застрашаващи бъдещето на цивилизацията, както и високото ниво на социално-икономически дисбаланс, растящата несигурност в доставките на храни и разрушаването на веригите на снабдяване, започнали още по време на пандемията от коронавирус. Войната в Украйна изостри тези кризи и унищожава не само хиляди човешки животи, но и оптимизма, че можем да изградим по-добро бъдеще, подчерта Румен Радев.

Консенсусът, че човечеството може да живее на основата на международно установени правила, е брутално потъпкан, заяви Румен Радев и напомни, че тези правила са били изковани именно в залата на Общото събрание на ООН. В същото време в различни региони на света демокрацията и човешките права са подложени на атаки и ерозия, а на тяхно място се утвърждава авторитаризъм.

Всички тези негативни процеси, по думите на президента, отклоняват вниманието от не по-малко опасни предизвикателства за човечеството. Кризите, свързани с глобалните изменения в климата, загубата на биоразнообразие и замърсяването заплашват живота на планетата и изискват отговор с ясното съзнание, че бъдещето на цивилизацията е под въпрос.

Затова историческото призвание на лидерите на кръстопътя на човечеството е да възвърнат доверието в многостранната дипломация и да отстояват основания на правила международен ред, подчерта Румен Радев. Държавният глава заяви, че този ред трябва да служи на категоричната воля на народите да живеят в мир, който е фундаментална предпоставка за оцеляването на човечеството и изграждането на благоденствие. „Възстановяването на мира и сигурността е нашият най-належащ приоритет“, подчерта президентът.

В изказването си на форума държавният глава посочи, че вече са изминали 19 месеца от началото на войната на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН срещу неин съсед в нарушение на Устава на ООН. „От първия ден България заклейми агресията на Русия срещу Украйна. Всеки ден от тази война застрашава международния мир и сигурност и вече се е превърнала във война на изтощение, която изправя пред предизвикателство социалното и икономическото развитие в света“, подчерта Румен Радев.

Затова приоритет на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН е да намери подходи, които могат да очертаят пътя към възстановяване на мира в Украйна, подчерта държавният глава. По думите на президента развитието на събитията показва опасна тенденция на ескалация и риск от разпространяване на конфликта в Черно море и засягане на съседните на Украйна държави. Президентът призова за по-силна политическа воля, дипломация и активни преговори за постигането на всеобхватен, справедлив и устойчив мир, основан на международно признатите принципи на ООН.

Държавният глава изрази и тревогата на страната ни от изтеглянето на Русия от споразумението за пренос на зърнени храни през Черно море, продължаващите удари срещу пристанищната инфраструктура на Украйна и ограничението на корабоплаването в Черно море, които увеличават несигурността в снабдяването с храни, особено в глобалния Юг, където цената на войната също е особено висока.

По отношение на увеличаващите се предизвикателства пред принципите, закрепени в Устава на ООН, включително в областта на международното право, президентът Радев изрази подкрепата на България за усилията към повишаване на прозрачността и отчетността в работата на Съвета за сигурност. Държавният глава подчерта, че истинската реформа на Съвета за сигурност остава трудна задача и страната ни очаква Съветът да бъде по-ефективен в осъществяването на основната си отговорност за разрешаване на международни конфликти. Румен Радев призова и за допълнително място на непостоянен член за групата на държавите от Източна Европа в бъдещия формат на Съвета за сигурност на ООН.

Румен Радев подчерта подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Западните Балкани и добави, че изграждането на добросъседски отношения, всеобхватните реформи и изпълнението на критериите за членство в ЕС представляват основата на процеса на интеграция.

В изказването си на форума българският държавен глава изрази и позицията на страната ни по редица теми от дневния ред на ООН – подкрепа за борбата с глобалните изменения в климата, неразпространението на ядрено оръжие, укрепване на възможностите на националните системи за здравеопазване и изграждане на модерно и достъпно образование.

В годината, в която ООН отбелязва 75 години от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека, президентът подчерта, че документът е силен инструмент в подкрепа на равенството, справедливостта и спазването на човешките права. Държавният глава открои и действията на България в борбата с дискриминацията и езика на омразата, равнопоставеността на половете, спазването на правата на хората със специални потребности.

Тази година България отбелязва и 80-годишнината от спасяването на цялата еврейска общност от 50 000 души в страната ни през Втората световна война. „Този забележителен епизод в модерната ни история вдъхновява за продължаващи действия за утвърждаване на толерантността и разбирателството като ключови ценности на обществото ни“, заяви Румен Радев. В изказването си на форума българският държавен глава подчерта и че България е обявила кандидатурата си за член на Комитета по човешките права за периода 2024-2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алигатор

    36 25 Отговор
    Лицемер , лъжец . Какво прави тази руска подлога в ООН ?

    Коментиран от #4

  • 2 Последния Софиянец

    21 31 Отговор
    Това е моят президент!Гордея се с него!

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Плешо, Плешо

    28 12 Отговор
    пак общи приказки, лесна е твойта.
  • 4 Българин

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Алигатор":

    Борисов и Бойкикев не са ходили в ООН. За кого говориш?
  • 5 ТаУмВзе

    19 15 Отговор
    Вече нема Окрайна бре картофи! РУСИЯ излиза 1 път на век и без Победа, не се връща. Z
  • 6 Абе щом не заклеймява

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    американския империализъм не ми го хвали. И той пуделче на чичо Сам.

    Коментиран от #16

  • 7 Хахахаха

    26 18 Отговор
    От първия ден България заклейми агресията на Русия срещу Украйна. Всеки ден от тази война застрашава международния мир и сигурност и вече се е превърнала във война на изтощение, която изправя пред предизвикателство социалното и икономическото развитие в света“, подчерта Румен Радев.


    Абе Радев много казва, но когато Зеленски беше в България, му каза да даде територия на Русия! Та Зеленски вярно му отговори - Вие като президент г-н Радев, ще дадете ли територия от вашата държава, на Русия?

    Коментиран от #22, #57

  • 8 Топ индустриите в света

    21 1 Отговор
    са военните, енергетика , фармация , алкохол и цигари. Как ще спре войната тогава. Това говори само на какво ниво е съзнанието на човечеството.
  • 9 марш ве

    25 11 Отговор
    Отвътре червен комунист отвън със зелен натовски камуфлаж.
  • 10 БСП на Бунището

    19 10 Отговор
    Нали спасителите на 50 хиляди Евреи бяха от Царство България които ,комунистите избиха до един бе,червен цървул...А сега се хвали...
  • 11 Вссеки българин

    15 23 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    с достойнство, чест и морал, би се гордял от българин като Радев!

    Коментиран от #59

  • 12 Това всеки го знае и иска

    16 12 Отговор
    Но фашистите атлантици искат война

    Коментиран от #14, #15

  • 13 подъл лоцемер

    16 12 Отговор
    Щял.дя.възстанови мира, като не дава да.се.изнася оръжие за Украйна да.може Путя да ги унищожи.
  • 14 Мммммм

    17 9 Отговор

    До коментар #12 от "Това всеки го знае и иска":

    Война не иска никой! Всички искат Русия да се изтегли!

    Коментиран от #20

  • 15 Мммммм

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "Това всеки го знае и иска":

    А тези, които не искат Русия да се изтегли, искат война! Ти си един от тях.

    Коментиран от #18

  • 16 Абе що не те заклеймя

    15 7 Отговор

    До коментар #6 от "Абе щом не заклеймява":

    Вънка е пуделче на чичо Сам а вътре е подлога на путлера. Фатмака си е четиристрана палачинка, военнен никога не е за политик а нашия не е военен даже. Пешка местена от агента на КГБ Решетников.
  • 17 факт

    4 17 Отговор
    Румбата е пич !

    Коментиран от #24

  • 18 Ами Русия

    7 14 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    им предлагаше преговори в началото и щеше да се изтегли! САЩ, не им разрешиха на украинците!

    Коментиран от #21

  • 19 Самолета няма мигач

    12 7 Отговор
    Миризливия зелен чорап с десен мигач прави ляв завой към рашистан.
  • 20 Миии

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Мммммм":

    А Сащ кога ще се изтегли, като са там с преврат 2014 преди Русия ?

    Коментиран от #25

  • 21 Мммммм

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ами Русия":

    Кое не разрешиха САЩ? Не разрешиха на Путин да се изтегли ли? Че той може още утре да се изтегли и войната да свърши, защо САЩ да са виновни, за това, че Русия воюва в Украйна? Може пък и марсианците да са виновни? Но руснаците, не са виновни, нали?

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чий е фатмак румба

    11 3 Отговор
    На московието, разбира се!
  • 24 Мама миа

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    Румбата е пич , ама му миришат краката .
  • 25 Мммммм

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Миии":

    Момче, диктатура винаги се сваля с преврат, а не с избори, трябва да го разберете това! България също е имала много преврати, Румъния и т. н. много държави. Преврата беше, че Янукович обеща Европа, а скъса договора и се върна при Русия. Там бяха излъгани украинците и излязоха да го свалят, така както сме правили и ние. Стига с тази Америка. Хората искат в Европа и ЕС. Какво толкова не ви е ясно. Русия нищо не може да им даде, вижте стандарта на живот в Русия.

    Коментиран от #30, #66

  • 26 Мама миа

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ние,к ре.Тен,":

    Леко , ще нацапаш памперса !
  • 27 Не разрешиха

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Мммммм":

    преговорите на украинците! Тогава нямаше още жертви, имаше само разрушена инфраструктура и Русия би се изтеглила! Вече не! А защо САЩ е виновен за тази война, може да го видиш в действията им, а не в глупостите, с които са напълнили интернет пространството!

    Коментиран от #31

  • 28 Хахахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ние,к ре.Тен,":

    Нашите освободители са от военните бригади на Мариупол, Николаев, Одеса, Бердянск, Херсон, Запорожие, Харков, Киев и т. н. и там живеят техните наследници. Сега отвори картата и виж в коя държава се намират тези градове!

    Коментиран от #33

  • 29 Никога не съм го чувствал българин

    8 5 Отговор
    А и той самия пинокио фатмаков не се е чувствал българин.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мммммм

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Не разрешиха":

    Е добре де, защо Русия ще иска да преговаря за да се изтегля? Ми тя може да се изтегля и без да преговаря и да спре войната!

    Коментиран от #34, #36

  • 32 Мммммм

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да се пише по опорки":

    Така е русофили. За това не пишете ниско платени опорки.

    Коментиран от #35, #37

  • 33 Ами виж де

    4 6 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахаха":

    В коя са били когато са те освободили! Да ти помогна! Вековни руски земи, с население, припознаващо се като руснаци!

    Коментиран от #39, #42

  • 34 Ами за да отиде там

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мммммм":

    явно е имало защо, а ти си го изпуснал!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Умен по цялата глава

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Мммммм":

    Как да се изтегли Русия,като в Донецк да въглищата,които сега копа и продава..В Крим са залежите от газ така наречените Бойкови платформи в Черно море...Украйна е най - големия производител и износител на Стомана и арматура,и най- големия Конкурент в Зърното,заради която падат цени на Борсата..Е ,руския крадец как да се изтегли?? Руските Олигарси се облизват за още милиарди..
    Да не мислиш,че заради Руснаци нахлуха ..Та той уби триста хиляди Руснака досега без да му мигне окото бе и тва 19 20 годишни от задължителната военна служба...Деца,,не видяли нищо от Живота ги изпрати да ги убият..
  • 37 Както казах

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мммммм":

    писането по опорки, показва платен коментар и ниско интелигентно дете, тиражиращо глупости и лъжи!

    Коментиран от #43

  • 38 Добро изказване на Радев

    3 5 Отговор
    Умерено и премерено . Логически правилно и без излишни емоции. Браво.
  • 39 Хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ами виж де":

    Тогава са били в руската империя, сега са суверенна държава Украйна! Времената се сменят. И България е била в османската империя! Това означава ли, че Ердоган има право да ни присъедини към Турция?

    Коментиран от #41, #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ами виж де":

    И пак да напиша - НАСЛЕДНИЦИТЕ НА НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ ЖИВЕЯТ В УКРАЙНА! По простата причина, че тези райони са най-близки са изпратени от там, но това не променя факта, че от тези райони са нашите освободители!
  • 43 Мммммм

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Както казах":

    Така е. За това не ги пишете.

    Коментиран от #46

  • 44 Много обичате

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    да мешате нещата по детски глупаво! България е била под турско робство! Бъългарски земи, с българско население, окупирано от турската империя! Украйна е изкуствено създадена държава, на земи на Русия и Полша и мало Румъния! Източна Украйна, са вековни руски земи, с руско население! Правиш ли разлика?
  • 45 На тази сесия на Общото събрание

    5 4 Отговор
    към ООН, нямаше тъпотии от вида "Украйна ще победи", "до пълна победа" и прочие тъпни. Всички бяха значително по обрани и явно разума започва да надделява. Естествено че Зеленски не беше доволен, но ще му се наложи да свиква.
  • 46 И аз на това се надявам

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Мммммм":

    Но от глупаво дете, без морал и ценности, все го влече да лази жалко в лъжи и глупости на националните предатели на България ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 47 Ъхъъъъ

    4 1 Отговор
    България отбелязва и 80-годишнината от спасяването на цялата еврейска общност от 50 000 души в страната ни през Втората световна война, но признателност от Израел няма. Нищо не се споменава и празнува в самият Израел. Потресаваща неблагодарност !
  • 48 Ветеран от Протеста

    5 4 Отговор
    Точно това,което дрънка Радев искат Руснаците - по някакъв начин някой и с нещо да спре Украинците в тази ситуация.Да имат време да си преоборудват Въоръжението,след което да Нахлуят в Европа и Балтика...Те видяха ,че са Аналогови и нямат шанс пред въоръжението на НАТО и се почнаха Свалки с Иран,Китай,Северна Корея...за модерни оръжия...Сърбия им е военен съюзник в Договора за колективна отбрана,в България са десет комунистически партии плюс пРезидента и нахлуват.

    Коментиран от #49

  • 49 Боже пази България

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ветеран от Протеста":

    Че с такъв материал, тежко и!

    Коментиран от #52

  • 50 Роза

    6 0 Отговор
    Обикновените хора от цял свят не искат война!Войните ги правят политиците!Засега ние българите,усещаме само икономическите последици от войната в Украйна.Можем само да се надяваме, че БГ няма да бъде въвлечена във военен конфликт,защото това ще е катастрофално за малката ни и слаба държава,въпреки че сме член на НАТО!
  • 51 Ван дер Любе

    7 4 Отговор
    Не разбрах дали Радев е призовал Русия да се изтегли от Украйна и заплати насените щети? След като е такъв борец за мир, да се обърне към окупаторите и международни терористи.

    Коментиран от #53

  • 52 Умен по цялата глава

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Боже пази България":

    Ето какво казва коалиционния партньор на БСП Социалистическа Партия " Български Път".Създадена от професор Димов.Учил за агроном в Пловдив и после в МОСКВА Международни отношения по времето на Соца Агент ,Русофил и Комунист в червата.Два мандата депутат от БСП и 2000година прави партията....Противник на Валутен борд,на целия Европейски път на България и вижте какво пише 2006 та година много Преди да я има Възраждане -
    "Трябва да се отмени валутният борд, да излезем от НАТО и да предоговорим членството си в Европейския съюз "
    2006 та - да ви звучи Познато???
    Социалистическа партия" Български път" коалиционен партньор на БСП...
    А излезем ли от НАТО ,руснаците нахлуват...

    Коментиран от #55

  • 53 Тя Русия

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "Ван дер Любе":

    не е в Украйна бе! Ко да плаща? Я погледни случилото се!
  • 54 Тошко

    2 1 Отговор
    Баджанака на Слави Трифонов,не знае какво говори.

    Коментиран от #56

  • 55 Какви руснаци нахлуват бе

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Умен по цялата глава":

    Затова, че някой нещо казал! Ти онуй на раменете за туй ли го ползваш? Да гледаш, кой ко казал! Боже пази България, че с такъв материал, тежко и!

    Коментиран от #60

  • 56 Да се пише по опорки

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Тошко":

    евтини лъжи, е признак на платен коментар и дете без ценности и морал!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 007

    2 2 Отговор
    Ми аре намери подход и го реализирай п0д л0г0 путлерофашистка!!! Щом може покажи как, стига плямпа !!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 59 007

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Вссеки българин":

    Ма тва ти ли си го прецени с 2 та грама м0 зък или копейкин ти го говори???🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #61

  • 60 Умен по цялата глава

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Какви руснаци нахлуват бе":

    Днес Шойгу е в Иран..Виж кво пише БТА
    Шойгу разговаря с висшия ирански представител по сигурността, Али Акбар Ахмадиан, ...Бла Бла.. Той посети и база на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, където се запозна с иранските военни технологии, включително дронове, ракетни системи и системи за противовъздушна отбрана.....Трябва им време да се превъоръжат,щото са Аналогови...Да спрем да стреляме,малко да Преговаряме..Руския Окупатор е коварен и хитър бе...

    Коментиран от #62

  • 61 Там пише

    3 6 Отговор

    До коментар #59 от "007":

    всеки българин с достойнство, чест и морал, би се гордял от българин като Радев! Видно не пише за теб!
  • 62 Боже пази България

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Умен по цялата глава":

    Че с такъв материал, тежко и!

    Коментиран от #70

  • 63 Емииии

    4 0 Отговор
    Намери го подхода бе, да те видим как. Само акъл даваш, дето го нямаш.
  • 64 Тагаренков

    3 5 Отговор
    Крим е руски и покрайна е руска! 🇧🇬❤️🇷🇺
  • 65 007

    1 5 Отговор
    Запад-нали ценности 🇺🇦💩🇺🇸💩🇪🇺💩🏳️‍🌈
  • 66 Миии

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Мммммм":

    Объркал си се,преврата го прави сащ не окрайна, а това значи завладяване на чужда държава.
  • 67 Войната

    5 1 Отговор
    Общи приказки. Казва, че войната е лошо нещо, но не казва кой е агресорът

    Коментиран от #69

  • 68 мунчо зеленочорапест

    6 1 Отговор
    Подхода е един. Путя си изтегля мародерите от Украйна и отива в Хага на съд.
  • 69 Кой

    0 5 Отговор

    До коментар #67 от "Войната":

    трепа 8 години цивилни хора? Не беше ли терориста Украйна?
  • 70 Умен по цялата глава

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Боже пази България":

    А,да ... Не уточних как " нахлуват" руските Окупатори...Както държаха половин Европа и Азия в Окупация половин век без да плащат Репарации и без един танк да стреля - като монтират държавни Изменници да управляват бе..Преди - Комунисти,щото беше Комунизъм, а сега Русофили...Слагат Русофил и Русофилска Партия с " редовни" избори и няма бомби,той сам служи вярно на Интересите му - квото му кажат - това....В случая 400 хиляди имота имат закупени по Черно море...по двама руснака са един милион Руснака срещу шест милиона Българи...И Референдум могат да си спретнат,ама НАТО и ЕС пречи...Ми много лесно бе - излизате от НАТО и ЕС....Причини - колкото искаш..Русофили има - десет партии....

    Коментиран от #71

  • 71 Боже пази България

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Умен по цялата глава":

    С такъв материал, нищо добро не я чака!
  • 72 Великият Радев

    1 3 Отговор
    Най великият президент след Орбан . Добре че са те двамата средното ниво заедно с Лавров да повдигат щото повечето останали са на ниво на примати от Конго. Изключвам Зеленски той с червеногушата маймуна не може да се мери
  • 73 Само се чудя

    0 1 Отговор
    Що е трябвало евреите да ги спасяваме? И От какъв зор сме го направили като сега и грам благодарност в Израел няма за стореното. Тук си ги говорим тея, но у Израел всич не им пука да ви кажа. Писали там некакъв за блажен и до толкова....
  • 74 Радев

    0 0 Отговор
    Радев прибери си юмрука в задния джоб, а може и по надолу. Когато го направиш ще разбереш. Ще се радвам когато престана да те чувам и виждам. Така ще избавиш себе си и нас от срама които носиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове